প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জুলাই ১৩- জুলাই ১৫,২০২৩ দা প্রধান মন্ত্রী ফ্রান্স অমসুং য়ু.এ.ইদা চৎকনি
12 JUL 2023 2:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জুলাই ১৩- জুলাই ১৫,২০২৩ দা ওফিসিএল ওইবা খোঙচৎ অমদা ফ্রান্স অমসুং য়ু.এ.ইদা চৎকনি।
ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি ইম্মানুএল মেক্রোন্না চেবাউ পীরকপদগী প্রধান মন্ত্রী জুলাই ১৩-জুলাই ১৪,২০২৩দা পেরিস্ত চৎকনি। জুলাই ১৪, ২০২৩দা বেস্তাইল দে পেরেদতা প্রধান মন্ত্রী গেস্ত ওফ ওনর ওইনা শরুক য়াগনি অমসুং থৌরম অদুদা ভারতকী আর্মদ ফোর্সকী সর্বিস অহুমগী কন্তিজেন্ত অমা শরুক য়াগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি মেক্রোনগা ৱারি শানগনি। প্রধান মন্ত্রী ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা রাস্ত্রপতি মেক্রোন্না ওফিসিএল ওইবা চাক্লেন অমা শীনগনি অমসুং লনাই ওইনা চাক কৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ফ্রান্সকী প্রধান মন্ত্রী উনগনি অমসুং সিনেত অমসুং ফ্রান্সকী নেসনেল এশেমব্লিগী প্রসিদেন্ত উনগনি। মহাক্না তোখাইনা ফ্রান্সতা লৈবা ভারতমচাশিং, ভারত অমসুং ফ্রেঞ্চ কম্পেনিশিংগী সি.ই.ওশিং অমসুং শক্নাইরবা ফ্রেঞ্চগী মীওইশিংগা উনগনি।
চৎলিবা চহি অসি ভারত-ফ্রান্সকী অচেৎপা মরুপ-মপাং ওইরকপগী চহি ২৫ শুবা চহিনি অমসুং হিরম কয়াদা হায়বদি নাৎ, সাইন্তিফিক, লাইরিক-লাইশু অমসুং শেন-থুমগী লমদা মখা তানা মতেং পাংননবা ৱারি শানবগী খুদোংচাবা অমা প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎ অসিনা পীরগনি।
তুংদা, জুলাই ১৫দা প্রধান মন্ত্রী য়ু.এ.ইদা চৎকনি। প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এ.ইগী রাস্ত্রপতি অমসুং অবু ধাবীগী লৈঙাকপা সৈখ মোহমদ বিন জয়েদ অল নাহয়ানগা ৱারি শানগনি। ভারত-য়ু.এ.ইগী অচেৎপা মরুপ-মপাং ওইবা মরী তপ্না-তপ্না মপাঙ্গল কনখৎলক্লি অমসুং ইনর্জি, লাইরিক-লাইশু, অনা-লায়য়েং, চীঞ্জাক, ফিনতেক, ঙাক-শেন অমসুং নাৎ য়াওনা তোঙান-তোঙানবা হিরম কয়াদা লৈরিবা মরীশিং হেন্না ফগৎনবা লম্বীশিং মশক খঙদোক্নবা প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎ অসিনা খুদোংচাবা পীরগনি। য়ু.এ.ইনা য়ু.এন.এফ.সি.সি.সিগী কোপ-২৮গী প্রসিদেন্ত ওইবা অমসুং মালেমগী ৱাফম কয়াগী মতাংদা খন্নবা খুদোংচাবা অমা মীফম অদুনা পীগনি অমসুং ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইরিবা অসিদা য়ু.এ.ই অখন্নবা ইনভাইতি অমা ওইরিবা অসিগী মতাংদা খন্নগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s visit to France and UAE (July 13-15, 2023)
12 JUL 2023 2:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will pay an Official Visit to France and the United Arab Emirates (UAE) from 13-15 July 2023.
Prime Minister will visit Paris from 13-14 July 2023 at the invitation of H.E. Mr. Emmanuel Macron, President of France. Prime Minister will be the Guest of Honour at the Bastille Day Parade on 14 July 2023, where a tri-services Indian armed forces contingent would be participating.
Prime Minister will hold formal talks with President Macron. President Macron will host a State Banquet as well as a private dinner in honour of the Prime Minister.
Prime Minister is also scheduled to meet the Prime Minister of France as well as the Presidents of the Senate and the National Assembly of France. He will separately interact with the Indian diaspora in France, CEOs of Indian and French companies, and prominent French personalities.
This year marks the 25th anniversary of the India – France Strategic Partnership, and Prime Minister’s visit will provide an opportunity to chart the course of the partnership for the future across diverse sectors such as strategic, cultural, scientific, academic and economic cooperation.
Prime Minister will, thereafter, visit Abu Dhabi on July 15. Prime Minister will hold talks with H.H. Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, President of UAE and Ruler of Abu Dhabi. The India-UAE Comprehensive Strategic Partnership has been steadily strengthening and Prime Minister’s visit will be an opportunity to identify ways to take this forward in various domains such as energy, education, healthcare, food security, fintech, defence and culture. It will also be an opportunity to discuss cooperation on global issues, particularly in the context of UAE’s Presidency of COP-28 of the UNFCCC and India’s G-20 Presidency in which UAE is a Special Invitee.