Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh meets his Malaysian counterpart in Kuala Lumpur; Also calls on Prime Minister of the Southeast Asian nation
Talks focus on ways to further expand bilateral defence ties, including strengthening industrial cooperation
10 JUL 2023 4:39PM by PIB Delhi
To further boost India’s ‘Act East Policy’ and strengthen bilateral ties with Malaysia, Raksha Mantri Shri Rajnath Singh held extensive discussions with his Malaysian counterpart Mr Dato’ Seri Mohamad Hasan in Kuala Lumpur on July 10, 2023. He also called on Prime Minister Mr YB Dato’ Seri Anwar bin Ibrahim, besides meeting with Minister of Foreign Affairs of Malaysia Dato’ Seri Diraja Dr Zambry Abd Kadir.
After touching down in Kuala Lumpur late on July 09, 2023, Shri Rajnath Singh began his official engagements with a ceremonial Guard of Honour at Ministry of Defence, Malaysia. It was followed by bilateral talks between the Raksha Mantri & his Malaysian counterpart Mr Dato’ Seri Mohamad Hasan.
Both sides discussed initiatives to further expand bilateral defence ties, with particular focus on identifying ways to strengthen industrial cooperation. They reaffirmed their commitment to fully implement the Enhanced Strategic Partnership based on mutual trust and understanding, common interests and shared values of democracy and rule of law.
The two Ministers agreed to the next Malaysia-India Defence Cooperation Committee (MIDCOM) meeting which is being planned in India later this year. Shri Rajnath Singh highlighted the potential of the Indian defence industry with capacity and capability to cooperate with Malaysian Armed Forces in its inventory modernisation and maintenance plans.
Both Ministers approved amendment in the Memorandum of Understanding on Defence Cooperation between India and Malaysia signed in 1993, through ‘Exchange of Letters’ (EoL). This amendment will act as an enabler to expand bilateral defence cooperation in the areas of mutual interest.
Later, the Raksha Mantri called on the Prime Minister of Malaysia Mr YB Dato’ Seri Anwar bin Ibrahim and conveyed warm greetings of Prime Minister Shri Narendra Modi. Recalling his successful visit to India in 2019, the Malaysian Prime Minister reciprocated the greetings by highlighting that he has great love for people of India and that Prime Minister Shri Narendra Modi is his personal friend.
The Malaysian Prime Minister expressed appreciation of the strong cultural bonds between both nations. Shri Rajnath Singh briefed the Malaysian Prime Minister about the fruitful and productive defence dialogue held earlier in the day. The meeting focused on measures to realise the full potential of Enhanced Strategic Partnership.
Shri Rajnath Singh also met with the Minister of Foreign Affairs of Malaysia Dato’ Seri Diraja Dr Zambry Abd Kadir, during which they exchanged views on matters of bilateral importance and cooperation in international fora. India’s recognition of ASEAN centrality and importance of peace, stability and prosperity in the Indo Pacific region were discussed. The meeting concluded with India’s assurance to partner Malaysia in its efforts to accelerate self-reliance of the Malaysian Defence Industry.
Later, the Raksha Mantri felicitated Second Lieutenant Sundaram, a 99-year old INA veteran, who fought alongside Netaji Subhas Chandra Bose at Burma border.
This is the first bilateral visit after the establishment of Enhanced Strategic Partnership, which was announced during the visit of Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi to Malaysia in 2015.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা মালেসিয়াগী রক্ষ মন্ত্রীগা উনখ্রে; খা নোংপোক এসিয়াগী লৈবাক অসিগী প্রধান মন্ত্রীগসু উনখি
উদোগকী লমদা মতেং পীনবা হেনগৎহনবা য়াওনা লৈবাক অনিগী ঙাক-শেনগী মরীশিং মখা তানা পাকথোক-চাউথোক্নবা লম্বীশিংগী মতাংদা খন্নখি
10 JUL 2023 4:39PM by PIB Imphal
ভারতকী ‘এক ইস্ত পোলিসি’ মখা তানা ফগৎনবা অমসুং মালেসিয়াগা লৈনা লৈবাক অনিগী মরীশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা মহাক্কা ফম মান্নবা মালেসিয়াগী দাতো সেরি মোহমদ হাসানগা কোলা লাম্পুরদা জুলাই ১০,২০২৩দা ৱারি শানখ্রে। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী ৱাই.বি দাতো সেরি অনৱার বিন ইব্রাহিম উনখি, মসিগী মথক্তা মহাক্না ফোরেন এফেয়ার্সকী মিনিস্তর দাতো সেরি দিরাজা দোক্তর জামব্রি অবদ কাদিরসু উনখি।
জুলাই ৯,২০২৩দা কোলা লাম্পুরদা থুংলবা মতুংদা, শ্রী রাজনাথ সিং মালেসিয়াগী দিফেন্স মিনিস্ত্রিনা গার্দ ওফ ওনর পীদুনা ইকায়খুম্নবা উৎখি। তুংদা রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা মহাক্কা ফম মান্নবা মালেসিয়াগী দাতো সেরি মোহমদ হাসানগা নাকল অনিগী ওইবা ৱারি শানখি।
উদোগকী লমদা মতেং পীনবা হেনগৎহনবা য়াওনা লৈবাক অনিগী ঙাক-শেনগী মরীশিং মখা তানা পাকথোক-চাউথোক্নবা লম্বীশিংগী মতাংদা খন্নখি। অমনা অমবু থাজনবা, নাকল অনিমক্না পাম্নবা হিরমশিং অমসুং গনতন্ত্র অমসুং নিয়মগী গুনশিং শরুক য়ামিন্নবদা য়ুম্ফম ওইদুনা অচেৎপা মরুপ-মপাং ওইবা মরীশিং মখা তানা ফগৎহন্নবা লুচিংবশিংনা অমুক হন্না ৱারেপ লৌখি।
চহি অসিদা ভারত্তা মথংগী মালেসিয়া-ইন্দিয়া দিফেন্স কোওপরেসন কম্মিতি মীফম পাংথোকপা হায়না লুচিংবা অনিনা য়ানখি। মালেসিয়া আর্মদ ফোর্স মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎনবা অমসুং শেমজিন-শাজিনবগী থবকশিংদা ভরতকী দিফেন্স ইন্দস্ত্রিনা মতেং পাংনবা লৈরিবা খুদোংচাবশিংগী মতাংদা শ্রী রাজনাথনা ফোঙদোকখি।
‘একচেঞ্জ ওফ লেত্তরস’গী খুৎথাংদা ১৯৯৩দা ভারত অমসুং মালেসিয়াগী মরক্ত ঙাক-শেনগী মতেং পীন্নবা খুৎয়েক পীনখিবা এম.ও.য়ু অদু এমেন্দ তৌবদা মিনিস্তর অনিমক্না য়ানখি। এমেন্দমেন্ত অসিনা লৈবাক অনিনা পাম্নবা হিরমশিংদা নাকল অনিগী ওইবা ঙাক-শেনগী মতেং পীনবা পাকথোক-চাউথোকহনবা ঙমগনি।
তুংদা, শ্রী রাজনাথ সিংহনা মালেসিয়াগী প্রধান মন্ত্রী ৱাই.বি দাতো সেরি অনৱার বিন ইব্রাহিম উনখি অমসুং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী য়াইফ-পাউজেল পাউদমখি। মহাক্না ২০১৯দা ভারত্তা লাকখিবা খোঙচৎ অদু নিংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী মীয়াম নুংশিজবা অমসুং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অসি মহাক্কী মরুপ অমনি হায়না পাউদমখি।
লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা নাৎকী অকনবা মরীশিং অদু মালেসিয়াগী প্রধান মন্ত্রীনা অপেনবা ফোঙদোকখি। মহৈ য়ানবা অমসুং কান্নবা ঙাক-শেনগী ৱারি শানখিবা অদুগী মতাংদা শ্রী রাজনাথ সিংহনা মালেসিয়াগী প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখি। অচেৎপা মরুপ-মপাং ওইবা মরী অসি মপুংফানা শীজিন্ননবা পাম্বৈশিং থিনবা মীফম অদুদা মীৎয়েং থমখি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা মালেসিয়াগী ফোরেন এফেয়ার্সকী মিনিস্তর দাতো সেরি দিরাজা দোক্তর জামব্রি অবদ কাদিরসু উনখি অমসুং মখোয়না লৈবাক অনিগী মরুওইবা ৱাফমশিং অমসুং মালেমগী ওইনা মতেং পীনবগী মতাংদা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখি। অসিয়ান্না মরুওইবা থৌদাং লৌবা অমসুং ইন্দো-পেসিফিক লমদমদা শান্তি, তুংদু লৈতাবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা পুরকপগী মরুওইবগী মতাংদা খন্নখি। মালেসিয়া দিফেন্স ইন্দস্ত্রিনা মশাগী মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা লৈবাক অসিনা পায়খৎলিবা থবক য়াঙশিন্নবা মতেং পীনবা হায়না ভারতনা থাজবা পীদুনা মীফম অদু লোইশিনখি।
তুংদা, শ্রী রাজনাথ সিংহনা, বর্মা বোর্দরদা নেতাজি সুভাস চন্দ্রা বোসকা লোয়ননা লাল শোক্নখিবা চহি ৯৯শুরবা আই.এন.এগী লান্মী সেকেন্দ লেপ্তনেন্ত সুন্দারাম ইকায়খুম্নবা উৎখি।
২০১৫দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মালেসিয়া খোঙচৎ মনুংদা লাউথোকখিবা স্ত্রাতেজিক পার্তনর্শিপ মতুংদা হন্দক্কী খোঙচৎ অসি লৈবাক অনিগী মরক্তা পাংথোকপা অহানবা খোঙচৎনি।