Ministry of Defence
Raksha Mantri Rajnath Singh launches a single window NCC Integrated Software for Cadets
NCC signs MoU with SBI to open zero balance accounts of all Cadets
Uniform Allowance of Cadets to go directly to their bank accounts
07 JUL 2023 2:44PM by PIB Delhi
In a major step towards promoting digitisation and in sync with Digital India mission, Raksha Mantri Shri Rajnath Singh launched an NCC Integrated Software in New Delhi on 07 July 2023. The NCC Integrated Software, developed in partnership with Bhaskaracharya Institute for Space Applications and Geo Informatics (BISAG), is a single window interactive software for Cadets, designed on the ‘Entry to Exit Model’.
The NCC Integrated Software is based on the Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of “Once a Cadet always a cadet”, and will digitalize the entire process from the stage of enrolment as a cadet in NCC till exit registration as alumni. This will enable seamless issue of certificates, creation of an all India database of NCC cadets at the time of their employment.
During this event, the NCC and State Bank of India (SBI) also signed a Memorandum of Understanding (MoU) in the presence of Raksha Mantri to open zero balance accounts of all NCC Cadets with debit card, chequebook & passbook facility under SBI’s “Pahli Udaan” scheme. About 5 lakh cadets will be benefitted by this MoU every year.
The account will remain functional till completion of training or attaining 18 years of age whichever is later. This will not only introduce the cadets to the national banking system but also provide them with a ready platform to avail benefit of other govt schemes through DBT (Direct Benefit Transfer) of funds into their accounts.
Under the DBT initiative of the Government, the Ministry of Defence has reformed the physical uniform distribution process to make it more transparent and seamless, allowing direct bank transfer of uniform allowance in the bank accounts of the NCC cadets. It will replace the existing central procurement and distribution process. Uniform allowance towards provisioning of NCC uniforms will now be transferred into these bank accounts of cadets covering the remotest parts of the country.
Speaking on this occasion, Raksha Mantri complimented Officials of NCC, BISAG & SBI for their efforts in digitization of NCC by introducing NIC and DBT. He further asserted that these steps will certainly provide quick access to information related to NCC across the country and benefit both present and future determined cadets.
Defence Secretary Shri Giridhar Aramane, DGNCC Lt Gen Gurbirpal Singh AVSM VSM along with senior officials of the ministry, NCC, BISAG and SBI were present during the event.
US1N.JPG)
TT79.JPG)
XMTE.JPG)

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষা মন্ত্রী রাজনাথ সিংহনা কেদেতশিংগীদমক সিঙ্গল ৱিন্দো এন.সি.সি. ইন্তিগ্রেতেদ সোফতৱেয়র হৌদোকখ্রে
এন.সি.সি.না কেদেত পুম্নমক্কী জীরো বেলেন্স একাউন্তশিং হাংদোক্নবগীদমক এস.বি.আই.গা লোয়ননা য়ানা ৱারোল খুৎয়েক পীনখ্রে
কেদেতশিংগী য়ুনিফোর্ম এলাৱেন্সশিং মখোয়গী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা দাইরেক্ত ওইনা চংলগনি
07 JUL 2023 2:44PM by PIB Imphal
দিজিতাইজেসন প্রমোত তৌবগী মায়কৈদা মরুওইবা খোংথাং অমদা অমদি দিজিতেল ইন্দিয়া মিশনগী মখাদা রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ২০২৩গী জুলাই ৭দা নই দিল্লীদা এন.সি.সি. ইন্তিগ্রেতেদ সোফতৱেয়র অমা হৌদোকখ্রে। ভাস্করচার্য় ইন্সতিত্যুত ফোর স্পেস এপ্লিকেসন অমসুং জিও ইনফোর্মেতিক্স (বি.আই.এস.এ.জি.)গা লোয়ননা পার্তনরশিপতা দিবেলপ তৌবা এন.সি.সি. ইন্তিগ্রেতেদ সোফতৱেয়র অসি কেদেতশিংগীদমক ‘এন্ত্রী তু এক্সিত মোদেল’দা দিজাইনতৌবা সিঙ্গল ৱিন্দো ইন্তিগ্রেতেদ সোফতৱেয়র অমনি।
এন.সি.সি. ইন্তিগ্রেতেদ সোফতৱেয়র অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী “অমুকপু কেদেত ওইখ্রবদি মতম পুম্নমক্তা কেদেত অমনি”গী মীৎয়েংদা য়ুমফম ওই অমদি মসি এন.সি.সি.দা কেদেত অমা ওইনা এনরোলমেন্তকী থাক্তগী হৌরগা এলুমনি ওইনা একজিত রেজিস্ত্রেসন ফাওবগী প্রোসেস পুম্বা দিজিতেলাইজ তৌগনি। মসিনা সর্তিফিকেতশিং ইসু তৌবা, মখোয়গী এমপ্লোইমেন্তগী মতমদা এন.সি.সি. কেদেতশিংগী ওল ইন্দিয়া দেতাবেজ অমা শেমগৎপদা মতেং ওইরগনি।
থৌরম অসিগী মনুংদা এন.সি.সি. অমসুং স্তেত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া (এস.বি.আই.)না এস.বি.আই.গী “পহেলি উরান”গী মখাদা দেবিত কার্দ, চেকবুক অমসুং পাসবুক ফেসিলিতীগা লোয়ননা এন.সি.সি. কেদেত পুম্নমক্কী জীরো বেলেন্স একাউন্ত হাংনবগীদমক রাক্ষা মন্ত্রীগী মাংদা য়ানা ৱারোল অমদা খুৎয়েক পীনখি। য়ানা ৱারোল অসিনা চহি খুদিংগী কেদেত লাখ ৫গী ময়াদা কানবা ফংহল্লগনি।
একাউন্ত অসি ত্রেনিং মপুং ফানা লোইবা নত্রগা চহি ১৮ মপুং ফাবা, অকোনবগী অদু ফাওবা মথৌ তৌগনি। মসিনা কেদেতশিংবু নেস্নেল বেঙ্কিং সিস্তেমদা ইন্ত্রোদ্যুস তৌবতা নত্তনা মখোয়গী একাউন্তশিংদা ফন্দশিংগী দি.বি.তি. (দাইরেক্ত বেনেফিত ত্রান্সফর)গী খুত্থাংদা অতোপ্পা সরকারগী স্কিমশিংগী কানবা ফংনবা থৌরাং তৌরবা প্লেতফোর্ম অমসু মখোয়দা ফংহল্লগনি।
সরকারগী দি.বি.তি. খোংথাংগী মখাদা রক্ষা মন্ত্রালয়না ফিজিকেল য়ুনিফোর্ম দিস্ত্রিব্যুসন প্রোসেসপু হেন্না ত্রান্সপরেন্ত অমসুং অপনবা লৈতবা ওইহন্নবগীদমক মসিদা রিফোর্ম তৌদুনা এন.সি.সি. কেদেতশিংগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা য়ুনিফোর্ম এলাৱেন্স দাইরেক্ত বেঙ্ক ত্রান্সফর তৌবা য়াহল্লে। মসিনা হৌজিক লৈরিবা সেন্ত্রেল প্রোক্যুরমেন্ত অমসুং দিস্ত্রিব্যুসন প্রোসেস মহুৎ শিল্লগনি। এন.সি.সি. য়ুনিফোর্মশিং ফংহনবগী মায়কৈদা য়ুনিফোর্ম এলাৱেন্স হৌজিক লৈবাক্কী মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিং কবর তৌরিবা কেদেতশিংগী বেঙ্ক একাউন্তশিং অসিদা ত্রান্সফর তৌরগনি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা রক্ষা মন্ত্রীনা এন.সি.সি., বি.আই.এস.এ.জি. অমসুং এস.বি.আই.গী ওফিসিয়েলশিংবু এন.আই.সি. অমসুং দি.বি.তি. চৎনহনবগা লোয়ননা এন.সি.সি.গী দিজিতাইজেসনদা মখোয়না হোৎনখিবশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না মখা তানা ফোংদোকখি মদুদি খোংথাং অসিনা শোইদনা লৈবাক পুম্বদা এন.সি.সি.গা মরী লৈনবা ইনফোর্মেসনশিং থুনা ফংবা ঙমহল্লগনি অমসুং হৌজিক অমসুং তুং অনিমক্তা কেদেতশিংবু কানহল্লগনি।
থৌরম অসিদা দিফেন্স সেক্রেতরী শ্রী গিরিধর অরামানে, দি.জি.এন.সি.সি. লেফতিনেন্ত জেনরেল গুরবিরপাল সিংহ এ.ভি.এস.এম. ভি.এস.এম.গা লোয়ননা মন্ত্রালয়, এন.সি.সি., বি.আই.এস.এ.জি. অমসুং এস.বি.আই.গী মকোক থোংবা ওফিসিয়েলশিংনা শরুক য়াখি।