পাৱর মন্ত্রালয়
REC লিমিতেদনা বেঙ্গালোর মেত্রো রেল কোর্পোরেসন লিমিতেদতা করোর ₹ 3,045 গী শেলগী তেংবাং পীগনি
25 JUN 2023 4:13PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী পাৱর মন্রালয়গী মখাদা লৈবা মহারত্না সেন্ত্রেল পব্লিক সেক্তর ইন্তর্প্রাইস অমা ওইরিবা REC লিমিতেদনা বেঙ্গালোর মেত্রোগী ফেজ-IIগী মখাদা মেত্রো লাইন শেম্নবগীদমক্তা বেঙ্গালোর মেত্রো রেল কোর্পোরেসন লিমিতেদতা করোর 3,045 গী শেলগী তেংবাং পীনবা ৱারেপ লৌখ্রে। শেলগী তেংবাং পীবগী ৱারেপ অসি জুন 24, 2023দা বেঙ্গালুরুদা পাংথোকখিবা RECগী বোর্দ মীফমদা লৌখিবনি অমসুং BMRCLগী ৱাহৌদোক অসিবু বোর্দনা অয়াবসু পীখ্রে।
নম্মা মেত্রোগী ফেজ-IIগী প্রোজেক্ত অসিদা ইস্ত ৱেস্ত কোরিদোর অমসুং নোর্থ সাউথ কোরিদোর হায়রিবা ফেজ-Iগী কোরিদোর অনিবু এক্সতেন্দ তৌবা; অমসুং RV রোদতগী বোম্মাসন্দ্র ফাওবা অমসুং কলেনা অগ্রহরাদগী নগাৱারা ফাওবগী অনৌবা লাইন 2 শেম্বগী থৌওং য়াওরি। লাইনশিং অসিনা শহর অসিগী ত্রাফিক খ্বাইদগী কুঙবা মফমশিংদা ফাওদুনা চেনগনি।
প্রোজেক্ত অসিগী ফেজ-II অসিনা মীশিং য়াম্না তাবা বেঙ্গালুরু শহরগী কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহনগনি অমসুং ত্রাফিক হন্থহনগনি। ফেজ-II (72.09 km) অসিনা লোইশিল্লকপা মতমদা, নম্মা মেত্রোগী অপুনবা নেতৱর্ক্না স্তেসন 101 লৈদুনা 114.39 km শাংগনি।
REC লিমিতেদ অসি ভারত শিনবা থুংবগী পাৱর সেক্তর ফাইনান্সিং অমসুং দিভেলপমেন্ততা মিৎয়েং থম্বা NBFC অমনি। BMRCLদা শেলগী তেংবাং পীবা অসিনা RECনা ইনফ্রাস্ত্রকচর দিভেলপমেন্ততা শেল থাদবগী থৌওংদা খোঙদাবগী শরুক অমা ওইরি। ইং 1969দা লিংখৎখিবা REC লিমিতেদ অসিনা চহি য়াংখৈ হেন্না থবক তৌরক্লে। মসিনা পাৱর জেনেরেসন, ত্রান্সমিসন, দিস্ত্রিব্যুসন অমসুং রিন্যুএবল ইনর্জী য়াওনা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেক্ত মখল অমসুং পাৱর সেক্তরগী ভেল্যু চেন অপুনবদা শেলগী তেংবাং পীরি। RECগী ফন্দিং অসিনা ভারত্তা মরিশুবা বল্ব খুদিংবু ঙানহল্লি।

Ministry of Power
REC Limited to provide ₹ 3,045 Crores financial assistance to Bangalore Metro Rail Corporation Limited
25 JUN 2023 4:13PM by PIB Delhi
REC Limited, a Maharatna Central Public Sector Enterprise under the Union Ministry of Power, has decided to extend financial assistance of Rs. 3,045 crores to Bangalore Metro Rail Corporation Limited (BMRCL), for establishment and development of Metro Lines under Phase-II project of Bangalore Metro. The decision to extend the assistance was taken at the board meeting of REC, held in Bengaluru on 24th June, 2023, at which the Board approved the proposal of BMRCL.
The Phase-II project of Namma Metro comprises extension of existing two corridors of Phase-I, namely East–West Corridor and North–South Corridor; and 2 new lines, namely one from R.V. Road to Bommasandra and another from Kalena Agrahara to Nagawara. These lines will traverse some of the densest and high-traffic areas of the city.
Phase-II of the project will enhance connectivity and ease traffic in the densely populated city of Bengaluru. With completion of Phase-II (72.09 km), the combined network of Namma Metro shall stand at a line length of 114.39 km, with 101 stations.
REC Limited is an NBFC focusing on Power Sector Financing and Development across India. The financial assistance to BMRCL forms part of REC’s foray into funding infrastructure development. Established in 1969, REC Limited has completed over fifty years of operations. It provides financial assistance to the complete power sector value chain; for various types of projects including Generation, Transmission, Distribution and Renewable Energy. REC’s funding illuminates every fourth bulb in India.