রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
বিহারগী NH 327Eগী গলগালিয়া-বহাদুরগঞ্জ সেক্সনগী মনুংদা লৈবা শাবা লোইদ্রিবা থোং অমদা থোকপা থৌদোক
25 JUN 2023 12:35PM by PIB Imphal
অপুনবা অশাংবনা 49 km ওইবা গলগালিয়া-বহাদুরগঞ্জকী মরক্তা লৈবা শরুক অমগী লেন-4 ওনবা প্রোজেক্ত অসি M/s GR ইনফ্রাস প্রোজেক্ত হাইৱে লিমিতেদতা পীখ্রবনি। প্রোজেক্ত অসি পীখিবগী তাংনা 10/01/2022নি। হৌজিক ফাওবদা প্রোজেক্ত অসিগী 70% লোইশিল্লক্লে।
RCC সর্ক্যুলর কলম অমসুং দাইমীতরনা 1500 mm ওইবা পাইল মরি য়াওবা পাইল ফাউন্দেসন অমগী মথক্তা লৈবা স্ফেরিকেল বিয়ারিং মথক্তা লৈবা PSC গর্দরগী সুপরস্ত্রকচরগা লোয়নবা 1x20m + 5x36m + 1x20m (অপুনবা অশাংবনা 222 m ওইবা)গী স্পেন কনফিগ্যুরেসন ওইবা CH 24+461 দা লৈবা অচৌবা থোংগী পাইয়র P3গী মখাদা লৈবা পাইল ফাউন্দেসন অমদা 23.06.2023দা চাউরাকপা 600 mmগী থাজদবা সেত্তলমেন্তকী থৌদোক অমা থোকখি। সুপরস্ত্রকচর অসি মে 2023দা য়ুংখিবনি অমসুং থোং অসি হৌজিক শিজিন্নবা হৌদ্রিবনি। থৌদোক অসিদা শিন্মী অমত্তগী মফমদা অশোক পনদি নংখিদে।
থৌদোক অসিগী মতাংদা অহানবা ওইনা থিজিনবা মতমদা থোং অসি শারিবা মীচি তুরেল অসিদা নেপালগী মাইকৈদগী ঈশিং খঙহেন হেনগৎখি হায়বা খঙখি। মখা তানা থিজিনবদা, তুরেল মপুং অসিমক থোং অসি শাবগী মনুংদা P2-P3-P4গী খুত্থাংদা থৈদোকই হায়বা খঙখি, মসিনা ঈশিংগী ইচেলবু চপশিনখি অমসুং লৈঙোইনা থনবা তুরেল ফম্বাক অসিদা অহেনবা শাফু পীখি। মসিনা P3দা লৈরিবা পাইল ফাউন্দেসন অসিগী সেত্তলমেন্ত থোকহনবনি।
NHAIগী ওফিসর, কন্সেস্নর অমসুং ইন্দিপেন্দেন্ত ইঞ্জিনিয়রশিংগী কাঙবুনা মফম অসিদা য়ৌশিনখি অমসুং P3দা লৈরিবা পাইল ফাউন্দেসন অসিদা মখা তাবা সেত্তলমেন্ত থোক্তনবা মরী লৈনবা শেন্দোক শেমজিনগী থবক পাংথোকখি।
তাল্লক অসিদা, M/s চৈতন্য প্রোজেক্ত কন্সলতেন্সী প্রাইভেত লিমিতেদকী ইন্দিপেন্দেন্ত ইঞ্জিনিয়রগী তীম লীদর অমসুং ব্রিজ ইঞ্জিনিয়র; M/s GR গলগালিয়া বহাদুরগঞ্জ হাইৱে প্রাইভেত লিমিতেদকী সেনিয়র প্রোজেক্ত মেনেজর অসি হৌজিক চত্থরিবা থিজিনবগী থবক্তা অয়েৎপা পীদনবগীদমক্তা খুদক্তা সস্পেন্দ তৌখ্রে।
মখা তারকপদা, (i) শ্রী এ.কে. শ্রিবাস্তব, ADG (রিতাইয়র্দ), MoRTH, (ii) CRRIগী প্র. তেক ওফিসর -ব্রিজ (রিতাইয়র্দ), শ্রী এস.কে. শর্মা, (iii) M/s L&T ইনফ্রাস্ত্রকচর ইঞ্জিনিয়রিং লিমিতেদকী পি.জি. শ্রী ভেঙ্কতরমন য়াওবা কম্মিত্তী অমা শেমখ্রে অমসুং কুপ্না থিজিন্নবগীদমক্তা মখোয়না ঙসি সাইত্তা চৎপগী থৌরাং লৈরি। মখোয়না CH 24+461গী মেজর ব্রিজ অসিগী P3গী পাইল ফাউন্দেসন্দা থোকখিবা সেত্তলমেন্তকী মরম খঙদোক্কনি অমসুং মসিবু চুম্থোকপগী মখা তাবা থৌওং তাক্কনি।

Ministry of Road Transport & Highways
Incident at under construction Bridge on Galgalia – Bahadurganj section of NH 327E in Bihar
25 JUN 2023 12:35PM by PIB Delhi
The construction of 4-laning of the Project between Galgalia – Bahadurganj having total length of 49 km has been awarded to M/s GR Infra Projects Highway Ltd. The appointed date of this project is 10.01.2022. At present physical progress is 70%.
An unexpected settlement of 600 mm (approx.) occurred on 23.06.2023 afternoon at the pile foundation beneath pier P3 on Major Bridge at CH 24+461 having span configuration of 1x20m + 5x36m + 1x20m (total length 222 m) with PSC girder superstructure resting over spherical bearings on an RCC circular column and pile foundation consisting of four piles of 1500 mm diameter. The superstructure was erected in May 2023 and the Bridge is not yet in operation. There is no casualty or injuries to any construction workers.
Preliminary investigation reveals that recently there is sudden rise of water flow from Nepal in Meachi river on which this bridge is constructed. Further preliminary investigations have also revealed that the entire river was channelized through the P2-P3-P4 spans during the construction activity, leading to the constriction of water flow and excessive scour of the sandy river bed. This has possibly contributed to the settlement of the pile foundation at P3.
Team of NHAI officers, the Concessionaire and Independent Engineer reached at site and taking necessary preliminary rectification work to avoid any further settlement in pile foundation at P3.
In the meantime, Team Leader & Bridge Engineer of Independent Engineer, M/s Chaitanya Project Consultancy Pvt. Ltd. and Sr. Project Manager & Dy. Project Manager (Structure) of Concessionaire, M/s GR Galgalia Bahadurganj Highway Private Limited have been suspended with immediate effect to avoid any influence on the ongoing investigation.
Further, a Committee of experts comprising of (i) Sh. A. K. Shrivastava, ADG (Retd), MoRTH (ii) Sh. S. K. Sharma, Pr. Tech. Officer – Bridges (Retd.), CRRI and (iii) Sh. Venkatram P. G., M/s L&T Infrastructure Engineering Limited has been constituted & is scheduled to visit the site today for detailed investigation and ascertain cause of settlement of pile foundation at P3 on Major Bridge at CH 24+461 and consequent remedial measures to be undertaken.