লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমরনা ফেস ওথেন্তিকেসন ফীচর য়াওবা পি.এম. কিসান মোবাইল এপ লোঞ্চ তৌখ্রে
কিসান সম্মান নিধিগী ইন্নোবেতিব স্কিম অমসুং তেক্নোলোজীগা লোয়ননা লৌমীশিংনা চাউনা কান্নবা ফংলি – শ্রী তোমর
এপ অসিগী খুত্থাংদা মনুং হঞ্জিনবদা লৈবা লৌমীশিংনা ও.তি.পি. নত্ত্রগা ফিঙ্গরপ্রিন্ত য়াওদনা মখোয়গী মমাইগী স্কেন তৌদুনা ই-কে.ৱাই.সি. তৌবা য়ারগনি
22 JUN 2023 4:43PM by PIB Imphal
ফেস ওথেন্তিকেসন ফীচর য়াওবা পি.এম.-কিসান মোবাইল এপ অসি লৌমীশিংদা শেলগী তেংবাং পীনবা কেন্দ্র সরকারগী অচৌবা অমসুং মমিং লৈরবা স্কিম “প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি”গী মখাদা লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাংগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমরনা লোঞ্চ তৌখি। এপ অসিদা য়াওরিবা ফেস ওথেন্তিকেসন ফীচর শীজিন্নরিবা মোদর্ন তেক্নোলোজীগী খ্বাইদগী ফবা খুদম অসি লৌমীনা ময়ুমদা ফমদুনা ও.তি.পি. নত্ত্রগা ফিঙ্গরপ্রিন্ত য়াওদনা মমাই স্কেন তৌদুনা লাইনা অরাপ্পা মফমদগী ই-কে.ৱাই.সি. মপুং ফানা তৌবা ঙম্লগনি অমসুং লৌমী ১০০দা মখোয়গী ময়ুমশিংদা ই-কে.ৱাই.সি. তৌবদা মতেং পাংখি। ই-কে.ৱাই.সি. মেন্দতরী ওইহনবা মথৌ তাই খঙলদুনা ভারত সরকারনা রাজ্য সরকারশিংগী ওফিসরশিংদা ই-কে.ৱাই.সি. তৌনবা খঙহনখ্রে, অসুম তৌবনা ওফিসর অমমমনা লৌমী ৫০০গী ই-কে.ৱাই.সি.গী প্রোসেস তৌবা ঙম্লগনি।
নই দিল্লীগী কৃশি ভবন্দা পাঙথোকপা থৌরম অসিদা ভর্চুএল ওইনা কন্নেক্ত তৌদুনা লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা কৃশি বিজ্ঞান কেন্দ্রশিংদা লৈরিবা লৌমী লিশিং কয়া লোয়ননা কেন্দ্র অমদি রাজ্য সরকারশিংগী ওফিসরশিং অমসুং তোঙান-তোঙানবা সরকারগী ওর্গনাইজেসনশিংগী মীহুৎশিংনা শরুক য়াখি। থৌরম অসিদা কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী তোমরনা হায়খি প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি অসি য়াম্না কমপ্রিহেন্সিব ওইবা অমসুং ভারত সরকারগী অচৌবা স্কিম অমনি, মসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা রাজ্য সরকারশিংনা মখোয়গী থৌদাং চেকশিন্না পাঙথোকখি, মসিনা মরম ওইদুনা কে.ৱাই.সি.গী মতুংদা লৌমী করোর ৮.৫দা স্কিম অসিগী ইনস্তোলমেন্ত পীবা ঙমহনখি। প্লেৎফোর্ম অসিনা হেন্না রিফাইন ওইবনা মসি পি.এম.-কিসানগীদমক কান্নগনি অমসুং লৌমীশিংদা পীগদবা কান্নবা অমা হেক্তা ওইরবসু মপুং ফাবা দেতা অসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংদা ফংহনগনি মসিনা দেতা ভেরিফিকেসন্দা সমস্যা অমত্তা থোকহল্লোই।
শ্রী তোমরনা হায়খি পি.এম.-কিসান অসি মিদলমেন অমত্তা য়াওদনা লৌমীশিংদা কেন্দ্র সরকারনা কান্নবা পীরিবা ইন্নোবেতিব স্কিম অমনি। ঙসি তেক্নোলোজীগী মতেংগা লোয়ননা মশিং য়াম্লবা লৌমীশিংদা কান্নবা পীবা অসি ওইথোকখি। অপুনবা স্কিম অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী মতাংদা কনাগুম্বা অমত্তনা ৱাহং হংবা ঙমদবা অসি য়াম্না মরু ওইবা মাইপাকপা অমনি। জি.ও.আই.না তেক্নোলোজী শীজিন্নদুনা দিবেলপ তৌখিবা এপ অসিনা থবক অসি হেন্না লাইথোকহল্লি। ভারত সরকারনা রাজ্যশীংদা মথৌ তাবা ফেসিলিতী পুম্নমক ফংহল্লি হৌজিক করিগুম্বা রাজ্যশিংনা থবক হেন্না থুনা তৌরবদি বেনিফিসরী পুম্নমক ঐখোয়না য়ৌশিনবা ঙম্লগনি অমসুং থম্মিবা পান্দম ফংবা ঙমগনি।
কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী তোমরনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা স্কিম অসিগীদমক করিগুম্বা ফন্দশিং মতিক চানা লৈরবদি ঐখোয়না সেচুরেসন ফংবা ঙমগনি হায়না লেপ্পা লৈতনা ফোঙদোক্তুনা লাকখি। উত্তর প্রদেশ য়াওনা অতোপ্পা রাজ্যশিংদা মাইকৈ অসিদা থবক পাইখৎলি অমসুং মসি মপুং ফানা লোইশিনবদা মশিং য়াম্লবা লৌমীশিংনা স্কিম অসিগী ১৪শুবা ইনস্তোলমেন্ত ফংলগনি। শ্রী তোমরনা রাজ্য সরকারশিংদা হীরম অসিদা থবক পাইখৎনবা হায়খি।
থৌরম অসিদা লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাংগী কেন্দ্র রাজ্য মন্ত্রীনা হায়খি এগ্রিকলচর সেক্তর অসি তেক্নোলোজীদগী কান্নবা ফংলি অমসুং এপ অসিগী অনৌবা ফেসিলিতীনা লৌমীশিংদা চাউনা কান্নবা পীরগনি। কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউগী সেক্রেতরী শ্রী মনোজ অহুজানসু মহাক্কী ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোকখি। প্রোগ্রাম অসি দিপার্তমেনতেল এদভাইজর শ্রী মনোজ কুমার গুপ্তানা কোওর্দিনেৎ তৌখি। থৌরম অসিদা কেন্দ্র সরকারশিংগী ওফিসিএলশিংনা স্কিম অমসুং এপ অসিগী কান্নবশিংগা মরী লৈনবা মখোয়গী এক্সপরিয়েন্সশিং শিয়র তৌখি। খোঙথাংশিং অসিনা নহারোলশিংগী খুত্থাংদা এপ অসিগা লৌমী কয়া কয়াগা কন্নেক্ত তৌবা ঙমহল্লগনি অমসুং পীরিবা ক্রাইতেরিয়াগী মখাদা লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং মন্ত্রালয়না মসিদা মতেং পাংখিবা নহারোলশিংদা সর্তিফিকেৎশিং পীগনি।
পি.এম. কিসান অসি মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা দি.বি.তি. স্কিমশিংগী মনুংদা অমনি, মসিগী মখাদা চহি অমদা ইনস্তোলমেন্ত অহুমদা আধার লিঙ্ক বেঙ্ক একাইন্তশিংগী খুত্থাংদা লৌমীশিংদা হকথেংননা লুপা ৬,০০০ ত্রান্সফর তৌরি। লৌমী করোর ১১ হেনবগী একাউন্তশিংদা লুপা করোর লাখ ২.৪২ ত্রান্সফর তৌখি মসিগী মনুংদা করোর ৩ হেনবদি নুপীশিংনা ওইরি। পি.এম. কিসান য়োজনা অসি কোবিদকী মতমদা তৌখিবা লোকদাউন মনুংদা লৌমীশিংগীদমক শক্তি লৈরবা মপাং অমা ওইখি। স্কিম অসিনা লৌমীশিংদা দাইরেক্ত ফাইনান্সিএল এসিস্তেন্স পীদুনা মথৌ তাবা ফেসিলিতীশিং পীবা ঙমখি অমসুং অৱাবা মতমশিংদা মখোয়দা থাজবা পোকহনখি। হৌজিক পি.এম. কিসান পোর্তেলদা আধার ভেরিফিকেসন অমসুং বেঙ্ক একাউন্তগী অকুপ্পা ৱারোলশিংগী অপদেৎ তৌবগা মরী লৈনবা খুদোংচাদবশিং অসি দিজিতেল পব্লিক গুদশিং নীংথিনা শীজিন্নদুনা কোকহনবা ঙমখি।
অহানবা ওইনা আধার ইনেবল পেমেন্ত খক্তগী খুত্থাংদা মখোয়গী আধার লিঙ্ক তৌবা বেঙ্ক একাউন্তশিংদা পি.এম. কিসানগী ১৩শুবা ইনস্তোলমেন্ত অসি লৌমী করোর ৮.১ হেনবদা মাইপাক্না পীবা উবা ফংখি, মসিমক রেকোর্দ অমনি। অনৌবা এপ অসি শীজিন্নবা য়াম্না লাই অমসুং গুগল প্লে স্তোরগী লাইনা দাউনলোদ তৌবা য়ারে। এপ অসিনা স্কিম অমসুং পি.এম. কিসান একাউন্তশিংগা মরী লৈনবা য়াম্না মরু ওইবা ই-পাউশিং লৌমীশিংদা ফংহল্লি। মসিদা লৌমীশিংনা লেন্দসীদিংগী স্তেতস, বেঙ্ক একাউন্তশিংগা আধার লিঙ্ক তৌবা অমসুং নো য়ুজর স্তেতস মোদ্যুল শীজিন্নদুনা ই-কে.ৱাই.সি.গী মরমদা খঙবা য়াগনি। দিপার্তমেন্ত অসিনা ইন্দিয়া পোস্ত পেমেন্ত বেঙ্ক (আই.পি.পি.বি.)না বেনিফিসরীশিংদা মখোয়গী য়ুমগী থোংজিলশিংদা আধার লিঙ্ক তৌবা বেঙ্ক একাউন্তশিং হাংনবা থৌদাং পীখি অমসুং সি.এস.সি.শিংদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী মতেংগা লোয়ননা ভিলেজ-লেবেলদা ই-কে.ৱাই.সি. কেম্পশিং পাঙথোক্নবা খঙহনখি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Shri Narendra Singh Tomar launches PM Kisan Mobile App with Face Authentication Feature
Farmers benefit comprehensively with innovative scheme and technology of Kisan Samman Nidhi - Shri Tomar
Through App, remote farmers can do e-KYC by scanning their face without OTP or fingerprint
22 JUN 2023 4:43PM by PIB Delhi
The PM-Kisan Mobile App with Face Authentication Feature was launched by Union Agriculture and Farmers’ Welfare Minister Shri Narendra Singh Tomar under the central government's ambitious and popular scheme for income support to farmers "Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi". Best example of modern technology using Face Authentication Feature from this app farmer can complete e-KYC remotely, sitting at home easily by scanning face without OTP or fingerprint and helped 100 other farmers to do e-KYC at their home. Recognizing the need to make e-KYC mandatory, the Government of India has extended the ability of farmers to perform e-KYC to officers of state governments, so that each officer can complete the e-KYC process for 500 farmers.
Thousands of farmers present in Krishi Vigyan Kendras across the country, as well as officers of the Central and State Governments and representatives of various government agencies and agricultural organizations were virtually connected to the event held at Krishi Bhavan, New Delhi. On this occasion, Union Minister Shri Tomar said that Prime Minister Kisan Samman Nidhi is a very comprehensive and ambitious scheme of the Government of India, in the implementation of which the state governments have performed their role very diligently, as a result of which we are in a position to pay the installment of the scheme about 8.5 crore farmers after KYC. The more refined this platform the more it will be useful for PM-Kisan and whenever any benefit has to be given to the farmers, complete data will be available with the Central and State Governments, so that no problem can arise in data verification.
Shri Tomar stated that PM-Kisan is an innovative scheme whose benefits are being given by the central government to the farmers without any middlemen. Today, it has become possible to give benefits to such a large number of farmers only with the help of technology. No one can question the implementation of this entire scheme which is a very important achievement. The work has become much easier by using technology the GoI developed this App. The Government of India has made all the necessary facilities available to the states, now if the states work more quickly, then we will reach to all the beneficiaries and achieve the set target.
Union Minister Shri Tomar said that Prime Minister Shri Narendra Modi has been continuously insisting that if sufficient funds are available for the scheme, then we have reached saturation. Work is going on in this direction in other states including Uttar Pradesh and on completion of which, maximum number of eligible farmers will be able to get the 14th installment of the scheme. Shri Tomar requested that all the state governments should act in this regard.
In the program, Union Minister of State for Agriculture and Farmers’ Welfare Shri Kailash Choudhary said that the agriculture sector is benefiting from technology and the new facility of this app will also provide a lot of convenience to the farmers. Union Agriculture Secretary Shri Manoj Ahuja also kept his views. Additional Secretary Shri Pramod Kumar Mehrada explained the features of the app. The program was coordinated by the departmental advisor Shri Manoj Kumar Gupta. On this occasion, officials of state governments also shared their experiences related to the benefits of scheme and app. Efforts will also be made to connect more and more farmers with the app through the youth and on the basis of the prescribed criteria, certificates will be given by the Ministry of Agriculture and Farmers’ Welfare to the youth who help in this.
PM Kisan is one of the world's largest DBT schemes in which farmers get Rs 6,000 directly transferred through Aadhaar linked bank accounts in three installments in a year. 2.42 lakh crore has been transferred to the accounts of more than 11 crore farmers, of whom more than 3 crore were women. PM Kisan Yojana proved to be a strong partner for the farmers even during the lockdown at the time of covid. The scheme has ensured necessary facilities by providing direct financial assistance to the farmers and has given them confidence in difficult times. Now the difficulties related to Aadhaar verification and bank account details updation on PM Kisan Portal have been resolved by effective use of digital public goods.
For the first time, it is seen that more than 8.1 crore farmers were successfully paid the 13th installment of PM Kisan directly into their Aadhaar linked bank accounts through Aadhaar Enabled Payment only, which is a record in itself. The new app is very easy to use and easily available for download on the Google Play Store. The app will also provide very important information related to the scheme and PM Kisan accounts to the farmers. In this, farmers can know the status of landseeding, linking of Aadhaar with bank accounts and e-KYC using the No User Status Module. The department has also roped in India Post Payment Bank (IPPB) to open Aadhaar linked bank accounts for beneficiaries at their doorstep and asked CSCs to organize village-level e-KYC camps with the help of States/UTs.