উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
য়োগ ঐখোয়গী নাৎকী থাদোক্নবা য়াদ্রবা শরুক্নি; মসি মীওইবা খুন্নাই য়াইফনবনি
উপ রাস্ত্রপতিনা জবলপুরদা মালেমগী য়োগ নুমিৎকী থৌরমশিং শরুক য়াখ্রে
ভারতনা হোৎনবদগী, য়োগ মালেমগী কুহ্মৈ অমা ওইরক্লে- উপ রাস্ত্রপতি
উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খি, য়োগ অসি শুপ্নগী নোংমা খক্তগী নত্তে, মসি ঐখোয়গী পুন্সিগী থাদোক্নবা য়াদ্রবা শরুক অমা ওইহনগদবনি
21 JUN 2023 5:31PM by PIB Imphal
ভারতকী উপ রাস্ত্রপতি শ্রী জগদিপ ধানখারনা হায়খি য়োগনা হকচাং, পুক্নিং অমসুং ৱাখল অমতা ওইহল্লি অমসুং মসিগী মমাঙঙৈগী বিজ্ঞান অসিনা লনাই মীওইশিং য়াইফনবা মীৎয়েং চঙবা খক নত্তনা, মীওই খুন্নাই য়াইফনবা মীৎয়েং থম্লি। য়োগ অসি “শেল তিংদবা হেল্থ ইন্সুরেন্স” নি হায়না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফোঙদোকখিবা ৱাফম অদু মহাক্না নিংশিংখি।
মধ্য প্রদেসকী জবলপুরদা পাংথোকপা ৯শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎ থৌরমদা ৱা ঙাংবদা উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খি য়োগ অসি শুপ্নগী নোংমা খক্তগী নত্তে, মসি ঐখোয়গী পুন্সিগী থাদোক্নবা য়াদ্রবা শরুক অমা ওইহনগদবনি। চহি অসিগী মালেমগী য়োগ নুমিৎকী থিম অসি ‘বসুধাইব কুতুম্বকমগীদমক য়োগ’ হায়বনি। ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবগী থিম ‘ মালেম অমা, ইমুং অমা, তুংলমচৎ অমা’ হায়বা অসিগা চুনরি। পান্দম অনিমক অসিদা মালেমগী লৈবাকশিং অমতা ওইনা পুন্নবা অমসুং মালেমগী শান্তি পুরক্নবা ভারতকী পান্দম অদু মমি তারে।
জুন ২১ অসি মালেমগী য়োগ নুমিৎ হায়না পাংথোক্নবা য়ুনাইতেদ নেসন্স জেনেরেল এশেমব্লিগী ৬৯শুবা মীফমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৌখিবা থৌদাং অদু থাগৎলদুনা উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খি পুখৎলকখিবা ৱাফম অদু লৈবাক ১৯৩না মত অমতা ওইনা য়ানখি। ভারতনা হোৎনবদগী, য়োগ মালেমগী কুহ্মৈ অমা ওইরে।
য়োগ অসি ভারতী নাৎ অমসুং সভেত্যগী থাদোক্নবা য়াদ্রবা শরুক অমনি হায়না ফোঙদোক্লদুনা উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খি লৈবাক অসিগী চাউখৎপদা য়োগনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি। মালেমগী য়োগ নুমিৎ শরুক য়ানবা মালেমগী লৈবাকশিংনা হরাওনা অমসুং খিং খিং লাউনা হোৎনরিবা অসি থাগৎনিঙাইনি।
থৌরম অদুদা মধ্য প্রদেসকী রাজ্যপাল শ্রী মঙ্গুভাই পতেল, মধ্য প্রদেসকী চীফ মিনিস্তর শ্রী সিবরাজ সিংহ চৌহান, অয়ুসকী য়ুনিয় মিনিস্তর শ্রী সর্বনন্দা সোনোৱাল, পদ্ম ভুসন ফংলবা অমসুং শ্রী রাম চন্দ্র মিসনগী প্রসিদেন্ত দাজি কামলেস পতেল, এম.পিশিং অমসুং অতোপ্পা শক্নাইরবশিং শরুক য়াখি।

Vice President's Secretariat
Yoga integral part of our culture; it’s for the welfare of entire humanity
Vice President joins International Day of Yoga celebrations in Jabalpur
With India’s efforts, Yoga Day has become a world festival – Vice President
VP says, Yoga is not just for one day, rather it should be integral part of our lives
21 JUN 2023 5:31PM by PIB Delhi
The Vice-President of India, Shri Jagdeep Dhankhar noted that Yoga brings about the unity of body, mind and soul, and this ancient science not just focusses on the welfare of individuals, but also the well-being of entire humanity. In this context, he made reference to Prime Minister, Shri Narendra Modi’s statement, underlining Yoga as “Zero-budget health asssurance”.
Addressing the 9th International Day of Yoga celebrations at Jabalpur, Madhya Pradesh today, the Vice-President emphasized that Yoga is not for a single special day or occasion, but one that should be an integral aspect of people’s daily lives.
Referring to the theme of this year’s International Day of Yoga- ‘Yoga for Vasudhaiva Kutumbakam’- the Vice-President drew attention to the consonance of this theme with that of India’s G20 Presidency, which is ‘One Earth, One Family, One Future’. The essence of both is a reflection of India’s commitment to unite countries and amplify the message of global peace and friendship, he said.
Lauding the leadership role played by Prime Minister Narendra Modi at the 69th Session of the United Nations General Assembly in proposing to mark June 21 as the International Day of Yoga, Shri Dhankhar underscored the significance of the fact that the proposal was adopted almost unanimously by 193 countries in the shortest ever time. With India’s efforts, Yoga Day has become a world festival, he underlined.
Highlighting that yoga has been an inalienable facet of India’s cultural and civilizational ethos, the Vice-President recognised its key role in facilitating the progress of the nation. He also expressed his appreciation for the energy and enthusiasm with which countries across the world have been participating in celebrating International Day of Yoga.
Governor of Madhya Pradesh, Shri Mangubhai Patel, Chief Minister of Madhya Pradesh, Shri Shivraj Singh Chouhan, Union Minister for AYUSH, Shri Sarbananda Sonowal, Padma Bhushan recipient and President of Shri Ram Chandra Mission, ‘Daaji’ Kamlesh Patel, Members of Parliament and other dignitaries were also present on the occasion.
Click here for full speech –
https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1933911