Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Gary E. Dickerson, CEO, Applied Materials
22 JUN 2023 6:56AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met Mr. Gary E. Dickerson, President and CEO of Applied Materials in Washington DC.
Prime Minister invited Applied Materials for contributing in strengthening the semiconductor ecosystem in India. Prime Minister also invited Applied Materials for development of process technology and advanced packaging capabilities in India.
Prime Minister and Mr. Dickerson discussed potential of Applied Materials’ collaboration with academic institutions in India to create skilled workforce.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆପ୍ଲାଏଡ୍ ମାଟେରିଆଲ୍ସ ସିଇଓ ଗ୍ୟାରି ଇ. ଡିକରସନଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବୈଠକ
22 JUN 2023 10:24AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୱାଶିଂଟନ୍ ଡିସିରେ ଆପ୍ଲାଏଡ୍ ମାଟେରିଆଲ୍ସର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ତଥା ସିଇଓ ଶ୍ରୀ ଗ୍ୟାରି ଇ. ଡିକରସନଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି ।
ଭାରତରେ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ମଜଭୁତ କରିବାରେ ଯୋଗଦାନ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆପ୍ଲାଏଡ୍ ମାଟେରିଆଲ୍ସକୁ ଆମନ୍ତ୍ରଣ କରିଛନ୍ତି । ଏଥିସହ ଭାରତରେ ପ୍ରକ୍ରିୟା ପ୍ରଯୁକ୍ତି ଏବଂ ଉନ୍ନତ ପ୍ୟାକେଜିଂ ଦକ୍ଷତାର ବିକାଶ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଆପ୍ଲାଏଡ୍ ମାଟେରିଆଲ୍ସକୁ ଆମନ୍ତ୍ରଣ କରିଛନ୍ତି ।
କୁଶଳ କର୍ମଜୀବୀ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ନିମନ୍ତେ ଭାରତର ଶିକ୍ଷା ଅନୁଷ୍ଠାନ ସହ ଆପ୍ଲାଏଡ୍ ମାଟେରିଆଲ୍ସର ସହଯୋଗ କ୍ଷମତା ଉପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ଡିକରସନ୍ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ ।