ঙাকশেল মন্ত্রালয়
বাইলেতরেল কোওপরেসন মপাঙ্গল হেন্না কনখৎহন্নবা জুন ১৯, ২০২৩দা নই দিল্লীদা ঙাকশেল মন্ত্রীনা বিয়েৎনামগী নেস্নেল দিফেন্স মন্ত্রীগা লোয়ননা মীফম পাঙথোক্কনি
17 JUN 2023 10:01AM by PIB Imphal
বিয়েৎনামগী নেস্নেল দিফেন্স মন্ত্রী, জেনরেল ফান ভান জিয়াংনা জুন ১৮-১৯, ২০২৩দা ভারত্তা লাক্কদৌরি। ভারত-বিয়েৎনামগী দিফেন্স কোওপরেসন মাংদা পুখৎনবগীদমক জুন ১৯দা নই দিল্লীদা লাক্কদৌরিবা দিগনিতরীনা ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহগা বাইলেতরেল মীফম অমা পাঙথোক্কনি। নাকল অনিমক্কী য়াইফনবা রিজনেল অমসুং গ্লোবেলগী ওইবা হীরমশিংগী মতাংদা নাকল অনিমক্না ৱাখল্লোনশিংসু ফোঙদোক্নগনি। বিয়েৎনামগী নেস্নেল দিফেন্স মন্ত্রীনা ভারত্তা মহাক্না লৈরিঙৈদা আগ্রাদা কলচরেল বিজিৎ অমসু চৎকনি।
ভারত অমসুং বিয়েৎনামনা কমপ্রিহেন্সিব স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ অমা শিয়র তৌরি। বাইলেতরেল দিফেন্সকী মরীশিং অসিনা পার্তনরশিপ অসিগী মরু ওইবা য়ুম্বী অমা ওইরি। সর্ভিসশিংগী মরক্তা পাকচাউরবা কন্তেক্তশিং, মিলিতরী-তু-মিলিতরী একচেঞ্জশিং, অৱাংবা থাক্কী খোঙচৎশিং, কেপাসিতী বিল্দিং অমসুং ত্রেনিং প্রোগ্রামশিং, য়ু.এন. পীকিপিংদা তেংবাং পীনবা, শিপ বিজিৎ অমসুং বাইলেতরেল এক্সর্সাইজশিং য়াওহন্নবা লৈবাক অনিগী মরক্তা ঙাকশেলদা থবক তৌমিন্নবা অসি পাকথোক-চাউথোকহনখি।
জুন ২০২২দা ঙাকশেল মন্ত্রীনা বিয়েৎনামদা চৎখিবা খোঙচৎ অদুদা লৈবাক অনিগী মরক্তা ঙাকশেলদা তেংবাং পীনবগী লম অমসুং পাক চাউবা অসি চাউনা হেনগৎহনখিবা মরু ওইবা ওভরআর্কিং গাইদিং দোক্যুমেন্তশিং মমিং ওইনা পল্লবদা ‘জোইন্ত বিজন স্তেৎমেন্ত ওন ইন্দিয়া-বিয়েৎনাম দিফেন্স পার্তনরশিপ তুৱার্দস ২০৩০’ অমসুং ‘ম্যুচুএল লোজিস্তিক্স সপ্পোর্ত’তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং অমা খুৎয়েক পীনখি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri to hold talks with Vietnam’s Minister of National Defence in New Delhi on June 19, 2023 to further strengthen bilateral cooperation
17 JUN 2023 10:01AM by PIB Delhi
Minister of National Defence of Vietnam General Phan Van Giang will be on a visit to India between June 18-19, 2023. The visiting dignitary will hold a bilateral meeting with Raksha Mantri Shri Rajnath Singh in New Delhi on June 19 to carry forward the India-Vietnam defence cooperation. Both sides will also exchange views on regional and global issues of mutual interest. The Minister of National Defence of Vietnam will also undertake a cultural visit to Agra, during his stay in India.
India and Vietnam share a Comprehensive Strategic Partnership. Bilateral defence relations form a significant pillar to this partnership. Defence engagements between the two nations have diversified to include wide-ranging contacts between the services, military-to-military exchanges, high-level visits, capacity building and training programmes, cooperation in UN Peacekeeping, ship visits and bilateral exercises.
During the visit of the Raksha Mantri to Vietnam in June 2022, major overarching guiding documents namely ‘Joint Vision Statement on India-Vietnam Defence Partnership towards 2030’ and a Memorandum of Understanding on ‘Mutual Logistics Support’ were signed that have significantly enhanced the scope and scale of defence cooperation between both the countries.