কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
কেন্দ্রনা মনিপুর সরকারদা রাজ্য অসিদা চাননবা হৱাই-চেংৱাইগী স্তোক মতিক চানা ফংহন্নবা মপুং ফানা মতেং পাংগনি হায়না থাজবা পীরকখ্রে;
দি.এফ.পি.দি. সেক্রেতরীনা ইম্ফালদা লাকখি; সি.এ.এফ.পি.দি.গী মন্ত্রী, চীফ সেক্রেতরী অমসুং সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংগা উনখি
14 JUN 2023 7:35PM by PIB Imphal
কেন্দ্রনা মনিপুর সরকারদা মতম চুপ্পা রাজ্য অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা চাননবা হৱাই-চেংৱাইশিংগী স্তোক মরাং কাইনা লৈহন্নবা মপুং ফানা মতেং পাংগনি হায়ান থাজবা পীরকখ্রে অমসুং এন.এফ.এস.এ. বেনিফিসরীশিংনা মখোয়দা থুংফম থোকপা শরুক অদু চাং নাইনা ফংলগনি।
দি.এফ.পি.দি.গী সেক্রেতরী, শ্রী রাজীৱ চোপ্রানা মনিপুরদা হন্দক ওইরক্লিবা লো অমসুং ওর্দরগী ফিভম অসি য়েংলগা এন.এফ.এস.এ.গী ফংশনিং য়েংশিন্নবা ঙসি ইম্ফালদা চৎখ্রে। মহাক্কী খোংচৎ অসিদা, দি.এফ.পি.দি. সেক্রেতরীনা মনিপুর সরকারগী কঞ্জুমর এফিয়্রস, ফুদ আমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুশন (সি.এ.এফ.পি.দি.)গী মন্ত্রী, শ্রী এল. সুসিন্দ্রো মৈতৈ অমসুং চীফ সেক্রেতরী, শ্রী ভিনীত জোশিগা উনখি। কেন্দ্রনা হৌজিক ওইরিবা লো অমসুং ওর্দরগী ফিভম অসি য়েংলগা মনিপুর রাজ্যগী সরকারদা নন-এন.এফ.এস.এ. বেনিফিসরিশিংদা থা অহুমগীদমক্তা – ২০২৩গী জুনদগী ২০২৩গী ওগস্ত ফাওবগী অহেনবা চেং মেত্রিক তন ৩০,০০০ কাইথোকখ্রে।
হৌজিকমক্কী ওইনা, দিপোত ৯দা লৈরিবা স্তোক্কী ফিভম অসি মেত্রিক তন ৩০৬০০নি, হায়রিবা মশিং অসি থা অমগী কাইথোক্লিবা অপুনবা মশিং, এন.এফ.এস.এ.গী মখাদা মেত্রিক তন ১২০০০ অমসুং নন-এন.এফ.এস.এ.গী মখাদা মেত্রিক তন ৬৫০০ অদুগা চাংদম্নবদা য়াম্না হেল্লি।
মসিগী মথক্তা, দিপার্তমেন্ত অসিনা মনিপুর রাজ্যদা দিমাপুর, সিলচর অমসুং বাইরবিগুম্বা রুতশিং অসিগী খুত্থাংদা হৱাই-চেংবাইশিং কোম্না অমসুং অথিংবা অপনবা অমত্তা লৈহন্দনা য়ৌহন্নবা অহেনবা রুতশিং য়েংলি অমসুং ২০২৩গী জুন লোইশিল্লকপা ফাওবদা রাজ্য অসিদা পুন্না চেং মেত্রিক তন ২৫৫০০ থাজিল্লগনি। পারিবা স্তোক্কী ফিভম অসিনা লাক্কদবা থাশিংদা মথৌ তাবশিং অদু মরাং কাইনা ফংহনবা ঙম্লগনি। রাজ্য অসিগী অমত্তদা হৱাই-চেংৱাইশিংগী অৱাৎপা অমত্তা লৈহন্দনবা স্তোকশিং লেপ্তনা থাজিল্লগনি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Centre assures Manipur government of complete support in ensuring sufficient stock of foodgrains in the state;
Secretary DFPD visits Imphal; meets with Minister CAFPD, Chief Secretary and senior officials
14 JUN 2023 7:35PM by PIB Delhi
The Centre has assured the Manipur government of complete support in ensuring that there are sufficient stock of foodgrains in different parts of the State at all times and the NFSA beneficiaries are able to receive regular supply of the entitled quantities.
Shri Sanjeev Chopra, Secretary DFPD visited Imphal today to review the functioning of NFSA in the wake of the recent law and order issues in Manipur. In course of the visit, the DFPD Secretary met the Minister, Consumer Affairs, Food and Public Distribution (CAFPD) , Govt of Manipur Sh. L. Susindro Meitei and Chief Secretary, Sh. Vineet Joshi. The Centre has allocated additional quantity of 30,000 MT of Rice in view of current law & order situation for a period of 3 (three) months- June,2023 to August, 2023 to non-NFSA beneficiaries to State Govt of Manipur.
Presently, stock position at 9 depots is 30600 MT which is adequate against total monthly allocation of 12000 MT under NFSA and 6500 MT under non-NFSA.
Besides, Department is exploring additional routes to ensure smooth and seamless supply of foodgrain through various routes like from Dimapur, Silchar and Bairabi to Manipur state and inducting total 25500 MT of Rice in the state by the end of June’2023. The estimated stock position will be sufficient to meet the requirement in the coming month. Regular inflow of stocks will be maintained to ensure that there is no scarcity of foodgrains in any part of the state.