প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অহানবা নেসনেল ত্রেনিং কনক্লেপ হৌদোক্কনি
মীফম অসিদা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা সিবিল সর্বিসেস ত্রেনিং ইন্সতিতুৎশিংগী মীহুৎশিং শরুক য়াগনি
মীফম অসিনা ত্রেনিং ইন্সতিতুৎশিংগী মরক্তা মতেং পীনবা হেনগৎহনগনি অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা সিবিল সর্ভেন্তশিংগী ত্রেনিং ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহনবদা মতেং পাংগনি
10 JUN 2023 10:40AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুন ১১, ২০২৩গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবদা নিউ দিল্লিগী প্রগাতি মৈদান্দা লৈবা ইন্তরনেসনেল একজিবিসন অমসুং কনভেন্সন সেন্তরদা অহানবা নেসনেল ত্রেনিং কনক্লেপ হৌদোক্কনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
সিবিল সর্বিসকী কেপাসিতি বিল্দিংগী খুৎথাংদা লৈবাক অসিদা লৈবাক ঙাকপগী থবক অমসুং থৌশিল ফগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী অচেৎপা ফিরেপ অমা লৈরি। মসিগী পান্দম অসিনা লমজিংদুনা, অচূম্বা ৱাখল্লোন, হৈথোই-শিংথোইবা অমসুং লৌশিংগা লোয়ন্না তুংগী সিবিল সর্বিস অমা থৌরাং তৌনবা নেসনেল প্রোগ্রাম ফোর সিবিল সর্বিসেস কেপাসিতি বিল্দিং (এন পি সি এস সি বি)-‘মিসন কর্মায়োগি’ হৌদোক্লে। মসিগী মীফম অসি মাইকৈ অসিদা থাংজিনবা অতোপ্পা খোঙথাং অমনি।
ত্রেনিং ইন্সতিতুৎশিংগী মরক্তা মতেং পীনবা হেনগৎহন্নবা অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা সিবিল সর্ভেন্তশিংগী ত্রেনিং ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা পান্দমগা লোয়ন্না কেপাসিতি বিল্দিং কম্মিসন্না শীন্দুনা নেসনেল ত্রেনিং কনক্লেপ পাংথোক্কদবনি।
সেন্ত্রেল ত্রেনিং ইন্সতিতুৎশিং, স্তেৎ এদমিনিস্ত্রেতিপ ত্রেনিং ইন্সতিতুৎশিং, রিজনেল অমসুং জোনেল ত্রেনিং ইন্সতিতুৎশিং অমসুং রিছার্স ইন্সতিতুৎশিংগী মীহুৎ ১৫০০ হেন্না মীফম অসিদা শরুক য়াগনি। খন্ন-নৈনবা অসিদা কেন্দ্র সরকারগী বিভাগশিং, রাজ্য সরকারশিং, লোকেল গভর্নমেন্তশিং অমসুং প্রাইভেদ সেক্তরগী অখঙ-অহৈশিং শরুক য়াগনি।
মীফম অসিদা কেপাসিতি বিল্দিংগী লাল্লোংশিং, অনৌবা ৱাখল্লোনশিং পীথোক-পীশিন হেনগৎহনবা, মায়োক্নরিবা অৱাবশিং মশক খঙদোকপা, থবক ওইনা পায়খৎপা য়াবা পাম্বৈশিং পুথোক্নবা খন্নগনি। মীফম অসিদা পেনেল দিস্কসন ৮ লৈগনি, পেনেল অমমম্না সিবিল সর্বিস ত্রেনিং ইন্সতিতুৎশিংগী ফেকলতি ফগৎনবা, ত্রেনিংগী কান্নবা থিজিন্নবা অমসুং মচাকশিং দিজিতাইজেসন তৌনবগী মতাংদা খন্নগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate the first-ever National Training Conclave
Representatives from civil services training institutes across the country will participate in the Conclave
Conclave to foster collaboration among training institutes and help strengthen the training infrastructure for civil servants across the country
10 JUN 2023 10:40AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the first-ever National Training Conclave at the International Exhibition and Convention Centre Pragati Maidan, New Delhi on 11th June, 2023 at 10:30 AM. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
Prime Minister has been a proponent of improving the governance process and policy implementation in the country through capacity building of civil service. Guided by this vision, the National Programme for Civil Services Capacity Building (NPCSCB) – ‘Mission Karmayogi’ was launched to prepare a future-ready civil service with the right attitude, skills and knowledge. This Conclave is yet another step in this direction.
The National Training Conclave is being hosted by Capacity Building Commission with an objective to foster collaboration among civil services training institutes and strengthen the training infrastructure for civil servants across the country.
More than 1500 representatives from training institutes, including Central Training Institutes, State Administrative Training Institutes, Regional and Zonal Training Institutes, and Research institutes will participate in the conclave. Civil Servants from central government departments, state governments, local governments, as well as experts from the private sector will take part in the deliberations.
This diverse gathering will foster the exchange of ideas, identify the challenges being faced and opportunities available, and generate actionable solutions and comprehensive strategies for capacity building. The conclave will have eight panel discussions, each focusing on key concerns pertinent to Civil services training institutes such as faculty development, training impact assessment and content digitisation, among others.