Prime Minister's Office
PM accepts invitation to address Joint Meeting of the United States Congress
06 JUN 2023 9:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi is honoured to accept the invitation to address Joint Meeting of the United States Congress by Kevin McCarthy, Speaker of the House. The Prime Minister expressed pride in Comprehensive Global Strategic Partnership between India and the US built upon the foundation of shared democratic values, strong people-to-people ties, and an unwavering commitment to global peace and prosperity.
Replying to a tweet by Kevin McCarthy, Speaker of the House of the United States of America, the Prime Minister tweeted;
“Thank you Kevin McCarthy, Mitch McConnell, Charles Schumer, and Hakeem Jeffries for the gracious invitation. I am honored to accept and look forward to once again address a Joint Meeting of the Congress. We are proud of our Comprehensive Global Strategic Partnership with the US, built upon the foundation of shared democratic values, strong people-to-people ties, and an unwavering commitment to global peace and prosperity.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না য়ুনাইতেদ স্তেতস কোংগ্রেসগী অপুনবা মীফমদা ৱা ঙাংননবগী লাকপা চেবাউ অদুবু য়াখি
06 JUN 2023 9:45PM by PIB Imphal
য়ুনাইতেদ স্তেতস কোংগ্রেসকী অপুনবা মীফমদা ৱাং ঙাংনবগীদমক্তা হাউসকী স্পীকর, কেবিন মেক্কার্থীনা পীরকপা চেবাউ অদুবু প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়াম্না ইকাইখুম্নবগা লোইননা য়াখি। প্রধান মন্ত্রীনা ভারত অমসুং য়ু.এস.কী মরক্তা শিয়র তৌরিবা দেমোক্রেতিক ভেল্যুশিং, মী অমগা অমগগী মরক্তা লৈবা অচেৎপা মরিশিং, অমসুং মালেমগী শান্তি অমসুং নুংঙাই-য়াইফনবা লৌখিবা অচেৎপা ফিরেপ্তা য়ুমফম ওইরগা শেমখিবা কমপ্রেহেন্সিব ওইবা গ্লোবল স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ অসিদা চাউথোকচৈ।
য়ুনাইতেদ স্তেতস ওফ অমেরিকাগী হাউসকী স্পীকর, কেবিন মেক্কার্থীনা তৌরকপা ত্বীত অমদা পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ত্বীত তৌখি;
“কেবিন মেক্কার্থী, মিচ মেক্কোনেল, চার্লস সুমর, অমসুং হাকীম জেফ্রীজবু য়াম্না চিং-লেম্লবা চাবাউ অসিগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোক্লি। মসিবু য়াজবা হায়বসি ঐগীদি য়াম্না ইকাইখুম্ননিংঙাইনি অমসুং কোংগ্রেসকী অপুনবা মীফমদা অমুক্কা হন্না ৱা ঙাংনবগী তরাম্না ঙাইরি। ঐখোয়না য়ু.এস.কা শিয়র তৌরিবা দেমোক্রেতিক ভেল্যুশিং, মী অমগা অমগগী মরক্তা লৈবা অচেৎপা মরিশিং, অমসুং মালেমগী শান্তি অমসুং নুংঙাই-য়াইফনবা লৌখিবা অচেৎপা ফিরেপ্তা য়ুমফম ওইরগা শেমখিবা কমপ্রেহেন্সিব ওইবা গ্লোবল স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ অসিদা চাউথোকচৈ।”