হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
এজুকেসন মন্ত্রালয়না পুনেদা পাঙথোক্কদবা জি২০গী ৪শুবা এজুকেসন ৱর্কিং গ্রুপকী মীফম মাঙওইননা লৈবাক শিনবা থুংনা জনভাগিদারী থৌরমশিং পাঙথোকখ্রে
জনভাগিদারী থৌরমশিংনা স্তেকহোল্দর ময়ামগী মরক্তা জি-২০, এন.ই.পি. অমদি এফ.এল.এন.গী মরমদা খঙহনগনি অমদি চাউথোকচবগী ইহুল পোকহনগনি
01 JUN 2023 2:56PM by PIB Imphal
মীয়াম্না ইচঙ থৌনা শরুক য়াবনা ভারতকী জি২০ প্রেসিদেন্সীগী মরুওইবা মীৎয়েঙ ওইহন্নবগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মীৎয়েঙনা লমজিং ওইদুনা, এজুকেসন মন্ত্রালয়না মরুওইনা ব্লেন্দেদ লর্নীংগী মতাঙদা এনস্যুরিং ফাউন্দেসন লিতরেসী এন্দ ন্যুমরেসী (এফ.এল.এন.)গী থিম য়োকখৎনবা অমদি শৌগৎনবগী পান্দমদা থবক থৌরম কয়া পাঙথোক্লি
হায়রিবা পান্দম অসি তুংইন্না, এজুকেসন মন্ত্রালয়না স্তেত অমদি য়ু.তি. পুম্নমক্কা খোঙবু ওইদুনা, মহৈরোয়, ওজা, মমা মপা অমদি মীয়াম্নচিংবা স্তেকহোল্দর ময়ামগী মরক্তা জি-২০, নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী অমদি এফ.এল.এন.গী মরমদা খঙহন্নবা অমদি চাউথোকচবা ফাওহন্নবগী পান্দমদা লৈবাক শিনবা থুংনা জনভাগিদারী থৌরমশিং পাঙথোক্লি। হীরম অসিগী মতাঙদা, জুন ১ দগী ১৫, ২২০২৩ ফাওবগী মনুংদা ৱর্কসোপ, একজিবিসন, সেমিনার অমদি কন্ফরেন্সনচিংবা থবক থৌরম কয়া পাঙথোক্নবা থৌরাং তৌরি। থৌরমশিং অসি, স্তেত, দিস্ত্রিক্ত, ব্লোক, পঞ্চায়ত অমদি স্কুলশিংগী থাক্তা মখল মথেলগী মীওই কয়া শরুক য়াহন্নবগীদমক পাঙথোক্কনি
জনভাগিদারী থৌরমশিং অসি জুন ১৯ দগী ২১, ২০২৩ ফাওবদা মহারাস্ত্রগী পুনেদা পাঙথোক্কদৌরিবা মরুওইবা থৌরম ওইরিবা ৪শুবা এজুকেসন ৱর্কিং গ্রুপ (৪শুবা এদ.দব্লিউ.জি.) ফাওবা চত্থগনি অমদি জুন ২২, ২০২৩দা এজুকেসন মিনিস্তরিএল মীফম পাঙথোক্তুনা লোইশিনগনি
মন্ত্রালয়না পাঙথোক্কদৌরিবা থৌরমশিংগী পরিং মখাদা পীরি:
1. স্কুল পুম্নমক্তা জি২০, এন.ই.পি., এফ.এল.এন.গী মরমদা মীয়ামদা খঙহন্নবগী জনভাগিদারী থৌরমশিং – জুন ১ দগী ১৫, ২০২৩ ফাওবা
2. স্কুল এজুকেসন, হাইয়র এজুকেসন অমদি স্কিল এজুকেসনগী লমদা খ্বায়দগী ফবা থৌওংশিং উত্থোক্নবগী একজিবিসন জুন ১৭ তগী ২২, ২০২৩ ফাওবা, পুনে, মহারাস্ত্র
3. ফাউন্দেসন লিতরেসী অমদি ন্যুমরেসীগী মতাঙদা নুমিৎ ২গী ওইবা নেস্নেল কন্ফরেন্স জুন ১৭ অমদি ১৮, ২০২৩

Ministry of Education
Ministry of Education organising Janbhagidari events across the country in run up to G20 4th Education Working Group meeting at Pune
Janbhagidari events will create awareness & generate a sense of pride among various stakeholders about G-20, NEP & FLN
01 JUN 2023 2:56PM by PIB Delhi
Guided by the vision of the Prime Minister Shri Narendra Modi for encouraging active participation of people as the central focus of India’s G20 Presidency, Ministry of Education is organizing a series of activities & programs aiming at promoting & endorsing the theme of “Ensuring Foundation Literacy and Numeracy (FLN)” especially in the context of blended learning.
Pursuant to this objective, Ministry of Education in partnership with all States & UTs is organizing Janbhagidari events throughout the country to create awareness & generate a sense of pride among various stakeholders like students, teachers, parents & community as a whole, about G-20, National Education Policy & FLN. In this context, a lot of activities including workshops, exhibitions, seminars and conferences have been planned from 1st to 15th June, 2023. The events would be widely organized all across the country at State, District, Block, Panchaayat and school level to involve people from all strata of life.
The Janbhagidari event would lead up to the main event i.e. 4th Education Working Group (4th EdWG) discussion at Pune, Maharashtra between 19th to 21st June 2023 and culminate with the Education Ministerial meeting on 22nd June 2023.
A schedule of the events being organized by the Ministry is as under:
• Janbhagidari events on awareness about G20, NEP, FLN in all schools – 1st to 15th June, 2023.
• Exhibition to showcase the best practices on the best practices in the field of school education, higher education and skill education from 17th to 22nd June, 2023 at Pune, Maharashtra.
• 2-day National Conference on Foundation Literacy and Numeracy on 17th and 18th June, 2023.