রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
শ্রী নিতিন গারকরীনা নেস্নেল হায়ৱে দিভেলপমেন্ত ইকোসিস্তেমগীদমক স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা পি.এম. গতী শক্তি মাস্তর প্লানগী মখাদা খুৎশম্ননা চৎমিন্নবা, তেংবাংনবা অমদি ঈ-পাউ ফাওনবগী তঙায় ফদবা ৱাফমশিং থমখ্রে
24 MAY 2023 8:10PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমদি হায়ৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নিতিন গারকরীনা নেস্নেল হায়ৱে দিভেলপমেন্ত ইকোসিস্তেমগীদমক্তা পি.এম. গতী শক্তি মাস্তর প্লানগী মখাদা স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা খুৎশম্ননা চৎমিন্নবা, তেংবাংনবা অমদি ঈ-পাউ ফাওদোক্নবা মথৌ তাই হায়বা ৱাফম থমখ্রে‍। ঙসি নই দিল্লীদা ইমপ্লিমেন্তেসন ওফ ই-বি.জি. অমদি ইন্স্যুরেন্স স্যুরতী বোন্দ ফোর কন্ত্রেক্তকী মতাঙদা পাঙথোকপা এন.ঐচ.এ.আই. ৱর্কসোপ্তা ৱা ঙাঙলদুনা, অকক্নবা মতমদা লৌথুপ লৌকোয় লৈতনা অমদি ফংলক্কদবা মহৈদা য়ুম্ফম ওইদুনা ফিরেপ লৌববা মথৌ তাই হায়না মহাক্না হায়খি‍।
থৌরম অদুদা রাজ্য মন্ত্রী জেনেরেল (দোক্তর) ভি.কে. সিংহ (রিতাইয়র্দ); শ্রী অনুরাগ জৈন, সেক্রেতরী, এম.ও.আর.তি.ঐচ.; শ্রী সান্তোস কুমার য়াদব চেয়রমেন, এন.ঐচ.এ.আই. অমদি এম.ও.আর.তি.ঐচ., এন.ই.এস.এল.ও আই.আর.দি.এ.আই., এন.ঐচ.এ.আই., এন.ঐচ.আই.দি.সি.এল.গী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং, ইন্দস্ত্রী এক্সসপর্তশিং, বেঙ্ক অমদি ইন্স্যুরেন্স কম্বেনীশিংগী মীহুৎশিংনা শরুক য়াখি‍।
ৱর্কসোপ অদুগী পান্দমদি স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা ই-বি.জি. অমদি ইন্স্যুরেন্স স্যুরতী বোন্দশিংগী কান্নবশিং খঙহনবা অমদি হায়রিবা ইন্সত্রুমেন্তশিং অসি শীজিন্নবগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবনি‍। ই-বি.জি. অমদি ইন্স্যুরেন্স স্যুরতী বোন্দশিং হেন্না পাক শন্না চৎনবনা থবক থৌওংশিংদা হেন্না অরোন অথুপ লৈহন্দবা অমদি মতিং লৈহনবা ঙমগনি‍।
ৱর্কসোপ অদুদা এন.ই.এস.এল., বেঙ্কশিং অমদি ইন্স্যুরেন্স কম্পেনীশিংনা তোঙান তোঙানবা প্রজেন্তেসনশিং উৎখি‍। সেসনশিং অদুনা ই-বি.জি. ৱর্কফ্লো, রিগুলেতরী ফ্রেমৱর্ক ওফ স্যুরতী বোন্দগী মতাঙদা মনুং হুৎনা নৈনখি অমদি ভেন্দরশিংগী অমদি বেনিফিসরীশিংগী খেন্নবা ফীভমশিংগী মতাঙদা নৈনখি‍।
এন.ঐচ.এ.আই.না বিদ সিক্যুরিতী অমদি পর্ফোর্মেন্স সিক্যুরিতী ই-বি.জি.গী মওংদা লৌবা হৌখ্রে‍। অদুম ওইনমক, হৌজিক্কী ওইনা স্তেত অমদি য়ুনিয়ন তেরিতরী ১৯দা লৈবা বেঙ্ক ১৯খক্তনা ই-বি.জি. থাদোকপগী ফেসিলিতী পীরি‍। মসি ওইদুনসু, ঙসি ফাওবদা এন.ঐচ.এ.আই. কন্ত্রেক্তকা মরী লৈনবা ই-বি.জি. ২০২ তোঙান তোঙানবা স্তেতশিংদা লৈবা বেঙ্কশিংনা এন.ই.এস.এল. প্লেৎফোর্মগী খুত্থাঙদা থাদোকখ্রে‍।
ইন্স্যুরেন্স স্যুরতী বোন্দশিংবু বিদ সিক্যুরিতী অমদি/নৎত্রগা পর্ফোর্মেন্স সিক্যুরিতী দিপোজিৎ থাজিন্নবগী অহেনবা থৌওং ওইনা শীজিন্নবগী মতাঙদা নৈননবা এন.ঐচ.এ.আই.না ইন্স্যুরেন্স কম্পেনীশিংগা ৱারী শানরি‍। থাদোক্লিবা ইন্স্যুরেন্স স্যুরতী বোন্দশিং অসি এন.ঐচ.এ.আই. প্রোজেক্তশিংগীদমক্তা শেল য়াম্না চঙদবা অমদি মতিক চাবা সিক্যুরিতী পীবা ঙমগনি‍।
বেঙ্ক গরেন্তী (বি.জি.) হায়বসি, করিগুম্বা ওরিজিনেল কন্ত্রেক্ততা য়াওরিবা দেত্তর অমনা কন্ত্রেক্কী তৌফম থোকপশিং মপুং ফানা তৌরকপা ঙমদ্রগদি, বেঙ্কশিংনা গরেন্তর অমা ওইদুনা গরেন্তীদা পীরিবা অকক্নবা শেন্ফম অদু বিনিফিসরীদা পীননবা ৱাফম য়াজরিবা লিগেল কন্ত্রেক্ত অমা ওইনা শীজিন্নবা ফাইনান্সিএল ইন্সত্রুমেন্ত অমনি‍। মতৌ অসুম্না, ইন্স্যুরেন্স স্যুরতী বোন্দশিং অসিনা, ইন্স্যুরেন্স কম্পেনীশিংনা কন্ত্রেক্তর অদুনা য়ানখিবা তর্মশিং অদুগী মতুং ইন্না তৌফম থোকপশিং তৌগনি হায়বগী ‘’ই্যুরতী’ অমা ওইদুনা ফাইনেন্সিএল গরেন্তী পীরিবা ইন্সত্রুমেন্তশিংনি‍। ভারত লৈঙাক্কী শেলথুম মন্ত্রালয়না লৈঙাক্কী প্রোকর্মেন্ত খুদিংমক্তা ই-বি.জি. অমদি ইন্স্যুরেন্স সুরতী বোন্দশিংদা চপ মান্ননা শীজিন্নবা য়াহনখ্রে‍।
ভারতনা দোলর ত্রিলিয়ন ৫গী শেন্মিৎলোন ওইননবা তানখৎলকপগা লোয়ননা, ই-বি.জি. অমদি ইন্স্যুরেন্স স্যুরতী বোন্দনচিংবা ইন্সত্রুমেন্তশিংনা লিকুইদিতী অমদি কেপাসিতী হেনগৎহন্দুনা নেস্নেল হায়ৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপগী থবক মপাঙ্গল কনখৎহনগনি অমদি ঐখোয়গী লৈবাকসিগী শেন্মিৎলোন চাওখৎহনবদা মতেং ওইগনি‍।

Ministry of Road Transport & Highways
Shri Nitin Gadkari emphasises Coordination, Cooperation and Communication under PM Gati Shakti Master plan among all stakeholders for National Highway development ecosystem
24 MAY 2023 8:10PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport and Highways Shri Nitin Gadkari said Coordination, Cooperation and Communication under PM Gati Shakti Master plan among all stakeholders is necessary for National Highway development ecosystem. Addressing NHAI Workshop on Implementation of e-BG & Insurance Surety Bonds for Contracts in New Delhi today he said decision making has to be time bound, transparent and result oriented .
Minister of State Gen. (Dr.) V. K. Singh (Retd.); Shri Anurag Jain, Secretary, MoRTH; Shri Santosh Kumar Yadav Chairman, NHAI & senior officials from MoRTH, NeSL, IRDAI, NHAI, NHIDCL, Industry experts, representatives of banks and insurance companies were present on the occasion.
The objective of this workshop was to highlight the benefits of e-BGs and Insurance Surety Bonds among various stakeholders and expedite adoption of these instruments. Wider implementation of e-BG and Insurance Surety Bonds will ensure greater transparency and efficiency of processes.
The workshop saw various presentations made by NeSL, Banks and Insurance Companies. The sessions dwelled deeper into e-BG workflow, Regulatory Framework of Surety Bonds and deliberated different prospectives for vendors and the beneficiaries.
NHAI has started accepting the Bid Security and Performance Security in the form of e-BG. However, at present only 13 banks in 19 states & Union Territories provide the facility of issuing e-BG. Despite this, till date about 202 e-BGs pertaining to NHAI contracts have been issued by various banks in different states through NeSL platform.
NHAI is also in touch with the insurance companies to analyze use of Insurance Surety Bonds as an additional mode of submitting Bid Security and /or Performance Security Deposit. The Insurance Surety Bonds, when issued, would be cost effective and provide adequate security for NHAI projects.
A Bank Guarantee (BG) is a Financial Instrument used as a legal contract in which a bank acts as a guarantor and undertakes an obligation to pay the beneficiary a certain amount of money specified in the guarantee, if the debtor from the original contract does not fulfill his contractual obligations. Similarly, Insurance Surety Bonds are instruments where insurance companies act as ‘Surety’ and provides the financial guarantee that the contractor will fulfil its obligation as per the agreed terms. Ministry of Finance, Government of India has made e-BG and Insurance Surety Bonds at par for all Government procurements.
As India aspires to become a $ 5 Trillion economy, instruments like the e-BG and Insurance Surety Bonds will boost availability of liquidity and capacity, which will help to strengthen National Highway infrastructure development and assist the economic growth of our country.