Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah congratulates all the countrymen on the inauguration of the new Parliament House by Prime Minister Shri Narendra Modi
Prime Minister Shri Narendra Modi has dedicated the new Parliament House to the nation, this building is not only the place for fulfilling the aspirations of the people but also the starting point of India's journey towards excellence in every field during Amritkal
The Union Home Minister and Minister of Cooperation, also expresses gratitude to the hard work of Shram Yogis who fulfilled the nation's dream of building a new Parliament House in record time
The establishment of Sengol in the Parliament House by Prime Minister Shri Narendra Modi has created a bridge between India's cultural heritage and its present
It will continue to remind the coming generations of India about the importance of virtues of righteousness in our rich culture
28 MAY 2023 3:30PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah congratulates all the countrymen on the inauguration of the new Parliament House by Prime Minister Shri Narendra Modi.
In his tweets, Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi has dedicated the new Parliament House to the nation. He said that this building is not only the place for fulfilling the aspirations of the people but also the starting point of India's journey towards excellence in every field during Amrit Kaal.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation also expressed gratitude to the hard work of the Shram Yogis who fulfilled the nation's dream of building a new Parliament House in record time.
Shri Amit Shah said that the establishment of Sengol in Parliament House by Prime Minister Shri Narendra Modi has created a bridge between India's cultural heritage and its present. He said that this will continue to remind the coming generations of India about the importance of virtues of righteousness in our rich culture.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অনৌবা পার্লিয়ামেন্ত হাউস শঙ্গাবদা কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা লৈবাক অসিগী মীয়াম পুম্নমক্তা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অনৌবা পার্লিয়ামেন্ত আউস অসিবু লৈবাক মীয়ামদা কত্থোখ্রে, মসিগী বিল্দিং অসি মীয়ামগী অনিংবা অপাম্বশিং অদুবু মনিং থুংহন্নবগী মফম খক্তা নত্তে মসি অমৃতকালগী মনুংদা হিরম খুদিংমক্তা ভারতনা মবামদগী থোইদোক-হেন্দোক্না অথোইবা ওইরকপগী খোৎচৎ অদুগী অহৌবশুনি
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রীনা য়াম্না তেনবা মতমগী মনুংদা অনৌবা পার্লিয়ামেন্ত হাউস অমা শানবগী লৈবাক অসিগী মঙলান অদুবু মঙফাওনহনখিবা শ্রম য়োগিশিংনা হোৎনখিবশিং অদুবু তৌবীমল খঙবা উৎখি
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পার্লিয়ামেন্ত হাউসতা সেঙ্গোল খিনবা অসিনা ভারতকী কলচরেল হেরিতেজ অমসুং হোজিক্কী মতম অসিগী মরক্তা লৈরম্বা অহাংবশিং অদু মেনশিল্লরে
মসিনা লাক্কদবা মীরোলশিংদা ঐখোয়গী ফজরবা কলচর অসিদা য়াওরিবা অচুম্বা চৎপগী মগুন অদুগী মরু ওইবা অদুগী মতাংদা নিংশিংহন্দুনা লৈহৌরগনি
28 MAY 2023 3:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অনৌবা পার্লিয়ামেন্ত হাউস শঙ্গাবদা কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা লৈবাক অসিগী মীয়াম পুম্নমক্তা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে।
মহাক্কী ত্বীত্তা, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অনৌবা পার্লিয়ামেন্ত আউস অসিবু লৈবাক মীয়ামদা কত্থোখ্রে। মসিগী বিল্দিং অসি মীয়ামগী অনিংবা অপাম্বশিং অদুবু মনিং থুংহন্নবগী মফম খক্তা নত্তে মসি অমৃতকালগী মনুংদা হিরম খুদিংমক্তা ভারতনা মবামদগী থোইদোক-হেন্দোক্না অথোইবা ওইরকপগী খোৎচৎ অদুগী অহৌবশুনি হায়না মআক্না হায়খি।
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রীনা য়াম্না তেনবা মতমগী মনুংদা অনৌবা পার্লিয়ামেন্ত হাউস অমা শানবগী লৈবাক অসিগী মঙলান অদুবু মঙফাওনহনখিবা শ্রম য়োগিশিংনা হোৎনখিবশিং অদুবু তৌবীমল খঙবশু উৎখি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পার্লিয়ামেন্ত হাউসতা সেঙ্গোল খিনবা অসিনা ভারতকী কলচরেল হেরিতেজ অমসুং হোজিক্কী মতম অসিগী মরক্তা লৈরম্বা অহাংবশিং অদু মেনশিল্লরে। মসিনা লাক্কদবা মীরোলশিংদা ঐখোয়গী ফজরবা কলচর অসিদা য়াওরিবা অচুম্বা চৎপগী মগুন অদুগী মরু ওইবা অদুগী মতাংদা নিংশিংহন্দুনা লৈহৌরগনি হায়না মহাক্না হায়খি।