Prime Minister's Office
PM lays foundation stone and dedicates to nation projects worth around Rs 4400 crores in Gandhinagar, Gujarat
Lays foundation stone and dedicates development projects worth over Rs 2450
Lays foundation stone and inaugurates PMAY (rural and urban) projects worth around Rs 1950 crores
Participates in Gruh Pravesh of around 19,000 houses and hands over house keys to beneficiaries
“PM-Awas Yojana has transformed the housing sector. This has particularly benefited the poor and middle class”
“Double engine government of Gujarat is working with double speed”
“For us, the development of the country is a conviction and a commitment”
“True meaning of secularism is when there is no discrimination at all”
“We have made the house a strong base for war against poverty, a tool of empowerment and dignity of the poor”
“PMAY houses are a package of many schemes”
“Today, we are giving equal emphasis on Ease of Living and Quality of Life in urban planning”
12 MAY 2023 2:22PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi laid the foundation stone and dedicated to the nation, projects worth around Rs 4400 crores in Gandhinagar, Gujarat today. The projects include laying the foundation stone and inaugurating development projects worth over Rs 2450 crores such as Urban Development Department, Water Supply Department, Road and Transport Department and Mines and Minerals Department. The Prime Minister also inaugurated and laid the foundation stone of PMAY (rural and urban) projects worth around Rs 1950 crores and participated in Gruh Pravesh of around 19,000 houses built under the scheme by handing over keys to beneficiaries of the scheme during the program. He also interacted with the beneficiaries via video link.
Addressing the gathering congratulated the beneficiaries. He said that for him nation building is an ongoing ‘Maha Yagya’. He expressed satisfaction at the pace of development in Gujarat under the government formed after the recent election. He mentioned the recent pro-poor Gujarat Budget of 3 lakh crore. He praised the state for leading the spirit of ‘priority to the deprived’.
The Prime Minister listed some recent initiatives in the state like 25 lakh Ayushman cards, help to 2 lakh mothers from PM Matru Vandana Scheme, 4 new medical colleges and works worth thousands of crore for modern infrastructure. This shows, the Prime Minister said, that the double engine government of Gujarat is working with double speed.
The Prime Minister said that the people have been experiencing unprecedented development in the last 9 years. He recalled a time when even basic facilities were rare for the citizens. He said that the country is coming out of that despondency.
He said that the government is trying to reach everyone and efforts are on for the 100 percent saturation of benefits of the schemes. “For us, the development of the country is a conviction and a commitment”, the Prime Minister remarked as he underlined that the government is striving for the saturation of all government schemes. This approach by the government, the Prime Minister said, has put an end to corruption and discrimination. “The true meaning of secularism is when there is no discrimination at all”, the Prime Minister said as he stated that social justice occurs when the government works towards the benefit of everyone in the society. Informing that roughly 32,000 homes have been completed and handed over to the beneficiaries in the last year, the Prime Minister underlined that the self-confidence of the poor gets a huge boost when they are least worried about the basic necessities of life.
“The country cannot transform its fate and become a developed nation by moving forward on the path of failed policies”, the Prime Minister underlined as he highlighted the differences between the work culture of the present government and the governments of the past. Throwing light on the statistics of the last decade, the Prime Minister pointed out that roughly 75 percent of homes in rural areas lacked the facility of a toilet even though policies were already in place. After 2014, the Prime Minister continued, the government did not limit itself to only providing a roof for the poor but turned the homes into a basis for tackling poverty and a medium for strengthening their dignity. “Under PMAY, the beneficiaries have a say in the construction of houses where the government transfers the financial aid directly into their bank accounts”, the Prime Minister said as he touched upon the geotagging of such houses.
The Prime Minister said that the houses being constructed under the PMAY are a package of many schemes. This house has a toilet under Swachh Bharat Abhiyan, Electricity connection under Saubhagya scheme, free LPG connection under Ujjwala scheme, piped wanted under JJM, he said. He said apart from these things, free medical treatment and free ration are also working as a security shield for the poor.
The Prime Minister also touched upon women empowerment under PMAY. He informed that in the last 9 years, about 4 crore houses have been handed over to poor families. 70 percent of which are registered in the name of the women. Noting that the cost of construction of houses under PMAY is several lakhs, the Prime Minister said that crores of women beneficiaries have now become millionaires. These crores of women have owned any property for the first time. He congratulated the ‘Lakhpati Didis’.
The Prime Minister said that the government is working keeping in mind the challenges of the future and the growing urbanization in the country. He mentioned that more than a thousand houses in Rajkot have been constructed using modern technology thereby consuming less time and money, and are equally safe. He informed that this experiment under the Light House Project has been carried out in 6 cities of the country where technology has helped in building cheaper and modern houses. He also assured that such houses are going to be available to the poor in the coming times.
The Prime Minister also elaborated on the steps to remove the bad practices and cheating in the real estate sector that had caused a lot of hardships for poor and middle-class families. RERA Act has provided legal security to middle-class families for getting the promised facilities when purchasing a house. He also informed about the unprecedented budget subsidy for housing loans by middle-class families. In Gujarat, 5 lakh families got assistance worth 11 thousand crore.
The Prime Minister said in the 25 years of Amrit Kaal specially tier-2 and tier-3 will give pace to the economy. He informed that systems in many cities of Gujarat are being upgraded as per the needs of the future. He informed that basic facilities are being spruced up in 500 cities under the AMRUT Mission. And 100 cities are getting smart facilities.
“Today, we are giving equal emphasis on Ease of Living and Quality of Life in urban planning”, the Prime Minister said. He underlined that the metro network in the country is being expanded with the idea that people do not have to spend a lot of time traveling from one place to another. Noting that the metro is running in 20 cities in the country, the Prime Minister informed that the metro network in the country grew 600 kilometers in the last 9 years from 250 kilometers before 2014. “Twin cities like Ahmedabad-Gandhinagar are also being connected by trains like Vande Bharat Express today, and the fleet of electric buses is also increasing in many cities of Gujarat.
Speaking about the lack of seriousness for tonnes of municipal waste generated in the country, the Prime Minister informed that waste processing in the country has increased from 14-15 percent in 2014 to 75 percent today. “If this had happened earlier, then mountains of garbage would not have been standing in our cities today”, Shri Modi said and pointed out that the Government is working on mission mode to eliminate the heaps of garbage in our cities. “Quality of life in our cities is possible only when we get a clean environment and pure air”, the Prime Minister said.
The Prime Minister lauded the water management and water supply model of Gujarat. He mentioned 3 thousand kilometer long water main lines and 1.25 lakh kilometer distribution lines taking water to 15 thousand villages and 250 urban areas. He praised the fervour for Amrit Sarovar in Gujarat.
Concluding the address, the Prime Minister urged everyone to maintain this pace of development. “Our resolutions of Amrit Kaal will be fulfilled with Sabka Prayas” Shri Modi concluded.
Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel, Member of Parliament, Shri C R Patil, and Minister from the Government of Gujarat were present on the occasion among others.
Background
The projects being inaugurated include the augmentation of multi-village drinking water supply schemes in Banaskantha district, a river overbridge in Ahmedabad, a drainage collection network at Naroda GIDC, sewage treatment plants in Mehsana and Ahmedabad, and an auditorium in Dahegam among others. The projects whose foundation stone would be laid include bulk pipeline projects in Junagadh district, augmentation of water supply schemes in Gandhinagar district, construction of flyover bridges, new water distribution station, and various town planning roads among others.
The Prime Minister also inaugurated and laid the foundation stone of PMAY (rural and urban) projects, and participated in Gruh Pravesh of around 19,000 houses built under the scheme. He also handed over keys to beneficiaries of the scheme during the programme. The total outlay of these projects is around Rs 1950 crores.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী গান্ধীনগরদা লুপা করোর ৪৪০০ রোমগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
লুপা করোর ২৪৫০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখি অমসুং মীয়ামদা কৎথোকখি
পি.এম.এ.ৱাই(খুঙ্গং অমসুং সহর)গী লুপা করোর ১৯৫০ রোমগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখি অমসুং শঙ্গাখি
য়ুম ১৯,০০০ শঙ্গাবগী থৌরম শরুক য়াখি অমসু য়ুম্বুশিংদা য়ুমগী শোশিং খুৎশীন্নখি
“পি.এম-অৱাস য়োজননা হাওসিং সেক্তরদা অওনবা পুরক্লে। মসিনা মরুওইনা লায়রবা অমসুং মিদল ক্লাসদা কান্নবা ফংহল্লে”
“গুজরাতকী দবল ইঞ্জিনগী সরকার শরুক অনি য়াংনা থবক তৌরি”
“ঐখোয়গী ওইনা, লৈবাক অসি চাউখৎহনবা হায়বসি থাজবা অমনি অমসুং ৱাশক অমনি”
“সেকুলারিজমগী অশেংবা ৱাহন্থোক অসি মীওই খুদিংমক তাথি-তাওইনা তৌদ্রবা মতমদা ফংগনি”
“লায়রবগী মায়োক্তা লান্থেংন্নবা, শক্তি পীনবা খুৎলায় অমা অমসুং লায়রবশিং ইকায়খুম্নবা ফংনবা অকনবা য়ুম্ফম অমদা ঐখোয়না য়ুমশিং শারে”
“পি.এম.এ.ৱাইগী য়ুমশিং স্কিম কয়াগী পেকেজ অমনি”
“ঙসি, ঐখোয়না সহরগী থৌরাং তৌবদা হিংবদা লাইনবা অমসুং পুন্সিগী মগুন হেনগৎহন্নবদা চপ মান্নবা মীৎয়েং চঙলে”
12 MAY 2023 2:22PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী গান্ধীনগরদা লুপা করোর ৪৪০০ রোমগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে। উরেপ-উয়ুং তমগদৌরিবা অমসুং শঙ্গাগদৌরিবা লুপা করোর ২৪৫০গী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিংগী মনুংদা অর্বান দিবলপমেন্ত দিপার্তমেন্ত, ৱাতর সপ্লাই দিপার্তমেন্ত, রোদ অমসুং ত্রান্সপোর্ত দিপার্তমেন্ত অমসুং মাইন্স অমসুং মিনরেল দিপার্তমেন্তগী প্রোজেকশিং য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম.এ.ৱাই(খুঙ্গং অমসুং সহর)গী লুপা করোর ১৯৫০ রোমগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখি অমসুং শঙ্গাখি অমসুং স্কিম অসিগী মখাদা শাবা য়ুম ১৯,০০০ শঙ্গাবগী থৌরম শরুক য়াখি অমসুং য়ুম্বুশিংদা য়ুমগী শোশিং খুৎশীন্নখি। ভিদিও লিঙ্কগী মখাদা মহাক্না বেনিফিসরিশিংগসু ৱারি শানখি।
থৌরম অদুদা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক্কী ওইনা লৈবাক শেমগৎপা অসি হৌজিক পাংথোক্লিবা ‘মহা যাগ্যা’ অমনি। হন্দক পাংথোকখিবা মীখল মতুংদা শেমখিবা সরকারগী মখাদা গুজরাত্তা লৈরিবা চাউখৎপগী খোঙজেল অসি অপেনবা পোকই। লায়রবশিংগীদমক য়েংলবা শেম্বা গুজরাত বজেত অসি লুপা করোর লাখ ৩ ওইখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি রাজ্য অসিদা অয়ুস্মান কার্দ লাখ ২৫ য়েন্থোকখ্রে, পি.এম মাত্রু বন্দনা স্কিমদগী মমা লাখ ২দা মতেং পীখ্রে, অনৌবা মেদিকেল কলেজ ৪ লিংখৎলে অমসুং লুপা করোর লিশিং কয়াগী অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শেমগৎলে। গুজরাতকী দবল ইঞ্জিনগী সরকার শরুক অনি য়াংনা থবক তৌরি হায়বা মসিনা উৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌখিবা চহি ৯দা মীয়াম্না মমাঙদা অমুক্তা উখিদ্রিবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং উবা ফংলে। মীয়াম্না তঙাইফদবা খুদোংচাবশিং য়াম্না তাংনা ফংবা মতম অমা লৈরমখি। মদুগী অৱাবা অদুদগী লৈবাক অসি নান্থোক্লে। স্কিমশিংগী কান্নবশিং চাদা ১০০ মীওই খুদিংমক্তা য়ৌহন্নবা সরকারনা হোৎনরি। ঐখোয়গী ওইনা, লৈবাক অসি চাউখৎহনবা হায়বসি থাজবা অমনি অমসুং ৱাশক অমনি। সরকারগী স্কিমশিং মপুংফানা পাংথোক্নবা সরকারনা থবক পায়খৎলি।
সরকারগী থৌরাং অসিনা শেঞ্জা-থুমজা অমসুং অচান-মীরাই নাইবা লৈহন্দ্রে। সেকুলারিজমগী অশেংবা ৱাহন্থোক অসি মীওই খুদিংমক তাথি-তাওইনা তৌদ্রবা মতমদা ফংগনি। খুন্নাইগী মীওই খুদিংমক কান্নবা ফংনবা সরকারনা থবক তৌরকপা মতমদা খুন্নাইগী অচুম্বা পুরক্কনি। মমাঙ চহিদা য়ুম ৩২,০০০ রোম শাবা লোইশিনখ্রে অমসুং বেনিফিসরিশিংদা শীন্নখ্রে। পুন্সিগী তঙাইফদবা মচাকশিংগী মতাংদা থৱায় ৱাদ্রবা মতমদা লায়রবশিং মশানা মশাবু থাজবা হেনগৎলকই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অরান থৌশিলশিংগী লম্বীদা চৎলবদি লৈবাক অসিগী মরাইবক লৈবাক অসিনা অওনবা পুরকপা ঙম্লোই অমসুং চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইবা ঙম্লোই। মমাঙদা থৌশিল কয়া লৈরবসু খুঙ্গংশিংগী য়ুমশিংগী চাদা ৭৫ রোম তোইলেত অমা ফাওবা লৈতে। ২০১৪গী মতুংদা য়ুম শাবা খক নত্তনা লায়রবা থেংন্নবা মফম অমা য়ুমশিং ওইহল্লে অমসুং মখোয়গী চিংলেম্বা হেনগৎনবা পাম্বৈ অমা ওইরে। পি.এম.এ.ৱাইগী মখাদা সরকারনা বেনিফিসরিশিংগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা হকথেংন্না শেন থাজিল্লে। হায়রিবা য়ুমশিং অসি জিওতেগ্গিং তৌরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পি.এম.এ.ৱাইগী মখাদা শারিবা য়ুমশিং স্কিম কয়াগী পেকেজ অমনি। মসিগী য়ুম অমদা শ্বাছ ভারত অভিয়ানগী মখাদা তোইলেত অমা শারে, সৌভাগ্যা স্কিমগী মখাদা মৈ শম্লে, উজ্জৱালা স্কিমগী মখাদা লেম্না এল.পি.জি পীরে, জল জিবন মিসনগী মখাদা তোতি শম্লে। হায়রিবা খুদোংচাবশিং অসিগী মথক্তা লেম্না লায়য়েংগী খুদোংচাবা অমসুং লেম্না চেঙ ফংহল্লে অমসুং লায়রবশিংগী চুঙ্গোই অমা ওইনা থবক তৌরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পি.এম.এ.ৱাইগী মখাদা নুপীশিং থৌনা হাপ্লে। হৌখিবা চহি ৯দা লায়রবা ইমুংশিং য়ুম করোর ৪ হেন্না খুৎশীন্নখ্রে। য়ুম চাদা ৭০ নুপীশিংগী মিংদা পাল্লে। নুপী বেনিফিসরি করোর কয়া হৌজিক মিল্লিয়ন্নরি ওইরে। হায়রিবা নুপী করোর কয়া অসি অহানবা ওইনা লন-থুম অমগী মপু ওইবা ঙম্লে। মহাক্না ‘লাক্ষপতি দিদিস’ থাগৎপা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তুংদা থেংনরক্কদবা খুদোংচাদবশিং অমসুং সহর মশিং হেনগৎলক্লিবা অসি য়েংলগা সরকারনা থবক তৌরি। অনৌবা তেক্নোলোজি শীজিন্নদুনা রাজকোত্তা য়ুম লিশিং কয়া শাবদগী মতম অমশুং শেন য়াম্না চঙহন্দ্রে অমসুং চপ মান্ননা অশোই-অঙাম থোকহন্দ্রে। লাইত হাওস প্রোজেক্কী মখাদা মসিগী চাংয়েং অসি লৈবাক অসিগী সহর ৬দা পায়খৎলে অমসুং তেক্নোলোজি অসিনা মমল হোংনা অনৌবা য়ুমশিং শাবা ঙমহল্লে। অসিগুম্বা য়ুমশিং অসি লায়রবশিংদা অথুবা মতমদা ফংহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লায়রবা অমসুং মিদল ক্লাস ইমুংশিংদা অচৌবা অৱাবা অমা মায়োক্নহনবা রিএল স্তেৎ সেক্তরদা নমথাক তৌবা অমসুং ফত্তবা থবকশিং মুৎথৎনবা থবকশিং পায়খৎলে। য়ুম অমা লৈবা মতমদা থাজবা পীখিবা খুদোংচাবশিং ফংনবা মিদল ক্লাস ইমুংশিংদা রেরা এক্তনা আইনগী ঙাক্লৌ পীরে। মিদল ক্লাস ইমুংশিংদা হাওসিং লোনশিংগীদমক অমুক্তা ওইখিদ্রিবা সবসিদি পীরে। গুজরাত্তা ইমুং লাখ ৫ লুপা করোর লিশিং ১১গী সবসিদি ফংখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অমৃত কালগী চহি ২৫গী মতমদা মরুওইনা তয়র-২ অমসুং তয়র-৩দা শেন-থুম ফগৎহনগনি। তুংগী দরকার ওইবশিং য়েংলগা গুজরাতকী সহর কয়া ফগৎহল্লে। অমরুত মিসনগী মখাদা সহর ৫০০দা তঙাইফদবা খুদোংচাবশিং শেমগৎলে। সহর ১০০ স্মার্দ সিতিশিং ওইনা শেমগৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি, ঐখোয়না সহরগী থৌরাং তৌবদা হিংবদা লাইনবা অমসুং পুন্সিগী মগুন হেনগৎহন্নবদা চপ মান্নবা মীৎয়েং চঙলে। মীয়াম মফম অমদগী মফম অমদা চৎপদা মতম য়াম্না চঙহন্দনবা ৱাখল্লোন্দা লৈবাক অসিদা মেত্রো নেতৱার্ক পাকথোক-চাউথোক্লে। লৈবাক অসিদা সহর ২০দা মেত্রো চেল্লে। ২০১৪গী মমাঙদা লৈবাক অসিদা কিলোমিতর ২৫০গী মেত্রো নেতৱার্ক লৈরম্বদগী হৌজিক মেত্রো নেতৱার্ক কিলোমিতর ৬০০দা হেনগৎলে। ঙসিদি ত্বিন সহরশিং হায়বদি অহমেদবাদ-গান্ধীনগর বন্দে ভারত এক্সপ্রেসগুম্বা ত্রেনশিংনা শম্নরে। গুজরাতকী সহর কয়া ইলেক্ত্রিক বস মশিং হেনগৎলে।
লৈবাক অসিদা সহরগী অমোৎপা তন কয়া পুথোক্লিবা অসিদা হকচিন্না লৌদ্রিবা অসিগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ২০১৪দা লৈবাক অসিদা অমোৎপা লোইশিনবা চাদা ১৪-১৫ ওইরম্বদগী হৌজিক চাদা ৭৫ য়ৌরে। করিগুম্বা থবক অসি মমাঙদা পাংথোকপা ওইরম্লবদি, ঙসি ঐখোয়গী সহরশিংদা অমোৎপশিংগী চীংজাওশিং লৈরিবা অসি লৈরম্লোই। ঐখোয়গী সহরশিংদা অমোৎপা মপৈ কয়া লৈরিবা অসি লৌথোক্নবা সরকারনা থবক পায়খৎলি। ঐখোয়না লু-নানবা অকোয়বগী ফিবম অমসুং অশেংবা নুংশিৎ ফংলবা মতমদা ঐখোয়গী সহরশিংদা হিংবগী থাক ৱাংখৎকনি।
ঈশিং শেন্নবা অমসুং ঈশিং ফংহনবগী মতাংদা গুজরাতকী নমুনা প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎখি। মহাক্না হায়খি কিলোমিতর লিশিং ৩ শাংবা ঈশিংগী মরুওইবা লাইনশিং অমসুং কিলোমিতর লাখ ১.২৫ শাবা দিস্ত্রিবিউসন লাইনশিংনা খুঙ্গং লিশিং ১৫ অমসুং সহরগী মফম ২৫০দা ঈশিং ফংহল্লি। মহাক্কী গুজরাতকী অমৃত সরোভরগী থবক থাগৎপা ফোঙদোকখি।
লোইশিল্লকপদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মীওই খুদিংমক্না মসিগী চাউখৎপগী খোঙজেল অসি ঙাক্তুনা থমগদবনি। অমৃত কালগী ঐখোয়গী ৱারেপশিং সবকা প্রায়াসকা লোয়ন্না মপুংফাহনগনি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল, এম.পি সি.আর পতিল অমসুং গুজরাত সরকারগী মিনিস্তরশিং য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
শঙ্গাখিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা বনাসকান্থা জিলাদা খুঙ্গংগী ঈশিং পীনবা স্কিমশিং ফগৎহনবা, অহমেদবাত্তা তুরেল মথক্তা থোঙ, নারোদা জি.আই.দি.সিদা দ্রেনেজ কল্লেক্সন নেতৱার্ক, মেহসানা অমসুং অহমেদবাত্তা সিৱেজ ত্রিৎমেন্ত প্লান্তশিং অমসুং দাহেগ্রামদা ওদিওতোরিয়ম য়াওরি। উরেপ-উয়ুং তমগদবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা জুনাগাধ জিলাদা ব্লক পাইপলাইন প্রোজেক, গান্ধীনগর জিলাদা ঈশিং পীনবা স্কিমশিং ফগৎহনবা, লৈকংথোঙশিং শাবা, অনৌবা ঈশিং পীনবা স্তেসন অমসুং তোঙান-তোঙানবা লম্বীশিং য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম.এ.ৱাই(খুঙ্গং অমসুং সহর)গী প্রোজেকশিং শঙ্গাখি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখি অমসুং পি.এম.এ.ৱাইগী মখাদা মখা শাবা য়ুমশিং বেনিফিসরি ১৯,০০০ রোম শীন্নখি। মহাক্না স্কিম অসিগী বেনিফিসরিশিংদা য়ুমগী শোশিংসু শীন্নখি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিগী অপুনবা শেনফম্না লুপা করোর ১৯৫০নি।