Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Union Minister Shri Tomar attends the screening of the 100th episode of Prime Minister's 'Mann Ki Baat', along with the general public
Union Agriculture Minister participated in the program organized at Badnagar in Ujjain district
Betterment in the lives of the poor and farmers in the villages is the priority of PM Shri Modi – Shri Tomar
Prime Minister is constantly striving for the political, social, economic and spiritual progress of the country
30 APR 2023 3:52PM by PIB Delhi
Union Agriculture and Farmers Welfare Minister Shri Narendra Singh Tomar listened to the 100th episode of 'Mann Ki Baat' presented by the Prime Minister Shri Narendra Modi, along with the common people at Badnagar village of Ujjain district in Madhya Pradesh today.
Description: C:\Users\admin\AppData\Local\Temp\MicrosoftEdgeDownloads\91bed61d-0d6c-4e23-8518-4481db0ffcf2\WhatsApp Image 2023-04-30 at 2.53.26 PM.jpeg
Addressing the program organized on this occasion, Shri Tomar said that it is a very proud era for all of us, when our country has a strong leader like Shri Narendra Modi as our Prime Minister. Shri Modi is such a Prime Minister who is aware of the smallest problem existing in the country, he is equally concerned about the smallest and the tallest countrymen. It is his priority to bring changes in the lives of the poor and farmers residing in the villages.
Union Minister Shri Tomar said that the political, social, economic and spiritual progress of the country is on the priority of Prime Minister Shri Modi, for which he is constantly striving. There was a time when India used to take a back seat on the political stage of the world, no opportunity to speak, waiting to speak, but in the last 8-9 years as a result of Shri Modi's personality-creativity, resoluteness, efficiency, the changes and reforms being done by him in the country and his diplomacy, a situation has arisen in the world today that be it any country or organization, its agenda is not finalized until India gives its consent on it. He said that it has been 75 years of Independence, 2047 will be the 100th year, Amrit Mahotsav is being celebrated now, the Centenary will be celebrated in 2047. The journey of next 25 years will be one in which this is an important period to realize the dream of the forefathers of India being a Great nation. He said that we all should use every moment to establish the nation as India the Best, when the 100th year of Independence comes, our new generation should thank us for this.
Shri Tomar said that Shri Modi is being recognized as a great leader of the world. Shri Tomar said Prime Minister Shri Modi, while mentioning Shri Lakshmanrao Inamdar in Mann Ki Baat, said that he always used to say that we should worship the good qualities of others. No matter who is in front of you, - one with you or your opponent, - you should try to know their good qualities and learn from them. This quality of Shri Inamdar has always inspired me. 'Mann Ki Baat' has become a great medium to learn from the virtues of others. Shri Tomar said that crores of people across the country and the world listen to it, draw inspiration from it, PM Modi directly connects with crores of countrymen through this programme, this has never happened before.
Public representatives, officers and local residents were present in the programme.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী তোমারনা প্রজা মীয়ামগা লোইননা প্রধান মন্ত্রীগী ‘মন কী বাত’কী ১০০শুবা এপিসোদকী স্ক্রীনিংদা শরুক য়াবা
কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ মন্ত্রীনা উজেন জিলাগী বদনাগরদা শিনখিবা থৌরম অদুদা শরুক য়াবা
খুঙ্গংশিংদা লৈরিবা লাইরবশিং অমসুং লৌমীশিংগী পুন্সিবু হেন্না ফগৎহনবা হায়বসিনা পি.এম., শ্রী মোদীগী খ্বাইদগী হেন্না মরু ওইনা লৌই - শ্রী তোমার
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিগী পোলিতিকেল, সোসিয়েল, ইকোনোমিক অমসুং স্পিরিচুৱল প্রোগ্রেসকীদমক্তা লেপ্পা লৈতনা কন্না হোৎনরি
30 APR 2023 3:52PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র সিং তোমারনা ঙসি মধ্য প্রদেশকী উজেন জিলাগী বদনাগর খুঙ্গংদা মীচম প্রজাশিংগা লোইননা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ‘মন কী বাত’কী ১০০শুবা এপিসোদ তামিন্নখি।
Description: C:\Users\admin\AppData\Local\Temp\MicrosoftEdgeDownloads\91bed61d-0d6c-4e23-8518-4481db0ffcf2\WhatsApp Image 2023-04-30 at 2.53.26 PM.jpeg
মসিগী অখন্নবা থৌদোক অসিদা শিনখিবা থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, শ্রী তোমারনা হায়খি মদুদি ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা শ্রী নরেন্দ্র মোদীগুম্বা য়াম্না অরিংবা লুচিংবা অমবু ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রী ওইনা লৈবা অসি ঐখোয় পুম্নমক্কী ওইনা য়াম্না চাউথোকচনিংঙাই ওইবা য়ুগনি। শ্রী মোদী অসি লৈবাক অসিদা লৈরিবা পিকপদগীনা পিক্লবা প্রোব্লেমগী মতাংদা খঙবা অদুগুম্বা প্রধান মন্ত্রী অমনি, মহাক্না খ্বাইদগী পিকপা অমসুং খ্বাইদগী চাউবা লৈবাকচাশিংগীদমক্তশু চপ মান্ননা খল্লি। খুঙ্গংশিংদা লৈরিবা লাইরবশিং অমসুং লৌমীশিংগী পুন্সিদা অহোংবা অমা পুরকপা হায়বসি মহাক্কী খ্বাইদগী মরু ওইবা ৱাফম্নি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী তোমারনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী পোলিতিকেল, সোসিয়েল, ইকোনোমিক অমসুং স্পিরিচুৱল প্রোগ্রেসনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী মোদীনা খ্বাইদগী মরু ওইনা লৌবা ৱাফম্নি, মসিগীদমক্তা মহাক্না লেপ্তনা হোৎনরি। মতম অমদদি ভারতনা মালেমগী পোলিতিকেল স্তেজতা খ্বাইদগী মনিং থংবা ফমদা ফম্লম্মি, ৱা ঙাংবগী খুদোংচাবা ফংলমদে, ঙাংনবগী তাঞ্জা ঙাইবা, অদুবু হৌখিবা চহি ৮-৯দা শ্রী মোদীগী পর্সোনেলিতী-ক্রিয়েতিবিতী, অচেৎপা ফিরেপ, থবক তৌবা ঙম্বগী মতিক, লৈবাক অসিদা মহাক্না পুরকখিবা অহোংবা অমসুং অওনবা অমসুং মহাক্কী দিপ্লোমেসী অদুনা মরম ওইরগা ঙসিদি মালেম অসিদা অহোংবা ফিভম অমা লাক্লে, হায়রিবা অসি লৈবাক অমহেক্তা ওইরগেরা নত্রগা ওর্গনাইজেশন ওইগেরা, মখোয়গী এজেন্দা অদু ভারতনা অয়াবা পীদ্রিবা ফাওবা তংদাবা অরেপ্পা ৱারেপ অমা লেপ্ত্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি নিংতম্বগী চহি ৭৫ শুখ্রে, ২০৪৭না চহি ১০০শুবা ওইগদৌরিবনি, হৌজিক অমৃত মাহোতসব পাংথোক্লি, চহি চামাশুবগী কুমওন অদুদি ২০৪৭দা পাংথোক্লগনি। মথংগী চহি ২৫গী খোংচৎ অসি য়াম্না চাউরবা লৈবাক অমা ওইবগী ঐখোয়গী পারি-পুরিশিংগী মঙলানঅদুবু মঙফাওননবগী য়াম্না মরু ওইবা মতম অমা ওইনা খঙনরগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি ঐখোয় পুম্নমক্না ভারত অসিবু খ্বাইদগী হেন্না ফবা লৈবাক অমা ওইনা শেমগৎনবগীদমক্তা পমিৎকুপ খুদিং নিংথিনা শিজিন্নগদবনি, নিংতম্বগী চহি ১০০শুবা মতম অদু লাকপা মতমদা ঐখোয়গী অনৌবা মীরোলনা ঐখোয়বু মসিগীদমক্তা থাগৎকদবনি।
শ্রী তোমারনা হায়খি মদুদি শ্রী মোদী অসি মালেম অসিগী ওইনা য়াম্না অচৌবা লুচিংবা অমা ওইনা মশক খঙনরে। শ্রী তোমারনা হায়খি মদুদি, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী মোদীনা মন কী বাত্তা শ্রী লক্সমনরাও ইনামদার পনবা মতমদা হায়খি মদুদিমহাক্না মতম পুম্বদা হায়খি মদুদি ঐখোয়না অতোপ্পশিংগী অফবা মগুনশিং অদুবু লাৎকদবনি। নখোয়গী নমাংদা লৈরিবা অদু কনাগুম্বা অমহেক্তা ওইসনু,- নখোয়গা লৈমিন্নবা নত্রগা নখোয়গা লম্বা তৌরিবা অদুবু ওইগেরা, - নখোয়না মখোয়গী অফবা মগুনশিং অদুবু খঙগদবনি অমসুং মখোয়দগী তমজগদবনি। শহরী ইনামদারগী মসিগী মগুন অসিনা মতম চুপ্পদা ঐহাক্কী পুক্নিং থৌগৎখি। ‘মন কী বাত’ অসি অতোপ্পশিংগী মগুনশিংদগী তম্নবগী য়াম্না ফরবা পম্বৈ অমা ওইরে। শ্রী তোমারনা হায়খি মদুদি লেবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা মী করোর কয়া অমা অমসুং মালেম্না মসিবু তানরি, মসিদগী অনৌবা ৱাখল কয়া অমা পোকহল্লি, পি.এম. মোদীনা মসিগী থৌরম অসিগী খুত্থাংদা লৈবাকমচা করোর কয়া অমগা হকথেংননা পাউ ফাওনরি, হায়রিবা অসি মমাংদা অমুক্তা থোকখিদ্রি।
পব্লিক্কী মীহুৎশিং, ওফিসরশিং অমসুং লোকেল রেসিদেন্তশিংনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।