প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বাসৱ জয়ন্তীৰ পৱিত্ৰ উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জগদগুৰু বাসবেশ্বৰৰ সন্মুখত শিৰ দোৱায়
23 APR 2023 9:41AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে বাসৱ জয়ন্তীৰ পৱিত্ৰ উপলক্ষে জগদগুৰু বাসবেশ্বৰক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে এটা ভিডিঅ' ক্লিপৰ জৰিয়তে জগদগুৰু বাসবেশ্বৰ সন্দৰ্ভতো তেওঁৰ মতামত জ্ঞাপন কৰে।
এক টুইটযোগে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
"আজি বাসৱ জয়ন্তীৰ পৱিত্ৰ তিথি উপলক্ষে মই জগদগুৰু বাসবেশ্বৰক নমস্কাৰ জনাইছো, যাৰ চিন্তা আৰু আদৰ্শই আমাক মানৱতাৰ সেৱা কৰিবলৈ অনুপ্ৰেৰণা প্ৰদান কৰে। তেওঁ সঠিকভাৱে দলিত সকলক শক্তিশালী কৰা আৰু এক শক্তিশালী আৰু সমৃদ্ধ সমাজ গঢ়ি তোলাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছিল।"
২০১৫ চনৰ নৱেম্বৰত লণ্ডনত জগদগুৰু বাসবেশ্বৰৰ প্ৰতিমূৰ্তি উন্মোচন কৰাৰ সময়ত শ্ৰী মোদীয়ে সংসদ সদস্য শ্ৰী শিৱকুমাৰ উদাসীৰ টুইট থ্ৰেডৰ প্ৰতিও সঁহাৰি জনাইছিল, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এইদৰে টুইট কৰে;
"আমি সদায় জগদগুৰু বাসবেশ্বৰে দেখুওৱা পথ অনুসৰণ কৰিম।
তেওঁক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনোৱাৰ সুযোগ পাই মই সন্মানিত অনুভৱ কৰিছো।"

Prime Minister's Office
PM bows to Jagadguru Basaveshwara on the sacred occasion of Basava Jayanthi
23 APR 2023 9:41AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Jagadguru Basaveshwara on the sacred occasion of Basava Jayanthi. Shri Modi also shared his thoughts on Jagadguru Basaveshwara via a video clip.
In a tweet, the Prime Minister said;
“Today, on the sacred occasion of Basava Jayanthi, I bow to Jagadguru Basaveshwara, whose thoughts and ideals give us the inspiration to serve humanity. He rightly emphasised on empowering the downtrodden and building a strong and prosperous society.”
Shri Modi also responded to the tweet thread by Member of Parliament, Shri Shivkumar Udasi on unveiling of Statue of Jagadguru Basaveshwara in London in November 2015, the Prime Minister tweeted;
“We will always follow the path shown by Jagadguru Basaveshwara.
I am honoured to have got many opportunities to pay homage to him.”