ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিস্ত্রিনা শীন্দুনা MannKiBaat@100 গী নেসনেল কনক্লেব পাংথোক্কনি
উপ-রাস্ত্রপতি শ্রী জগদিপ ধানকরনা থৌরম অদু হৌদোক্কনি, মীফম অদুদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং শ্রী অমিত সাহ, শ্রী অশ্বিনি বৈষ্ণব অমসুং শ্রী অনুরাগ থাকুর শরুক য়াগনি
অমির খান, কিরন বেদি, রিক্কি কেজ অমসুং নিখাত জারিন শরুক য়াদুনা থিম ৪দা সেন্সনশিং পাংথোক্কনি
নুমিৎ চুপ্পা পাংথোক্কদবা থৌরম অদুদা মন কি বাত্তা পনখিবা অখন্নবা মীওই ১০০ হেন্না শরুক য়াগনি
মন কি বাতকী ১০০শুবা ইপিসোদকী শরুক অমা ওইনা কম্মেমোরেতিপ পোস্তেচ স্তাম্প অমসুং শেনয়েক হাংদোক্কনি
25 APR 2023 5:52PM by PIB Imphal
এপ্রিল ২৬,২০২৩দা নিউ দিল্লিদা মন কি বাতকী মতাংদা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিস্ত্রিনা শীন্দুনা নোংমগী নেসনেল কনক্লেব অমা পাংথোক্কনি। অয়ুক্কী পুং ১০দা উপ-রাস্ত্রপতি শ্রী জগদিপ ধানকরনা হৌদোক্কদবা থৌরম অদুদা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অনুরাগ থাকুরনা গেস্ত ওফ ওনর ওইনা শরুক য়াগনি অমসুং প্রধান মন্ত্রীগী থাগী রেদিও থৌরম ভারত শীনবা থুংনা মীওই করোর ১০০ হেন্নবা তাবদা হরাওবা ফোঙদোকপা ওইনা থৌরম অসি পাংথোকপনি।
ওক্তোবর ৩,২০১৪দা শন্দোকপা হৌখিবা মন কি বাত থৌরম অসি থা খুদিংগী মীয়ামদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংদুনা লৈবাক্কী চৎনবী অমা ওইরকখি, ভারতকী চাউখৎপগী খোঙচত্তা শরুক য়ানবা মীওই কয়া ইথিল পীখি। থৌরম অসি লৈবাক অসিগী মীয়ামগা মখোয়গী প্রধান সেবক্কা থা খুদিংগী ৱারি শান্নবা, মখোয়গী মাইপাকপশিং, লাংতক্নবশিং, হরাওবা অমসুং চাউথোকচনিঙাই ওইবা থৌদোকশিং পাউদম্নবা অমসুং অনৌবা ভারত অমগী পাউতাকশিং পীনবা মফম অমা ওইখি।
মন কি বাতকী তোঙান-তোঙানবা ইপিসোদশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা মমিং পনখিবা লৈবাক অসিগী মফম কয়াদগী শক্নাইরবা মীওই ১০০ রোম থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি। লৈবাক শেমগৎনবা মখোয়না পাংথোকখিবা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোলদা পনখি। শরুক য়াগদৌরিবা মীওইশিংগী মনুংদা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিং হায়বদি মমাঙঙৈগী কলা, নাৎ অমসুং ক্রাফশিং য়োকখৎনবা থবক তৌরিবশিং, মহৌশাগী অকোয়গী ফিবম ঙাক-শেল্লিবশিং অমসুং কোবিদ মতমদা চোকথবা লৈতনা থবক তৌখিবশিং, লায়রবশিং মতেং পাংখিবা মীওইশিং, খুন্নাইনা থেংনরিবা অৱাবশিং কোকহন্নবা অনৌবা পাম্বৈশিং পুথোকখিবা মীওইশিং য়াওরি।
শরুক য়াগদৌরিবা মীওইশিং অসিনা তোঙান-তোঙানবা অখন্নবা পোৎলমশিং হায়বদি গৱাদগী অরিবা কাবি অয়েকপা লাইশিং, অন্ধ্র প্রদেসতগী উনা শাবা শান্নপোৎ ইতিকোপ্পাকা, ওরিসাদগী নুংদা য়েকপা লাই পাত্তচিত্রা অমসুং উত্তর প্রদেসকী লাখিম্পুর খেরিদগী সেল্ফ হেল্ফ গ্রুপনা লফুদগী লৌবা মশিংনা শাবা পোৎথোকশিং পুরক্কনি।
থৌরম অসিদা উপ রাস্ত্রপতিনা লাইরিক অনি ফোঙগনি। অহানবদা, মন কি বাতকী খোঙচৎকী মরমদা পাউদম্বা ‘Mann Ki Baat@100’ গী কোফি তেবল বুক অমা ফোঙগনি। অনিশুবা লাইরিক ওইনা, প্রসার ভারতিগী হান্নগী সি.ই.ও শ্রী এস.এস বেম্পাতিনা ইবা ‘কল্লেক্তিপ স্পিরিৎ’ ফোঙগনি।
থৌরম হৌদোক্লবা মতুংদা মন কি বাত মনুংদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱারি শানখিবা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংগী মতাংদা পেনেল দিসকসন ৪ পাংথোক্কনি। সেসন অমমম শক্নাইরবা মীওই অমনা পাংথোক্কনি। মন কি বাতনা ভারত শীনবা থুংনা অওনবা পুরকখিবা অমসুং প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামগা মপুংফানা পাউ ফাওনবা ঙমখিবা অমসুং অহোংবা পুরক্নবা মখোয়দা থৌনা হাপখিবগী মতাংদা খন্নগনি।
অহানবা সেসন ‘নারি শক্তি’ থিমদা খন্নগনি। ভারত চাউখৎহনবদা নুপীনা মাংজিল থাবা ময়াইদা লৈনবা সরকারনা খন্নরি। হৌখিবা চহি ৯দা নুপীশিং শক্তি পীনবা অমসুং ভারতকী চাউখৎপগী খোঙচত্তা মখোয়না মাংজিল থানবা সরকারনা য়াইফ-থৌরাং কয়া পায়খৎলে। হায়রিবা ৱাফমশিং অসিদা মীৎয়েং থমদুনা, শক্নাইরবা এনকর অমসুং হোস্ত রিচা অনিরুধনা মোদরেতর ওইগনি অমসুং পেনেলিস্ত ওইনা পুদুচেরিগী হান্নগী লেপ্তনেন্ত গভর্নর কিরন বেদি, শান্নরোয় দিপক মালি, বেত্তর ইন্দিয়াগী ফাউন্দর অমসুং সি.ই.ও ধিমান্ত পরেখ, আর.জে নিতিন, এক্ত্রেস রবিনা তন্দন, বোক্সর নিখত জারিন অমসুং চীংকারোয় পুর্না মালাবাথ শরুক য়াগনি। জুন ২০২২গী মহাক্কী মন কি বাত্তা প্রধান মন্ত্রীনা তেলঙ্গানাগী চীংকারোয় অসি থাগৎপা ফোঙদোকখি।
“বিরাসাত কা উথান” হায়বা থিমদা অনিশুবা সেসন পাংথোক্কনি। সেসন অসিদা ভারতকী হৌখ্রবা অফবা মতমশিং অমসুং অনৌবা ভারতকী মতাংদা খন্নগনি অমসুং সেসন অসিদা পেনেলিস্ত ওইনা শৈবানবা অমসুং ইনভাইরোনমেন্তলিস্ত রিক্কি কেজ, ইনভাইরোনমেন্ত কঞ্জর্বেসন্নিস্ত জগত কিনখাবৱালা, তি.ভি অমসুং রেদিও হোস্ত সিদ্ধার্থ কান্নন, ইনভাইরোনমেন্ত কঞ্জর্বেসন্নিস্ত রোচামলিয়ানা, পাউমী পালিক শর্মা শরুক য়াগনি অমসুং ৱারি লিবা নিলেস মিশ্রানা মোদরেতর ওইনা শরুক য়াগনি। মহৌশাগী অকোয়গী ফিবম কন্নবা মখোয়না পায়খৎখিবা থবকশিংগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা জগত কিনখাবৱালা অমসুং রোচামলিয়ানা থাগৎপা ফোঙদোকখি।
মে ২০১৭দা জগত কিনখাবৱালানা হৌদোকখিবা শেন্দ্রাং কন্নবা থবকশিং অমসুং লাইরিক্কী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। মিজোরমদা চিতে তুরেল হান্নগী ফিবম হল্লক্নবা রোচামলিয়ানা পাংথোকপা থবক সেব চিত্তে লুই এক্সন প্লানগী মতাংদা জুন ২০২২দা প্রধান মন্ত্রীনা পনখি।
“জন সমবাদ সে অত্মানির্ভরতা” হায়বা থিমদা ভারতকী মমি লৈরবা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়র শ্রাধা শর্মানা মোদেরেতর ওইদুনা অহুমশুবা সেসন পাংথোক্কনি। “অত্মানির্ভরতা”গী মরুওইবগী মতাংদা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়র সঞ্জিব ভিকচান্দনি, আর জে রৌনাক, পদ্ম শ্রী ফংলবা তি.ভি মোহান্দাস পাই, ওন্ত্রেপ্রেনিউয়র অমসুং পোলিসি মেকর রবি কুমার নারা, দাল লেক লোতুস স্তেম প্রদুসর কম্পেনিগী লুচিংবা মোহমদ অব্বাস ভাতনা খন্নগনি। থম্বাল মখোক্তগী চানবা পোৎলম কয়া পুথোক্তুনা লৌমী কয়া থবক পীবগীদমক মার্চ ২০২৩দা প্রধান মন্ত্রীনা দাল লেক লোতুস স্তেম প্রদুসরকী থবকশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি।
‘অহৱান সে জন অন্দোলন’ হায়বা থিমদা মরিশুবা অমসুং অরোইবা সেসন পাংথোক্কনি। সেসন অসিদা শ্বাছ ভারত অভিয়ান য়াওনা তোঙান তোঙানবা খোঙজংশিংগী মতাংদা খন্নগনি অমসুং আর.জে সরতনা মোদেরেতর ওইগনি অমসুং এক্তর অমির খান, দোক্তর সাসানক আর জোসি, স্কুল প্রিন্সিপাল দিপমালা পান্দে, অইবা অমসুং ফোতোগ্রাফর করিসমা মেহতা অমসুং এদমিনিস্ত্রেতর প্রোফেসার নজমা অখতারনা ৱা ঙাংগনি।
লোইশিনবগী থৌরমদা য়ুনিয় হোম মিনিস্তর শ্রী অমিস সাহ, রেলৱেজ, কম্মুনিকেসন, ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অশ্বিনি বৈষ্ণব, ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অনুরাগ থাকুর শরুক য়াগনি। ফাইনান্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী পনকজ চৌধরিসু লোইশিনবগী থৌরম শরুক য়াগনি। মন কি বাতকী ১০০শুবা ইপিসোদকী শরুক অমা ওইনা কম্মেমোরেতিপ পোস্তেচ স্তাম্প অমসুং শেনয়েক হাংদোক্কনি
নুঙগীৱারোল
ওল ইন্দিয়া রেদিওগী মমিং লৈরবা থৌরম, প্রধান মন্ত্রীগী মন কি বাতগী অহানবা ইপিসোদ ওক্তোবর ৩,২০১৪দগী শন্দোকপা হৌখি। এপ্রিল ২০১৫দগী থা অমগী অরোইবা নোংমাইজিং খুদিংগী মন কি বাত শন্দোকখি অমসুং ইকোন কোনবা ৯৯শুবা ইপিসোদ মার্চ ২৬,২০২৩দা শন্দোকখ্রে। থৌরম অসি দুরদর্সন্না ভিজুএল ওইনা মসিগী নেতৱার্ক শীনবা থুংনা শন্দোকখি। মসি দুরদর্সন্দা সাইন লেঙ্গোইজ ওইনসু শন্দোকখি। লাক্লিবা এপ্রিল ৩০,২০২৩দা মন কি বাতকী ১০০শুবা ইপিসোদ শন্দোক্কনি।
মন কি বাতকী অহানবা ইপিসোদ মিনিত ১৪গী মতম ওইখি, মতুংদা অনিশুবা ইপিসোদ মিনিত ১৯দা হেনগৎখি অমসুং অহুমসুবা ইপিসোদ মিনিত ২৬তা হেনগৎখি। ৪সুবা ইপিসোদতগী ইপিসোদ অমগী মতম মিনিত ৩০ ওইবা হৌখি।
অহানবদা থৌরম অসি হিন্দী লোল খক্তদা শন্দোকপা হৌখি, মতুং তারকদপা জনুৱারি ৩১,২০১৬দগী ইংলিস ভর্জন্দা শন্দোকপা হৌখি অমসুং মে ২৮,২০১৭দগী সংস্কৃত লোলদা শন্দোকপা হৌখি। হৌজিক মন কি বাত ভারতকী লোল ২২ অমসুং ইংলিস য়াওনা লোল ২৩, দাইলেক্ত ২৯(অৱাং-নোংপোক্কী ২৫ অমসুং ছতিসগরগী ৪) অমসুং মপান লৈবাকশিংগী লোল ১১দা শন্দোক্লি। ভারতকী লোলশিং অদুদি হিন্দী, সংস্কৃত, পঞ্চাবী, তামিল, তেলুগু, কন্নর, মরাথি, গুজরাতি, মালায়ালম, ওরিয়া, কোনকানি, নেপালি, কাস্মিরি, দোগ্রি, মনিপুরি, মাইথিলি, বেঙ্গালি, অসামিজ, বোরো, সন্থালি, উর্দু, সিন্ধিনি। দাইলেক্তশিংগী মনুংদা ছতিসগরহি, গোন্দি, হালবী, সারগুজিয়া, পহারি, শিনা, গোজরি, বালতি, লাদাখী, কার্বি, খাসি, জেন্তিয়া, গারো, নাগামিস, মার, পাইতে, থাদৌ, কবুই, মাও, তাঙ্খুল, নিসি, অদি, মোনপা, অও, অঙ্গামি, কোকবোরো, মিজো, লেপচা, সিক্কিমিস(ভুতিয়া) য়াওরি। মপান লৈবাক্কী লোল অদুদি ফ্রেঞ্চ, চাইনিস, ইন্দোনেসিয়ান, তিবেতান, বর্মিজ, বালুচি, অরাবিক, পাসতু, পর্সিয়ান, দারি অমসুং শ্বাহিলিনি ।
মন কি বাত থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা লনাই মীওই ৭০০ অমসুং লুপ ৩০০ রোমগী মমিং পনখি। হায়রিবা মীওইশিং অদুগী মনুংদা মপান লৈবাকশিংগী লনাই মীওই ৩৭ অমসুং লুপ ১০ য়াওখি।
দিশেম্বর ২১,২০১৪দা ওল ইন্দিয়া রেদিওনা মন কি বাতকী মতুং তারকপা থৌরম ‘পোস্ত বোক্স ১১১’ হৌদোকখি। অরাপ্পা মফমশিংদা লৈবা মীওইশিংনা শন্দোক্কদৌরিবা ইপিসোদশিংদা মখোয়গী পাউতাকশিং অমসুং ৱাখলোলশিং শরুক য়াবা ঙম্নবা তোল ফ্রি নম্বর (1800-11-7800) অমা হৌদোক্লে।

Ministry of Information & Broadcasting
Ministry of I&B to organise National Conclave on MannKiBaat@100
Vice President Shri Jagdeep Dhankar to inaugurate event, conclave to be attended by Union Ministers Shri Amit Shah, Shri Ashwini Vaishnav and Shri Anurag Thakur
4 thematic sessions to see participation from the likes of Sh Aamir Khan, Ms Kiran Bedi, Sh Ricky Kej and Ms Nikhat Zareen among others
Day-long event to be attended by over 100 special invitees from Mann Ki Baat mentions
. Commemorative postage stamp and coin to be unveiled to mark 100 episodes of 'Mann Ki Baat'
25 APR 2023 5:52PM by PIB Delhi
Union Ministry of Information and Broadcasting is organising a day long National Conclave on Mann Ki Baat on 26th April, 2023 in New Delhi. The conclave, to be inaugurated at 10 am by Vice President Shri Jagdeep Dhankar in the presence of Guest of Honour Shri Anurag Thakur, Union Minister for Information and Broadcasting, is being organised to mark the continued success of Prime Minister’s monthly radio broadcast that has reached over 100 crore people across India.
Since its inception on October 3rd, 2014, ‘Mann ki Baat’ has become a national tradition, with the Prime Minister addressing the nation every month, inspiring millions to participate in India’s developmental journey. It has struck a chord with citizens of India who have reached out to their Pradhan Sevak every month, sharing their achievements, anxieties, happiness and proud moments as well as suggestions for a New India.
Around 100 esteemed citizens from various parts of the country who have been mentioned by the Prime Minster in various episodes of “Mann Ki Baat” will also attend the event. Their remarkable contributions towards nation building have been lauded by PM in his broadcasts. The participants include people working in various fields like promotion of traditional art, culture and crafts, environment protection and those who tirelessly supported the nation during Covid times, those who are supporting the disadvantaged citizens, those who have provided innovative solutions to address the challenges faced by society etc.
These guests will bring with them various unique memorabilia showcasing among others ancient Kaavi paintings from the state of Goa, the Etikoppaka Wooden Toy Craft of Andhra Pradesh, Pattachitra paintings done on stone from Odisha and products made from fiber of banana stems by the self-help group in Lakhimpur Kheri, UP.
The event will mark the release of two books by the Vice President. The first, a coffee table book on ‘Mann Ki Baat@100’, highlights the journey of 'Mann Ki Baat' and how the programme has resulted in the beginning of a new epoch in direct communication between the Prime Minister and the citizens. The second book, 'Collective Spirit, Concrete Action' by Shri, S. S. Vempati, former CEO of Prasar Bharati, documents the fascinating facets of PM Modi's ongoing conversations with the world's largest democracy, highlighting social, economic, environmental, cultural, health, and fitness issues that resonate with the very heart of our nation.
The inaugural session will be followed up by 4 panel discussion sessions highlighting the wide-ranging themes of Prime Minister’s interactions during Mann Ki Baat. Each session will be facilitated by an eminent personality. The sessions will highlight the transformative impact that Mann Ki Baat has catalyzed across sectors throughout India, effectively connecting the citizens directly with the Prime Minister and empowering them to become agents of change.
Session One will be on the theme “Nari Shakti”. The women of this country have always excelled in different fields and have led the masses and paved the way for other women to follow. The Government considers women-led development a central dimension of India’s progress and a necessity for strengthening India. In the past nine years, numerous welfare schemes have been launched paving the way to empowering women and making them lead India’s development journey. Focused on these lines, the discussion will be moderated by renowned anchor and host, Richa Anirudh and enriched by panelists, Kiran Bedi, IPS (retired) and former Lt. Governor, Puducherry, Deepa Malik, athlete, Dhimant Parekh, Founder and CEO, The Better India, RJ Nitin, Raveena Tandon, actress, Nikhat Zareen, boxer and Poorna Malavath, mountaineer. World’s youngest girl to climb Mount Everest in 2014, Poorna Malavath completed the seven summit mountaineering challenge in 2022. The Prime Minister praised the Telangana-based mountaineer during his Mann Ki Baat in June, 2022.
Session Two will be on the theme “Virasat Ka Uthan”. Taking pride in our heritage and legacy has remained a key vision of the Prime Minister during the Amrit Kaal. Thanks to the efforts of the Prime Minister, a new awareness has dawned in our country about our art and culture, a new consciousness is awakening. The panelists discussing India’s golden past and ‘New India’ will include, Ricky Kej, music composer and environmentalist, Jagat Kinkhabwala, environmental conservationist, Siddharth Kannan, TV & Radio Host, Rochamliana, environmental conservationist, Palki Sharma, journalist and Neelesh Misra, storyteller as moderator. Jagat Kinkhabwala and Rochamliana have been praised by Prime Minister for their efforts in environment conservation. Prime Minister talked about the the book and efforts on ‘Save the Sparrows’ campaign started by Jagat Kinkhabwala in May, 2017. He also spoke about the Save Chitte Lui action plan, an initiative by Rochamliana to restore Chite River of Mizoram in June, 2022.
Session Three on “Jan Samvad Se Atmanirbharta” will have Shradha Sharma, a celebrated Indian entrepreneur as the moderator. The idea of Atmanirbhar Bharat has ignited a new spark of self-confidence in every Indian. Prime Minister has outlined five pillars for an Aatmanirbhar Bharat – economy, infrastructure, system, vibrant demography, and demand. All the pillars work together in making our economy strong and resilient. The importance of ‘Atmanirbharta’ will be discussed by Sanjeev Bhikchandani, entrepreneur, R J Raunac, Padma Shri Awardee T. V. Mohandas Pai, Ravi Kumar Narra, entrepreneur and policy maker and Mohd. Abbas Bhat, head of Dal Lake lotus stem producer company. The Prime Minister in March 2023 applauded the efforts of the Dal Lake lotus stem producer which has created employment for many farmers by exporting food products made from lotus stem.
Session Four and the last session before the Valedictory session will be on the theme “Ahwan Se Jan Andolan”. ‘Mann ki Baat’ has been a platform from which several important campaigns have originated. Right from the very first ‘Mann ki Baat’, when the Prime Minister had given the clarion call of Swachh Bharat Abhiyan, the addresses have time and again inspired the people to take action on important issues. To discuss several such campaigns, the session will be moderated by RJ Sharad and will have speakers like Aamir Khan, actor, Dr. Shashank R. Joshi, endocrinologist and diabetologist, Deepmala Pandey, school principal, Karishma Mehta, writer and photographer and Prof. Najma Akhtar, educationist and administrator. Deepmala Pandey’s ‘One teacher, one call’ initiative for children with special needs was appreciated by Prime Minister in Mann Ki Baat in September, 2021.
The Valedictory Session will be graced by Shri Amit Shah, Union Minister for Home Affairs and Cooperation in the august presence of Shri Ashwini Vaishnaw, Minister for Railways, Communications, Electronics & Information Technology and Shri Anurag Singh Thakur, Minister for Information & Broadcasting. Shri Pankaj Chaudhary, The Minister Of State for Finance will also be present during the session. A commemorative postage stamp and coin on 100 episodes of 'Mann Ki Baat' will be unveiled to mark this momentous event in the valedictory session.
Background
The first episode of Prime Minister’s Mann Ki Baat was broadcast on 3rd October, 2014 (Friday) on the auspicious occasion of Vijayadashami. Since April 2015, Mann Ki Baat is broadcast on the last Sunday of every month and the latest broadcast of 99th episode was on 26th March, 2023. It is visualized by Doordarshan and telecast on its entire network. It is also broadcast in sign language on Doordarshan. The 100th episode of Mann Ki Baat is scheduled on 30th April, 2023.
The first episode of Mann Ki Baat was of a duration of 14 minutes, which increased to 19 minutes in second episode and 26 minutes in third episode. Since 4th episode, the duration of each episode has remained 30 minutes.
Initially, the broadcast was in Hindi language only, and subsequently, the English version started from 31st January, 2016 and Sanskrit version from 28th May, 2017. Currently, Mann Ki Baat is broadcast in 23 languages including 22 Indian languages and English, 29 dialects (25 from North East and 4 from Chhattisgarh) and in 11 foreign languages. The Indian languages include Hindi, Sanskrit, Punjabi, Tamil, Telugu, Kannada, Marathi, Gujarati, Malayalam, Odia, Konkani, Nepali, Kashmiri, Dogri, Manipuri, Maithili, Bengali, Assamese, Bodo, Santhali, Urdu and Sindhi. The dialects are Chhattisgarhi, Gondi, Halbi, Sargujia, Pahari, Sheena, Gojri, Balti, Ladakhi, Karbi, Khasi, Jaintia, Garo, Nagamese, Hmar, Paite, Thadou, Kabui, Mao, Tangkhul, Nyishi, Adi, Monpa, Ao, Angami, Kokborok, Mizo, Lepcha and Sikkimese (Bhutia). French, Chinese, Indonesian, Tibetan, Burmese, Baluchi, Arabic, Pashtu, Persian, Dari and Swahili are the foreign languages in which the broadcast is done.
Prime Minister has mentioned over 700 Individuals and around 300 organizations so far in the Mann Ki Baat Program. These include 37 individuals and 10 Organizations from foreign countries as well.
‘Post Box 111’, a follow up programme on Mann Ki Baat was started on 21st December, 2014 by All India Radio. Further, a toll-free number facility (1800-11-7800) has been introduced to reach out to the citizens from remote areas so that they can share their ideas and suggestions for the upcoming episodes.