য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি মহারাস্ত্রগী রায়গরদা দা. অপ্পাসাহেব ধর্মাধিকারিদা চহি ২০২২গীদমক্তা “মহারাস্ত্রগী ভুশন”গী মনা পীখ্রে
মহারাস্ত্রগী সরকারনা অপ্পাসাহেব জীদা ‘মহারাস্ত্রগী ভুশন’গী মনা পীদুনা মহাকপু ইকাইখুম্নবীবদা নত্তনা মীওই করোর কয়া অমবু মহাক্কুম্না পুন্সি মহিং অমা হিংনবগীদমক্তা পুক্নিং থৌগৎলি
অপ্পাসাহেবগুম্না ইকাই-খুম্নবা অমসুং চেৎনা থাজবা অসি কত্থোকপা, অচেৎপা ফিরেপ লৈবা অমসুং সেবা তৌবদনা মীয়ামগী ৱাখলদা পোকহনবা ঙমগনি
মীয়ামগী মতুং ইনবগী মহুত্তা, মীয়াম্না নহাক্কী মতুং ইন্নবা নখোয়না অপ্পাসাহেবগুম্না থবক তৌগদবনি
রায়গরগী লম অসি য়াম্না ফাওরবা ছত্রপতি শিৱাজি মহারাজকী শেংলবা মফম্নি, মসিগী লম অসিনা লৈবাক অসিগীদমক্তা ইচং-থৌবা অমসুং কত্থোকপগী চৎনবী, চেৎনা থাজবা অমসুং সোসিয়েল কন্সিয়সনেসকী চৎনবী অসিবু মখাতানা চত্থখি
ৱা ঙাংদুনা পীখিবা পরাদি য়াম্না কুইনা চত্তে অমসুং মতমগী মতুং ইন্না কাওথোকখি অদুবু থবক ওইনা পাংথোক্তুনা পীখিবা পরাদি তুং কোইনা পুন্সি চুপ্পগী ওইনা লৈহৌই। অপ্পাসাহেবনা মীওই মিলিয়ন কয়া অমদা খুনাই অমসুং অতোপ্পশিংগীদমক্তা থবক তৌনবা তম্বীখি
“লেপ্তনা চংশিন্সি” হায়রিবা খোল্লাও অসিগা লোইননা অপ্পাসাহেবনামহাক্কী থবকশিং অদুনা খুনাইবু লমজিংখি অমসুং হিরম কয়া অমদা খুদম অমা ওইনা উৎখি
“সর্বে ভাৱন্তু
16 APR 2023 5:08PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি মহারাস্ত্রগী রায়গরদা দা. অপ্পাসাহেব ধর্মাধিকারিদা চহি ২০২২গীদমক্তা “মহারাস্ত্রগী ভুশন”গী মনা পীখি। থৌরম অসিদা, মহারাস্ত্রগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী একনাথ শিন্দে, উপ মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী দেবেন্দ্র ফদনাবিস অমসুং অতোপ্পা অঙম-অথৌ কয়া অমনা শরুক য়াখি।
ৱা ঙাংবা মতমদা, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি মিংচৎ তান্নবগীদমক্তা অনিংবা-অপাম্বা অমত্তা য়াওদনা মীয়ামগী পুন্সিগীদমক্তা খুনাইগী সেবা টৌখিবা সোচিয়েল ৱার্কের অমা ওইনা অপ্পাসাহেবকীদমক্তা মীয়াম্না য়াম্না ইকাইখুম্নৈ অমসুং চেৎনা থাজৈ। মহাক্না হায়খি মদুদি অপ্পাসাহেবনা তৌখিবা কত্থোকপা, অচেৎপা ফিরেপ লৈবা অমসুং সেবা তৌবা খক্তনা অসিগুম্না ইকাইখুম্নবা অমসুং চেৎনা থাজবা অসি ফংবা ঙমগনি। অপ্পাসাহেবকীদমক্তা মীয়ামগী মীনুংশি, থজবা অমসুং ইকাইখুম্নবা অসি মহাক্কী থবক অমসুং ভেল্যু, অমসুং নানাসাহেবনা তাকপী-তম্বীরম্বা অদুবু ইকাইখুম্নবীবনি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি মীয়ামগী মতুং ইনবগী মহুত্তা, ঐখোয়না ঙপ্পাসাহেবগুম্না মহাক্কী মতুং ইলহনবগুম্না থবক তৌগদবনি।
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রিনা হায়খি মদুদি ইমুং অমগী মীরোল অহুমদা খুনাইগী সেবা তৌবগী চৎনবী লৈবা অসি পুৱারিদা য়াম্না তাংনা থোকই। অহানবদা, নানাসাহেব, মথংদা অপ্পাসাহেব অমসুং হৌজিক্না সচিন ভাউ অমসুং মহাক্কী মচিল-মনাওশিংনা খুনাইগী সেবা তৌবগী চৎনবী অসি মখাতানা চত্থরি। মহাক্না হায়খি মদুদি অপ্পাসাহেবপু মহারাস্ত্র ভুশন মনা পীদুনা মহারাস্ত্র সরকারনা মহাকপু ইকাইখুম্নবদা নত্তনা মী করোর কয়া অমবু মহাকগুম্না পুন্সি মহিং হিংনবশু পুক্নিং থৌগৎলি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি মহারাস্ত্রদা লৈরিবা রায়গরগী লম অসি য়াম্না ফাওরবা ছত্রপতি শিৱাজিগী শেংলবা লম্নি। মসিগী লমদম অসিনা লৈবাক অসি চৎনবী অহুম চত্থরক্লি। অহানবদা, ছত্রপতি শিৱাজি মহারাজনা হৌদোরকখিবা লৈবাক্কীদমক্তা ইচং-থৌবা অমসুং কত্থোকপগী চৎনবী। মহারাস্ত্রগী লমদগী হৌরক্তুনা লৈবাক শিনবা থুংনা, অফাওবা নিংতম লান্মী খুদম ওইনা ৱীর সাৱরকর, ৱাসুদেব বলৱন্ত ফদকে, চাপেকর মচিল-মনাওশিং অমসুং লোকমান্য বাল গঙ্গাধর তিলক্না স্বরাজ অমসুং ইজৎকীদমক্তা মখোয়গী পুন্সি অদুবু কত্থোকখি। অনিশুবদা, ‘ভক্তি’গী লমদা য়াম্না ফাওরবা সন্ত সমর্থ রামদাস অমসুং সন্ত তুকারামদগী হৌরগা সন্ত নামদেবনা লৈবাক অসিদা লম্বি তাকপীখি। অহুমশুবদা, মহারাস্ত্রা মশামক্তগী হৌরকপা সোসিয়েল কন্সিয়সনেসকী চৎনবী। সোসিয়েল রিফোর্মরশিং খুদম ওইনা মহাত্মা জ্যোতিভা ফুলে, সাৱিত্রি বাই ফুলে, বাবাসাহেব দা. ভিমরাও অম্বেদকর অমসুং খুনাইগী ওইবা খোংজং কয়া অমদা মাংজিল থাদুনা লাকখিবা মীওইশিং অদু মহারাস্ত্রগী ফাওরবা লমদম অসিগী খুদোলনি। মসিগী চৎনবী অসিদা, নানাসাহেব অমসুং অপ্পাসাহেবনা মসিগী সোসিয়েল কন্সিয়সনেস অসিবু পুরক্নবগী য়াম্না চাউরবা থবক অমা তৌখি।
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঐখোয়গী উপনিশদশিংদা পনলম্লিবা “সর্বে ভৱান্তু সুখিনাহ, সর্বে সান্তু নিরামায়া”গী ৱাখল্লোন অসিবু থবক ওইনা ওন্থোকপা হায়বসি য়াম্না লুই। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিগী ৱাখল্লোন অসিগী মখাদা, মীওই অমনা মহাক্কী খুনাইগী পুন্সিগী শরুক অয়াম্বা মশাগীদমক্তা থবক তৌবা অদু নত্তনা খুনাইগীদমক্তা অমসুং অতোপ্পশিংগীদমক্তা থবক তৌবা অদুনা মশক তাকই। ৱা ঙাংদুনা তাকখিবা পরাদি য়াম্না কুইনা লৈতে অমসুং মতমগী মতুং ইন্না কাওখি অদুবু কনাগুম্বা অমগী থবক্না তাকপীরম্বা পরাদি পুন্সি চুপ্পগী ওইনা লেংদনা লৈহৌই। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি অপ্পাসাহেবনা মী লাখ অমসুং করোর কয়া অমবু মশাগীদমক্তা থবক তৌবদা নত্তনা খুনাই অমসুং অতোপ্পশিংগীদমক্তা থবক তৌনবা তম্বীখি। সর্বে ভাৱন্তু সুকিনাহ”গী মন্ত্রদা য়ুম্ফম ওইদুনা, লৈবাক অসিনা মথৌ তারকপা মতমদা অপ্পাসাহেবনা অতোপ্পশিংগীদমক্তা হিংলিবা মীওই লাখ কয়া অমবু লমজিংদুনা মহাক্কা লোইননা থবক তৌখি। মসিগী থবকশিং অসিনা মরম ওইরগা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকার অসিনা অপ্পাসাহেবপু পদ্মা এৱার্দকা লোইনা ইকাইখুম্নখি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি ‘মহারাস্ত্র ভুশন এৱার্দ’ অসি ১৯৯৫দা হৌদোকখি অমসুং মদুগী মতুংদগী মহারাস্ত্র অমসুং লৈবাককী খুনাইগী পুন্সিদা শরুক য়াখিবা মীওই কয়া অমবু মনা পীখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি পুরুশোত্তম লক্সমন দেশপান্দে, স্বর কোকিলা লাতা মঙ্গেস্কর, আশা ভোস্লে, সাইন্তিস্ত ৱিজয় ভতকর, রাঘুনাথ মাশেল্কর, জয়ন্ত নার্লিকর, অনিল কাকোদকর, শিবশাহির বাবাসাহেব পুরান্দারে, শক্নাইরবা আর্তিস্ত সুলোচনা জী অমসুং নানসাহেবপু মহারাস্ত্র ভুশনগী মনাগা লোইননা ইকাইখুম্নখ্রে। মহাক্না হায়খি হৌজিক্তি নানাসাহেবকী ইমুং-মনুংশিংদগী অপ্পাসাহেবনা মনা অসি ফংখ্রে। মহারাস্ত্র ভুশনগী মনা অসিবু অনিশুবা ওইনা চপ মান্নবা ইমুং অমত্তদা পীখিবা হায়বসি মসিনা অহানবনি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি লেপ্তনা চংশিন্সি” হায়রিবা খোল্লাও অসিগা লোইননা অপ্পাসাহেবনামহাক্কী থবকশিং অদুনা খুনাইবু লমজিংখি। মহাক্না অঙাংশিংগী ফগৎহন্নবগীদমক্তা, মহৈ-মশিং তম্নবগী মচাক-মথুমশিং লেম্না য়েন্থোকপা, উ-ৱা থাবা, লু নানবা, ঈ দান তৌবা, কুম্মৈশিংগী মনুংদা অমোৎ-অকাইশিং খোমগৎপগী তোপ-তোপ্পা থৌওংশিং, গুহাশিং শেংদোকপা, নুপীশিংবু এমপাৱর তৌবা, ত্রাইবলশিংগী য়াইফ-থৌরাং, দ্রগ ফ্রী ওইবা খুনাই, সুপর্সতিশন অমসুং ইলিতরেসী মুত্থৎপগী মতাংদা থবক কয়া অমা তৌখি অমসুং মসিগী লমশিং অসিদা খুদম কয়া অমা থমখি। শ্রী অমিত শাহনা অপ্পাসাহেবকী পুন্সি নুংশাংনবগীদমক্তা নিজখি অমসুং মহাক্কী মতুং ইল্লিবা মীওই লাখ কয়া অমবু অপ্পাসাহেবকী লমজিং-লমতাক্কী মতুং ইন্না চহি কয়া অমা মখাতানা খুনাইগীদমক্তা মখাতানা থবক তৌবা ঙম্বা ওইয়ু হায়দুনা য়াইফ-পাউজেল পীখি। মহাক্না মহারাস্ত্রগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী একনাথ শিন্দে, উপ মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী দিবেন্দ্র ফদনাবিসবু অপ্পাসাহেবগুম্বা মতিক চারবা মীশক অমদা মহরাস্ত্র ভুশন পীবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah presented "Maharashtra Bhushan" award for the year 2022 to Dr. Appasaheb Dharmadhikari in Raigarh, Maharashtra today
The Government of Maharashtra has not only honored Appasaheb ji by conferring the 'Maharashtra Bhushan' award to him but has also inspired crores of people to live life like him
Like Appasaheb, respect and devotion can be awakened in the minds of people only by sacrifice, dedication and service
Instead of following the crowd, you should work like Appasaheb so that the crowd follows you
The land of Raigarh is the holy land of the great Chhatrapati Shivaji Maharaj, this land has continued the tradition of valor and sacrifice for the nation, the tradition of devotion and the tradition of social consciousness
The lessons given through speech are short-lived and forgotten with time but the lessons given through one’s action are eternal. Appasaheb has taught millions of people to work for the society and others
With the slogan "Let's March On" Appasaheb guided the society by his actions and set examples in many fields
On the basis of the mantra of “Sarve Bhavantu Sukhinah”, Appasaheb did the work of taking along millions of people who live for others when the country was in need, due to these works the government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi honored Appasaheb with the Padma Award
16 APR 2023 5:08PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah presented the "Maharashtra Bhushan" award for the year 2022 to Dr. Appasaheb Dharmadhikari at Raigarh, Maharashtra today. On this occasion, Chief Minister of Maharashtra Shri Eknath Shinde, Deputy Chief Minister Shri Devendra Fadnavis and many other dignitaries were present.
In his address, Shri Amit Shah said that people have immense respect and devotion for Appasaheb, a social worker who did social service in public life without aspiring for any fame. He said that such respect and devotion can be achieved only through sacrifice, dedication and service done by Appasaheb. People's love, trust and respect for Appasaheb is a tribute to his work and value, and the teachings of Nanasaheb. Shri Shah said that like Appasaheb, instead of following the people, one should act in such a way that people follow him.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation said that it is rarely seen in history that the culture of social service remain in the same family for three generations. First Nanasaheb, then Appasaheb and now Sachin Bhau and his brothers are carrying forward this tradition of social service. He said that by giving him the Maharashtra Bhushan Award the Maharashtra government has not only honored Appasaheb, but has also inspired crores of people to live life like him.
Shri Amit Shah said that this land of Raigad in Maharashtra is the holy land of the great Chhatrapati Shivaji Maharaj. This land has continued three traditions in the country. First- the tradition of valor and sacrifice for the nation, which was started by the Chhatrapati Shivaji Maharaj. Rising from the land of Maharashtra across the country, great freedom fighters like Veer Savarkar, Vasudev Balwant Phadke, Chapekar brothers and Lokmanya Bal Gangadhar Tilak laid down their lives for Swaraj and respect. Second - in the field of ‘Bhakti’ great people from Saint Samarth Ramdas and Saint Tukaram to Saint Namdev have always shown the way to this country. Third- The tradition of social consciousness, which started from Maharashtra itself. Social reformers like Mahatma Jyotiba Phule, Savitri Bai Phule, Babasaheb Dr. Bhimrao Ambedkar and forerunners of many social movements are the gift of the great land of Maharashtra. In this tradition, Nanasaheb and Appasaheb have done a huge work of awakening this social consciousness and taking it forward.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation said that it is very difficult to implement the spirit of “Sarve Bhavantu Sukhinah, Sarve Santu Niramaya” mentioned in our Upanishads. He said that under this spirit, a person has to live a large part of his social life by his actions not for himself, but for society and others. The lessons given through speech are short-lived and forgotten with time but the lessons given through one’s action are eternal. Shri Shah said that Appasaheb has taught lakhs and crores of people to work for the society and others besides themselves. When the country was in great need, Appasaheb brought together lakhs of people who lived for other people on the basis of the mantra of Sarve Bhavantu Sukhinah. It is because of these works that the government led by Prime Minister Shri Narendra Modi honored Appasaheb with the Padma Award.
Shri Amit Shah said that ‘Maharashtra Bhushan Award’ was instituted in 1995 and since then many people who has contributed to the social life of Maharashtra and the country have been awarded. He said that starting from Purushottam Laxman Deshpande, Swar Kokila Lata Mangeshkar, Asha Bhosle, Scientist Vijay Bhatkar, Raghunath Mashelkar, Jayant Narlikar, Anil Kakodkar, Shivshahir Babasaheb Purandare, well-known artists Sulochana ji and Nanasaheb have been awarded with Maharashtra Bhushan. He said now Appasaheb from Nanasaheb’s family has got the award. This is the first time that the Maharashtra Bhushan award has been given in the same family for the second time. Shri Shah said that Appasaheb guided the society through his actions with the slogan “Let's March On''. He worked for the improvement of children, distribution of free educational material, tree plantation, cleanliness, blood donation, unique process of collecting waste during festivals, cleaning of wells, women empowerment, welfare of tribals, drug free society, eradication of superstition and illiteracy and has set many examples in these areas. Shri Amit Shah prayed for Appasaheb's long life and wished lakhs of his followers to continue working in the society for many years as per Appasaheb's directions. He thanked the Chief Minister of Maharashtra Shri Eknath Shinde, Deputy Chief Minister Shri Devendra Fadnavis for conferring Maharashtra Bhushan on a deserving personality like Appasaheb.