ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
সরকারগী মন্ত্রালয়শিং অমসুং বিভাগশিং খক্তা নত্তনা এন্তিতীশিংনা আধার ওথেন্তিকেসন তৌবা য়াহন্নবা কাংলোনশিং এম.ই.আই.তি.ৱাই.না পুখৎখ্রে
প্রজাশিংগীদমক ইজ ওফ লিবিং থৌগৎপা অমসুং সর্ভিসশিং হেন্না ফংহনবনা পান্দম ওইরি
স্তেকহোল্দরশিং অমসুং মীচম মীয়ামদগী অমেন্দমেন্তশিং তৌনবা ফীদবেক পীরক্নবা কৌরি
20 APR 2023 11:34AM by PIB Imphal
আধারপু পিপল-ফ্রেন্দলী ওইহন্নবা অমসুং ইজ ওফ লিবিং ফংহন্নবা অসুং প্রজাশিংদা সর্ভিসেস হেন্না ফংহন্নবা ফিরেপকী শরুক ওইনা মিনিস্ত্রী ওফ ইলেক্ত্রোনিক্স এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী (এম.ই.আই.তি.ৱাই.)না সরকারগী মন্ত্রালয়শিং অমসুং বিভাগশিং খক্তা নত্তনা এন্তিতীশিংনা আধার ওথেন্তিকেসন তৌবা য়াহন্নবা কাংলোনশিং পুখৎখ্রে।
২০১৯দা আধার (তার্গেতেদ দেলিভরী ওফ ফাইনান্সিএল এন্দ অদর সবসিদীজ, বেনিফিৎস এন্দ সর্ভিসেস) এক্ত, ২০১৬তা তৌখিবা অমেন্দমেন্ত অমগী খুত্থাংদা অতোপ্পা এন্তিতীশিংনা ওথেন্তিকেসন তৌবদা রিগ্যুলেসনশিংনা পীরিবা প্রাইবেসী অমসুং সেক্যুরিতীগী স্তেন্দর্দশিং অদু মখোয়না ঙাক্না চৎপা অমসুং আইন্না ওথেন্তিকেসন সর্ভিসশিং পীনবা অয়াবা পীবা নত্ত্রগা পীরিবা মরম অদুগীদমক ওথেন্তিকেসন তৌবদা করিগুম্বা য়ুনিক আইদেন্তিফিকেসন ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (য়ু.আই.দি.এ.আই.)না অপেনবা পোক্লবদি মখোয়দা ওথেন্তিকেসন তৌনবগী অয়াবা পীখি।
হৌজিক্কী ওইনা সরকারগী মন্ত্রালয়শিং অমসুং বিভাগশিংনা গুদ গভর্নান্সকীদমক, পব্লিক ফন্দশিংগী লীকেজ ঙাকথোক্নবা অমসুং ইন্নোবেসন তৌবা অমসুং লৌশিং শন্দোকপা য়ানবা আধার ওথেন্তিকেসন ফোর গুদ গভর্নান্স (সোসিএল ৱেল্ফিয়র, ইন্নোবেসন, নোলেজ) রুল্স, ২০২০গী মখাদা আধার ওথেন্তিকেসন তৌবা য়াহনখি।
হৌজিক ইজ ওফ লিবিং থৌগৎনবা আমসুং সর্ভিসশিং হেন্না এক্সেস তৌবা ঙমহন্নবা, নত্ত্রগা গুদ গভর্নান্স লৈহন্নবা দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিং শীজিন্ননবা, নত্ত্রগা সোসিএল ৱেল্ফিয়রগী কান্নবা লান্না শীজিন্নবদগী ঙাকথোক্নবা, নত্ত্রগা ইন্নোবেসন তৌহন্নবা অমসুং লৌশিং শন্দোক্নবগীদমক আধাত ওথেন্তিকেসন তৌবা পাম্বা সরকারগী মন্ত্রালয় নত্ত্রগা বিভাগ নত্তবা এন্তিতী অমা হেক্তনা হায়রিবা মরমশিং অসিগী মনুংদা অমগীদমক করম্না ওথেন্তিকেসন তৌবগে হায়বগী জস্তিফিকেসন পীনবা প্রপোজেল অমা শেমগদবি অমসুং রাজ্যগী য়াইফনবা হায়রিবা অদুমক মরী লৈনবা কেন্দ্র সরকারগী মন্ত্রালয় নত্ত্রগা বিভাগতা সেন্ত্রেল সবজেক্তশিংগা মরী লৈননা অমসুং রাজ্য সরকারদা স্তেৎ সবজেক্তশিংগা মরী লৈননা পীশিনগদবনি। করিগুম্বা মন্ত্রালয়/বিভাগনা পীশিল্লক্লিবা প্রোজেল অদুনা হায়রিবা মরম অসি থুংহল্লি অমসুং রাজ্যগী য়াইফনবনি খল্লবি, মখোয়গী রিকম্মেন্দেসনগা লোয়ননা প্রপোজেল অসিবু এম.ই.আই.তি.ৱাই.দা ফোর্ৱার্দ তৌগদবনি।
পুখৎখিব অমেন্দমেন্ত অদু মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইৎতা হাপ্পী অমসুং স্তেকহোল্দরশিং অমসুং মীচম মীয়ামদগী কম্মেন্তশিং পীরকপ্না কৌরি। কাংলোনশিং অসিদা প্রপোজ তৌখিবা অমেন্দমেন্তশিংগী লিঙ্ক: https://www.meity.gov.in/content/draft-amendments-aadhaar-authentication-good-governance-rules-2020-enable-performance.
ফীদবেকশিং মাইগোব প্লেৎফোর্মগী খুত্থাংদা মে ৫, ২০২৩ ফাওবদা পীশিল্লক্কদবনি।

Ministry of Electronics & IT
MeitY proposes rules to enable Aadhaar authentication by entities other than Government Ministries and Departments
Aim is to promote ease of living and better access to services for citizens
Invites feedback on amendments from stakeholders and general public
20 APR 2023 11:34AM by PIB Delhi
As part of its commitment to make Aadhaar people-friendly and enable ease of living and better access to services for citizens, Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY) has proposed rules to enable Aadhaar authentication by entities other than Government Ministries and Departments.
Through an amendment enacted in 2019 to the Aadhaar (Targeted Delivery of Financial and Other Subsidies, Benefits and Services) Act, 2016; entities were allowed to perform authentication if the Unique Identification Authority of India (UIDAI) is satisfied about their compliance with regard to standards of privacy and security specified by regulations and is either permitted by law to offer authentication services or seeks authentication for a prescribed purpose.
At present, Government Ministries and Departments are allowed to undertake Aadhaar Authentication under the Aadhaar Authentication for Good Governance (Social Welfare, Innovation, Knowledge) Rules, 2020 in the interest of good governance, preventing leakage of public funds and enablement of innovation and the spread of knowledge.
Now, it is proposed that any entity other than a Government Ministry or Department that desires to use Aadhaar authentication for the purpose of promoting ease of living and enabling better access to services, or usage of digital platforms to ensure good governance, or preventing dissipation of social welfare benefits, or enabling innovation and spread of knowledge, it shall prepare a proposal giving justification as to how the authentication sought is for one of the said purposes and in the interest of State and submit the same to the concerned Ministry or Department of the Central Government in respect of Central subjects and of the State Government in respect of State subjects. If the Ministry/Department is of the opinion that the proposal submitted fulfils such a purpose and is in the interest of the State, it will forward the proposal along with its recommendation to MeitY.
The proposed amendment has been posted on the Ministry website and comments are being invited from the stakeholders and the general public. Link of the proposed amendments in the rules is: https://www.meity.gov.in/content/draft-amendments-aadhaar-authentication-good-governance-rules-2020-enable-performance.
The feedback can be submitted through the MyGov platform by 5th May 2023.