ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
লৈঙাক্কী মায়পাকপশিংগী দোকুমেন্তরী 'ধরোহর ভারত কি – পুনরুথান কি কহানী' দুরদর্শন্না উৎকদৌরি
সেরিজ অসিনা অনৌবা লৈবাক্কী আইকনিক ওইবা মফমশিং শেমগৎ শাগৎনবগী পি.এম. মোদীগী মঙলান অমদি মদুবু পাঙথোকপগী খোঙ্গুল লীরি
দোকুমেন্তরী অসিনা কলচরেল য়ুনিতী অমদি প্রাইদকী ঐখোয়গী স্পিরিৎ হিঙ্গৎবগী ৱারী লিরি
মমিং লৈরবা দিজিতেল মিদিয়া প্রজেন্তর কামিয়া জানিনা এঙ্কর ওইদুনা লৈবাক্কী আইকনিক ওইবা মফমশিং দোকুমেন্ত তৌরিবা শরুক-২গী সেরিজ অসি এপ্রিল ১৪ অমদি ১৫দা শন্দোক্কনি
13 APR 2023 2:38PM by PIB Imphal
ভারতকী হৌজিক ওইরিবা মপাঙ্গল অসি ঐখোয়গী ইনাক খুল্লবা নাৎ, স্পিরিচুএল অমদি নেস্নেল ইথোসকী ৱাখল লৌশিংদা মরু তাদুনা লৈখ্রবনি‍। অসুম্না খুমাঙ চাওশিল্লক্লিবা মতমগী খোঙলৈ অসিদা দুরদর্শন্না তাঙ্কক অনি থোক্না শন্দোক্কদবা দোকুমেন্তরী ‘ধরোহর ভারত কী – পুনরুথান কী কহানী’ অহানবা তাঙ্কক্না এপ্রিল ১৪, ২০২৩গী নুমিদাং পুং ৮ তাবদা, অদুগা অনিশুবা তাঙ্কক্না এপ্রিল ১৫, ২০২৩গী নুমিদাং পুং ৮ তাবা মতমদা দুরদর্শনগী নেস্নেল চেনেলদা শন্দোক্কনি‍। দোকুমেন্তরী অসি মমিং লৈরবা দিজিতেল মিদিয়া প্রজেন্তর কামিয়া জানীনা এঙ্কর তৌগনি‍।
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা, দোকুমেন্তরী অসিগীদমক অখন্ননা ৱারী ৱাতায় শানবা অমদা, “ঐখোয়গী লান্মীশিংনা মখোয়গী পুন্সি চুপ্পা কত্থোক্লি অমদি মখোয়গী লৈজবা পুম্বা ইমা লৈবাক্কী লম ঙাক্নবগীদমক কত্থোক্লি‍। মখোয়না কত্থোক্লিবা অসি ৱাহৈনা ফোঙদোকপনা ৱাৎকনি; মসিগী ইচঙ থৌবা অমদি ফজবা মতৌবু তুংগী মীরোলদা পুক্নিং থৌগৎনবগীদমক হিংহন্দুনা থম্বা মথৌ তাই”, হায়খি‍।
মহাক্কী মঙলান পরিংদা, দোকুমেন্তরী অসিনা ভারতকী কলচরেল য়ুনিতী অমদি প্রাইদকী স্পিরিৎ হিঙ্গৎহন্নবগীদমক হৌখিবা চহি খরসিদা ভারতনা অচৌবা খোঙকাপ থাংজিল্লিবশিং অসি উৎকনি‍। জালিয়ানৱালা বাগকুম্বা লৈবাক নিংবগী নীংশিং মফমশিং ঙাকশেনবা অমদি মমল ঙাক্তুনা থম্লিবা; রাম জন্মভুমী, কাসী বিস্বানাথ ধাম, সোমনাথ ধাম অমদি কেদারনাথ ধামনচিংবা ঐখোয়গী মীহৌরোলগী মফমশিংগী ফজবা শক্তমশিং হিঙ্গৎহল্লিবা; কর্তারপুর সাহিবনচিংবা লাইনিংগী ওইবা মফমশিংগী ইকায়খুম্নবা ঙাক্লিবা; সেলুলর জেলনচিংবা পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইরবা মফমশিংদা ঐখোয়গী নীংতম লান্মীশিংগী পুন্সিবু সেলেব্রেৎ তৌরিবা; নেতাজী বোসকী থৌদাংবু ইন্দিয়া গেৎ কেনোপীদা অচৌবা নেতাজীগী মীতম খিন্দুনা মীয়াম মাঙদা পুথোরক্লিবা; অমদি হৌখিবা অমদি হৌজিক মতমগী ঐখোয়গী মরৈবাক নীংবা অথৌবশিংগী পুৱারী ওইহৌরগদবা থৌদাংশিংবু ৱার মেমোরিএলগী খুত্থাঙদা ইকায়খুম্নবা উৎলিবশিং অসি দোকুমেন্তরী অসিদা উৎলিবা থীমশিংগী মরক্তা মমিং পনবা য়াবশিংনি‍।
“পুরতন, মহান, পরমপরাও কে প্রতি আকর্সন” নৎত্রগা ঐখোয়গী শেলবা, মমিং লৈরবা অমদি চাংদম্নিঙাই লৈত্রবা পুৱারীদা পুক্নিং চঙশিন্নবা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাউখিবা খোল্লাউনা খুন্নাইগী কাঙলুপ খুদিংদগী মহৌশাগী মান্নদবা মওংদা শরুক য়ারক্তুনা লৈবাক পুম্বগী ওইবা তোপ তোপ্পা মশক অমা ওইহল্লকখি‍। দোকুমেন্তরী অসি হায়রিবা ৱাখল্লোন অসিমক্কী মমি অমনি‍। ঐখোয়গী অপুনবা চাউথোকচনিংঙাইগী শক্তমশিংনা মরুওইনা হৌখিবা চহি খরসিদা ঐখোয় ইশাগী ওইবগী ৱাখল্লোন অমা নৌহৌননা ফাওহনবগা লোয়ননা, ঐখোয়গী নীংতম লান্মীশিংনা কত্থোকখিবশিংগী মরুওইবশিং মপুং ফানা খঙদুনা মখোয়গী পুৱারীবু নীংশিংবা হায়বসি ঙসিগী নহাশিংগী তৌফদ্রবা থৌদাং ওইরি‍।
মসিগা চপ মান্ননা, সাবরমতী আশ্রমনচিংবা ঐখোয়গী নৌনা হিঙ্গৎহল্লবা অমদি মশক ফজথোকহল্লবা স্পিরিচুএল সেন্তরশিংগী শেংনা থম্বা, স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতী অমদি পঞ্চতীর্থনচিংবা অনৌবা মোনুমেন্তশিং অমদি মীদমশিং শেমগৎ শাগৎপগী মরুমদা লৈরিবা মরমশিং হায়রিবা দোকুমেন্তরী অসিদগী মপুং ফানা খঙবা ঙমগনি‍। শম্না হায়রবদা, তাঙ্কক অনি থোক্না উৎকদৌরিবা দোকুমেন্তরী অসি ভারতকী পাক চাউরবা অমদি মচু মমেন্না থল্লবা নাৎ হিঙ্গৎহনবা, থৱায় হাপ্পা, অমদি লৌশিনবগী মওং মতৌশিং ভিজুএল ওইনা উত্তুনা ঐখোয়গী ইনাক খুল্লবা অমদি খেন্নবা মখলগী ইপা ইপুগী লনশিংবু সেলেব্রেৎ তৌবনি‍।
“ধরোহর ভারত কী” অসিনা ভারত মচা খুদিংমক্কী থম্মোয়দা, লোয়ন-লোয়ননা মফম খুদিংদা লৈরিবা থম্মোয়নুংদা ভারত মচানি খঞ্জরিবশিংগী মফমদা নুংঙাইবা অমদি চাউথোকচবগী ইথিল পোকহনগনি‍। ঐখোয়গী হৌরকফমগী খোঙচৎপু এক্সপরিএন্স তৌবখক্তনা ঐখোয়গী ঐখোয়গী তরং তরংবা তুংলমচৎকী লমবীদা চঙশিনবা ঙমগদৌরিবনি‍।

Ministry of Information & Broadcasting
Doordarshan to showcase ‘DHAROHAR BHARAT KI - Punruthaan ki Kahaani’, a documentary on achievements of Government
Series traces PM Modi’s vision and its execution to build new national iconic sites
Documentary to narrate revival of our spirit of cultural unity and pride
2-part series to air on 14th and 15th April documenting national iconic sites to be anchored by popular digital media presenter Kamiya Jani
13 APR 2023 2:38PM by PIB Delhi
The strength of India’s present is seeded in the knowledge of our rich cultural, spiritual and national ethos. At this progressive inflection point, Doordarshan will showcase ‘धरोहर भारत की-पुनरुत्थान की कहानी’ (‘DHAROHAR BHARAT KI - Punruthaan ki Kahaani) a two-part documentary, with the first episode airing on 14th April 2023 at 8:00 pm, and the second episode on 15th April 2023 at 8:00 PM on Doordarshan National. The documentary will be anchored by popular digital media presenter Kamiya Jani.
Prime Minister Narendra Modi, in his exclusive interaction for the documentary, has said “Our soldiers devote their entire lives and sacrificed their every being to safeguard every inch of our motherland. Their sacrifice cannot just be measured in words; its grandeur and import have to be brought alive to inspire future generations”.
In line with his vision, the documentary will showcase the huge strides made by India in the last few years for the revival of India’s spirit of cultural unity and pride. Ascertaining the security as well as the sanctity for patriotic sites such as the Jallianwallah Bagh; resuscitating the splendid fervour of our civilizational centres such as Ram Janmabhoomi, Kashi Vishwanath Dham, Somnath Dham and Kedarnath Dham according respect to such spiritual sites such as Kartarpur Sahib, celebrating the lives of our freedom fighters at inspirational sites such as the Cellular Jail, centre-staging the contribution of Netaji Bose through the grand Netaji statue at India gate canopy, and honouring the legendary contribution of our patriots– past and present – through the War Memorial are some of the themes presented in the documentary.
The clarion call given by Prime Minister Narendra Modi – “puratan, mahaan paramparaon ke prati aakarshan” or the interest in our pristine, magnanimous and unparalleled legacy –has become a nationwide phenomenon with historic participation from all sections of society. This documentary is a reflection of this very idea. While our combined pride has rejuvenated us with a sense of belongingness especially over the last few years, it is imperative for the youth of today to fully understand the significance of the sacrifices of our freedom fighters and commemorate their legacy.
Equally, the sanctity of our revived and beautified spiritual centres, such as the Sabarmati Ashram, the reason behind the construction of new monuments and statues such as the Statue of Unity and the Panchteerth can be fully understood through this documentary. In essence, the two-part documentary is a visually compelling showcase of India’s vast and vibrant culture, rejuvenating, embracing, and in doing so, celebrating our rich and diverse inheritance.
“धरोहर भारत की” (DHAROHAR BHARAT KI) will bring joy and pride to every Indian heart, as well as Indians-at-heart everywhere. It is only by experiencing the journey to our roots that we can follow the route to our brilliant future.