হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ২৩দগী নহা ১০০০না শরুক য়ানবগীদমক য়ুবা সঙ্গম (ফেজ II)গী ওনলাইন রেজিস্ত্রেসন হৌখ্রে
য়ুবা সঙ্গমগী অহানবা রাউন্দ তুর ২৯গী খুত্থাংদা নহারোল ১২০০না চাউনা শরুক য়াদুনা ভারতকী রাজ্য ২২দা চৎতুনা লোইশিনখ্রে
01 APR 2023 3:32PM by PIB Imphal
য়ুবা সঙ্গম (ফেজ II)গী রেজিস্ত্রেসন ওনলাইন পোর্তেল অমগী খুত্থাংদা ঙসি হৌদোকখ্রে। মসিনা ভারতকী রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ২৩দগী নহারোল ১০০০না শরুক য়ানবা মীৎয়েং থমলি। খোঙথাং অসিগী মখাদা এক্সপোজর তুর অসি ২০২৩গী এপ্রিল অমসুং মে থাদা পাংথোক্কনি। মখোয়না ৪৫দগী ৫০ ফাওবগী গ্রুপ অমদা পিয়ার ওইরিবা রাজ্যদা চৎকনি। মসিনা তুরিজম, ত্রেদিসন, দিবলপমেন্ত, তেক্নোলোজী অমসুং পিপল-তু-পিপল কনেক্তকী মরুওইবা হিরম মঙাগী মখাদা শক্লোন কয়াগী অচৌবা, শক্লোন য়াম্বা এক্সপরিয়েন্স অমা ফংহনগনি। থৌরম অসিগী খুত্থাংদা মহৈরোইশিংনা লোন, সাহিত্য, মথেল-লুকোই, কুহ্মৈ, কলচরগী ওইবা থৌরমশিং অমসুং তুরিজমগী লমদা অমনা অমগা ৱারী শানগনি। শম্না হায়রবদা মখোয়না মপুং ফানা তোপ তোপ্পা জিওগ্রাফিকেল অমসুং কলচরেল সেনেরিও অমদা লৈবগী অহানবা এক্সপরিয়েন্স অমা ফংগনি।
চহি ১৮-৩০গী মনুংদা লৈবা থৱায় য়াওবা নহাশিংনা পান্দম অসিগীদমক অখন্ননা দিবেলপ তৌরবা পোর্তেল https://ebsb.aicte-india.org/ দা রেজিস্তার তৌবা য়াই।
য়ুবা সঙ্গমগী অহানবা রাউন্দ হন্দক্তা ২০২৩গী ফেব্রুৱারী-মার্চ মনুংদা অৱাং নোংপোক লমদমদা মরুওইবা মীৎয়েং থম্দুনা তুর ২৯গী খুত্থাংদা নহারোল ১২০০না চাউনা শরুক য়াদুনা ভারতকী রাজ্য ২২দা চৎতুনা লোইশিনখ্রে। শরুকয়ারিবশিংনা থোইদোক হেন্দোকপা এক্সপরিয়েন্স অমা লৈদুনা এক ভারত শ্রেস্থ ভারতকী স্পিরিত অদু অচুম্বা মওংদা মাংলোমদা পুরকখি।
এক ভারত শ্রেস্থ ভারতকী মখাদা ‘য়ুবা সঙ্গম’গী খোঙথাং অসি মীয়ামগী মরক্তা লৈনরিবা মরী হেন্না চেৎশিনহনবা অমসুং লৈবাক পুম্বগী নহাশিংগী মরক্তা এম্পেথী শাগৎপগী পান্দম অমগা লোয়ননা তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয়শিংগী অপুনবা হোৎনবা অমা ওইনা পাংথোকপনি। খোঙথাং অসিনা থৌরম অসিদা শরুক য়ারিবা নহা লিশিং কয়াগী মরক্তা খংবা ঙম্বগী মান্নবা স্পিরিত অদু পোকহন্দুনা লৈবাক পুম্বদা নিল্লনি অমদি তশেংনা শ্রেস্থ ভারত অমা শাগৎপগী মায়কৈদা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি।

Ministry of Education
Online registrations for Yuva Sangam (Phase II) commences for participation of 1000 youth from 23 States and UTs
1st round of Yuva Sangam concludes with an overwhelming participation of 1200 youngsters visiting 22 States of India through 29 tours
01 APR 2023 3:32PM by PIB Delhi
The Registrations for Yuva Sangam (Phase II) started today through an online portal. It envisages participation of 1000 youngsters from 23 States and UTs of India. Under this initiative, the exposure tours will be conducted in the months of April and May 2023. They will travel in a group of 45 to 50 to the paired State. It will provide an immersive, multidimensional experience of various facets under five broad areas of Paryatan (Tourism), Parampara (Traditions), Pragati (Development), Prodyogik (Technology)and Paraspar Sampark (People-to-people connect).Through the course of the program, students will interact with each other in the areas of language, literature, cuisine, festivals, cultural events and tourism. In short, they will get a first- hand experience of living in a completely different geographical and cultural scenario.
Interested youth in the age group of 18-30 years may register on the portal exclusively developed for the purpose at https://ebsb.aicte-india.org/
The first round of Yuva Sangam was recently concluded with an overwhelming participation of approximately 1200 youngsters visiting 22 States of India through 29 tours with main focus on North Eastern Region during February-March 2023.The participants have had an enriching experience which brought out the spirit of EK BHARAT SHRESHTHA BHARAT in its true sense.
An initiative of ‘Yuva Sangam’ under Ek Bharat Shreshtha Bharat has been conceptualized as a collaborative effort of various ministries with an aim to strengthen people to people connect and build empathy among youth across the nation. The initiative is inculcating common spirit of understanding among thousands of youth participating in the program, which shall resonate throughout the country and contribute immensely towards building a truly Shreshtha Bharat.