রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভুতানগী নিংথৌনা রাস্ত্রপতি উনখ্রে
04 APR 2023 6:43PM by PIB Imphal
ঙসি, এপ্রিল ৪,২০২৩দা রাস্ত্রপতি ভাবন্দা ভুতানগী নিংথৌ জিগেম খেসার নাময়েল ৱাংচুকনা ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি র্মুমু উনখ্রে।
ভারত্তা নিংথৌ তরাম্না ওক্লদুনা, রাস্ত্রপতিনা হায়খি অমগা অমগা থাজনবা, মরুপ-মপাং ওইবা অমসুং ৱাখল তামিন্নবদা য়ুম্ফম ওইদুনা, থাক খুদিংমক্তা ভারত অমসুং ভুতান অচেৎপা মরী অমা লৈনরি। ভুতানগা লৈনরিবা মাইথোং য়াম্বা অমসুং অখন্নবা মরী অসি ভারতনা লুম্না লৌরি। চাউখৎ-থৌরাংগী লমদা ভুতানগী খ্বাইদগী চাউবা মরুপ ওইনা, হকশেল, লাইরিক-লাইশু তম্বা, লৌউ-শিংউ, ইনফ্রাস্ত্রকচর, দিজিতাইজেসন অমসুং স্কিল দিবলপমেন্তগী হিরমশিংগী প্রোজেকশিংদা ভারতনা ভুতানগী মতেং পাংলি। ভুতানগী মরুওইবশিং অমসুং দরকার ওইবশিং য়েংলগা ভারতনা মখা তানা মতেং পাংগনি।
রাস্ত্রপতিনা হায়খি চহি অসিদগী ভুতান লিস্ত দিবলপ কন্ত্রি(এল দি সি) কাংলুপ্ত য়াওররোই অমসুং অৱাংবা ইকোনোমি অমা ওইরক্নবা লম্বীদা লাক্লগনি। মসিগী খোঙচৎ অসিদা ভারতনা ভুতানগী অচেৎপা মরুপ অমা ওইগনি।
রাস্ত্রপতিনা হায়খি ফিন-তেক, স্তার্দ-অপ অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজিগী লমদা ভারতনা ভুতানগী মতেং পাংলি। ঐখোয়গী নহারোলশিংগী থৌনা অমসুং শক্তি মফম চানা শীজিন্ননবা লৈবাক অনিগী মরক্তা মসিগী মতেং পাংনবা অসি পাকথোক-চাউথোকহনগনি।

President's Secretariat
KING OF BHUTAN CALLS ON THE PRESIDENT
04 APR 2023 6:43PM by PIB Delhi
His Majesty Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, the King of Bhutan called on the President of India, Smt Droupadi Murmu at Rashtrapati Bhavan today (April 4, 2023).
Welcoming His Majesty to India, the President said that India and Bhutan enjoy a close partnership at all levels, based on mutual trust, goodwill and understanding. She added that India deeply values multi-faceted and unique partnership with Bhutan. She said that as Bhutan’s largest development partner, India is proud to support projects in Bhutan in sectors like health, education, agriculture, infrastructure, digitization and skill development. She assured that India’s development partnership would continue to be guided by the priorities and aspirations of Bhutan.
The President noted that this year Bhutan is set to graduate from the Least Developed Country (LDC) category and embark on the path towards becoming a high income economy. She said that India would remain a reliable partner of Bhutan on this journey.
The President noted that India and Bhutan have been also collaborating on the fin-tech, start-up and emerging technology fronts. She said that two countries should expand the ambit of this collaboration to properly utilize the energy and potential of our youth.