Ministry of Labour & Employment
Discussions take place on Draft Ministerial Declaration on three priority areas on the second Day of EWG Meeting from 3rd-5th April, 2023 at Guwahati, Assam
04 APR 2023 6:17PM by PIB Delhi
The Second three-day Employment Working Group (EWG) Meeting under India’s G20 Presidency is underway at Guwahati, Assam. Secretary, Labour & Employment Ms. Arti Ahuja and G20 EWG Chair is steering the discussions on Draft Ministerial Declaration covering the three priority areas taken up by the EWG. The Draft Ministerial Declaration was earlier circulated to the G20 member countries and the comments and suggestions that were received have been incorporated in the Draft. This Draft is presently being discussed in the 2nd EWG meeting.
The EWG has a mandate of addressing priority labour, employment and social issues for strong, sustainable, balanced, and job-rich growth for all. Ministry of Labour and Employment (MoLE), Government of India is the nodal ministry for Employment Working Group under the Indian presidency of G20.
The EWG under the Indian Presidency has taken up three priority areas, namely, i). Addressing Global Skill Gaps ii). Gig and Platform Economy, and Social Protection iii). Sustainable Financing of Social Security.
EWG Chair thanked the participants for their contributions on these drafts during the discussions.
The Yoga Stretch break introduced in-between the sessions were not only invigorating, but was also appreciated by the members.

শ্ৰম আৰু নিয়োগ মন্ত্ৰালয়
২০২৩ চনৰ ৩ এপ্ৰিলৰ পৰা ৫ এপ্ৰিললৈ গুৱাহাটীত অনুষ্ঠিত ই ডব্লিউ জিৰ দ্বিতীয় দিনাৰ বৈঠকত তিনি অগ্ৰাধিকাৰ ক্ষেত্ৰৰ ওপৰত মন্ত্ৰীসভাৰ ঘোষণাৰ খচৰা সন্দৰ্ভত আলোচনা
04 APR 2023 6:17PM by PIB Guwahati
৩ এপ্ৰিলৰ পৰা গুৱাহাটীত চলি আছে ভাৰতৰ জি-২০ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত দ্বিতীয়খন তিনিদিনীয়া নিয়োগ কৰ্মী গোটৰ বৈঠক। আজি দ্বিতীয় দিনাৰ কাৰ্যসূচীত ই ডব্লিউ জিয়ে উত্থাপন কৰা তিনিটা অগ্ৰাধিকাৰ ক্ষেত্ৰ সামৰি মন্ত্ৰীগোটৰ ঘোষণাৰ খচৰা সম্পৰ্কে আলোচনাৰ আঁত ধৰে শ্ৰম আৰু নিয়োগ সচিব তথা জি-২০ ই ডব্লিউ জিৰ অধ্যক্ষা শ্ৰীযুতা আৰতি আহুজাই। ইয়াৰ পূৰ্বে মন্ত্ৰীগোটৰ ঘোষণাৰ খচৰা জি-২০ৰ সদস্য ৰাষ্ট্ৰসমূহত প্ৰচাৰ কৰা হৈছিল আৰু তাৰ পৰা লাভ কৰা মন্তব্য আৰু পৰামৰ্শসমূহ খচৰাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে। উল্লেখ্য যে এই খচৰাৰ বিষয়ে বৰ্তমান ২য় ই ডব্লিউ জি বৈঠকত আলোচনা চলি আছে।
উল্লেখযোগ্য যে সকলোৰে বাবে শক্তিশালী, বহনক্ষম আৰু নিয়োগ সমৃদ্ধ বৃদ্ধিৰ বাবে অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদানেৰে শ্ৰম, নিয়োগ আৰু সামাজিক বিষয়সমূহৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ নিয়োগ কৰ্মগোটৰ ওপৰত দায়িত্ব ন্যস্ত কৰা হৈছে। স্মৰ্তব্য যে ভাৰত চৰকাৰৰ শ্ৰম আৰু নিয়োগ মন্ত্ৰালয় (MoLE) হৈছে জি-২০ৰ ভাৰতীয় অধ্যক্ষতাৰ সময়ছোৱাত নিয়োগ কৰ্মগোটৰ বাবে ন’ডেল মন্ত্ৰালয়।
ভাৰতীয় অধ্যক্ষতাৰ সময়ছোৱাত নিয়োগ কৰ্মগোট ২০২৩ বাবে ৩টা মূল অগ্ৰাধিকাৰ ক্ষেত্ৰৰ ফলাফলৰ ওপৰত একমত গঢ়ি তোলাৰ দিশত জি-২০ নিয়োগ কৰ্মগোটৰ দ্বিতীয়খন বৈঠকখন এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ।
এই তিনিটা ক্ষেত্ৰ হ’ল ক্ৰমে - ক) বিশ্বব্যাপী দক্ষতাৰ ব্যৱধান আঁতৰ কৰা। খ) গিগ আৰু প্লেটফৰ্ম অৰ্থনীতি, আৰু সামাজিক সুৰক্ষা। গ) সামাজিক সুৰক্ষাৰ বহনক্ষম বিত্তীয় সাহায্য।
ই ডব্লিউ জিৰ অধ্যক্ষই আলোচনাৰ সময়ত এই ফৰ্মেটসমূহত অংশগ্ৰহণকাৰীসকলক অৱদান আগবঢ়োৱাৰ বাবে ধন্যবাদ জনায়।
উল্লেখ্য যে অধিৱেশনবোৰৰ মাজে মাজে অনুষ্ঠিত একোটা যোগ বিৰতি কাৰ্যসূচীক সকলোৱে প্ৰসংশা কৰে।