প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা এপ্রিল ৩দা সি.বি.আইগী দাইমন্দ জুব্লি থৌরম হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা সি.বি.আইগী বেস্ত ইনভেস্তিগেসন ওফিসারশিংদা রাস্ত্রপতিগী পুলিস মেদল ফোর দিসতিংগুইস সর্বিস অমসুং সনাগী মেদল য়েন্থোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা সি.বি.আইগী দাইমন্দ জুব্লি থৌরমগী পোস্তেচ স্তাম্প অমসুং নিংশিং শেনয়েক ফোঙগনি
02 APR 2023 9:48AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এপ্রিল ৩গী নুমিৎ য়ুংবা পুং ১২ তাবদা নিউ দিল্লিগী বিজ্ঞান ভাবন্দা সেন্ত্রেল বিউরো ওফ ইনভেস্তিগেসন(সি বি আই)গী দাইমন্দ জুব্লি থৌরম হৌদোক্কনি।
থৌরম অদুদা সি.বি.আইগী বেস্ত ইনভেস্তিগেসন ওফিসারশিংদা রাস্ত্রপতিগী পুলিস মেদল ফোর দিসতিংগুইস সর্বিস অমসুং সনাগী মেদল য়েন্থোকপগী থৌরম অমা পাংথোক্কনি অমসুং প্রধান মন্ত্রীনা মনা ফংলবশিংদা মনাশিং য়েন্থোক্কনি। শিল্লোং, পুনে অমসুং নাগপুরদা নৌনা শাবা সি.বি.আইগী ওফিস কমপ্লেক্সশিংশু প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। প্রধান মন্ত্রীনা সি.বি.আইগী দাইমন্দ জুব্লি থৌরমগী পোস্তেচ স্তাম্প অমসুং নিংশিং শেনয়েক অমা ফোঙগনি। মহাক্না সি.বি.আইগী ত্বিৎতর হেন্দলশু হৌদোক্কনি।
ভারত সরকারগী হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা এপ্রিল ১, ১৯৬৩দা লৌখিবা ৱারেপ অমনা সেন্ত্রেল বিউরো ওফ ইনভেস্তিগেসন(সি বি আই) লিংখৎখিবনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Diamond Jubilee Celebrations of CBI on 3rd April
PM to confer President's Police Medal for Distinguished Service and Gold Medal for Best Investigating Officers of CBI
PM to release Postage Stamp and Commemorative Coin marking Diamond Jubilee Celebration year of CBI
02 APR 2023 9:48AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Diamond Jubilee Celebrations of Central Bureau of Investigation (CBI) on 3rd April at 12 noon at Vigyan Bhawan, New Delhi.
During the programme, an Investiture Ceremony for recipients of President's Police Medal for Distinguished Service and Gold Medal for Best Investigating Officers of CBI will be held wherein Prime Minister will confer medals to the awardees. Prime Minister will also inaugurate newly constructed office complexes of CBI at Shillong, Pune and Nagpur. He will release a Postage Stamp and Commemorative Coin marking the Diamond Jubilee Celebration year of CBI. He will also launch the Twitter handle of CBI.
The Central Bureau of Investigation was established by a resolution of the Ministry of Home Affairs, Government of India dated 1st April, 1963.