Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Union Minister Dr. Jitendra Singh holds ‘Public Darbar’ with District Administration and PRI representatives at Hiranagar, listens to the people’s issues, directs district admin. for early redressal on the spot
The Minister addresses various issues on the spot related toDelhi-Katra Express Highway like land compensation, crossings & flyovers at certain spots on the highway for public convenience raised during the ‘Public Darbar’, directs NHAI to speed up the work on Express Corridor
Hundreds of acres of border land brought to cultivation for the first time in twenty years bringing back lost smiles to border dwellers in Kathua: Dr. Jitendra Singh
Bringing governance at the doorsteps, to the last man in the last queue is possible only under PM Narendra Modi: Dr. Jitendra Singh
It is for the first time in history that ‘Public Darbars’ with District Administration are being organized outside district headquarters to address the people’s issues on the spot: Dr. Jitendra Singh
Kathua is epitome of development & governance in the country: Dr. Jitendra Singh
26 MAR 2023 4:02PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Science & Technology; Minister of State (Independent Charge) Earth Sciences; MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singh today said, bringing governance at the doorsteps of the people, to the last man in the last queue is possible only under Prime Minister Narendra Modi whose endeavour has been after sworn in as the Prime Minister of India in 2014 to address the people’s issues on the spot through ‘Public Darbars’ with district administration. Dr. Jitendra Singh said this while attending a ‘Public Darbar’ at Hiranagar outside district headquarters, Kathua.
During the ‘Public Darbar’ with district administration, Dr. Jitendra Singh said, the governance cannot be restricted to the district headquarters only and a departure from this practice was necessary as has been done yesterday at Ramnagar and today at Hiranagar in order to listen to the people’s issues directly so that the same could be addressed on the spot with district administration.
Saying that the development has been brought to the last man in the queue under PM Narendra Modi, Dr. Jitendra Singh said, the areas which were neglected earlier like the border districts under the previous governments have now become the role models for the country, the best example being the border district Kathua which is considered now the epitome of development and governance in the country.
Dr. Jitendra Singh said, it is for the first time after twenty years that hundreds of acres of border land have been brought under cultivation bringing back the lost smiles on the faces of border dwellers in Kathua which has been possible only under the present government which believes on the mantra ‘Sabka Saath, Sabka Vikas’ under PM Narendra Modi.
Enumerating the various development works done in Kathua, Dr. Jitendra Singh said, Kathua is now considered as the role model of development in the country as North India’s first biotech park, revival of Shahpur-Kandi project after 40 years, North India’s first ever Cable-Stayed Bridge Atal Setu, J&K’s first inter-State bridge at Keerian-Gandyal, North India’s first Express Road Corridor from Delhi to Katra via Kathua, the new National Highway from Lakhanpur-Bani-Basohli-Doda via Chattargala Tunnel, the mega quintal seed processing plants helping in doubling farmers income besides centrally funded Government Medical College, Centrally Funded Engineering Colleges, Degree Colleges etc., have made Kathua the epitome of development in the country.
The PRIs present during the meeting appreciated the work done by Dr Jitendra Singh as a Member of Parliament for the development of his constituency, be that the construction of border roads to the border areas of Kathua district, bringing of border land under cultivation, the construction of highways (Express Corridor) throughKathua district, the establishment of Kendriya Vidyalayas, GMC, Degree Colleges in the district, the various works done under JJM, Rural Development, PWD etc.
During the ‘Public Darbar’, Dr. Jitendra Singh addressed certain issues on the spot related to the Delhi-Katra Express Highway like the land compensation, crossings at certain points for public convenience raised during the Public Darbar. The Minister directed the top officials of NHAI present during the public Darbar to speed up the work on the Express Highway and also look into the genuine issues raised by the public in a time bound manner.
The others present during the program were DDC ChairmanKathua, Col. Mahan Singh, Deputy Commissioner Kathua, Rahul Pandey, DDC Vice-Chairman Kathua, Raghunandan Singh Bablu, President MC Hiranagar, Adv. Vijay Sharmabesides BDC, DDC members, Sarpanchs and the officers of district administration.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কেন্দ্র মন্ত্রী, দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসন অমসুং পি.আর.আই.গী মীহুৎশিংগা লোয়ননা হিরানগরদা ‘পব্লিক দর্বার’ পাংথোকখ্রে, মীয়ামগী খুদোংচাদবশিং তাদুনা জিলাগী লৈঙাক্লোইশিংদা মফম অদুমক্তদা ৱারোইশিন পুরক্নবগীদমক্তা য়াথং পীখ্রে
লমগী খেতী-পুরোন পীবা, মীয়ামগী নুংঙাইহন্নবগীদমক্তা হাইৱেগী অখন্নবা মফমদা ক্রোসিং অমসুং ফ্লাইওভর শাবনচিংবা দিল্লী-কত্রা এক্সপ্রেস হাইৱেগা মরী লৈনবা ৱাফম কয়া মন্ত্রীনা ‘পব্লিক দর্বার’ মনুংদা মিৎয়েং চঙখ্রে অমসুং এক্সপ্রেস কোরিদোরগী থবকশিংগী খোঙজেল য়াঙশিনহন্নবা এন.ঐচ.এ.আই.দা য়াথং পীখ্রে
কথুৱাগী ঙমখৈগী মফমদা লৈবা মীওইশিংগী নুংঙাই য়াইফহন্নবগীদমক্তা চহি কুনগী মনুংদা অহানবা ওইনা ঙমখৈগী লমগী একর কয়াবু পোৎ-চৈ থাবা য়াবগী মনুংদা পুশিল্লকখ্রেঃ দাঃ জিতেন্দ্র সিংহ
লৈঙাকপগী থৌওংবু ক্যুদা লেপ্লিবা খ্বাইদগী অকনবা মীওইগী থোংজিন্দা পুরকপা হায়বসি পি.এম. নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা খক্তা ওইথোকপনিঃ দাঃ জিতেন্দ্র সিংহ
মীয়ামগী খুদোংচাবশিংবু মফমদুমক্তদা খন্ন-নৈননবগীদমক্তা দিস্ত্রিক্ত হেদক্বার্তরগী মপান্দা জিলাগী লৈঙাক্লোইশিং য়াওদুনা ‘পব্লিক দর্বার’ পাংথোক্লবিসি হন্দক্কী অসিনা পুৱারীগী খ্বাইদগী অহানবনিঃ দাঃ জিতেন্দ্র সিংহ
কথুৱানা লৈবাক্কী চাউখৎপা অমসুং অফবা লৈঙাকপগী থৌওংগী মতিক চারবা খুদম অমনিঃ দাঃ জিতেন্দ্র সিংহ
26 MAR 2023 4:02PM by PIB Imphal
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী, আর্থ সাইন্সকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত ইন-চার্জ); পি.এম.ও., পর্সোনেল, পব্লিক গ্রাইবেন্স, পেন্সন, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী এম.ও.এস., দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা লৈঙাকপগী থৌওংবু ক্যুদা লেপ্লিবা খ্বাইদগী অকনবা মীওইগী থোংজিন্দা পুরকপা হায়বসি জিলাগী লৈঙাক্লোইশিংগা লোয়ননা ‘পব্লিক দর্বার’ পাংথোক্তুনা মীয়ামগী খুদোংচাবশিংবু মফমদুমক্তদা খন্ন-নৈনদুনা ৱারোইশিন পুরকপগী পান্দম থমদুনা ইং ২০১৪দগী ভারতকী প্রধান মন্ত্রী ওইনা ৱাশক লৌখিবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা খক্তা ওইথোকপনি হায়খ্রে। দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা দিস্ত্রিক্ত হেদক্বার্তর কথুৱাগী মপান্দা হিরানগরদা ‘পব্লিক দর্বার’ পাংথোকপদা ৱাফম অসি থমখিবনি।
জিলাগী লৈঙাক্লোইশিংগা লোয়ননা পাংথোকপা ‘পব্লিক দর্বার’ অসিদা দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা লৈঙাকপগী থৌওং অসি জিলাগী হেদক্বার্র খক্তদা অখন্নবা থমগদৌবা নত্তে অমসুং মীয়ামগী খুদোংচাদবশিং হকথেংননা তাদুনা মদুগী ৱারোইশিনবু জিলাগী লৈঙাক্লোইশিংগা লোয়ননা মফমদুমক্তদা পুরকপা য়ানবগীদমক্তা ঙরাংনা রাম্নগর অমসুং ঙসিনা হিরানগরদা পাংথোক্লিবা অসিগুম্না হান্নদগী লৈরক্লবা চৎনবীগী ৱাংমদা থবক তৌবগী তঙাই ফদবা লৈ হায়না ফোংদোকখি।
ক্যুদা লেপ্লিবা খ্বাইদগী অকোনবা মীওইগী মফমদা চাউখৎপগী মঙালবু ঐখোয়না পি.এম. নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা য়ৌহনবা ঙম্লে অমসুং মমাংগী সরকারনা মিৎয়েং চঙবীরমদবা ঙমখৈগী মফমশিংগী জিলাগুম্বা মফমশিংনা ঙসিদি লৈবাক্কী খুদম ওইরে হায়না দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি। কথুৱানা লৈবাক্কী চাউখৎপা অমসুং অফবা লৈঙাকপগী থৌওংগী মতিক চারবা খুদম অমনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
কথুৱাগী ঙমখৈগী মফমদা লৈবা মীওইশিংগী নুংঙাই য়াইফহন্নবগীদমক্তা চহি কুনগী মনুংদা অহানবা ওইনা ঙমখৈগী লমগী একর কয়াবু পোৎ-চৈ থাবা য়াবগী মনুংদা পুশিল্লকখিবা অসি ‘সবকা প্রয়াস, সবকা বিকাস’কী মন্ত্রদা থাজবা থম্বা পি.এম. নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা লৈবা সরকার খক্তনা ওইথোকহনবনি হায়না দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি।
অৱাং ভারতকী খ্বাইদগী অহানবা বাইওতেক পার্ক, চহি ৪০গী মতুংদা শাহপুর-কান্দী প্রোজেক্ত নৌনা হৌদোকপা, অৱাং ভারতকী খ্বাইদগী অহানবা কেবল-স্তাইল ব্রিজ অতল সেতু, কীরিন-গান্দ্যালদা লৈবা জম্মু অমসুং কশ্মিরগী অহানবা ইন্তর-স্তেত ব্রিজ, কথুৱা ফাওদুনা চৎলিবা দিল্লীদগী কত্রা ফাওবগী অৱাং ভারতকী অহানবা এক্সপ্রেস রিএল কোরিদোর, চত্তরগালা তন্নেল ফাওদুনা চৎলিবা লখনপুর-বানী-বাসোলি-দোদা ফাওবগী অনৌবা নেস্নেল হাইৱে, কেন্দ্রনা শেল থাদবা গবর্নমেন্ত মেদিকেল কোলেজ, ইঞ্জিনিয়রিং কোলেজ, দেন্তেল কোলেজকী মথক্তা লৌমীশিংগী চাগাবু শরুক অনি হেনগৎহল্লিবা মেগা ক্বিন্তল সীদ প্রোসেসিং প্লান্তশিংগী মতাংদা দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা পল্লদুনা কথুৱা অসি লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাংগী খুদম অমা ওইরে হায়না ফোংদোকখি।
মীফম অসিদা শরুক য়াখিবা পি.আর.আই.শিংনা দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা মহাক্কী কন্সতিত্বেন্সীগী এম.পি. ওইনা চাউখৎ থৌরাংগীদমক্তা পাংথোকখিবা থবকশিংবু থাগৎখি। থবকশিং অসিগী মনুং চনবশিংদি কথুৱা জিলাগী ঙমখৈগী লমদমশিংদা বোর্দর রোদ, মনা-মশিং থাবা য়াহন্নবা লম শীনবা, কথুৱা জিলা ফাওদুনা চৎপা হাইৱে শাবা (এক্সপ্রেস কোরিদোর), জিলা অসিদা কেন্দ্রিয় বিদ্যালয়া, জি.এম.সি. কোলেজ লিংখৎপা অমসুং জে.জে.এম., রুরেল দিভেলপমেন্ত অমসুং পি.দবল্যু.দি.গী মখাদা পাংথোকপা থবকশিং য়াওরি।
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা ‘পব্লিক দর্বার’ অসিগী মনুংদা লমগী খেতী-পুরোন পীবা, মীয়ামগী নুংঙাইহন্নবগীদমক্তা হাইৱেগী অখন্নবা মফমদা ক্রোসিং অমসুং ফ্লাইওভর শাবনচিংবা দিল্লী-কত্রা এক্সপ্রেস হাইৱেগা মরী লৈনবা ৱাফম কয়া থমখি অমসুং এক্সপ্রেস কোরিদোরগী থবকশিংগী খোঙজেল য়াঙশিনহন্নবা এন.ঐচ.এ.আই.দা য়াথং পীখ্রে অমসুং মীয়াম্না পুখৎলকপা অশেংবা হীরমশিংবু অকক্নবা মতমগী মনুংদা লোইশিন্নবা খঙহনখ্রে।
থৌরম অসিদা শরুক য়াখিবা মীওইশিংদি দি.দি.সি. চেয়রমেন কথুৱা , কোল. মহান সিংহ, কথুৱাগী দিপ্যুতী কম্মিস্নর রাহুল পান্দে, কথুৱা দি.দি.সি. ভাইস চেয়রমেন, রঘুনন্দন সিংহ বব্লু, এম.সি. হিরানগরগী প্রসিদেন্ত, এদ্ভোকেত বিজয় শর্মগা লোয়ননা বি.দি.সি., দি.দি.সি. মেম্বর, সর্পঞ্চ অমসুং জিলাগী লৈঙাক্লোইশিংগী ওফিসরশিং য়াওখি।