রেলৱে মন্ত্রালয়
শ্রীমতি মীনাক্সি লেখিনা অৱাং-নোংপোক য়ৌগদবা ভারত গৌরব ত্রেন দিল্লি সাফদারজুংদগী লমথাখ্রে
খৌরাংনা ঙাইরক্লবা দিলক্স তুরিস্ত ত্রেন নুমিৎ ১৫গী অৱাং-নোংপোক খোঙচৎকী চেনবা হৌখ্রে
21 MAR 2023 5:07PM by PIB Imphal
• মসিগী অখন্নবা খোঙচৎ অসিনা ভারতকী অৱাং-নোংপোক্কী অসাম, অরুনাচল প্রদেস, নাগালেন্দ, ত্রিপুরা অমসুং মেঘালয় য়েংনবা খুদোংচাবা পীরে
• “অৱাং-নোংপোক মশক খঙশি:গুৱাহাতিগী ৱাংমদশু” হায়রিবা খৌরাংনা ঙাইরক্লবা ত্রেনগী খোঙচৎ অসি নুমিদাং ১৪/নুংথিল ১৫গী খোঙচত্তা ঙসি দিল্লি সাফদারজুং রেলৱে স্তেসন্দগী খোঙশানখ্রে
• এ.সি ফার্স্ত অমসুং এ.সি সেকেন্দ ক্লাস য়াওরবা অনৌবা দিলক্স এ.সি তুরিস্ত ত্রেন অসিদা লমকোয়বা মীওই পুন্না ১৫৬ তোঙবা য়াগনি
• খোঙচৎ অদুদা অসামগী গুৱাহাতি, সিবসাগর, জোরহাত, কাজিরঙ্গা, ত্রিপুরাগী উনাকোতি, অগরতালা অমসুং উদয়পুর, নাগালেন্দগী দিমাপুর অমসুং কোহিমা অমসুং মেঘালয়গী শিল্লোং অমসুং চেরাপুঞ্জি য়ৌগনি
ভারতকী অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিং য়ৌনবা অখন্ননা থৌরাং তৌবা খোঙচৎকী “অৱাং-নোংপোক মশক খঙশি:গুৱাহাতিগী ৱাংমদশু” হায়রিবা ভারত গৌরব ত্রেন ভারত সরকারগী মপান থৌরম অমসুং নাৎকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতি মীনাক্সি লেখিনা ঙসি দিল্লি সাফদারজুং রেলৱে স্তেসন্দগী লমথাখ্রে।
থৌরম অদুদা শ্রীমতি লেখিনা হায়খি চাইত্রা নবরাত্রি/গুদি পারৱা মাঙওইন্না খোঙচৎ অসি হৌখিবগা লোয়ন্না মসিগী ত্রেন অসি অখন্নবা অমনি। ঐনা ময়াম পুম্নমক্তা ঐগী য়াইফ-পাউজেল পীজরি। মসি তশেংনবা ঐখোয় পুম্নমক্কী খুদোল অমনি। মহাক্কী পান্দম অমসুং রেলৱেজ ফগৎহন্নবা থবকশিংগীদমক মহাক্না প্রধান মন্ত্রী থাগৎখি।
ত্রেন অদু ঙসি দিল্লি সাফদারজুং রেলৱে স্তেসন্দগী চেনবা হৌখি অমসুং নুমিৎ ১৫গী খোঙচৎ মনুংদা অসামগী গুৱাহাতি, সিবসাগর, জোরহাত, কাজিরঙ্গা, ত্রিপুরাগী উনাকোতি, অগরতালা অমসুং উদয়পুর, নাগালেন্দগী দিমাপুর অমসুং কোহিমা অমসুং মেঘালয়গী শিল্লোং অমসুং চেরাপুঞ্জি য়ৌগনি।
নুমিদাং ১৪ অমসুং নুংথিল ১৫গী খোঙচৎ মনুংদা, ত্রেন অসি অহানবা ওইনা গুৱাহাতিদা লেপ্লগা কামাখ্যা লাইশঙ য়েংগনি অমসুং তুংদা উমানন্দা লাইশঙদা চৎকনি অমসুং ব্রাহ্মাপুত্রাদা নুমিদাংৱাইরমগী ক্রুইজ অমা তোংগনি। মখা তানা ত্রেন অসি মথংগী পন্থুংফম অরুনাচল প্রদেসকী কোনুং ইতানাগরদগী কিলোমিতর ৩০ লাপ্না লৈবা নহারলাগুন রেলৱে স্তেসনগীদমক গুৱাহাতি থাদোক্কনি। মথংদা অসামগী অহোম কিংদমগী অরিবা কোনুং সিবসাগর য়েংগনি। খোঙচৎ অদুদা সিবসাগরদা লৈবা মমিং লৈরবা সিবা লাইশঙ, সিবদোল য়েংগনি। মখা তানা জোরহাত্তা লৈবা চা হৌফমশিং য়েংগনি অমসুং কাজিরঙ্গদা নুমিদাং অমা লেক্লবা মতুংদা অঙনবা অয়ুক্তা কাজিরঙ্গা নেসনেল পার্কতা জঙ্গল শাফারি অমা লমকোয়বা মীওইশিংনা য়াওগনি।
মমিং চৎলবা উজ্জয়েন্তা কোনুং য়াওনা অগরতালা অমসু উনাকোতিগী মমিং চৎলবা হেরিতেচ সাইতশিং য়েংলবা মতুংদা দিলক্স এ.সি ত্রেন অদু ফুরকাতিং রেলৱে স্তেসন থাদোক্কনি। মথংগী নুমিত্তা উদয়পুরদা নিরমহাল কোনুং অমসুং ত্রিপুরা সুন্দরিমন্দির য়েংগনি। ত্রিপুরাগী মতুংদা, ত্রেন অদু নাগালেন্দগী দিমাপুরগীদকমক খোঙশানগনি। বাদারপুর স্তেসন্দগী লুমদিং জঙ্কসনগী মরক্কী ত্রেন খোঙচৎ মনুংদা লমকোয়বশিংনা অঙনবা অয়ুক্তা মখোয়গী সিতশিংদগী নিংথিরবা মফমশিং উবা ফংগনি। খোনোমা খুঙ্গংদা নাগাগী পুন্সি মহিং য়েংবা য়াওনা মফম কয়া য়েংনবা দিমাপুর স্তেসন্দগী কোহিমা ফাওবা লমকোয়বা মীওইশিংনা বসনা পুগনি। মথংদা ত্রেন অদু গুৱাহাতিদা লেপকনি অমসুং লমকোয়বা মীওইশিং লম্বীদা মেঘালয়গী কোনুং শিল্লোং ফাওবা পুগনি অমসুং লম্বীদা নিংথিরবা উমিয়ম পাৎ য়েংহনগনি। মথংগী নুমিত্তা ইস্তা খাসি হিলস্তা লৈবা চিরাপুঞ্জিদা চৎকনি। নুমিৎ অদুদা শিল্লোং পিক, ইলিফেন্ত ফোলস, নৌখাইলিকাই ঈশিং চাইবী অমসুং মৌসমাই শুরুং য়েংগনি। লমকোয়বা মীওইশিং চিরাপুঞ্জিদগী গুৱাহাতিদা হল্লক্লবা মতুংদা দিল্লিদা হন্নবা ত্রেন তোংগনি। মসিগী ত্রেনগী অপুনবা খোঙচৎ অসিদা লমকোয়বা মীওইশিংনা চাউরাক্না কিলোমিতর ৫৮০০ রোম চৎকনি।
অনৌবা দিলক্স এ.সি তুরিস্ত ত্রেন অসিদা চাফম-থকফম রেসতুরান্ত অনি, চাকশঙ অমা, কোচশিংদা সোৱার কুবিকলশিং, সেন্সর য়াওবা ৱাসরুমগী খুদোংচাবশিং, ফুত মাসাজ তৌফম অমসুং অপীকপা লাইব্রেরি অমা য়াওরি। মপুংফানা এয়র-কন্দিসন তৌরবা ত্রেন অসিদা এ.সি-১ অমসুং এ.সি-২গী ক্লাসশিং য়াওরি। ত্রেন অসিদা সি.সি.তি.ভি কেমারাশিং, ইলেক্ত্রোনিক সেফশিং অমসুং অখন্নবা সেকুরিতি গার্দশিং কোচ অমমমগী য়াওরি।
লৈবাক অসিদা তুরিজম চাউখৎহন্নবা ভারত সরকারগী ‘এক ভারত শ্রেস্থা ভারত’ অমসুং ‘দেখো অপ্না দেস’ থৌরাংগী মখাদা ভারত গৌরব তুরিস্ত ত্রেন হৌদোকপনি। ত্রেন খোঙচৎ অসিগী মমল মীওই অমদা এ.সি-২ তয়ারদা লুপা ১,০৬,৯৯, মীওই অমদা এ.সি-১(কেবিন)দা লুপা ১,৩১,৯৯০ অমসুং মীওই অমদা এ.সি-১(কোপ)দা লুপা ১,৪৯,২৯০নি। নুমিৎ ১৫গী আই.আর.সি.তি.সি তুরিস্ত ত্রেন অসিগী মমলদা ত্রেন খোঙচৎকী ভারা, এ.সি হোতেলশিংদা অহিং তুম্বা, চাক্লেন(ভেজ), বস তোংবগী ভারা, ত্রাবেল ইন্সুরেন্স অমসুং গাইদকী চার্জ খুদিংমক য়াওরে। দরকার ওইবা হকশেলগী চেকশিন-থৌরাংশিং আই.আর.সি.তি.সিনা লৌগনি অমসুং লমকোয়বা মীওইশিং নিংশিংদুনা লৈহৌরগদবা খোঙচৎ অমা ওইহৌনবা হোৎনগনি।

Ministry of Railways
Smt. Meenakashi Lekhi flags off Bharat Gaurav Train to North East from Delhi Safdarjung
This much sought-after Deluxe Tourist Train started on North East Circuit for 15 days tour
21 MAR 2023 5:07PM by PIB Delhi
• This special tour offers tour opportunity to India’s North East covering Assam, Arunachal Pradesh, Nagaland, Tripura and Meghalaya.
• The much sought-after train tour “North East Discovery: Beyond Guwahati” departed today from Delhi Safdarjung Railway Station on a 14 nights/15 days itinerary.
• State of the art Deluxe AC Tourist Train with AC I & AC II class will accommodate total 156 tourists.
• The places covered are Guwahati, Sivasagar, Jorhat & Kaziranga in Assam, Unakoti, Agartala& Udaipur in Tripura, Dimapur&Kohima in Nagaland and Shillong&Cherapunji in Meghalaya.
Smt. Meenakashi Lekhi, Minister of State for External Affairs and Culture, Government of India, flagged off Bharat Gaurav Train “North East Discovery: Beyond Guwahati”, specially designed tour to cover the North eastern states of India, from Delhi Safdarjung station today.
On this occasion, Smt Lekhi said, “This train holds special significance as it is getting started on the eve of Chaitra Navratri/Gudi Padwa. I extend my greetings to all. It is indeed a gift for all of us.” She thanked Hon’ble Prime Minister for his vision and initiatives to improve Railways.
The train tour started its journey from Delhi Safdarjung railway station today and will cover Guwahati, Sivasagar, Jorhat & Kaziranga in Assam, Unakoti, Agartala & Udaipur in Tripura, Dimapur&Kohima in Nagaland and Shillong & Cherapunji in Meghalaya in 15 days tour.
Spanning over 14 nights and 15 days, the first stop of this train is Guwahati where tourists will visit Kamakhya Temple followed by Umananda Temple and a sunset cruise on the Brahmaputra. This train will further depart on overnight journey for Naharlagun Railway Station which is 30 kms from the next destination Itanagar, the capital of Arunachal Pradesh. The next city to follow is Sivasagar - the old capital of the Ahom Kingdom in Eastern part of Assam. The famous Shiva temple at Sivasagar, Sivadol is a part of the itinerary besides other heritage sites. Further the tea gardens at Jorhat and an overnight stay at Kaziranga followed by an early morning jungle safari at Kaziranga National Park will be experienced by the tourists.
The Deluxe AC Tourist Train next departs from the Furkating Railway Station in the state of Tripura where the sightseeing of famous heritage site of Unakoti and of Agartala including the famous Ujjayanta Palace has been planned. On the next day, the Neermahal palace and Tripura Sundarimandir at Udaipur will be covered in the itinerary. Post Tripura, the train departs to Dimapur for visiting the state of Nagaland. The scenic train journey between Badarpur station to Lumding Jn can be witnessed by the guests in the early hours of the morning from their seats. From Dimapur station tourists shall be taken to Kohima by buses for visiting the local sites including a tour of the Khonoma village to experience the Naga way of life. The next halt for the tourist train will be Guwahati and tourist will be taken to Shillong, the capital city of Meghalaya by road with a pit stop at the majestic Umium Lake enroute. The next day starts with an excursion to Cherrapunji nestled in the East Khasi Hills. Shillong Peak, Elephant Falls, Nawkhalikai falls and Mawsmai caves are a part of the day’s sightseeing. From Cherrapunji the tourists travel back to Guwahati Station to board the train for the return train journey to Delhi. Guests will be travelling roughly 5800 Kms in this entire tour by train.
The modern Deluxe AC Tourist Train has a host of amazing features including two fine dining restaurants, a contemporary kitchen, shower cubicles in coaches, sensor based washroom functions, foot massager and a mini library. The fully air-conditioned train provides two types of accommodation viz. AC I and AC II. The train has enhanced security features like CCTV cameras, electronic safes and dedicated security guards appointed for each coach.
Bharat Gaurav Tourist Train launch is in line with the Government of India initiative “Ek Bharat Shrestha Bharat” and “DekhoApnaDesh” to promote domestic tourism. At a price range starting from Rs.1,06,990/- per person in AC 2 Tier, Rs.1,31,990/- per person for AC 1 (Cabin) and Rs.1,49,290/- Per Person for AC 1 (Coupe) the IRCTC tourist train will be a 15 days all inclusive tour package and the price will cover train journey in respective class, Night stay at AC hotels, All meals (VEG ONLY), all transfer & sight-seeing in buses, Travel Insurance and services of guide etc. All necessary health precautionary measures will be taken care of and IRCTC will make efforts to provide a safe and memorable experience to the guests.