Ministry of Civil Aviation
17 scheduled airlines operating in the country through 148 operational airports
DGCA issued 718 Air Operator Certificate (AOC)
VGF of Rs. 2454 crore released to selected Airline Operators under UDAN
20 MAR 2023 4:22PM by PIB Delhi
As on 09.03.2023, there are 17 scheduled airlines operating in India. The number of the aircrafts endorsed by the DGCA (Directorate General of Civil Aviation) on the Air Operator Certificate (AOC) is 718.
Presently, there are 148 operational airports in the country, which includes 137 airports, 02 Water aerodromes and 09 Heliports. There were 96 operational Airports of the Airports Authority of India as on March, 2017.
VGF (Viability Gap Funding) amount of around Rs. 2454 crore has been released to Selected Airline Operators as on 07.03.2023 for the operation of UDAN flights across the country. The State-wise break-up of VGF given to airlines is as per Annexure.
ANNEXURE
Amount of VGF disbursed to Airlines (State-wise) as on 07.03.2023
S. No.
Name of the State/UT
VGF Disbursed (in Rupees crore)
1
Nagaland
21.80
2
Sikkim
9.12
3
Uttarakhand
42.34
4
West Bengal
84.15
5
Odisha
150.53
6
Arunachal Pradesh
38.81
7
Andhra Pradesh
126.41
8
Karnataka
570.36
9
Uttar Pradesh
243.54
10
Madhya Pradesh
149.83
11
Tamil Nadu
23.14
12
Maharashtra
282.22
13
Chhattisgarh
63.76
14
Meghalaya
36.10
15
Diu
1.49
16
Gujarat
82.57
17
Assam
51.57
18
Kerala
105.09
19
Haryana
0.66
20
Punjab
86.42
21
Rajasthan
176.05
22
Himachal Pradesh
47.57
23
Jharkhand
1.29
24
Tripura
12.90
25
Mizoram
3.93
26
Manipur
12.57
27
Bihar
10.15
28
Delhi
18.52
29
Telangana
1.40
Total
2454.29
This information was given by the Minister of State in the Ministry of Civil Aviation Gen. (Dr) V. K. Singh (Retd) in a written reply to a question in Rajya Sabha today.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
মথৌ তৌরিবা এয়রপোর্ত ১৪৮গী খুত্থাঙদা লৈবাকসিদা সিদ্যুল্দ এয়রলাইন ১৭ মথৌ তৌরি
দি.জি.সি.এ.না এয়র ওপরেতর সর্তিফিকেৎ (এ.ও.সি.) ৭১৮ পীখ্রে
উরানগী মখাদা খনগৎলবা এয়রলাইন ওপরেতরশিংদা লুপা করোর ২৪৫৪গী ভি.জি.এফ. থাদোকখ্রে
20 MAR 2023 4:22PM by PIB Imphal
০৯.০৩.২০২৩ ফাওবদা ভারত্তা সিদ্যুল্দ এয়রলাইন ১৭ মথৌ তৌরি। এয়র ওপরেতর সর্তিফিকেৎ (এ.ও.সি.)দা দি.জি.সি.এ. (দাইরেক্তরেৎ জেনেরেল ওফ সিভিল এভিএসন)না এন্দোর্স তৌবা এয়রক্রাফ্ত মশিং ৭১৮ শুরে‍।
হৌজিক্কী ওইনা, লৈবাকসিদা মথৌ তৌরিবা এয়রপোর্ত ১৪৮ লৈ, মসিদা এয়রপোর্ত ১৩৭, ঈশিংগী এরোদ্রোম ০২ অমদি হেলিপোর্ত ০৯ য়াওরি‍। মার্চ ২০১৭ ফাওবদা এয়রপোর্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়াগী মথৌ তৌরিবা এয়রপোর্ত ৯৬ লৈরম্মী‍।
লৈবাক শিনবা থুংবদা উরান ফ্লাইতশিং চলাইবগীদমক ০৭.-৩.২০২৩ ফাওবদা খনগৎলবা এয়রলাইন ওপরেতরশিংদা লুপা করোর ২৪৫৪গী ভি.জি.এফ. (ভাইওবিলিতী গেপ ফন্দিং)গী শেনফম থাদোকখ্রে। এয়রলাইনশিংদা স্তেত-স্তেতকী ওইনা থাদোকলখিবা ভি.জি.এফ. এনেক্সচরদা পীরি‍।
এনেক্সচর
০৭.০৩.২০২৩ ফাওবদা এয়রলাইনশিংদা থাদোকখ্রবা ভি.জি.এফ.কী (স্তেত-স্তেতকী ওইনা) শেনফম
সেরিএল মশিং
স্তেত/য়ু.তি. মমিং
থাদোকখ্রবা ভি.জি.এফ. (লুপা করোরগী খুজিংদা)
১
নগালেন্দ
২১.৮০
২
সিক্কিম
৯.১২
৩
উত্তরাখন্দ
৪২.৩৪
৪
ৱেস্ত বেঙ্গল
৮৪.১৫
৫
ওরিসা
১৫০.৫৩
৬
অরুনাচল প্রদেশ
৩৮.৮১
৭
অন্ধ্র প্রদেশ
১২৬.৪১
৮
কর্নাতকা
৫৭০.৩৬
৯
উত্তর প্রদেশ
২৪৩.৫৪
১০
মধ্য প্রদেশ
১৪৯.৮৩
১১
তামিল নাদু
২৩.১৪
১২
মহারাস্ত্র
২৮২.২২
১৩
ছত্তিসগর
৬৩.৭৬
১৪
মেঘালয়
৩৬.১০
১৫
দিউ
১.৪৯
১৬
গুজরাত
৮২.৫৭
১৭
অসাম
৫১.৫৭
১৮
কেরলা
১০৫.০৯
১৯
হরিয়ানা
০.৬৬
২০
পঞ্জাব
৮৬.৪২
২১
রাজস্থান
১৭৬.০৫
২২
হিমাচল প্রদেশ
৪৭.৫৭
২৩
ঝার্খন্দ
১.২৯
২৪
ত্রিপুরা
১২.৯০
২৫
মিজোরম
৩.৯৩
২৬
মনিপুর
১২.৫৭
২৭
বিহার
১০.১৫
২৮
দিল্লী
১৮.৫২
২৯
তেলঙ্গনা
১.৪০
অপুনবা
২৪৫৪.২৯
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী জেনেরেল (দোক্তর ভি.কে. সিংহ (রিতাইয়র্দ)না ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা পীরদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।