শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ান রিনিউএবল ইনর্জি দিবলপমেন্ত এজেন্সি লিমিতেদতা য়াওরিবা সরকারগী স্তেক ইনিসিএল পব্লিক ওফর অমগী খুৎথাংদা শরুক খর য়োন্দুনা অমসুং আই.আর.দি.এনা অনৌবা ইকুইতি সিয়ারশিং ইসু তৌদুনা ফন্দশিং খোমগৎনবা এজেন্সি অসি স্তোক একচেঞ্জশিংদা লিস্তিং তৌবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
17 MAR 2023 7:24PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ান রিনিউএবল ইনর্জি দিবলপমেন্ত এজেন্সি লিমিতেদতা য়াওরিবা সরকারগী স্তেক ইনিসিএল পব্লিক ওফর(আই পি ও) অমগী খুৎথাংদা শরুক খর য়োন্দুনা অমসুং আই.আর.দি.এনা অনৌবা ইকুইতি সিয়ারশিং ইসু তৌদুনা ফন্দশিং খোমগৎনবা নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জি মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা সি.পি.এস.সি অমা ওইরিবা এজেন্সি অসি স্তোক একচেঞ্জশিংদা লিস্তিং তৌবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্স(সি সি ই এ)না অয়াবা পীরে। লিস্ততা য়াওহনবগী থবক দিপার্তমেন্ত ওফ ইনভেস্তমেন্ত এন্দ পব্লিক এসেত মেনেজমেন্ত(দিপাম)না পাংথোক্কনি।
আই.পি.ওগী খুৎথাংদা মীয়ামদা সিয়ার অমমমদা লুপা ১০.০০গী অনৌবা ইকুইতি সিয়ার করোর ১৩.৯০ ইসু তৌবদা আই.আর.ই.দি.এদা অয়াবা পীখিবা জুন,২০১৭দা সি.সি.ই.এনা মমাঙদা লৌখিবা ৱারেপ অদু হন্দক লৌরিবা ৱারেপ অসিনা ককথৎলে। মার্চ ২০২২দা সরকারনা লুপা করোর ১৫০০গী কেপিতেল থাদখিবদগী কেপিতেল স্ত্রকচরদা অহোংবা লাকপনা মরম ওইদুনা তঙাইদনা খুদক্তা ৱারেপ লৌখিবনি।
অতোপ্পা অমদা, ইনিসিএল পব্লিক ওফর(আই পি ও) অসিনা সরকারনা থাদখিবা শেনফম অদু লৌথোকপদা মতেং পাংগনি অমসুং অতোপ্পা অমদনা লৈবাক্কী লন-থুমদা মীয়াম্না স্তেক লৈশিনবা অমসুং মদুদগী কান্নবশিং লৌনবা মীয়ামদা খুদোংচাবা পীগনি। অতোপ্পা অমদা, আই.আর.ই.দি.এনা সরকারগী শেনফমগী মখা পোন্দনা মসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী দরকার ওইবা শেনফমশিং খোমগৎপা অমসুং লিস্তিংগী দরকার ওইবশিং পীবা অমসুং লাউথোকপশিংদগী হেন্না অরোন-অথুপ লৈতনা অমসুং মার্কেত দিসিপ্লিন লৈহন্দুনা অফবা লৈঙাক অমা পুরকপদা এজেন্সি অসিগী মতেং পাংগনি।
আই.আর.ই.দি.এ অসি হৌজিক ভারত সরকারগী ওইরি, মিনি রত্ন(কেতেগোরি-১)সি.পি.এস.ই অসি ১৯৮৭দা ইনকোর্পোরেতেদ তৌখি অমসুং ভারত্তা রিনিউএবল ইনর্জি অমসুং ইনর্জি ইফিসিয়েন্সি প্রোজেকশিংদা শেন থাদবগী থবকশিং পাংথোক্লি। মসি রিজার্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াদা নন-বেঙ্কিং ফাইনান্সিএল কম্পেনি(এন বি এফ সি) অমা ওইনা রেজিস্তার তৌরে। নোংজু-নুংশাগী খল কাইরকপগী মতাংদা পেরিস একোর্দতা নেসনেল্লি দিতরমাইন কন্ত্রিবিউসন(এন দি সি)গী শরুক অমা ওইনা সরকারনা ৱাশকখিবা মতুংইন্না, ২০২২ ফাওবগী মনুংদা গিগাৱাত ১৭৫গী আর.ই পুথোক্নবা পান্দম থম্লি অমসুং ২০৩০ ফাওবগী মনুংদা গিগাৱাত ৫০০গী পান্দম থম্লি। আ.ইগী পান্দমশিং ফংনবা হোৎনবদা আই.আর.ই.দি.এনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
ভারত সরকারগী রিনিউএবল ইনর্জিগী পান্দমশিংগা লোয়ন্না মখোয়গী থৌরাংশিংগী মতুংইন্না আই.আর.ই.দি.এনা রিনিউএবল ইনর্জি/ইনর্জি ইফিসিয়েন্সি প্রোজেকশিং পায়খৎপা অমসুং মথৌ পাংথোকপদা স্কিল অমসুং অনস্কিল শিন্মীশিং অনিমক হকথেংন্না অমসুং নাকোইন্না থবক পীবদা মতেং পাংগনি।