প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১২ মাৰ্চত কৰ্ণাটকৰ মাণ্ডিয়া আৰু হুব্বালি-ধাৰৱাড় ভ্ৰমণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰায় ১৬,০০০ কোটি টকাৰ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা উৎসৰ্গা আৰু স্থাপন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বেংগালুৰু-মহীশূৰ এক্সপ্ৰেছৱে উৎসৰ্গা কৰিব; প্ৰকল্পটোৱে ভ্ৰমণৰ সময় ৩ ঘণ্টাৰ পৰা ৭৫ মিনিটলৈ হ্ৰাস কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহীশূৰ-খুশালনগৰ ৮ লেনৰ ঘাইপথৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আইআইটি ধাৰৱাড় উৎসৰ্গা কৰিব; ২০১৯ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰকল্পটোৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰিছিল
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী সিদ্ধৰুদ্ধ স্বামীজী হুব্বালি ষ্টেচনত বিশ্বৰ আটাইতকৈ দীঘল ৰে'লৱে প্লেটফৰ্ম উৎসৰ্গা কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পুনৰ্বিকশিত হোচাপেট ষ্টেচন উৎসৰ্গা কৰিব যাক হাম্পি স্মাৰকসমূহৰ দৰে প্ৰস্তুত কৰি তোলা হৈছে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ধাৰৱাড় মাল্টি ভিলেজ পানী যোগান আঁচনিৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হুব্বালি-ধাৰৱাড় স্মাৰ্ট চিটীৰ বিভিন্ন প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব
10 MAR 2023 1:14PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১২ মাৰ্চত কৰ্ণাটক ভ্ৰমণ কৰিব আৰু তাতে তেওঁ প্ৰায় ১৬,০০০ কোটি টকাৰ প্ৰকল্পৰ উৎসৰ্গা আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। দুপৰীয়া প্ৰায় ১২ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মাণ্ডিয়াত মুখ্য পথ প্ৰকল্পসমূহৰ আধাৰশিলা উৎসৰ্গা আৰু স্থাপন কৰিব। ইয়াৰ পিছতে আবেলি প্ৰায় ৩:১৫ বজাত তেওঁ হুব্বালি-ধাৰৱাড়ত বিভিন্ন উন্নয়নমূলক পদক্ষেপৰ আধাৰশিলা উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
মাণ্ডিয়াত প্ৰধানমন্ত্ৰী
আন্তঃগাঁথনি প্ৰকল্পৰ উন্নয়নৰ দ্ৰুত গতিত সমগ্ৰ দেশতে বিশ্বমানৰ যোগাযোগ সুনিশ্চিত কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগী প্ৰমাণিত হৈ আহিছে। এই প্ৰচেষ্টাত আগবাঢ়ি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বেংগালুৰু-মহীশূৰ এক্সপ্ৰেছৱে দেশবাসীক উৎসৰ্গা কৰিব। প্ৰকল্পটোত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-২৭৫-ৰ বেংগালুৰু-নিদাঘাট্টা-মহীশূৰ শাখাৰ ৬-লেন অন্তৰ্ভুক্ত আছে। ১১৮ কিলোমিটাৰ দীঘল প্ৰকল্পটো মুঠ প্ৰায় ৮৪৮০ কোটি টকা ব্যয়েৰে বিকশিত কৰা হৈছে। ই বেংগালুৰু আৰু মহীশূৰৰ মাজৰ ভ্ৰমণৰ সময় প্ৰায় ৩ ঘণ্টাৰ পৰা প্ৰায় ৭৫ মিনিটলৈ হ্ৰাস কৰিব। ই অঞ্চলটোত আৰ্থ-সামাজিক বিকাশৰ বাবে অনুঘটক হিচাপে কাম কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহীশুৰ-খুশালনগৰ ৮ লেনৰ ঘাইপথৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰিব। ৯২ কিলোমিটাৰ জুৰি বিস্তৃত এই প্ৰকল্পটো প্ৰায় ৪১৩০ কোটি টকা ব্যয়েৰে বিকশিত কৰা হ'ব। প্ৰকল্পটোৱে বেংগালুৰুৰ সৈতে কুশলনগৰৰ সংযোগ বৃদ্ধিত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব আৰু ভ্ৰমণৰ সময় প্ৰায় ৫ ৰ পৰা মাত্ৰ ২.৫ ঘণ্টালৈ আধা কৰাত সহায় কৰিব।
হুব্বালি-ধাৰৱাড়ত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আইআইটি ধাৰৱাড় দেশবাসীলৈ উৎসৰ্গা কৰিব। ২০১৯ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰতিষ্ঠানটোৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰে। ৮৫০ কোটি টকাৰ অধিক ব্যয়েৰে বিকশিত, প্ৰতিষ্ঠানটোৱে বৰ্তমান ৪ বছৰীয়া বি.টেক কাৰ্যসূচী, আন্তঃ-অনুশাসনমূলক ৫ বছৰীয়া বিএছ-এমএছ কাৰ্যসূচী, এম.টেক আৰু পিএইচডি কাৰ্যসূচী আগবঢ়াই আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী সিদ্ধৰুদ্ধ স্বামীজী হুবলি ষ্টেচনত বিশ্বৰ আটাইতকৈ দীঘল ৰে'ল প্লেটফৰ্ম দেশবাসীলৈ উৎসৰ্গা কৰিব। শেহতীয়াকৈ গিনিজ বুক অফ ৱৰ্ল্ড ৰেকৰ্ডছৰ দ্বাৰা এই অভিলেখটো স্বীকৃত হৈছে। ১৫০৭ মিটাৰ দীঘল এই প্লেটফৰ্মটো প্ৰায় ২০ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অঞ্চলটোত যোগাযোগ বৃদ্ধিৰ বাবে হোচাপেট– হুব্বালি-টিনাইঘাট শাখাৰ বৈদ্যুতিকীকৰণ আৰু হোচাপেট ষ্টেচনৰ উন্নীতকৰণ উৎসৰ্গা কৰিব। ৫৩০ কোটি টকাৰ অধিক ব্যয়েৰে বিকশিত, বৈদ্যুতিকৰণ প্ৰকল্পটোৱে বৈদ্যুতিক ট্ৰেক্সনৰ ওপৰত নিৰ্বিঘ্ন ৰেল পৰিচালনা স্থাপন কৰিব। পুনৰ্বিকশিত হোচাপেট ষ্টেচনে যাত্ৰীসকলক সুবিধাজনক আৰু আধুনিক সুবিধা প্ৰদান কৰিব। ইয়াক হাম্পি স্মাৰকসমূহৰ দৰে প্ৰস্তুত কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হুব্বালি-ধাৰৱাড় স্মাৰ্ট চিটীৰ বিভিন্ন প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। এই প্ৰকল্পসমূহৰ মুঠ আনুমানিক ব্যয় হৈছে প্ৰায় ৫২০ কোটি টকা। এই প্ৰচেষ্টাবোৰে স্বাস্থ্যকৰ, সুৰক্ষিত আৰু কাৰ্যকৰী ৰাজহুৱা স্থান সৃষ্টি কৰি জীৱনৰ মানদণ্ড বৃদ্ধি কৰিব আৰু চহৰখনক এক ভৱিষ্যতৰ নগৰীয় কেন্দ্ৰলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জয়দেৱ চিকিৎসালয় আৰু গৱেষণা কেন্দ্ৰৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। চিকিৎসালয়খন প্ৰায় ২৫০ কোটি টকা ব্যয়েৰে বিকশিত কৰা হ'ব আৰু অঞ্চলটোৰ লোকসকলক তৃতীয় স্তৰৰ হৃদযন্ত্ৰৰ যত্ন প্ৰদান কৰিব। অঞ্চলটোত পানীৰ যোগান অধিক বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ধাৰৱাড় মাল্টি ভিলেজ পানী যোগান আঁচনিৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব, যিটো ১০৪০ কোটি টকাৰ অধিক ব্যয়েৰে বিকশিত কৰা হ'ব। তেওঁ টুপ্পাৰিহাল্লা বান ক্ষতি নিয়ন্ত্ৰণ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰিব, যিটো প্ৰায় ১৫০ কোটি টকা ব্যয়েৰে বিকশিত কৰা হ'ব। প্ৰকল্পটোৰ লক্ষ্য হৈছে বানপানীৰ ফলত হোৱা ক্ষতি হ্ৰাস কৰা আৰু ইয়াত বেৰ আৰু বেষ্টনী নিৰ্মাণ অন্তৰ্ভুক্ত আছে।

Prime Minister's Office
PM to visit Mandya and Hubballi-Dharwad in Karnataka on 12th March
PM to dedicate and lay foundation stone of projects worth around Rs. 16,000 crores
PM to dedicate Bengaluru-Mysuru Expressway; project will reduce travel time from 3 hrs to 75 mins
PM to lay foundation stone for Mysuru-Kushalnagar 4 lane highway
PM to dedicate IIT Dharwad; foundation stone for the project was also laid by PM in February 2019
PM to dedicate the longest railway platform in the world at Shree Siddharoodha Swamiji Hubballi Station
PM to dedicate redeveloped Hosapete station which has been designed to resemble the Hampi monuments
PM to lay foundation stone for Dharwad Multi Village Water Supply Scheme
PM to also inaugurate and lay foundation stone for various projects of Hubballi-Dharwad smart city
10 MAR 2023 1:14PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Karnataka on 12th March where he will dedicate and lay the foundation stones of projects worth around Rs. 16,000 crores. At around 12 noon, Prime Minister will dedicate and lay the foundation stone of key road projects in Mandya. Thereafter, at around 3:15 PM, he will inaugurate and lay the foundation stone of various development initiatives in Hubballi-Dharwad.
PM in Mandya
The rapid pace of development of infrastructure projects has been a testament to the vision of the Prime Minister to ensure world-class connectivity across the country. Moving ahead in this endeavour, Prime Minister will dedicate the Bengaluru-Mysuru Expressway to the nation. The project involves 6-laning of the Bengaluru-Nidaghatta-Mysuru section of NH-275. The 118 Km long project has been developed at a total cost of around Rs 8480 crores. It will reduce the travel time between Bengaluru and Mysuru from around 3 hours to about 75 minutes. It will act as a catalyst for socio-economic development in the region.
Prime Minister will also lay the foundation stone for Mysuru-Kushalnagar 4 lane highway. Spread over 92 Km, the project will be developed at a cost of around Rs 4130 crores. The project will play a key role in boosting connectivity of Kushalnagar with Bengaluru and will help halve the travel time from about 5 to only 2.5 hours.
PM in Hubballi-Dharwad
Prime Minister will dedicate IIT Dharwad to the nation. The foundation stone for the institute was also laid by the Prime Minister in February 2019. Developed at a cost of over Rs. 850 crores, the institute currently offers 4-year B.Tech. programs, inter-disciplinary 5-year BS-MS program, M.Tech. and Ph.D. programs.
Prime Minister will dedicate to the nation the longest railway platform in the world at Shree Siddharoodha Swamiji Hubballi Station. The record has been recognized by the Guinness Book of World Records recently. The 1507 m long platform has been built at a cost of about Rs. 20 crores.
Prime Minister will dedicate the electrification of Hosapete – Hubballi – Tinaighat section and the upgradation of Hosapete station, for boosting connectivity in the region. Developed at a cost of over Rs 530 crores, the electrification project establishes seamless train operation on electric traction. The redeveloped Hosapete station will provide convenient and modern facilities to travellers. It has been designed to resemble the Hampi monuments.
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone for various projects of Hubballi-Dharwad smart city. The total estimated cost of these projects is about Rs. 520 crores. These efforts will enhance the quality of life by creating hygienic, safe and functional public spaces and transform the town into a futuristic urban centre.
Prime Minister will lay the foundation stone of the Jayadeva Hospital and Research Centre. The hospital will be developed at a cost of about Rs. 250 crores and will provide tertiary cardiac care to the people of the region. In order to further augment water supply in the region, Prime Minister will lay the foundation stone for the Dharwad Multi Village Water Supply Scheme, which will be developed at a cost of over Rs. 1040 crores. He will also lay the foundation stone for Tupparihalla Flood Damage Control Project, which will be developed at a cost of about Rs. 150 crores. The project aims to mitigate damage caused by floods and involves construction of retaining walls and embankments.