Prime Minister's Office
PM to visit Mandya and Hubballi-Dharwad in Karnataka on 12th March
PM to dedicate and lay foundation stone of projects worth around Rs. 16,000 crores
PM to dedicate Bengaluru-Mysuru Expressway; project will reduce travel time from 3 hrs to 75 mins
PM to lay foundation stone for Mysuru-Kushalnagar 4 lane highway
PM to dedicate IIT Dharwad; foundation stone for the project was also laid by PM in February 2019
PM to dedicate the longest railway platform in the world at Shree Siddharoodha Swamiji Hubballi Station
PM to dedicate redeveloped Hosapete station which has been designed to resemble the Hampi monuments
PM to lay foundation stone for Dharwad Multi Village Water Supply Scheme
PM to also inaugurate and lay foundation stone for various projects of Hubballi-Dharwad smart city
10 MAR 2023 1:14PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Karnataka on 12th March where he will dedicate and lay the foundation stones of projects worth around Rs. 16,000 crores. At around 12 noon, Prime Minister will dedicate and lay the foundation stone of key road projects in Mandya. Thereafter, at around 3:15 PM, he will inaugurate and lay the foundation stone of various development initiatives in Hubballi-Dharwad.
PM in Mandya
The rapid pace of development of infrastructure projects has been a testament to the vision of the Prime Minister to ensure world-class connectivity across the country. Moving ahead in this endeavour, Prime Minister will dedicate the Bengaluru-Mysuru Expressway to the nation. The project involves 6-laning of the Bengaluru-Nidaghatta-Mysuru section of NH-275. The 118 Km long project has been developed at a total cost of around Rs 8480 crores. It will reduce the travel time between Bengaluru and Mysuru from around 3 hours to about 75 minutes. It will act as a catalyst for socio-economic development in the region.
Prime Minister will also lay the foundation stone for Mysuru-Kushalnagar 4 lane highway. Spread over 92 Km, the project will be developed at a cost of around Rs 4130 crores. The project will play a key role in boosting connectivity of Kushalnagar with Bengaluru and will help halve the travel time from about 5 to only 2.5 hours.
PM in Hubballi-Dharwad
Prime Minister will dedicate IIT Dharwad to the nation. The foundation stone for the institute was also laid by the Prime Minister in February 2019. Developed at a cost of over Rs. 850 crores, the institute currently offers 4-year B.Tech. programs, inter-disciplinary 5-year BS-MS program, M.Tech. and Ph.D. programs.
Prime Minister will dedicate to the nation the longest railway platform in the world at Shree Siddharoodha Swamiji Hubballi Station. The record has been recognized by the Guinness Book of World Records recently. The 1507 m long platform has been built at a cost of about Rs. 20 crores.
Prime Minister will dedicate the electrification of Hosapete – Hubballi – Tinaighat section and the upgradation of Hosapete station, for boosting connectivity in the region. Developed at a cost of over Rs 530 crores, the electrification project establishes seamless train operation on electric traction. The redeveloped Hosapete station will provide convenient and modern facilities to travellers. It has been designed to resemble the Hampi monuments.
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone for various projects of Hubballi-Dharwad smart city. The total estimated cost of these projects is about Rs. 520 crores. These efforts will enhance the quality of life by creating hygienic, safe and functional public spaces and transform the town into a futuristic urban centre.
Prime Minister will lay the foundation stone of the Jayadeva Hospital and Research Centre. The hospital will be developed at a cost of about Rs. 250 crores and will provide tertiary cardiac care to the people of the region. In order to further augment water supply in the region, Prime Minister will lay the foundation stone for the Dharwad Multi Village Water Supply Scheme, which will be developed at a cost of over Rs. 1040 crores. He will also lay the foundation stone for Tupparihalla Flood Damage Control Project, which will be developed at a cost of about Rs. 150 crores. The project aims to mitigate damage caused by floods and involves construction of retaining walls and embankments.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী মার্চ ১২দা কর্নাতকাগী মন্দ্যা অমসুং হুবলি-ধারৱারদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৬,০০০ হেনবগী প্রোজেকশিং কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গালুরু-মাইসুর এক্সপ্রেসৱে কৎথোক্কনি; প্রোজেক অসিনা চৎপদা চঙবা মতম পুং ৩দগী মিনিত ৭৫দা হন্থহল্লগনি
প্রধান মন্ত্রীনা মাইসুর-কুসালনাগর ৪-লেন হায়ৱেগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা আই.আই.তি ধারৱার কৎথোক্কনি; ফেব্রুৱারি ২০১৯দা প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেক অসি উরেপ-উয়ুং তমখিবনি
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী সিদ্ধারোধা শ্বামীজি হুবলি স্তেসন্দা মালেমদা খ্বাইদগী শাংবা রেলৱে প্লেতফোর্ম কৎথোক্কনি
হাম্পি মোনুমেন্তশিং মান্নবা দিজাইন তৌদুনা নৌনা শেমগৎলবা হোসপেত স্তেসন প্রধান মন্ত্রীনা কৎথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা ধারৱার মল্তি ভিলেজ ৱাতর সপ্লাই স্কিমগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা হুবলি-ধারৱার স্মার্দ সিতিকী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
10 MAR 2023 1:14PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী মার্চ ১২দা কর্নাতকাদা চৎকনি অমসুং মফম অদুদা মহাক্না লুপা করোর ১৬,০০০ হেনবগী প্রোজেকশিং কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। নুমিৎ য়ুংবা পুং ১২ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা মন্দ্যাদা মরুওইবা লম্বীগী প্রোজেকশিং কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। তুংদা, নুংথিলগী পুং ৩:১৫ রোম তাবদা, মহাক্না হুবলি-ধারৱারদা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
মন্দ্যাদা প্রধান মন্ত্রী
ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিং শেমগৎপা খুমাঙ চাউশিল্লকপা অসি লৈবাক অসিদা মালেম থাক্কী লম্বী-থোঙ শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান থবক ওইনা পাংথোরকপগী খুদম অমনি। মাইকৈ অসিদা খুমাঙ চাউশিনবা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক মীয়ামদা বেঙ্গালুরু-মাইসুর এক্সপ্রেসৱে কৎথোক্কনি।প্রোজেক অসিদা এন.ঐচ-২৭৫গী বেঙ্গালুরু-নিদাঘাত্তা-মাইসুর সেক্সন লেন ৬ ওনখৎপা য়াওরি। কিলোমিতর ১১৮ শাংবা প্রোজেক অসি চাউরাক্না লুপা করোর ৮৪৮০ চঙনা পায়খৎপনি। মসিনা বেঙ্গালুরু অমসুং মাইসুর অনিগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা চঙবা মতম চাউরাক্না পুং ৩দগী মিনিত ৭৫দা হন্থহনগনি। মসিনা লমদম অসিদা খুন্নাই অমসুং শেন-থুম চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মাইসুর-কুসালনাগর ৪-লেন হায়ৱেগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। কিলোমিতর ৯২ শাংবা প্রোজেক অসি চাউরাক্না লুপা করোর ৪১৩০ চঙনা পায়খৎকদবনি। প্রোজেক অসিনা বেঙ্গালুরু অমসুং কুসালনাগর অনিগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা চঙবা মতম চাউরাক্না পুং ৫দগী পুং ২.৫ দা হন্থহনগনি।
হুবলি-ধারৱারদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা আই.আই.তি ধারৱার কৎথোক্কনি। হৌখিবা ফেব্রুৱারি ২০১৯দা প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেক অসি উরেপ-উয়ুং তমখিবনি। লুপা করোর ৮৫০ হেন্না চঙনা শেমগৎখিবা মহৈলোয়শঙ অসিদা হৌজিক চহি ৪গী বি.তেক প্রোগ্রামশিং, চহি ৫গী বি.এস.এম.এস প্রোগ্রামশিং, এম.তেক অমসুং পি.ঐচ.দি প্রোগ্রামশিং চৎথরি।
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী সিদ্ধারোধা শ্বামীজি হুবলি স্তেসন্দা মালেমদা খ্বাইদগী শাংবা রেলৱে প্লেতফোর্ম কৎথোক্কনি। রেকোর্দ অসি হন্দক জিনেস বুক ওফ ৱার্ল্দ রেকোর্দসনা শক খঙখিবনি। মিতর ১৫০৭ শাংবা প্লেতফোর্ম অসি লুপা করোর ২০ রোম চঙনা শেমগৎপনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মৈ ফংহল্লবা হোসপেত-হুবলি-তিনাইঘাত সেক্স অমসুং নৌনা শেমগৎলবা হোসপেত স্তেসন মীয়ামদা কৎথোক্কনি। লুপা করোর ৫৩০ চঙনা পায়খৎপা ইলেক্ত্রিক ফংহনবগী প্রোজেক অসিনা ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন্দা ত্রেন চেনবা য়াহল্লগনি। নৌনা শেমগৎলবা হোসপেত স্তেসন অসিনা চৎথোক-চৎশিন তৌরিবশিংদা মতমগী অনৌবা খুদোংচাবা কয়া পীরগনি। স্তেসন অসি হাম্পি মোনুমেন্তশিং মান্নবা দিজাইন তৌবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হুবলি-ধারৱার স্মার্দ সিতিকী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিগী অপুনবা শেনফম চাউরাক্না লুপা করোর ৫২০ রোম্নি। মসিগী থবকশিং অসিনা মীয়াম লু-নানবা, অশোই-অঙাম থোক্তবা, মীয়ামগী অহাংবা মফম লৈবা হেনগৎহন্দুনা পুন্সি মহিং থাক ৱাংখৎহনগনি অমসুং তাউন অসি তুংদা সহর অমা ওইরক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা জয়দেব হোস্পিতাল অমসুং রিছার্স সেন্তরগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। হোস্পিতাল অসি লুপা করোর ২৫০ চঙনা শাগদবনি অমসুং লমদম অসিগী মীয়ামদা থম্মোয়গী লায়নাশিং লায়য়েংবগী অৱাংবা থাক্কী খুদোংচাবা পীগনি। প্রধান মন্ত্রীনা ধারৱার মল্তি ভিলেজ ৱাতর সপ্লাই স্কিমগী উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মসি লুপা করোর ১০৪০ চঙনা পায়খৎকদবনি। মহাক্না লুপা করোর ১৫০ রোম চঙনা পায়খৎকদবা তুপ্পারিহাল্লা ফ্লদ দেমেজ কন্ত্রোল প্রোজেকশু উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেক অসিগী পান্দমদি ঈশিং ইচাউনা মরম ওইদুনা থোকহনবা অমাঙবশিংদগী ঙাকথোক্নবা রেতেন্নিং ৱালশিং শাবা অমসুং তোর্বানশিং শেমজিনবনি।