প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কৰ্ণাটকৰ বিকাশ যাত্ৰাত অৰিহণা যোগাব ‘বেংগালুৰু মাইচুৰু এক্সপ্ৰেছৱে’ই: প্ৰধানমন্ত্ৰী
10 MAR 2023 8:21AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কয় যে ‘বেংগালুৰু মাইচুৰু এক্সপ্ৰেছৱে’ই কৰ্ণাটকৰ বিকাশ-যাত্ৰাত অৰিহণা যোগাব।
শ্ৰী মোদীয়ে কেন্দ্ৰীয় পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী নীতিন গাড়কাৰীৰ এলানি ‘টুইট’ৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাই এই মন্তব্য কৰিছিল। প্ৰণিধানযোগ্য যে, মন্ত্ৰী গাড়কাৰীয়ে ‘বেংগালুৰু মাইচুৰু এক্সপ্ৰেছৱে’ প্ৰকল্প নিৰ্মাণে শ্ৰীৰংপাটনা, কুৰ্গ, উটি আৰু কেৰালাৰ দৰে অঞ্চলসমূহৰ পথ যোগাযোগ ব্যৱস্থা উন্নত কৰাৰ লগতে সেইসমূহ স্থানৰ পৰ্যটন সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰিব বুলি আশা প্ৰকাশ কৰিছিল।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লগতে জনায় যে উল্লিখিত প্ৰকল্পটোত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-২৭৫ৰ এটা অংশ অন্তৰ্ভুক্ত আছে, লগতে চাৰিখন ‘ৰে'ল অভাৰব্ৰীজ’, নখন গুৰুত্বপূৰ্ণ দলং, ৪০ খন সৰু দলং আৰু ৮৯ টা ‘আণ্ডাৰপাছ’ আৰু ‘অভাৰপাছ’ -ৰ বিকাশৰ প্ৰয়োজন আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘টুইট’ কৰে;
"এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সংযোগ প্ৰকল্প যি কৰ্ণাটকৰ বিকাশৰ পথত অৰিহণা যোগাব।"

Prime Minister's Office
Bengaluru Mysuru Expressway will contribute to Karnataka’s growth trajectory: PM
10 MAR 2023 8:21AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that Bengaluru Mysuru Expressway will contribute to Karnataka’s growth trajectory.
Shri Modi was responding to a tweet thread by Union Minister of Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari wherein the Minister informed that the construction of Bengaluru Mysuru Expressway project aims to improve accessibility to regions such as Shrirangpatna, Coorg, Ooty, and Kerala, thereby bolstering their tourism potential.
The Union Minister also informed that aforesaid project encompasses a portion of NH-275, also entails the development of four rail overbridges, nine significant bridges, 40 minor bridges, and 89 underpasses and overpasses.
The Prime Minister tweeted;
"An important connectivity project which will contribute to Karnataka’s growth trajectory."