Ministry of Commerce & Industry
Prime Minister to address the Post-Budget Webinar on ‘Infrastructure and Investment’ tomorrow
Webinar to be led by Ministry of Roads, Transport and Highways (MORTH) and co-led by Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT)
Webinar to provide an avenue to share views, expected outcomes and implementation strategies on the budget announcements for all the participating stakeholders
Ministries to present innovative adoptions of the Budget announcements under the three sub themes of Improving logistics efficiency, Planning on PM Gati Shakti National Master Plan and Infrastructure development and investment opportunities, at the webinar
03 MAR 2023 4:54PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi will address the Post-Budget Webinar on ‘Infrastructure and Investment’ tomorrow (4.03.2023). It is a part of a series of 12 webinars being organized by the Government to seek ideas and suggestions for effective implementation of the initiatives announced during the Union Budget 2023-24.
The Union Budget adopted seven priorities which complement each other and act as the ‘Saptarishi’ guiding the country through the AmritKaal. These include inclusive development, reaching the last mile, infrastructure, and investment, unleashing the potential, green growth, youth power and financial sector.
The Post Budget Webinar on ‘Infrastructure and Investments’ is being led by Ministry of Roads, Transport and Highways (MORTH) and co-led by Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT). The Webinar is also scheduled to host discussions on three sub-themes namely, Improving logistics efficiency, Planning on PM Gati Shakti National Master Plan and Infrastructure development and investment opportunities.
Union Minister of Commerce and Industry, Consumer Affairs, Food & Public Distribution, and Textiles, Shri Piyush Goyal and Minister of Roads, Transport and Highways Shri Nitin Jairam Gadkari will also be addressing the Webinar. Besides, Secretaries and senior officials of Central Ministries and State/UT Governments, a host of stakeholders from industry associations, academia, and logistics service providers would attend this webinar and contribute through suggestions for better implementation of budgetary announcements. Some of the eminent speakers who will be addressing the webinar are, Mr. Dhruv Kotak (MD, JM Baxi Group), Mr. R Dinesh (MD, TVS Logistics & CII President) and Mr. Sashidhar Jagdishan (MD and CEO, HDFC Bank).
The webinar will start with a plenary and an opening session addressed by the Hon’ble Prime Minister, followed by separate breakout sessions on the sub themes a Q&A session to create dialogue among participants.
Ministries are also scheduled to present innovative adoptions of the Budget announcements under the three sub themes of Improving logistics efficiency, Planning on PM Gati Shakti National Master Plan and Infrastructure development and investment opportunities. The ideas from these breakout sessions would be presented in the plenary during the final minutes of the Webinar. Based on the inputs received, concerned ministries would prepare a time-bound action plan for implementation of budget announcements.
The Post Budget Webinar for 2023 will provide an avenue to share views, expected outcomes, implementation strategies, on the budget announcements for all the participating stakeholders.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
হয়েং প্রধান মন্ত্রীনা ‘ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ইনভেস্তমেন্ত’ হায়বা হিরমদা বজেত মতুংগী ৱেবিনারদা ৱা ঙাংগনি
ৱেবিনার অদু রোদস, ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিনা লমজিংগনি অমসুং দিপার্তমেন্ত ফোর প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রি এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদনা কো-লিদ তৌগনি
বজেত্তা লাউথোকখিবশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবা অমসুং পাংথোকপা য়াই হায়না থাজবশিংগী মতাংদা মরী লৈনবা খুদিংমক্না মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং ফোংদোক্নবা মফম অমা ৱেবিনারনা পীগনি
পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিনগী থবক ফগৎহনবা, পি.এম গাতি শক্তি নেসনেল মাস্তার প্লান্দা থৌরাং তৌবা অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা অমসুং শেন থাদবগী খুদোংচাবশিং হায়বা সব-থিম অহুমগী মখাদা ৱেবিনারদা মিনিস্ত্রিশিংনা বজেত্তা লাউথোকখিবশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবগী মতাংদা ফোঙদোক্কনি
03 MAR 2023 4:54PM by PIB Imphal
হয়েং মার্চ ৪,২০২৩দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ‘ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ইনভেস্তমেন্ত’ হায়বা হিরমদা বজেত মতুংগী ৱেবিনারদা ৱা ঙাংগনি। মসি য়ুনিয়ন বজেত ২০২৩-২৪ মনুংদা লাউথোকখিবশিং মপুংফানা থবক ওইনা পাংথোক্নবা পাউতাকশিং লৌনবা সরকারনা পরিং নাইনা শীনবা ৱেবিনার ১২গী মনুংদা অমনি।
অমৃত কাল মনুংদা ‘সাপ্তরিসি’ ওইনা লৈবাক অসি লমজিংনবা অমসুং অমগা অমগা মতেং পাংন্নবা য়ুনিয়ন বজেতনা মরুওইবা থবক ৭ পায়খৎলে। হায়রিবা থবকশিং অদুগী মনুংদা পুন্না চাউখৎমিন্নবা, মনুং-হুঞ্জিনবা মফমশিং য়ৌবা, ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং শেন থাদবা, খুদোংচাবশিং খঙদোকপা, গ্রিন গ্রোথ, নহারোলশিংগী থৌনা অমসুং ফাইনান্সিএল সেক্তর য়াওরি।
বজেত মতুংগী ৱেবিনার অদু রোদস, ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিনা লমজিংগনি অমসুং দিপার্তমেন্ত ফোর প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রি এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদনা কো-লিদ তৌগনি।পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিনগী থবক ফগৎহনবা, পি.এম গাতি শক্তি নেসনেল মাস্তার প্লান্দা থৌরাং তৌবা অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা অমসুং শেন থাদবগী খুদোংচাবশিং হায়বা সব-থিম অহুমগী মখাদা ৱেবিনারদা মিনিস্ত্রিশিংনা বজেত্তা লাউথোকখিবশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি।
ৱেবিনার অদুদা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী, কঞ্জুমর এফেয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবুসন অমসুং তেক্সতাইলগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুস গোয়াল অমসুং রোদস, ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকরিনা ৱা ঙাংগনি। মসিগী মথক্তা, কেন্দ্রগী মিনিস্ত্রিশিং অমসুং রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিগী সেক্রেতরিশিং অমসুং সেনিয়র ওফিসিএলশিং, ইন্দস্ত্রিগা মরী লৈনবশিং, অখঙ-অহৈশিং, লোজিস্তিক্সকী থবক তৌরিবশিং ৱেবিনার অদুদা শরুক য়াগনি অমসুং বজেত্তা লাউথোকখিবশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবা পাউতাকশিং পীগনি। ৱেবিনার অদুদা ৱা ঙাংগদবা শক্নাইরবশিংগী মনুংদা ধ্রুব কোতাক(এম দি, জে এম বাক্সি গ্রুপ), আর দিনেস(এম দি, তিভিএস লোজিস্তিক্স অমসুং সি আই আই প্রসিদেন্দ) অমসুং সাসিধার জগদিসান(এম দি অমসুং সি ই ও, ঐচ দি এফ সি বেঙ্ক) য়াওরি।
ৱেবিনার অদুদা প্লেনারি সেসন অমগা লোয়ন্না হৌদোক্কনি অমসুং হৌদোকপগী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংগনি অমসুং তুংদা সব থিমশিংদা তোঙান-তোঙানবা সেসনশিং পাংথোক্কনি অমসুং শরুক য়ারিবশিংগী মরক্তা ৱাহং অমসুং পাউখুমগী সেসন লৈগনি।
পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিনগী থবক ফগৎহনবা, পি.এম গাতি শক্তি নেসনেল মাস্তার প্লান্দা থৌরাং তৌবা অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা অমসুং শেন থাদবগী খুদোংচাবশিং হায়বা সব-থিম অহুমগী মখাদা ৱেবিনারদা মিনিস্ত্রিশিংনা বজেত্তা লাউথোকখিবশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবগী মতাংদা খন্নগনি। হায়রিবা সেসনশিং অসিদগী ফংলকপা অনৌবা ৱাখল্লোনশিং ৱেবিনারগী অরোইবা শরুক্তা পুথোক্তুনা খন্নগনি। ফংলকপা অনৌবা ৱাখল্লোনশিং অদুদা য়ুম্ফম ওইরগা, মরী লৈনবা মিনিস্ত্রিশিংনা বজেত্তা লাউথোকখিবশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবা এক্সন প্লানশিং থৌরাং তৌগনি।
বজেত্তা লাউথোকখিবশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবা অমসুং পাংথোকপা য়াই হায়না থাজবশিংগী মতাংদা মরী লৈনবা খুদিংমক্না মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং ফোংদোক্নবা মফম অমা বজেত মতুংগী ৱেবিনারনা পীগনি।