প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী ফেব্রুৱারী ২৭তা কর্নতকাদা চৎকদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা সিবামোগাদা লুপা করোর ৩,৬০০ হেনবগী চাওখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি অমদি উরেপ উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা সিবামোগা এয়রপোর্ত শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা বেলাগবিদা পি.এম.-কিসানগী মখাদা লুপা করোর ১৬,০০০ হেনবগী ১৩শুবা ইন্সতোলমেন্তকী শেনফম থাদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা বেলাগবিদা লুপা করোর ২,৭০০ চাওখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া উরেপ উয়ুং তমগনি অমদি লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা নৌনা শেমগৎলবা বেলাগবি রেলৱে স্তেসন লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি
25 FEB 2023 1:35PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদী ফেব্রুৱারী ২৭, ২০২৩দা কর্নাতকাদা চৎকদৌরি‍। অয়ুক্কী পুং ১১:৪৫রোম তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা সিবামোগা এয়রবোর্ত কোয়না চত্তুনা য়েংশিল্লবা মতুংদা, সিবামোগাদা তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমদি উরেপ উয়ুং তমগনি‍। তুংদা, নুংথিল পুং ৩:১৫রোম তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা বেলাগবিদা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া উরেপ উয়ুং তমগনি ঐমদি লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি, অমদি পি.এম.-কিসানগী ১৩শুবা ইন্সতোলমেন্তসু থাদোক্কনি‍।
সিবামোগাদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শিনবা থুংনা নোংথক্কী কন্নেক্তিবিতীদা থম্লিবা মরুওইবা মীৎয়েঙ অসিদা সিবামোগা এয়রপোর্ত শঙ্গাগদৌরিবা অসিনা ইনোৎ অমা হাপ্লগনি‍। অনৌবা এয়রপোর্ত অসি লুপা করোর ৪৫০রোম চঙনা শেমগৎপনি‍। এয়রপোর্ত অসিগী পেসেঞ্জর তর্মিনেল বিল্দিং অসিনা পুংদা পেসেঞ্জর ৩০০গী চাংদা পুবা ঙমগনি‍। এয়রপোর্ত অসিনা সিবামোগা অমদি মল্নাদ রীজনগী থংনবা মফমশিংদা কন্নেক্তিবিতীগী ফীভম ফগৎহল্লগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা সিবামোগাদা রেলৱে প্রোজেক্ত অনিগী উরেপ উয়ুং তমগনি‍। মসিদা সিবামোগা – সিকারিপুর – রনেবেন্নুর নিউ রেলৱে লাইন অমদি কোতেনঙ্গুরু রেলৱে কোচিং দিপো য়াওরি‍। সিবামোগা – সিকারিপুর – রনেবেন্নুর নিউ রেলৱে লাই অসি লুপা করোর ৯৯০রোম চঙনা শেমগৎকদবনি অমদি মলনাদ রীজনগা বেঙ্গলুরু-মুম্বাই মেনলাইনগগী মরক্তা কন্নেক্তিবিতীগী ফীভম ফগৎহনগনি‍। কোতেনঙ্গুরু রেলৱে কোচিং দিপো অসি সিবামোগা ময়োল্লমদা সিবামোগাদগী অনৌবা ত্রেনশিং হৌদোক্নবা অমদি বেঙ্গলুরু অমদি মৈসুরুদা মেন্তেনেন্স ফেসিলিতীশিং চিনবা হন্থহন্নবগীদমক লুপা করোর ১০০ হেন্না চঙনা শেমগৎকদবনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা য়াম্লবা লম্বী শেম্বগী প্রোজেক্তশিং উরেপ উয়ুং তমগনি‍। পুন্না লুপা করোর ২১৫ হেন্না চঙনা শেমগৎকদবা প্রোজেক্তশিং অসিদা বীন্দুর – রানিবেন্নুর শম্নহন্দুনা এন.ঐচ. ৭৬৬সি.দা সিকারিবুর ময়োল্লমগী অনৌবা বাইপাস লম্বী; মেকারবল্লীদগী অগুম্বে ফাওবগী এন.ঐচ. ১৬৯এ.গী শরুক পাকথোকহনবা; অমদি এন.ঐচ. ১৬৯দা থিরথহল্লী তালুক্তা লৈবা ভারথিপুরদা অনৌবা থোং শেমগৎ শাগৎপগী থবকশিং য়াওরি‍।
থৌরম অসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা জল জীবন মিসনগী মখাদা লুপা করোর ৯৫০ হেন্না চঙনা শেমগৎপা মল্তি-ভিলেজ স্কিমশিং শঙ্গাগনি অমদি উরেপ উয়ুং তমগনি‍। মসিদা গৌথমপুর অমদি অতৈ খুঙ্গং ১২৭কী মল্তি-ভিলেজ স্কিম অমা শঙ্গাবা অমদি পুন্না লুপা করোর ৮৬০ হেন্না চঙনা শেমগৎকদবা অতৈ মল্তি-ভিলেজ স্কিম অহুমগী উরেপ উয়ুং তম্বা য়াওরি‍। স্কিম মরি অসিনা নীংথিনা মথৌ তৌবা য়ুমথোঙগী তোতি ঈশিংগী কন্নেক্সন পীগনি অমদি পুন্না মীওই লাখ ৪.৪দা কান্নবা পীগনি হায়না পারি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা সিবামোগা ময়োল্লমদা লুপা করোর ৮৯৫ হেন্বগী স্মার্ত সিতী প্রোজেক্ত ৪৪শু শঙ্গাগনি‍। প্রোজেক্তশিং অসিদা কিলোমিতর ১১০ শাংবা স্মার্ত রোদ পেকেজ ৮; ইন্তিগ্রেতেদ কম্মান্দ এন্দ কন্ত্রোল সেন্তর অমদি মল্তি-লেবেল কার পার্কিং; স্মার্ত বস সেল্তর প্রোজেক্তশিং; ইন্তলিজেন্ত সোলিদ ৱেস্ত মেনেজমেন্ত সিস্তেম;, সিবপ্পা নাইক পেলেসনচিংবা হেরিতেজ প্রোজেক্তশিং ইন্তরেক্তিব ম্যুজিয়ম ওইনা শেমগৎপা, কঞ্জার্বেন্সী লেন ৯০ শেমগৎপা, পার্ক অমদি রিভরফ্রন্ত প্রোজেক্তশিং শেমগৎপা, অমদি অতৈশিং য়াওরি‍।
বেলাগবিদা প্রধান মন্ত্রী
লৌমীশিংগী য়াইফনবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা লেপ্লিবা ফিরেপকী অতোপ্পা খুদম অমা উৎনবগী খোঙথাঙ অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি (পি.এম.-কিসান)গী মখাদা ১৩শুবা ইন্সতোলমেন্তকী লুপা করোর ১৬,০০০লোমগী শেনফম, বিনিফিসরী করোর ৮ হেনবদা দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফরগী খুত্থাঙদা থাদোক্কনি‍। স্কিম অসিগীম খাদা ইলিজিবল ওইবা লৌমীশিংদা চহিদা লুপা ৬০০০কী শেনফম লুপা ২০০০গী মান্নবা ইন্সতোলমেন্ত অহুম থোক্না পীরি‍।
থৌরম অসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা নৌনা শেমগৎলবা বেলাগবি রেলৱে স্তেসন লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি‍। রেলৱে স্তেসন অসি পেসেঞ্জরশিংদা মালেমগী থাক্কী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবগীদমক লুপা করোর ১৯০রোম চঙনা নৌনা শেমগৎপনি‍। প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কদবা অতোপ্পা রেলৱে প্রোজেক্ত অমদি বেলাগবিদা লৈরিবা লোন্দা-বেলাগবি-ঘদপ্রভা সেক্সনগী মরক্তা পায়খৎপা রেল লাইন দব্লিং প্রোজেক্তনি‍। লুপা করোর ৯৩০ রোম চঙনা শেমগৎলিবা প্রোজেক্ত অসিনা য়াম্না চিনবা মুম্বাই – পুনে – হুব্বলী – বেঙ্গলুরু রেলৱে লাইনগী কেপাসিতী হেনগৎহন্দুনা, লমদম অসোমদা ত্রেদ, কম্মর্স অমদি শেন্মিৎলোনগী থবক থৌওংশিং য়োকখৎকনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা বেলাগবিদা জল জীবন মিসনগী মখাদা লুপা করোর ১৫৮৫রোম চঙনা শেমগৎকদৌরিবা অমদি খুঙ্গং ৩১৫দা মীওই লাখ ৮.৮ হেনবদা কান্নবা পীগদবা মল্তি ভিলেজ স্কিম প্রোজেক্ত তরুক্কী উরেপ উয়ুংসু তমগনি‍।

Prime Minister's Office
PM to visit Karnataka on 27th February
PM to inaugurate & lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs 3,600 crore at Shivamogga
PM to inaugurate Shivamogga Airport
PM to release 13th instalment amount of about Rs. 16,000 crores under PM-KISAN in Belagavi
PM to lay the foundation stone and dedicate to nation multiple development projects worth more than Rs 2,700 crore at Belagavi
PM to dedicate redeveloped Belagavi Railway Station building to the nation
25 FEB 2023 1:35PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Karnataka on 27th February, 2023. At around 11:45 AM, Prime Minister will undertake a walkthrough and inspect Shivamogga Airport, after which, he will inaugurate and lay the foundation stone of multiple projects at Shivamogga. Thereafter, at around 3:15 PM, Prime Minister will lay the foundation stone and dedicate multiple development initiatives at Belagavi and also release the 13th instalment of PM-KISAN.
PM in Shivamogga
Prime Minister emphasis on improving air connectivity all across the country will get yet another boost with the inauguration of Shivamogga Airport. The new airport is developed at a cost of around Rs 450 crore. The Passenger Terminal Building of the airport can handle 300 Passengers per hour. The airport will improve connectivity and accessibility of Shivamogga and other neighbouring areas in the Malnad region.
Prime Minister will lay the foundation stone for two railway projects in Shivamogga. This includes Shivamogga – Shikaripura – Ranebennur new Railway line and Koteganguru Railway coaching depot. The Shivamogga – Shikaripura – Ranebennur new Railway line, will be developed at a cost of Rs. 990 Crore and will provide enhanced connectivity of Malnad region with Bengaluru-Mumbai mainline. Koteganguru Railway coaching depot at Shivamogga city will be developed at a cost of more than Rs 100 crores to help start new trains from Shivamogga and decongest maintenance facilities at Bengaluru and Mysuru.
Prime Minister will lay the foundation stone for multiple road development projects. The projects, which will be developed at a cumulative cost of more than Rs 215 crore, include construction of new Bypass road for Shikaripura Town on NH 766C connecting Byndur – Ranibennur; widening of NH-169A from Megaravalli to Agumbe; and construction of new bridge at Bharathipura in Thirthahally Taluk on NH 169.
During the programme, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multi-village schemes worth more than Rs 950 crore under the Jal Jeevan Mission. This includes inauguration of one multi-village scheme for Gowthamapura and 127 other villages and laying the foundation stone for three other multi-village schemes to be developed at a total cost of more than Rs 860 crore. The four schemes will provide functional household piped water connections and are expected to benefit a total of more than 4.4 lakh people.
Prime Minister will also inaugurate 44 Smart City Projects worth more than Rs 895 Crores in Shivamogga city. The projects include 8 smart road packages of 110 km length; integrated command & control centre and multi-level car parking; smart bus shelter projects; intelligent solid waste management system; development of heritage projects like Shivappa Naik Palace into an interactive museum, 90 conservancy lanes, creation of parks and riverfront development projects, among others.
PM in Belagavi
In a step that will showcase yet another example of commitment of the Prime Minister towards welfare of farmers, the 13th instalment amount of about Rs. 16,000 crores under the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN), will be released through direct benefits transfer to more than 8 crore beneficiaries. Under the scheme, eligible farmer families are provided a benefit of Rs. 6000 per year in three equal instalments of Rs. 2000 each.
During the Programme, Prime Minister will dedicate the redeveloped Belagavi Railway Station building to the nation. This Railway Station is redeveloped at an approximate cost of about Rs 190 Crore to provide world-class amenities to the passengers. Another railway project that will be dedicated to the nation by the Prime Minister is the rail line doubling project between Londa-Belagavi-Ghataprabha section at Belagavi. This project, developed at a cost of about Rs 930 Crores, will enhance line capacity along the busy Mumbai – Pune - Hubballi - Bengaluru railway line, leading to promotion of trade, commerce and economic activities in the region.
Prime Minister will also lay the foundation stone of six multi village scheme projects under Jal Jeevan Mission in Belagavi, which will be developed at a cumulative cost of about Rs 1585 crore and will benefit about 8.8 lakh population of more than 315 villages.