অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়
পৱন হংস লিমিটেডে RCS UDAN ৰ অধীনত অসমত একাধিক হেলিকপ্টাৰ পথ উদ্বোধন কৰে
09 FEB 2023 3:23PM by PIB Guwahati
পৱনহংস লিমিটেডে ২০২৩ চনৰ ৮ ফেব্ৰুৱাৰীত অসম ৰাজ্যৰ ছটা পথত হেলিকপ্টাৰ সেৱা আৰম্ভ কৰে। আৰচিএছ উড়ান আঁচনিৰ অধীনত মুকলি কৰা এই নতুন হেলিকপ্টাৰ সেৱাসমূহে "ডিব্ৰুগড়-যোৰহাট-তেজপুৰ-গুৱাহাটী-তেজপুৰ-যোৰহাট-ডিব্ৰুগড়" নেটৱৰ্কত সংযোগ প্ৰদান কৰিব।
পথবোৰ নিম্নলিখিত সূচীৰ অনুসৰি পৰিচালিত হ'ব:
খণ্ড
সঘনতা
প্ৰস্থান
আগমন
ডিব্ৰুগড়
যোৰহাট
M,W,F
0850 Hrs
0935 Hrs
যোৰহাট
তেজপুৰ
M,W,F
0950 Hrs
1040 Hrs
তেজপুৰ
গুৱাহাটী
M,W,F
1055 Hrs
1145 Hrs
গুৱাহাটী
তেজপুৰ
M,W,F
1215 Hrs
1305 Hrs
তেজপুৰ
যোৰহাট
M,W,F
1320 Hrs
1410 Hrs
যোৰহাট
ডিব্ৰুগড়
M,W,F
1425 Hrs
1510 Hrs
অসামৰিক বিমান পৰিবহন মন্ত্ৰালয়ৰ RCS UDAN এ উত্তৰ-পূৱৰ ৰাজ্যসমূহৰ দূৰৱৰ্তী স্থানসমূহলৈ বিমান সংযোগ প্ৰদানত বিশেষ গতি প্ৰদান কৰিছে, য'ত অপৰ্যাপ্ত ৰে’ল আৰু পথ সংযোগ আছে।
অসমত আৰচিএছ উদান হেলিকপ্টাৰ সেৱাই ৰাজ্যখনৰ ৰাজধানীৰ পৰা তেজপুৰ, যোৰহাট আৰু ডিব্ৰুগড়ক সংযোগ কৰিবলৈ দ্ৰুততম ভ্ৰমণ পদ্ধতি প্ৰদান কৰি ৰাজ্যখনৰ ভিতৰত বিমান সংযোগ বৃদ্ধি কৰিব। হেলিকপ্টাৰ সেৱাসমূহে ৰাজ্যখনত পৰ্যটন কাৰ্যকলাপৰ প্ৰচাৰতো এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব।
RCS UDAN সেৱাৰ বাবে, পৱন হংসে ১১ গৰাকী পৰ্যন্ত যাত্ৰী বহাৰ ক্ষমতা থকা এটা টুইন ইঞ্জিন ডাউফিন হেলিকপ্টাৰৰ ব্যৱস্থা কৰিছে। সুলভ বিমান ভাড়া প্ৰদান কৰি আঞ্চলিক বিমান-সংযোগৰ প্ৰচাৰৰ বাবে ভাৰত চৰকাৰৰ অসামৰিক বিমান পৰিবহন মন্ত্ৰালয়ৰ ফ্লেগশ্বিপ আঁচনিৰ অধীনত RCS UDAN সেৱা পৰিচালনা কৰা হৈছে।
গুৱাহাটী বিমানবন্দৰত RCS UDAN হেলিকপ্টাৰ অভিযানৰ উদ্বোধনকালত অসম চৰকাৰৰ অতিৰিক্ত মুখ্য সচিব শ্ৰী মনিন্দৰ সিং, অসম চৰকাৰৰ পৰ্যটন সচিব শ্ৰী কুমাৰ পদ্মপাণি বৰা, ভাৰতীয় বিমানবন্দৰ প্ৰাধিকৰণৰ আঞ্চলিক কাৰ্যবাহী সঞ্চালক শ্ৰী সন্মুখ জুগানি আৰু পৱন হংসৰ মহাপ্ৰৱন্ধক শ্ৰী সঞ্জয় কুমাৰ উপস্থিত থাকে।
হেলিকপ্টাৰৰ অনলাইন টিকট বুক কৰিবৰ বাবে, যাত্ৰীসকলে পৱন হংস অনলাইন পৰ্টেল www.booking.pawanhans.co.in ৰ জৰিয়তে বুকিং কৰিব পাৰে বা সংশ্লিষ্ট বিমানবন্দৰ/ হেলিপোৰ্টত পৱন হংস টিকেটিং কাৰ্যালয়লৈ আহিব পাৰে।

Ministry of Civil Aviation
Pawan Hans Ltd inaugurates multiple helicopter routes in Assam under RCS UDAN
09 FEB 2023 3:23PM by PIB Delhi
Pawan Hans Ltd. commenced its helicopter services on six routes in the state of Assam on 8th February, 2023. These new helicopter services launched under the RCS UDAN scheme will provide connectivity on the “Dibrugarh-Jorhat-Tezpur-Guwahati-Tezpur-Jorhat-Dibrugarh” network.
The routes will be operated under the following schedule:
Sector
Freq.
Departure
Arrival
Dibrugarh
Jorhat
M,W,F
0850 Hrs
0935 Hrs
Jorhat
Tezpur
M,W,F
0950 Hrs
1040 Hrs
Tezpur
Guwahati
M,W,F
1055 Hrs
1145 Hrs
Guwahati
Tezpur
M,W,F
1215 Hrs
1305 Hrs
Tezpur
Jorhat
M,W,F
1320 Hrs
1410 Hrs
Jorhat
Dibrugarh
M,W,F
1425 Hrs
1510 Hrs
The RCS UDAN of the Ministry of Civil Aviation is giving special impetus to providing air connectivity to the remote places of the northeastern states which have inadequate rail and road connectivity.
RCS UDAN Helicopter services in the state of Assam will boost Air-connectivity within the State by offering the fastest mode of travel to connect Tezpur, Jorhat, and Dibrugarh from the State capital. The Helicopter services will also play a key role in promoting Tourism activities in the State.
For RCS UDAN Services, Pawan Hans has deployed one Twin Engine Dauphin Helicopter having a seating capacity of up to 11 passengers. RCS UDAN services are being operated under the flagship scheme of the Ministry of Civil Aviation, Govt. of India to promote Regional Air-connectivity by offering affordable Airfares.
The inauguration of RCS UDAN Helicopter Operations at Guwahati Airport was done in the presence of Shri Maninder Singh, Addl. Chief Secretary, Govt. of Assam, Shri Kumar Padmapani Bora, Secretary Tourism, Govt. of Assam, Shri SanmukhJugani, Regional Executive Director, AAI, and Shri Sanjay Kumar, General Manager, Pawan Hans.
For booking online tickets of Helicopter, Passengers can book through the Pawan Hans Online portal www.booking.pawanhans.co.in or may visit Pawan Hans Ticketing Offices at respective Airports/ Heliports.