প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দিল্লীগী মেজর ধ্যান চন্দ নেস্নেল স্তেদিয়মদা ফেব্রুৱারী ১৬তা আদি মহোৎসব হৌদোক্কনি
প্রোগ্রাম অসিনা ত্রাইবেলগী নাৎ, খুৎনা শাবা পোত্থোক, মথেল-লুকোই, কম্মর্স অমসুং ত্রেদিস্নেল আর্ত উৎকনি
ত্রাইবেলশিংনা থাবা শ্রী অন্ন উৎপদা অখন্নবা মীৎয়েং চংগনি
15 FEB 2023 8:51AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কী ত্রাইবেল মীয়ামগী য়াইফনবগীদমক খোঙথাংশিং লৌখৎপদা মাংজিল থারি অমরোমদনা লৈবাক্কী গ্রোথ অমদি চাউখৎ-থৌরাংদা মখোয়না শরুক তম্লিবা অদুবুসু ইকাই খুম্নবা উৎলি। জাতিগী ফম্পাক্তা ত্রাইবেলগী নাৎ উৎনবা খোঙথাং অমদা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিল্লীগী মেজর ধ্যান চন্দ নেস্নেল স্তেদিয়মদা ফেব্রুৱারী ১৬কী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবা মতমদা মেগা নেস্নেল ত্রাইবেল ফেস্তিবেল, “আদি মহোৎসব” হৌদোক্কনি।
ত্রাইবেলগী নাৎ, খুৎহৈবগী পোত্থোক, মথেল-লুকোই, কম্মর্স অমসুং ত্রেদিস্নেল আর্তকী ৱাখল্লোন অসিবু থৌগৎলিবা আদি মহোৎসব অসি ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী ত্রাইবেল কোওপরেতিব মার্কেতিং দিবেলপমেন্ত ফেদরেসন লিমিতেদ (ত্রিফেদ)কী চহিগী ওইবা থৌশিল অমনি। চহি অসিগী ওইনা মসি দিল্লীগী মেজর ধ্যান চন্দ নেস্নেল স্তেদিয়মদা ফেব্রুৱারী ১৬তগী ২৭ ফাওবা পাঙথোক্কনি।
প্রোগ্রাম অসিনা থৌরম মফমদা স্তোল ২০০ হেনবদা লৈবাক শিনবা থুংবদগী ত্রাইবেলশিংগী ফজরবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা হেরিতেজ উৎকনি। মহোৎসব অসিদা ত্রাইবেল আর্তিসেন ১০০০রোমনা শরুক য়াগনি। ২০২৩ অসি ইন্তর্নেস্নেল ইয়র ওফ মিল্লেৎস হায়না পালন তৌবনা হেন্দিক্রাফ, হেন্দলুম, পোত্তরী, জ্বেলরী অসিনচিংবা মহৌশাদগী থম্লকপা মীৎয়েংফমগা লোয়ননা ত্রাইবেলশিংনা থাবা শ্রী অন্ন উৎনবা মহোৎসব অসিনা অখন্নবা মীৎয়েং চংগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Aadi Mahotsav on 16th February at Major Dhyan Chand National Stadium in Delhi
Programme will showcase tribal culture, crafts, cuisine, commerce and traditional art
Special focus on showcasing Shree Anna grown by tribals
15 FEB 2023 8:51AM by PIB Delhi
Prime Minister has been at the forefront of taking steps for the welfare of the tribal population of the country while also according due respect to their contribution in the growth and development of the country. In an effort to showcase the tribal culture on the national stage, Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate "Aadi Mahotsav", the mega National Tribal Festival, on 16th February at 10:30 AM at Major Dhyan Chand National Stadium in Delhi.
The Aadi Mahotsav, which celebrates the spirit of tribal culture, crafts, cuisine, commerce and traditional art, is an annual initiative of Tribal Cooperative Marketing Development Federation Limited (TRIFED) under the Ministry of Tribal Affairs. This year, it is being organised from 16 to 27 February at Major Dhyan Chand National Stadium in Delhi.
The programme will showcase the rich and diverse heritage of tribes from across the country in over 200 stalls at the venue. Around 1000 tribal artisans will participate in the Mahotsav. Since 2023 is being celebrated as the International Year of Millets, along with usual attractions like handicrafts, handloom, pottery, jewellery etc., a special focus in the Mahotsav will be on showcasing Shree Anna grown by tribals.