পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রালয়
ই-গ্রাম স্বরাজগী মখাদা পঞ্চায়তশিংগী ওইরিবা ফীভম
08 FEB 2023 2:44PM by PIB Imphal
শেনবা চহি ২০২২-২৩গী ওইনা চাওখৎ থৌরাং, থৌরাং তৌরিবা থবক মশিং অমদি লোইশিল্লবা থবক মশিং নীংথিনা শেম শারবা লৈবাকসিগী গ্রাম পঞ্চায়ত মশিং স্তেত-স্তেতকী ওইনা মচা খায়না এনেক্সচরদা পীরি‍। মসি পঞ্চায়তী রাজ মন্ত্রালয়না ইগ্রাম স্বরাজ শীজিন্নরবা পঞ্চায়তশিংগী মতাঙদা পীবা ইনফোর্মেসনগী মতুং ইন্ননি‍।
গ্রাম পঞ্চায়ত দিভেলপমেন্ত প্লান (জি.পি.দি.পি.)বু হেন্না মপুং ফাবা, পুম্নমক শুরবা অমদি মায়কৈ থুংবা থৌরাং ওইহন্নবগীদমক মসি শেম-শাবা অমদি থবক ওইনা পাঙথোকপদা ফংলকপা ফীদবেকশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা গ্রাম পঞ্চায়তকী থাক্তা খুজিল থৌরাং য়াৎপগী ফীভম ফগৎহন্নবগীদমক মন্ত্রালয়না লেপ্পা লৈতনা থৌরাং কয়া লৌখৎলি‍। ইং ২০২৩-২৪গী ওইনা লোকেলাইজেসন ওফ সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত গোল্স (এল.এস.দি.সি.)গী ৱাফমশিংদা অখন্ননবা মীৎয়েঙ থমদুনা মপুং ফাবা দিস্ত্রিক্ত/ব্লোক/গ্রাম পঞ্চায়ত দিভেলপমেন্ত প্লানশিং শেম্বগী মতাঙদা ওক্তোবর ২, ২০২২দগী জনুৱারী ৩১, ২০২৩ ফাওবা কেম্পেন চত্থনবগীদমক সেপ্তেম্বর ২৯, ২০২২দা পীপল্স প্লান কেম্পেন-২০২২ “সবকী য়োজনা সবকা বিকাস” হৌদোকখি‍।
মখা তানা, মায়কৈ শুবা মওংদা পঞ্চায়ত প্লান্নিং তৌনবা অমদি থবক পায়খৎনবগীদমক কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিংগী ফ্লেগসিপ প্রোগ্রামশিং/ স্কীমশিংগী বজেৎ হাপচিনবদা মীৎয়েঙ থম্লি‍। মসিগী মথক্তা, মায়কৈ শুবা মওংদা খুজিল থৌরাং য়াৎপদা ঙাক্লৌ পীনবগীদমক, সেক্তরেল গেপ, কন্ভর্জেন্স অমদি জি.পি.দি.পি. পায়খৎপগী থবক থৌওংশিং নৈননবগীদমক গ্রাম পঞ্চায়ত ফাওবগী থাক্তা এনালাইতিকেল দেসবোর্দ শেম্লে‍। মন্ত্রালয়না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা জি.পি.দি.পি.গী প্লান্নিং অমসুং ইমপ্লিমেন্তেসনশিং চাং নাইনা য়েংশিল্লি অমদি মতম মতমগী মথৌ তাবগী মতুং ইন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা চুনবা পাউতাকশিং পীরি‍।
এনেক্সচর
গ্রাম পঞ্চায়ত দিভেলপমেন্ত প্লান – শেনবা চহি ২০২২-২৩গী ওইনা স্তেত-স্তেতকী ওইবা মচা খায়বা ৱারোল (০৫/০২/২০২৩ ফাওবগী)
সেরিএল মশিং
স্তেতকী মমিং
তি.এল.বি.শিং য়াওরগা অপুনবা জি.পি.
থাগৎলক্লবা জি.পি.দি.পি.
থৌরাং তৌরিবা থবক মশিং
লোইশিল্লবা থবক মশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎ
৭০
৭০
৫৭০১
০
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১৩৩২৫
১৩৩২৩
১৫৩৭৪৪
০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২১০৮
১৯৫৫
১১০২৯
০
৪
অসাম
২৬৬৩
২১৯১
২২৪৯১
০
৫
বিহার
৮১৭৪
৮০৬৭
৪২৬৩৫১
৭৪
৬
ছত্তিসগর
১১৬৫৯
১১৬৪৬
২৩৯৯৯৯
২৬
৭
গোৱা
১৯১
১৯০
৪৬৪৮
০
৮
গুজরাত
১৪৩৬৫
১৪২০০
১৪০৮৯৯
০
৯
হরিয়ানা
৬২২৯
৬২২৫
৪২১৩২
৬৩
১০
হিমাচল প্রদেশ
৩৬১৫
৩৬০২
৪২৭০৬
৬
১১
জম্মু অমসুং কাস্মির
৪২৯১
৪২৮৯
৬৭৪৩৯
০
১২
ঝার্খন্দ
৪৩৪৫
৪৩৩৩
১৫৮৯৮২
৪
১৩
কর্নাতকা
৫৯৫৮
৫৭৮৯
১৯৩৮৯২
১৪
১৪
কেরলা
৯৪১
৯৪১
২৩৬৯৬
৭
১৫
লদাখ
১৯৩
১৯৩
৪০৫৯
০
১৬
লক্সদ্বীপ
১০
০
০
১৭
মধ্য প্রদেশ
২৩০৩২
২২৮৮৪
৫১৩৪৭৫
৭৯
১৮
মহারাস্ত্র
২৭৮৯৭
২৭৮২৮
৫০৩৪৫৬
১২
১৯
মনিপুর
৩৮১২
৭৫৮
২৮৭৮২
০
২০
মেঘালয়
৬৮১১
০
০
২১
মিজোরম
৮৩৪
৭৬৩
২৩২৪
০
২২
নগালেন্দ
১২৯২
০
০
২৩
ওরিসা
৬৭৯৪
৬৭৪৯
১৮৬৭৪০
২৯৪
২৪
পঞ্জাব
১৩২৩৪
১৩২২০
৫৬১১৪
০
২৫
রাজস্থান
১১৩০৩
১১৩০২
৫৫৯১১২
২৩৯
২৬
সিক্কিম
১৯৮
১৭৯
৩৯৭৭
০
২৭
তামিল নাদু
১২৫২৫
১২৩৮৬
৬৩১৪০
০
২৮
তেলঙ্গনা
১২৭৬৯
১২৭৫৬
১৭১১৫৩
৩০
২৯
দি দদ্রা এন্দ নগর হবেলী অমদি দামন এন্দ দিউ
৩৮
৩৮
৭৫৩
০
৩০
ত্রিপুরা
১১৭৮
১১৭৬
১০৬০৩৯
১
৩১
উত্তরাখন্দ
৭৮১৪
৭৭৮৩
৯১৮১৮
৫
৩২
উত্তর প্রদেশ
৫৮১৮৪
৫৮০৪০
২৭৯৫৪১৫
৯৮
৩৩
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩৩৩৯
৩০৫২
২৭৫৭৯৮
৩০
অপুনবা মশিং
২৬৯১৯১
২৫৫৯২৮
৬৮৯৫৮৬৪
৯৮২
সোর্স: ইগ্রাম স্বরাজ পোর্তেল (https://egramswaraj.gov.in/)
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা পঞ্চায়তী রাজকী কেন্দ্র রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী কাপিল মোরেস্বর পাতিলনা অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।

Ministry of Panchayati Raj
Status of Panchayats Under e-Gram SWARAJ
08 FEB 2023 2:44PM by PIB Delhi
State-wise details of number of Gram Panchayats in the country that have prepared their development plans, number of activities planned and number of activities completed for the financial year 2022-23 is attached as Annexure. This is as per the information provided by Panchayats on eGramSWARAJ application of Ministry of Panchayati Raj.
The Ministry has been continually taking initiatives for improvement in the exercise of planning at Gram Panchayat level based on the feedbacks received in preparation and implementation of the Gram Panchayat Development Plan (GPDP) to make it more comprehensive, inclusive and holistic. People’s Plan Campaign-2022“SabkiYojanaSabkaVikas” has been launched on 29th September, 2022 to undertake the campaign from 2nd October 2022 to 31st January 2023 in regards to prepare comprehensive District/Block/Gram Panchayat Development Plans with special focus on themes of Localisation of Sustainable Development Goals (LSDGs) for the year 2023-24.
Further, the addition of Budget of flagship Programme/ Schemes of Central Ministries has been emphasised for holistic Panchayat Planning & convergence. In addition, to support holistic planning, analytical dashboards upto the level of Gram Panchayat has been made to analyse sectoral gaps, convergence and implementation of GPDP. The Ministry regularly monitors the planning & implementation of the GPDP in the States/ UTs and issues suitable advisories toStates/ UTs from time to time as required.
Annexure
Gram Panchayat Development Plan- State-wise details for Financial Year 2022-23 (as on 05/02/2023)
S.
No
State Name
Total GP including
TLBs
GPDP Uploaded
Activity Planned
Activity Completed
1
ANDAMAN AND NICOBAR ISLANDS
70
70
5701
0
2
ANDHRA PRADESH
13325
13323
153744
0
3
ARUNACHAL PRADESH
2108
1955
11029
0
4
ASSAM
2663
2191
22491
0
5
BIHAR
8174
8067
426351
74
6
CHHATTISGARH
11659
11646
239999
26
7
GOA
191
190
4648
0
8
GUJARAT
14365
14200
140899
0
9
HARYANA
6229
6225
42132
63
10
HIMACHAL PRADESH
3615
3602
42706
6
11
JAMMU AND KASHMIR
4291
4289
67439
0
12
JHARKHAND
4345
4333
158982
4
13
KARNATAKA
5958
5789
193892
14
14
KERALA
941
941
23696
7
15
LADAKH
193
193
4059
0
16
LAKSHADWEEP
10
0
0
17
MADHYA PRADESH
23032
22884
513475
79
18
MAHARASHTRA
27897
27828
503456
12
19
MANIPUR
3812
758
28782
0
20
MEGHALAYA
6811
0
0
21
MIZORAM
834
763
2324
0
22
NAGALAND
1292
0
0
23
ODISHA
6794
6749
186740
294
24
PUNJAB
13234
13220
56114
0
25
RAJASTHAN
11303
11302
559112
239
26
SIKKIM
198
179
3977
0
27
TAMIL NADU
12525
12386
63140
0
28
TELANGANA
12769
12756
171153
30
29
THE DADRA AND NAGAR HAVELI AND DAMAN AND DIU
38
38
753
0
30
TRIPURA
1178
1176
106039
1
31
UTTARAKHAND
7814
7783
91818
5
32
UTTAR PRADESH
58184
58040
2795415
98
33
WEST BENGAL
3339
3052
275798
30
Total Count
269191
255928
6895864
982
Source: eGramSwaraj Portal (https://egramswaraj.gov.in/)
This information was given by the Union Minister of State for Panchayati Raj, Shri Kapil Moreshwar Patil in a written reply in Rajya Sabha today.