নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুথ এফেয়ার্স দিপার্তমেন্তনা শীন্দুনা ফেব্রুৱারি ৬দগী ফেব্রুৱারি ৮ ফাওবা গুৱাহাতিদা য়ুথ-২০ সম্মিৎ ইন্সেপসন মীতিং পাংথোক্কনি
য়ুথ-২০গী মখাদা হেন্না ফবা তুংলমচৎ অমগীদমক লৈবাক্কী নহারোলশিং ৱা তান্নবা ভারত শীনবা থুংনা খন্ন-নৈনবা মীফমশিং পাংথোক্কনি
03 FEB 2023 4:03PM by PIB Imphal
ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইগদৌরিবা অসিগী মখাদা, য়ুথ-২০ সম্মিৎ-২০২৩ শীন্নবা থৌদাং য়ুথ এফেয়ার্স দিপার্তমেন্ততা শীন্নরে। মসিগী শরুক অমা ওইনা, য়ুথ এফেয়ার্স দিপার্তমেন্তনা শীন্দুনা ফেব্রুৱারি ৬দগী ফেব্রুৱারি ৮,২০২৩ ফাওবা অসামগী গুৱাহাতিদা য়ুথ-২০ সম্মিৎ ইন্সেপসন মীতিং পাংথোক্কনি। য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হ্বাইত পেপরশিং পুথোক্তুনা ফেব্রুৱারি ৮,২০২৩দা লোইশিনবগী থৌরম পাংথোক্কনি।
দিশেম্বর ১, ২০২২দগী হৌদুনা চহি অমগী ওইনা হায়বদি নবেম্বর ৩০, ২০২৩ ফাওবা ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইরে। লৈবাক অসিনা প্রসিদেন্ত ওইবগী ভারতকী থিমদি ‘বসুদেব কুতুম্বকম’গী সভেত্যগী গুনশিং হেনগৎহনবনি। মরম অসিনা ঐখোয়গী থিমদি-মালেম অমা, ইমুং অমা, তুংলমচৎ অমা’ হায়বনি।
য়ুথ-২০ অসি জি-২০গী থবক তৌগদবা কাংলুপশিংগী মনুংদা অমনি। য়ুথ-২০গী মখাদা হেন্না ফবা তুংলমচৎ অমগীদমক লৈবাক্কী নহারোলশিং ৱা তান্নবা অমসুং থবক ওইনা পাংথোক্নবা এজেন্দা অমা শেম্নবা ভারত শীনবা থুংনা য়ুথ-২০ ইনগেজমেন্ত গ্রুপনা শীন্দুনা খন্ন-নৈনবা মীফমশিং পাংথোক্কনি। জি-২০গী মরুওইবা থবকশিংগী মতাংদা মখোয়গী অনিংবশিং অমসুং ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নবা য়ুথ-২০না নহারোলশিংদা মফম অমা পীগনি।
ঙসি নিউ দিল্লিদা পাউমীশিংদা ৱা ঙাংবদা, য়ুথ এফেয়ার্সকী সেক্রেতরি মিতা রজিবলোনচন্না হায়খি হেন্না ফবা তুংলমচৎ অমগীদমক লৈবাক্কী নহারোলশিং ৱা তান্নবা ভারত শীনবা থুংনা খন্ন-নৈনবা মীফমশিং পাংথোক্কনি।জি-২০গী মরুওইবা থবকশিংগী মতাংদা মখোয়গী অনিংবশিং অমসুং ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নবা য়ুথ-২০না নহারোলশিংদা মফম অমা পীগনি। ভারত অসি মালেমদা নহারোল খ্বাইদগী মীশিং য়াম্না লৈবা লৈবাক অমনি অমসুং লৈবাক অসিগী নহারোলশিং থৌনা মপুংফানা লৈ অমসুং অনৌবা থবক পাংথোকপা ঙম্বগী থৌনা লৈরি অমসুং হায়রিবা থৌনা অদু অফবা থবকশিং ওন্থোকপা ঙম্নবা য়ুথ এফেয়ার্স দিপার্তমেন্তনা নহারোলশিংদা মফম অমা পীগনি।
য়ুথ-২০ সম্মিৎ-২০২৩গী মখাদা, লাক্লিবা থা ৮ অসিদা, য়ুথ-২০গী অরোইবা মীফম ফাওবা রাজ্যশিং শীনবা থুংনা স্কুলশিং, কোলেজশিং, য়ুনিভর্সিতিশিং, য়ু.এল.বিশিং অমসুং প্রোফেসনেল এসোসিএসনশিংগা লোয়ন্না থিম ৫দা খন্ন-নৈনবা মীফমশিং পাংথোক্কনি। অফবা লৈঙাক অমসুং গনতন্ত্র পুরক্নবা নহারোলশিংগী পান্দম অমা শেমগৎপা অমসুং হিরম কয়াদা স্কিলশিং হেনগৎহন্নবা তেক্নোলোজি শীজিন্নবগী মতাংদা থবক কয়া পাংথোক্কনি।
য়ুথ-২০গী থিম মঙা অদুদি:
1. তুংলমচৎকী থবক: ইন্দস্ত্রি ৪.০, ইন্নোবেসন, অমসুং ২১শুবা চহিচাগী স্কিলশিং
2. অইং-অশাগী খল হোংলকপা অমসুং অমাং-অতা থোকপা হন্থহনবা: পুন্সিগী তুংকোইনা চৎনগদবা লম্বী অমা শেম্বা
3. শান্তি পুরকপা অমসুং ৱাখল তামিন্নবা: লান লৈতবা যুগ অমা লৈহনবা
4. তুংলমচৎ অমা: গনতন্ত্র অমসুং লৈবাক ঙাকপদা নহারোল
5. হকশেল, হকচাং ফবা অমসুং শান্ন-খোৎনবা: নহারোলশিংগী এজেন্দা
গ্রিন হায়দ্রোজন পুথোক্নবা মাংজিল থাবা তেক্নোলোজিশিংগীদমক আই.আই.তি গুৱাহাতি অসি মরুওইবা রিছার্সকী মফম অমনি অমসুং হায়রিবা তেক্নোলোজি অসিগী শরুক খর ইন্দস্ত্রিদা পীনবা থৌরাং তৌরি। ফেব্রুৱারি ৭তা আই.আই.তি গুৱাহাতিদা তুংলমচৎকী থবক, ২১শুবা চহিচাগী স্কিলশিং,অইং-অশাগী খল হোংলকপা,পুন্সিগী তুংকোইনা চৎনগদবা লম্বী অমা শেম্বা, শান্তি পুরকপা অমসুং ৱাখল তামিন্নবা হায়রিবা হিরমশিংদা খন্ন-নৈনবা পাংথোক্কনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Department of Youth Affairs to organize Youth 20 Summit inception meeting from 6th to 8th February at Guwahati
Discussions would be organized across India to consult the youth of the nation on ideas for a better tomorrow under Y20: Secretary, Youth Affairs
03 FEB 2023 4:03PM by PIB Delhi
Under the framework of G20 Presidency, Department of Youth Affairs has been entrusted with the responsibility to organize Youth 20 Summit-2023. In the light of this, Department of Youth Affairs is organising the Youth 20 Inception meeting from the 6th to 8th February, 2023 at Guwahati, Assam. On 08th February, 2023, the closing ceremony will be held with the launch of white papers by the Union Cabinet Minister for Youth Affairs and Sports.
India has assumed the Presidency of G20 on 1st December, 2022 for a period of 1 year i.e. up to 30th November, 2023. India’s theme for its presidency is enshrined in its civilizational value system of ‘Vasudevakutumbakam’. Hence our theme - 'One Earth, One Family, One Future'.
Youth20 is one of the official Engagement Groups of the G20. The Youth20 (Y20) Engagement Group will organize discussions pan-India, to consult the youth of the nation on ideas for a better tomorrow and draft an agenda for action. Y20 will provide a platform for youth to express their perspectives and ideas on G20 priorities.
Briefing mediapersons in New Delhi today, Secretary Youth Affairs, Ms Meeta Rajivlochan said that discussions would be organized across India to consult the youth of the nation on ideas for a better tomorrow. She also said that the Y 20 hopes to provide a platform to youth across the nation to express their perspectives and their ideas on the priorities for the G20 group of countries. She further said that India has one of the youngest populations in the world and the youth of the nation is full of energy and innovation and it is he attempt of the Department of Youth Affairs to provide a forum, to express that energy in constructive ideas.
Under the Youth 20 Summit-2023, for the coming 8 months, there will be consultations on the five Y20 themes along with various discussions at schools, colleges, universities, urban local bodies and professional associations, across States in the run up to the final Youth-20 Summit. The focus of the activities will be on building a shared vision of youth for good governance and democracy and in using technology to improve skills across the board.
The five Y20 themes are:
1. Future of Work: Industry 4.0, Innovation, & 21st Century Skills
2. Climate Change and Disaster Risk Reduction: Making Sustainability a Way of Life
3. Peacebuilding and Reconciliation: Ushering in an Era of No War
4. Shared Future: Youth in Democracy and Governance
5. Health, Well-being & Sports: Agenda for Youth
IIT Guwahati is a major research center for frontier technologies like production of green hydrogen; some of these technologies are in the process of transfer to industry. Key panel discussions on the future of work, twenty first century skills, climate change, making sustainability a way of life and also on peacebuilding and reconciliation, will be held at IIT Guwahati on the 7th February.
Related Links:
https://www.pib.gov.in/PressReleseDetailm.aspx?PRID=1889239
Click here for complete details
Click here for complete details