পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
ইন্দিয়া ইনর্জি ৱিক ২০২৩ মাংওইন্না গুৱাহাতিদা পাংথোক্কদবা থৌরমদা য়ুনিয়ন পেত্রোলিয়ম মিনিস্তর অমসুং অসামগী চীফ মিনিস্তর শরুক য়াগনি
23 JAN 2023 5:47PM by PIB Imphal
Content:
• নুমালিগর রিফাইনরি লিমিতেৎ(এন আর এল)না মতেং পাংবা হায়পর-লোকেল লোজিস্তিক স্তার্দ-অপ অমা ওইরিবা বিকোজিগী ই.ভি স্কুতরশিংগী ফ্লিত অমা মিনিস্তরশিংনা লমথাগনি।
• ৱা চারা শেম্ফম মফম অহুম লিংখৎনবা এ.আর.এল অমসুং অসাম সরকারগী মরক্তা এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনবদা শক্নাইরবশিং শরুক য়াগনি।
ইন্দিয়া ইনর্জি ৱিক ২০২৩ মাংওইন্না গুৱাহাতিদা পাংথোক্কদবা থৌরমদা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস অমসুং হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী হরদিপ সিংহ পুরি, অসামগী চীফ মিনিস্তর দোক্তর হেমন্ত বিশ্বা শর্মা অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস, লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রামেশ্বর তেলি শরুক য়াগনি।
গুৱাহাতিদা নুমালিগর রিফাইনরি লিমিতেৎকী কোর্পোরেত ওফিস বিল্দিং-এন.আর.এল সেন্তর অহানবা ওইনা শঙ্গারবা মতুংদা, য়ুনিয়ন পেত্রোলিয়ম মিনিস্তরনা হোতেল ভিভান্দা পাংথোকপা ইন্দিয়া ইনর্জি ৱিক থৌরম শরুক য়াগনি। এন.আর.এলগী অসাম বাইও-রিফাইনরিদা ৱা পীরিবা লৌমীশিংগা য়ুনিয়ন মিনিস্তরগা উনগনি। মসি ৱাগী পোৎথোকশিংগা লোয়ন্না পায়খৎপা অহানবা তু-জি বাইও রিফাইনরি অমনি।
তুংদা মিনিস্তরশিংনা, নুমালিগর রিফাইনরি লিমিতেৎ(এন আর এল)না মতেং পাংবা হায়পর-লোকেল লোজিস্তিক স্তার্দ-অপ অমা ওইরিবা বিকোজিগী ই.ভি স্কুতরশিংগী ফ্লিত অমা লমথাগনি। স্তার্দ-অপ অসিনা মফম অদুগী শেন-থুমগী ফিবম ফত্তবা মীওইশিংদা দেলিভরি সেক্তরদা থবক পীনবা পান্দম থম্লি। অকোয়গী ফিবম শোকহন্দবা থবক অমা ওইনা, বিকোজিনা ইলেক্ত্রিক স্কুতরশিং পীদুনা অইং-অশাগী খল হোংলকপা, থৌরাং তৌদনা সহর শেমগৎলকপা অমসুং পোলুসন হেনগৎলকপগী চাং লাকশিন্নবা পাম্বৈশিং ওইগনি। থৌরাং অসিনা রিনিউএবল ইনর্জি খক শীজিন্নদুনা কার্বোন থাদোক্তবা মালেম অমা ওইহন্নবা পান্দম থম্লি।
তুংদা, ৱা চারা শেম্ফম মফম অহুম লিংখৎনবা এ.আর.এল অমসুং অসাম সরকারগী মরক্তা এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনবদা শক্নাইরবশিং শরুক য়াগনি। চারা শেমফম অমমম্না লম একর মঙা কোনশিন্দুনা তিশু-কলচর ৱা চারা পুথোক্কনি অমসুং মেক্রো প্রোলিফেরেসন মেথোদ শীজিন্নদুনা চারা মশিং য়াম্না পুথোক্কনি। চারা শেমফমশিং অদু অসামগী গোলাঘাত, নাগাউন অমসুং সোনিতপুরদা লিংখৎকনি।
ৱা থাবনা খুন্নাইদা কান্নবা কয়া পীরি অমসুং মসি ‘অশংবা সনা’ হায়না খঙনরি। ৱানা নুংশিত্তগী কার্বোন্দাইওক্সাইদ চুপশিল্লি অমসুং নুংশিত্তা ওক্সিজেন থাদোকই। ৱা ঙসি য়াম্না য়াংনা চাউবা মরম্না, মসি কার্বোন চুপশিন্নবগী খ্বাইদগী ফবা পাম্বৈ অমনি। লম হেক্তর অমদা থাবা ৱা পাম্বীশিংনা চহি অমদা কার্বোন্দাইওক্সাইদ তন ১৭ চুশিনবা ঙম্মি। ৱা চারা শেমফম মফম অহুম অসিনা লম হেক্তর ১৫,০০০ দা থানবা চারাশিং পুথোক্কনি। মসিনা চহি অমদা কার্বোন্দাইওক্সাইদ তন লাখ ২.৬ চুপশিনবা ঙমগনি।
ইন্দিয়া ইনর্জি ৱিক ২০২৩ অসি ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্দ ওইবগী অহানবা মরুওইবা থৌরম অমনি, কোপ-২৬তা ভারতনা ২০৭০দা কার্বোন অমতা থাদোক্তনবা প্রধান মন্ত্রীনা ৱাশকখিবা অদুগী মখা তারকপা ওইনা ইন্দিয়া ইনর্জি ৱিক পাংথোকপনি। ইন্দিয়া ইনর্জি ৱিক থৌরম অসি ভারত সরকারগী পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মিনিস্ত্রিগী মখাদা পব্লিক সেক্তর অন্দরতেকিংশিং অমসুং ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়ান পেত্রেোলিয়ম ইন্দস্ত্রিনা ওফিসিএল ওইনা মতেং পাংদুনা পাংথোকপা অমতা ঙাইরবা মালেমগী ইনর্জিগী থৌরম্নি।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
India Energy week 2023 run-up event in Guwahati to be graced by Union Petroleum Minister and CM of Assam
23 JAN 2023 5:47PM by PIB Delhi
• Ministers to flag off a fleet of EV scooters by BIKOZEE, a hyper-local logistic Start-up supported by Numaligarh Refinery Limited (NRL)
• The dignitaries will witness the signing of MoU between NRL and the Government of Assam to set up three bamboo nurseries.
Minister of Petroleum & Natural Gas, and Housing & Urban Affairs, Government of India, Shri Hardeep S. Puri, in the gracious presence of Chief Minister of Assam, Dr Himanta Biswa Sarma and Minister of State for Petroleum and Natural Gas, Labour and Employment, Government of India, Shri Rameswar Teli, will preside over a run-up event to the India Energy week (IEW) 2023 in Guwahati today.
Beginning his visit to Guwahati with the inauguration of the iconic NRL Centre – the Corporate Office Building of Numaligarh Refinery Limited (NRL) in the heart of Guwahati, Union Petroleum Minister will grace the IEW event at Hotel Vivanta. He will interact with the farmers who are supplying bamboo on a sustainable basis to Assam Bio-Refinery, the first of its kind 2G Bio Refinery with bamboo biomass as feedstock is being implemented by Numaligarh Refinery Limited.
Henceforth, the Ministers will flag off a fleet of EV scooters by BIKOZEE, a hyper-local logistic Start-up supported by NRL. The Start-up aims to empower and equip economically marginalized communities with a range of job opportunities in the hyperlocal delivery sector. As an eco-friendly venture, Bikozee consists of an electric mobility option to combat environmental factors such as climate changes, unplanned urbanization and increasing pollution rates. It aims for a carbon emission-free world using renewable energy only.
After that, the dignitaries will witness the signing of an MoU between NRL and the Government of Assam to set up three bamboo nurseries. Each nursery will cover an area of five hectares to accomplish secondary hardening of tissue-cultured bamboo saplings and increase the number of saplings using macro proliferation methods. The three nurseries will be set up in Golaghat, Nagaon and Sonitpur in Assam.
Bamboo cultivation brings out several societal benefits and is therefore known as "Green Gold". During its growth, bamboo absorbs CO2 from the air and releases O2 into the air. As bamboo grows very fast, it is an excellent means to create a carbon sink. One hectare of bamboo plantation can absorb 17 tonne CO2 from the air per annum. The three bamboo nurseries will generate saplings that can be planted on 15,000 hectares of land area, thus will create a carbon sink that will fix 2.6 Lakh tonne CO2 from the air/ Year.
IEW 2023 is the first major event held under India's G20 Presidency; India Energy Week follows the Honourable Prime Minister Narendra Modi's pledge at COP26 to cut India's emissions to net zero by 2070. Held under the patronage of the Ministry of Petroleum & Natural Gas, Government of India, India Energy Week is the only all-encompassing international energy event supported at the highest level of the Indian government, with participation from all the Public Sector Undertakings (PSUs), and officially supported by the Federation of Indian Petroleum Industry (FIPI).