ঙাকশেল মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অগ্নিবীর অহানবা বেতচকী মফমদা ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা ৱা ঙাঙখ্রে‍; অনৌবা লম্বী য়াৎপা অগ্নিপীথ স্কিম অসিগী লমজিং মৈরা ওইবগীদমক্তা মখোয়বু থাগৎখ্রে
অহোংবা পুরক্কদবা পোলিসী অসিনা আর্ম্দ ফোর্সকী মপাঙ্গল হেনগৎহনবা অমসুং তুংগী মতমগীদমক্তা শেম শাবা ঙমহনবদা গেম চেঞ্জর অমা ওইগনিঃ পি.এম.
“আর্ম্দ ফোর্সতা মতমগা চুনহন্নবা অমসুং “আত্মানির্ভর” ওইহন্নবা হোৎনবগী থবক মখা চত্থরি”
কন্তেক্তলেস ৱারফিয়রগী অনৌবা লাল্লোংগী শিংনবশিংগী মতাংদা খন্নরদুনা, পি.এম.না তেক্নোলোজীদা খুমাং চাউশিনবা লান্মীশিংনা আর্ম্দ ফোর্সতা মরু ওইবা থৌদাং য়াগনি হায়খ্রে
অগ্নিপথনা নুপীশিংবু মতৌ করম্না পাঙ্গল হাপকনি হায়বা খন্নখি; ফোর্স অহুম্মক্তা নুপী অগ্নিবীর উবা পাম্মি হায়না মহাক্না হায়খি
স্কিম অসিবু মপাঙ্গল লৈবা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা “অনৌবা ভারত” অমা শেমগৎপগী মাইকৈদা থাংজিনবা অহানবা খোংথাংনি হায়না ঙাক-শেল মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে
লেপ্তনা হোংবা নাইবা মালেমগী মতমসিদা লৈবাক্কী ঙাক-শেলগী থৌওংশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা হায়বসিনা সরকারগী খ্বাইদগী হেন্না মরু ওইবা থৌওংনিঃ শ্রী রাজনাথ সিংহ
16 JAN 2023 2:33PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বেসিক ত্রেনিং হৌখ্রবা সর্ভিস অহুমগী অগ্নিবীর অহানবা বেতচকী মফমদা জনুৱারী ১৬, ২০২৩দা ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা ৱা ঙাঙখ্রে‍। প্রধান মন্ত্রীনা অগ্নিবীরশিংবু লম্বী য়াৎলিবা অগ্নিপথ স্কীমগী লময়ানবা ওইরকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে‍। অওনবা পুরক্কদবা থৌরাং অসিনা ঐখোয়গী খুৎলায় পায়বা লান্মীশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অমদি মখোয়গী তুংলমচৎকীদমক শেম শাহনবদা অহোংবা পুরক্কনি হায়বা ৱাফম মহাক্না থমখি‍। নহা ওইরিবা অগ্নিবীরশিংনা আর্ম্দ ফোর্সবু হেন্না নহা ওইহনবা অমদি তেক সেভী ওইহনবা ঙম্লগনি হায়বা ৱাফমসু প্রধান মন্ত্রীনা থমখি‍।
অগ্নিবীরশিংগী মতিং থাগৎলদুনা, মখোয়গী পুক্নিং ৱাখলদা লৈবাকসিগী ফিরালবু মতম পুম্নমক্তা ৱাংনা পাইহল্লিবা আর্ম্দ ফোর্সকী থৌনাগী মমি তারি হায়না মহাক্না হায়খি‍। খুদোংচাবা অসিদগী মখোয়না ফংহৌগদৌরিবা এক্সপরিএন্স অসিনা পুন্সিগী চাউথোকচনিংঙাইগী হৌরকফম অমা ওইগদৌরিবনি হায়না মহাক্না হায়খি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা ভারত অসি অনৌবা পাঙ্গলনা থল্লি, অমদি ঐখোয়গী খুৎলায় পায়বা লান্মীশিংবু মতমগা চুনহন্নবা লোয়ননা মখোয়বু আত্মনিরভর ওইহন্নবা থৌরাং পায়খৎলি হায়খি‍। ২১শুবা চহিচাগী লান থেংনবগী মওং মতৌ হোংলক্লি হায়না মহাক্না হায়খি‍। কন্তেক্তলেস ৱারফ্যারগী অনৌবা মায়ওনশিং অমদি সাইবর ৱারফ্যারগী শিংনবশিং নৈনরদুনা, মহাক্না তেক্নোলোজীনা খুমাঙ চাওশিনহল্লবা লান্মীশিংনা ঐখোয়গী খুৎলায় পায়বা লান্মীশিংগী মরুওইবা শক্লোন লৌগনি হায়খি‍। হৌজিক্কী নহা মীরোলসিদা হায়রিবা মতিং অসি অখন্ননা য়াওই, অমদি লাক্কদৌরিবা মতমদা অগ্নিবীরশিংনা ঐখোয়গী আর্ম্দ ফোর্সতা মাঙজিল থাবা শক্লোন লৌগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা স্কীম অসিনা কমদৌনা নুপীশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা ঙমগনি হায়বা ৱাফমসু থমখি‍। নুপী অগ্নিবীরশিংনা ঈশিং লান্মীগী চাউথোকচবদা মতিং হাপ্লিবসিদা মহাক্না নুংঙাইবা ফোঙদোকখি, অমদি লান্মী শঙলুপ অহুম্মক্তা নুপী অগ্নিবীরশিং য়াওরক্নবা মীৎয়েঙ থম্লি হায়খি‍। সিয়াচিন্দা মথৌ তৌরিবা নুপী লান্মীশিং অমদি মোদর্ন ফাইতর প্লেনশিং পাইরিবা নুপীশিংগী খুদম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হীরম কয়াদা নুপীশিংনা কমদৌনা আর্ম্দ ফোর্সপু লমজিংলিবগে হায়বা ৱাফম নীংশিংখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা থবক তাবনা মখোয়না খেন্নবা এক্সপরিএন্সশিং ফংহৌনবগী খুদোংচাবা পীগনি অমদি মখোয়না তোঙান তোঙানবা লোলশিং অমদি নাৎ অমসুং পুন্সি মহিংশিংগী মরমদা খঙহৌনবা হোৎনগদবনি হায়খি‍। তীমৱর্ক অমদি লুচিংবগী ৱাখল লৌশিং খঙজিনহৌবনা মখোয়গী পুন্সিদা অনৌবা মায়ওন অমা হাপকনি হায়খি‍। মহাক্না অগ্নবীরশিংবু মখোয়না পামজবা হীরমশিংদা লৈরিবা মখোয়গী স্কিলশিং হেন্না ফগৎহন্নবা হোৎনবগা লোয়ননা অনৌবা কয়াসু তমশিন্নিংবগী ইখৌ লাংবা লৈহন্নবা ৱাফম থমখি‍। নহা অমদি অগ্নিবীরশিংগী মতিংবু থাগৎলদুনা, মখোয় অসিনা ২১শুবা চহিচাসিদা লৈবাক অসিগী লুচিংবা ওইরক্কদৌরিবনি হায়না ফোঙদোকপগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীগী ৱাফম লোইশিনখি‍।
ঙাক-শেল মন্ত্রী, শ্রী রাজনাথ সিংহগী তরাম্না ওকপগী ৱারোলদা মহাক্না সেক্তর খুদিংনা অনৌবা পান্দম থম্নরিবা অমসুং মদুবু ফংনবা খোঙজেল য়াঙনা চঙশিনবগী ফম্বাক ওইরিবা প্রধান মন্ত্রীগী ‘এক ভারত স্রেস্থ ভারত;কী মঙলানবু থাগৎখি। ঙাক-শেল মন্ত্রালয় (এম.ও.দি.)না লৈবাক অসিগী মপাঙ্গল হেনগৎহন্নবা ৱারেপ কয়া অমা লৌখ্রে অমসুং অগ্নিপথ স্কিম অসিদি ঐখোয়না পাংথোকখিবা খ্বাইদগী মরু ওইবা অমসুং মমাংদা অমুক্তা পাংথোকখিদ্রিবা রিফোর্ম অমনি হায়না মহাক্না হায়খি।
ঙাক-শেল মন্ত্রীনা মালেমগী লেপ্তনা হোংলিবা ফিভম অমসুং জিওপোলিতিক্সকী মতাংদা তংদু লৈতাবগী ফিভম লৈত্রিবা অসিগী মরকসিদা লৈবাক্কী সেক্যুরিতী এপ্পারেতস মপাঙ্গল হেনগৎহনবা অসিনা সরকারগী খ্বাইদগী অহানবা মিৎয়েং চঙবা থৌওংনি হায়না ফোংদোকখি। মসিগুম্বা ফিভম অসিদা, অগ্নিপথ স্কিম্না ঐখোয়গী আর্ম্দ ফোর্সকী শক্তাকপু নহা অমসুং তেক সেভী ওইবগী শক্তম অমা পীগনি হায়না মহাক্না হায়খি। শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খিবদা হৌজিক হোৎনরিবা খুদিং অসিদি অগ্নিবীরশিংবু আর্ম্দ ফোর্সকা লোয়ননা মখোয়গী পাঙ্গল অমসুং লৌশিংগী মতেংদগী খুন্নাইদা তেংবাংবা ঙমহন্নবনি। স্কিম অসিদি মপাঙ্গল লৈবা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা “অনৌবা ভারত” অমস শেম্বগী মাইকৈদা চঙশিনবা লমজিং খোংথাং অমনি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা মীয়াম্না মসিগী রিক্রুতমেন্তকীদমক্তা মশিং য়াম্না থোক্লক্তুনা স্কিম অসিবু মীয়াম্না থৱাই য়াওনা অয়াবা ফোংদোকপা অসিদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি। নুপাশিংগা লোয়ননা ত্রেনিং তৌরিবী নুপী অগ্নিবীরশিংবু মহাক্না অখন্ননা পন্দুনা থাগৎখি।
এম.ও.দি. য়াওনা তোঙানবা মন্ত্রালয়শিংনা অগ্নিবীরগী য়াইফ য়ুম্বালগীদমক্তা মাঙ থানা থোক্লক্লি হায়বা ৱাফমদা ঙাক-শেল মন্ত্রীনা মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিনখি। “ঙাক-শেল মন্ত্রালয়, সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্স অমসুং রেলৱে মন্ত্রালয়শিংগী তোঙানবা বিভাগশিংদা অগ্নবীরশিংগীদমক্তা মশিং য়াম্লবা ফম কয়া খাক্তুনা থম্লি। এম.ও.দি. অমসুং এজুকেসন মন্ত্রালয়না অগ্নিবীরশিংবু মহৈ-মশিং নিংথীনা তমহন্নবগীদমক্তা থবক থৌরম কয়া পুন্না শীন-লাঙলি। থবক্কী মতম লোইরবা মতুংদা মশাগী কারবার হৌদোকচনিংবা অগ্নিবীরশিংদা অনেম্বা রেত্তা লোন পীনবগীদমক্তা শেল থুম মন্ত্রালয়গা খুৎশম্নদুনা থবক থৌরম কয়াসু শীন লাঙলি। অগ্নিবীরশিংনা সুরক্ষাবীর ওইবখক নত্তনা সমৃধিবীরসু ওইগনি”, হায়না মহাক্না হায়খি। প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান অমসুং মমল নাইরবা ৱাখল্লোনশিংনা অগ্নিবীর খুদিংদা ইথিল পীদুনা লমজিংগনি হায়বগী থাজবা লৈ হায়না শ্রী রাজনাথ সিংহনা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল অসি অগ্নিবীর ত্রেনিং সেন্তর খুদিংদা লাইব তেলিকাস্ত তৌখি অমসুং থৌরমসিদা দিফেন্স স্তাফকী চীফ অনিল চাউহান, এয়র স্তাফকী চীফ এয়র চীফ মার্শেল ভি.আর. চাউধারী, নেভেল স্তাফকী চীফ এদমিরেল আর. হরি কুমার, আর্মী স্তাফকী চীফ জেনেরেল মনোজ পান্দে অমসুং দিফেন্স মন্ত্রালয়গী অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসরশিংনা শরুক য়াখি।

Ministry of Defence
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses first batch of Agniveers through video conferencing; Congratulates them on being the pioneers of path-breaking AGNIPATH scheme
The transformative policy will be a game changer in strengthening the Armed Forces & making them future ready: PM
“Efforts underway to modernise the Armed Forces as well as make them ‘Aatmanirbhar’”
Discussing challenges of new fronts of contactless warfare, PM says technologically-advanced soldiers will play a key role in Armed Forces
Discusses how AGNIPATH will empower women; Says, he looks forwards to seeing women Agniveers in all three forces
Raksha Mantri describes the scheme as a pioneering step towards building a strong & prosperous ‘New India’
Strengthening the country’s security apparatus is Government’s top priority amidst ever-evolving global scenario: Shri Rajnath Singh
16 JAN 2023 2:33PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the first batch of Agniveers of the three Services, who have commenced their basic training, via video conferencing on January 16, 2023. He congratulated the Agniveers on being the pioneers of the path-breaking Agnipath scheme. He highlighted that this transformative policy will be a game changer in strengthening the Armed Forces and making them future ready for the challenges that lie ahead. The Prime Minister affirmed that the young Agniveers will make the Armed Forces more youthful and tech-savvy.
Hailing the potential of Agniveers, the Prime Minister said that their spirit is reflective of the bravery of the Armed Forces which has always kept the flag of the nation flying high. He said that the experience which they will acquire through this opportunity will be a source of pride for life.
The Prime Minister said that ‘New India’ is filled with renewed vigour, and efforts are underway to modernise the Armed Forces as well as make them ‘Aatmanirbhar’. He said that in the 21st century, the way wars are fought is changing. Discussing the new fronts of contactless warfare and challenges of cyber warfare, he said technologically-advanced soldiers will play a key role in the Armed Forces. He added the current generation of youth especially have this potential and so the Agniveers will play a leading role in our armed forces in the times to come.
The Prime Minister also spoke about how the scheme will further empower women. He expressed happiness at how women Agniveers are adding pride to the Naval forces, and said that he looks forward to seeing women Agniveers in all three forces. The Prime Minister also recalled how women are leading armed forces on various fronts, citing examples of woman soldier posted in Siachen and women driving modern fighter planes.
The Prime Minister said that getting posted in different regions will give them an opportunity to get diverse experiences and that they should try to learn different languages and also about different cultures and ways of living. He said that teamwork and honing of leadership skills will add a new dimension to their personality. He exhorted Agniveers to remain curious about learning new things while simultaneously working on bettering their skills in the fields of their choice. Hailing the potential of youth and Agniveers, the Prime Minister concluded by saying that they are the ones who are going to provide leadership to the nation in the 21st century.
In his welcome remarks, Raksha Mantri Shri Rajnath Singh lauded the Prime Minister’s vision of ‘Ek Bharat Shrestha Bharat’, under which all sectors have set new targets and are making giant strides towards achieving them. He stated that the Ministry of Defence (MoD) has taken a number of decisions to empower the nation, terming AGNIPATH scheme as one of the most important and unprecedented reforms.
The Raksha Mantri asserted that strengthening the security apparatus of the country is the Government’s top-most priority amidst the ever-evolving global scenario and geopolitical uncertainty. In such a situation, the AGNIPATH scheme will make the profile of the Armed forces more youthful and tech-savvy, he said. Shri Rajnath Singh added that all efforts are being made so that the Agniveers are able to serve the society, along with the Armed Forces, with their strength and knowledge. The scheme is a pioneering step towards building a strong and prosperous ‘New India’.
Shri Rajnath Singh appreciated the fact that the scheme received encouraging response, with a large number of applicants turning up for the recruitment. He made special mention of the women Agniveers who are also being trained along with their male counterparts.
The Raksha Mantri pointed out that several ministries, including MoD, are coming forward for the welfare of Agniveers. “Reservation is being ensured for Agniveers on a number of posts in various departments of Ministry of Defence, Central Armed Police Forces and Ministry of Railways. Arrangements are being made jointly by MoD & Ministry of Education to ensure proper education to the Agniveers. In collaboration with Ministry of Finance, arrangements are being made to provide loans at reasonable rates to Agniveers, who wish to start self-employment or any business after service. Agniveers will not only become Surakshaveers, but also Samriddhiveers,” he said. Shri Rajnath Singh exuded confidence that all the Agniveers will be greatly inspired and guided by the vision & meaningful thoughts of the Prime Minister.
The Prime Minister’s address was telecast live on all Agniveer Training Centres and was attended by Chief of Defence Staff General Anil Chauhan, Chief of the Air Staff Air Chief Marshal VR Chaudhari, Chief of the Naval Staff Admiral R Hari Kumar, Chief of the Army Staff General Manoj Pande and other senior officers of Ministry of Defence.