প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা সিকন্দরাবাদতগী বিশাখপতনম ফাওবা শম্নহল্লিবা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন লমথাখ্রে
“ভন্দে ভারতনা তেলঙ্গানা অমসুং আন্ধ্র প্রদেশকী অপুনবা হেরিতেজপু শম্নহল্লগনি”
“ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা ভারতনা পুম্নমক্কী খ্বাইদগী ফবা পাম্মি তাক্লি”
“ভন্দে ভারত অসি অনৌবা ভারতকী তৌবা ঙম্বা অমসুং ফিরেপকী খুদমনি”
“কন্নেক্তিবিতীগা মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরনা মফম অনি শম্নহনবা খক্তা নত্তনা তাইবংগা লোয়ননা মঙলানশিংসু শম্নহল্লি অমসুং সবকা বিকাস ফংহল্লি”
“গতি (খোঙজেল) লৈবা মফমদা প্রগতি (চাউখৎপা) লৈ। চাউখৎপা মফমদা শোইদনা নুংঙাইবা ফংই”
“হৌখিবা চহি ৭-৮দা তৌখিবা থবক্না লাক্কদৌরিবা চহি ৭-৮ আসিদা ইন্দিয়ন রেলৱেজতা অওনবা পুরক্লগনি”
15 JAN 2023 12:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা বিশাখপতনমগা সিকন্দরাবাদকা শম্নহল্লিবা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন লমথাখ্রে। ত্রেন অসি ইন্দিয়ন রেলৱেজনা চেলহনখিবা নিপালশুবা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস ওইরগনি অমসুং অশাংবা কিমি ৭০০ কোনশিন্দুনা তেলুগু ঙাংবা রাজ্য অনি, তেলঙ্গানা অমসুং আন্ধ্র প্রদেশ শম্নহল্লিবা অহানবা ওইরগনি। মসিনা আন্ধ্র প্রদেশকী বিশাখপতনম, রাজামুনদ্রী অমসুং বিজয়ৱাদা স্তেসনশিংদা অমসুং তেলঙ্গানাগী খম্মম, ৱারঙ্গল অমসুং সিকন্দরাবাদ স্তেসনশিংদা খামগনি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা কুহ্মৈশিংগী মতাংদা ফোঙদোকখি অমসুং য়াইফরবা নুমিৎ অসিদা তেলঙ্গানা অমসুং আন্ধ্র প্রদেশনা অচৌবা খুদোল অমা ফংলি মসিনা আন্ধ্র প্রদেশ অমসুং তেলঙ্গানাগী অপুনবা হেরিতেজ অসি শম্নহল্লগনি। মহাক্না থৌরম অসিদা রাজ্য অনিগী মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না আর্মী দেনা লাকপদা আর্মদ ফোর্সশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎখি অমসুং হায়খি মদুদি ইন্দিয়ন আর্মী অসি মখোয়গী থৌনা-লিংজেল অমসুং প্রোফেসনেলিজমগীদমক খঙনৈ।
লৈবাক্কী শরুক পুম্নমক মরী লৈনহল্লিবা কুহ্মৈশিংগী মতাংদা মখা তারদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী ইন্দিয়ন রেলৱেজনা এক ভারত শ্রেস্থ ভারতকী ৱাখল্লোন্দা লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা শরুকশিং ভাব তানবা, খঙনবা অমসুং শম্নহন্নবা খুদোংচাবা পীদুনা লৈবাক্কী কাচিন-কোয়া ফাওদুনা চৎতুনা শম্নহল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা তীর্থ য়াত্রা চৎপা মীওইশিং অমসুং লমকোইবশিং অনিমক্তা চাউনা কান্নবা পীরগনি অমসুং সিকন্দরাবাদ অমসুং বিশাখপতনমগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন তৌবগী মতম হেন্না হন্থহল্লগনি।
“ভন্দে ভারত অসি অনৌবা ভারতকী তৌবা ঙম্বা অমসুং ফিরেপকী খুদম অমনি”, প্রধান মন্ত্রীনা মখা তারদুনা হায়, “মসি খোঙজেল য়াংনা চাউখৎপগী লম্বেল খল্লিবা ভারতকী খুদম অমনি”। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ত্রেন অসিদা মাগী মঙলানশিং অমসুং অনীংবশিংগী মাইকৈদা চংশিল্লিবা ভারত অমা, মাগী পান্দমশিং ফংবা পাম্বা ভারত অমা, মীথোই-মীহেনবা ওইনবা হোৎনরিবা ভারত অমা, মাগী প্রজাশিংদা খ্বাইদগী ফবা ফংহনবা পাম্মিবা ভারত অমা অমসিং মীখা পোনবগী ৱাখল্লোনগী য়োৎলিং থৎদৎতুনা আত্মনির্ভরতা ওইনবা মাইকৈদা চংশিল্লিবা ভারত অমগী মমি তারি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভন্দে ভারত ত্রেনশিংগা মরী লৈননা চত্থরিবা থবক্কী খোঙজেলগী মাংদা হায়খি। মহাক্না নুমিৎ ১৫গী মনুংদা চহি অসিদা অনিশুবা ভন্দে ভারত চেলহনখি অমসুং মসিনা থবক তৌবগী খোঙজেলদা অহোংবা লাক্লে তাক্লি। মহাক্না ভন্দে ভারত ত্রেনশিংগী ইন্দিজিনস করেক্তরগী মতাংদা অমসুং মীয়ামদা মখোয়না পীরিবা ইথিল অমদি ৱাখলদা চাউথোকচবা পোকহল্লিবা অদুগী মতাংদসু ফোঙদোকখি। মহাক্না হায় ভন্দে ভারত ত্রেন ৭না অপুনবা অশাংবা কিলোমিতর লাখ ২৩ কোনশিনখি, মসি পৃথিবী ৫৮রক কোইবগা মান্নৈ। মহাক্না হায়, হৌজিক ফাওবদা পেসেঞ্জর লাখ ৪০না ভন্দে ভারত ত্রেনশিংদা তোংদুনা চৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা কন্নেক্তিবিতী অমসুং খোঙজেল অমদি ‘সবকা বিকাস’কা লোয়ননা লৈনরিবা মখোয়গী মরী অসিগী মরক্তা হকথেংননা মরী লৈনৈ হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়, “কন্নেক্তিবিতীগা মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরনা মফম অনি শম্নহনবা খক্তা নত্তনা তাইবংগা মঙলানশিংগা, মার্কেৎকা মেন্যুফেকচরিংগা, মতিক চাবা ফম্পাক্কা তেলেন্তকী মরক্তা মরক্তা মরী লৈনহল্লি। কন্নেক্তিবিতীনা চাউখৎপগী ওইথোকপা য়াবশিং হেনগৎহল্লি”। মহাক্না মকা তারদুনা হায়, “গতি (খোঙজেল) লৈবা মফমদা প্রগতি (চাউখৎপা) লৈ। চাউখৎপা মফমদা শোইদনা নুংঙাইবা ফংই”।
প্রধান মন্ত্রীনা মোদর্ন কন্নেক্তিবিতীগী কান্নবা অসি অকক্নবা খরা খক্তনা ফংলমখিবা অমসুং য়াম্লবা মীশিংনা অতাংবা ত্রান্সপোর্তেসন্না মতম কয়া মাংহনবগী চৈথেং নংখিবা মতম অদু নীংশিংখি। ভন্দে ভারত ত্রেন্না ৱাখল্লোন অদু তুংওইনরম্লগা অওনবা পুরক্লি অমসুং খোঙজেল অমদি চাউখৎপগা লোয়ননা মীপুম খুদিংমক শম্নহনবগী মঙলান অদু তাক্লি। প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱেজকী অশোইবশিং অমসুং ফজদবা মশক অমদি নুংঙাইত্রবা ফীভম অসি ওইহনখিবা কান্নদ্রবা এপ্রচো অদু অফবা অমদি পুকচেল শেংনা হোৎনবা মতমদা অহোংবা পুরকপা ঙমখিবা মতম, সমস্যাশিং অসি কোকহনখি অমসুং হৌখিবা চহি নিপাল অসিদা মসিগী মন্ত্রা অসিনা ইন্দিয়ন রেলৱেজতা অওনবা পুরকপা ঙমখিবগী মতাংদা পনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি ইন্দিয়ন রেলৱেজতা চৎথোক-চৎশিন তৌবা অসি নুংঙাইরবা এক্সপরিয়েন্স অমা ওইরে। রেলৱে স্তেসন কয়ানা মতমগা চুনবা ভারতকী শক্তমগী মমি তারি। মহাক্না হায়, “হৌখিবা চহি ৭-৮দা তৌখিবা থবক্না লাক্কদৌরিবা চহি ৭-৮ অসিদা ইন্দিয়ন রেলৱেজতা অওনবা পুরক্লগনি”। শ্রী মোদীনা বিস্তাদোম কোচশিংগুম্বা থৌরাংশিং অমসুং তুরিজম চাউখৎহন্নবা হেরিতেজ ত্রেনশিং, অরাপ্পা মফমগী কৈথেলশিংদা লৌউ-শিংউগী পোত্থোক পুনবা কিসান রেলগী মতাংদা পনখি, সহর ২৪ হেনবনা মেত্রো নেৎৱার্ক লৈরে অমসুং ফ্যুচরিস্তিক রেপিদ রেল ত্রাঞ্জিৎ সিস্তেম অমা খোঙজেল য়াংনা চাউখৎলক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হৌখিবা চহি ৮দা তেলঙ্গানাদা রেলৱেজকা মরী লৈননা তৌখিবা শীংথানীংঙাই ওইবা থবক্কী মতাংদা পনখি। মহাক্না হায় ২০১৪দগী চহি ৮গী মমাংদা তেলঙ্গানাগী রেলৱেজকী বজেৎ অসি লুপা করোর ২৫০দগী তারমখি অদুবু ঙসিদি মসি লুপা করোর ৩০০০দা হেনগৎহনখ্রে। মহাক্না হায় মদুদি মেদকগুম্বা তেলঙ্গানাগী মফম কয়া অসি অহানবা ওইনা রেল সর্ভিসনা শম্নহনখি। মহাক্না হায় মদুদি অনৌবা রেল লাইনশিংগী কিলোমিতর ১২৫দগী তানা ২০১৪দগী চহি ৮গী মমাংদা তেলঙ্গানাদা শেমখি অমরোমদা হৌখিবা চহিদা তেলঙ্গানাদা অনৌবা রেল লাইন কিলোমিতর ৩২৫রোম শেমখি। মহাক্না হায় মদুদি কিলোমিতর ২৫০ হেনবগী ‘ত্রেক মলতি-ত্রেকিং’গী থবক অসি তেলঙ্গানাদা তৌখি অমসুং মসিগী ইলেক্ত্রিফিকেসনগী মতমগী মনুংদা রাজ্য অসিদা রেলৱে ত্রেকশিং ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌবা শরুক ৩ হেনগৎলকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “য়াম্না অথুবদা ঐখোয়না তেলঙ্গানাগী ব্রোদ গেজ রুৎ পুম্নমক ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌবগী থবক লোইশিল্লগনি”।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি ভন্দে ভারত অসিনা মতোল অমদগী আন্ধ্র প্রদেশকাসু শম্নহল্লি অমসুং কেন্দ্র সরকারনা আন্ধ্র প্রদেশতা রেল নেৎৱার্ক মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী থবক লেপ্পা লৈতনা তৌরি। ইজ ওফ লিবিং লোয়ননা ইজ ওফ দুইং বিজিনেস শাহৌ পীনবা কেন্দ্র সরকারনা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় হৌখিবা চহিশিংদা আন্ধ্র প্রদেশতা অনৌবা রেলৱে লাইনগী কিলোমিতর ৩৫০ শেম্বা অমসুং কিলোমিতর ৮০০গী মলতি-ত্রেকিং তৌবা লোইশিনখ্রে। ২০১৪গী মমাংগী মতমগা চাংদম্নবদা মহাক্না হায় মমাংগী সরকারগী মতমদা আন্ধ্র প্রদেশতা চহিগী ওইনা রেলৱে ত্রেকশিংগী শুপ্নগী কিলোমিতর ৬০ ইলেক্ত্রিফাইদ তৌখি অমসুং মসিগী খোঙজেল অসি হৌজিক্তি চহিদা কিলোমিতর ২২০ হেন্না হেনগৎহনখ্রে।
ৱারোল পীবা লোইশিল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “খোঙজেল অমদি চাউখৎপগী থৌওং অসি অসুম্না মখা চত্থখিগনি” অমসুং তেলঙ্গানা অমদি আন্ধ্র প্রদেশতা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন চেনবদা মীপুম খুদিংমক্তা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি।
থৌরম অদুদা রাজ্যপাল কুমারি তামিলিসাই সৌন্দরারজন, কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অশ্বিনি বৈশ্নো, শ্রী জি. কিশন রেদ্দী, রাজ্য মন্ত্রীশিং অমসুং মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্তশিংনা শরুক য়াখি।
বেকগ্রাউন্দ
ত্রেন অসি ভারত রেলৱেজনা হৌদোকপা ৮শুবা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসনি অমসুং মসি চাউরাক্নবা কিলোমিতর ৭০০ রোম শাংনা তেলুগু লোন ঙাংবা রাজ্য অনি হায়বদি তেলঙ্গানা অমসুং আন্ধ্র প্রদেস শম্নবা অহানবা ওইগনি। ত্রেন অসিনা আন্ধ্র প্রদেসকী বিশাখপতনম, রাজমুনদ্রী অমসুং বিজয়ৱাদা স্তেসনশিংদা লেপকনি অমসুং তেলঙ্গানাগী খম্মম, ৱারঙ্গল অমসুং সিকন্দরাবাদ স্তেসনশিংদা খামগনি।
লৈবাক অসিনা মশানা শাজবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেনশিং অসি খ্বাইদগী নৌবা পেসেঞ্জরশিংগী খুদোংচাবশিং য়াওরবা ত্রেনশিংনি অমসুং মসিনা য়াম্না য়াংবা, নুংঙাইবা অমসুং খুদোংচাবা কয়া পীগনি।
ত্রেন অসি হৌদোকপনা লমদম অসিদা তুরিজমদা ইনোৎ হাপ্পদা মতেং ওইরগনি অমদি নুংঙাইরবা অমদি হেন্না য়াঙবা খোঙচৎ ফংহল্লগনি‍। মসিনা লৈবাকসিদা হৌদোকখিবা ভন্দে ভারত ত্রেন নিপালশুবা ওইরগনি অমদি হান্নগী ত্রেনশিংগা চাংদম্নবদা হেন্না য়াংবা অমদি অতেনবা মতমগী মনুংদা অয়াঙবা খোঙজেল ফংবা ঙমদুনা হেন্না খুমাঙ চাওশিনবা ভর্জন অমা ওইরে‍। ভন্দে ভারত ২.০ অসি শুপ্নতগী সেকেন্দ ৫২দা পুদা কিলোমিতর ০দগী ১০০ ফাওবা য়ৌবা ঙম্বা, অমদি খ্বায়দগী য়াঙবা খোঙজেল পুংদা কিলোমিতর ১৮০ ওইবনচিংবা হেন্না খুমাঙ চাওশৎল্লবা অমদি ফগৎলবা ফীচরশিং য়াওরি‍। হেন্না ফগৎলবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অসি হান্নগী তন ৪৩০ লুম্বা ভর্জনগা চাংদম্নবদা তন ৩৯২ লুম্মী‍। মসিদা ৱাই-ফাই কন্তেন্ত ওন দিমান্দ ফেসিলিতীসু য়াওগনি‍। মমাঙগী ভর্জনগা চাংদম্নবদা ইঞ্চি ২৪গী মহুত্তা কোচ খুদিংদা ইঞ্চি ৩২গী স্ক্রীন হাপ্তুনা পেসেঞ্জরশিংদা ঈ-পাউ অমদি ইন্ফোতেনমেন্ত পীরি‍। বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অসিদা য়াওরিবা এ.সি.শিং অসি চাদা ১৫ হেন্না ইনর্জী ইফিসিএন্ত ওইদুনা অকোয়বগী ফীভমগা হেন্না ফ্রেন্দলী ওইগনি‍। ত্রেক্সন মোতোরগী উফুল চেন্দবা এয়র কুলিং য়াওদুনা, খোঙচৎ হেন্না নুংঙাইহনগনি‍। মমাঙদা একজেক্যুতিব ক্লাসখক্তদা হাপ্লম্বা সাইদ রিক্লাইনর সীত ফেসিলিতী হৌজিক্তি ক্লাস খুদিংদা ফংহল্লগনি‍। একজেক্যুতিব কোচশিংদা ১৮০-দিগ্রী উংবা য়াবা সীতশিং হাপ্লি‍।
ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসকী অনৌবা দিজাইন্দা, নুংশিৎ শেংদোক্নবগীদমক রুফ-মাউন্তেদ পেকেজ য়ুনিৎ (আর.এম.পি.য়ু.)দা ফোতো-কেতলাইতিক অল্ত্রাভাইওলেৎ এয়র প্যুরিফিকেসন সিস্তেম অমা হাপ্লি‍। সেন্ত্রেল সাইন্তিফিক ইনস্ত্রুমেন্ত ওর্গনাইজেসন (সি.এস.আই.ও.), চান্দিগরগী রিকম্মেন্দেসন মতুং ইন্না, সিস্তেম অসি অশেংবা নুংশিৎ অমদি হঞ্জিল্লকপা নুংশিৎকী খুত্থাঙদা নুংশিৎ চুমথোক্নবা অমদি মহিক মতাং, বেক্তরিয়া, ভাইরসনচিংবা শেংদোক্নবা আর.এম.পি.য়ু.গী নাকল অনিমক্তা দিজাইন তৌদুনা হাপ্লি‍।
বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ২.০না তোঙান তোঙানবা হেন্না ফবা অমদি এয়রক্রাফ্তকুম্না তৌবা খোঙচৎকী এক্সপরিএন্সশিং পীরি‍। মসিদা লমদমসিদা পুথোকচবা ত্রেন কোলিজন এভোইদেন্স সিস্তেম – কবচ অমা য়াওনা খুমাঙ চাওশিল্লবা স্তেত-ওফ-দি-আর্ত সেফ্তী ফীচরশিং য়াওরি‍।

Prime Minister's Office
PM flags off Vande Bharat Express train connecting Secunderabad with Visakhapatnam via video conferencing
“Vande Bharat will link the shared heritage of Telangana and Andhra Pradesh”
“Vande Bharat Express signifies that India wants the best of everything”
“Vande Bharat is a symbol of New India’s capability and resolve”
“Infrastructure related to connectivity not only connects two places but also links dreams with reality and ensures Sabka Vikas”
“Wherever there is Gati (speed), there is Pragati (Progress). Whenever progress takes place prosperity is assured”
“Work done in the last 7-8 years will transform the Indian Railway in the coming 7-8 years”
15 JAN 2023 12:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi flagged off the Vande Bharat Express train connecting Secunderabad with Visakhapatnam via video conferencing today. This train will be the eighth Vande Bharat Express to be introduced by Indian Railways and will be the first one connecting the two Telugu-speaking states of Telangana and Andhra Pradesh, covering a distance of around 700 km. It will have stoppages at Visakhapatnam, Rajahmundry and Vijayawada stations in Andhra Pradesh and at Khammam, Warangal and Secunderabad stations in Telangana.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted the festivities and said that in this auspicious atmosphere, Telangana and Andhra Pradesh are getting a grand gift which will connect the shared heritage of Andhra Pradesh and Telangana. He congratulated the people of the two states on occasion. He also paid tributes to the armed forces on Army Day and said that the Indian Army is known for its bravery and professionalism.
Continuing with the reference of festivities that connect all parts of the country, the Prime Minister said India Indian Railways also connects by traversing the length and breadth of the country providing opportunity to understand, know and connect various parts of the country in the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat.
The Prime Minister pointed out that the Vande Bharat express will greatly benefit both pilgrims and tourists and informed that the travel time between Secunderabad and Visakhapatnam will be further reduced.
“Vande Bharat is a symbol of New India’s capability and resolve”, the Prime Minister continued, “It is a symbol of that India which has chosen the path of rapid development.” The Prime Minister highlighted that the train reflects an India which is eager towards its dreams and aspirations, an India that wants to achieve its goal, an India that strives for excellence, an India that wants to deliver the best to its citizens, and an India that has broken the shackles of the mentality of slavery and heading towards atmanirbharta.
The Prime Minister also underlined the speed of work that is taking place with regard to Vande Bharat trains. He mentioned that within 15 days second Vande Bharat is operationalized this year and this indicates the speed of change on the ground. He also highlighted the indigenous character of Vande Bharat trains and their impact and pride in the minds of the people. He informed that 7 Vande Bharat Trains have covered the cumulative distance of 23 lakh kilometres, equivalent to 58 rounds of earth. More than 40 lakh passengers have traveled in Vande Bharat trains so far, he said.
The Prime Minister pointed to the direct link between connectivity and speed and their connection with ‘Sabka Vikas’. “Infrastructure related to connectivity not only connects two places but also links dreams with reality, manufacturing to market, talent to proper platform. Connectivity expands the possibilities of development”, he said. “Wherever there is Gati (speed), there is Pragati (Progress). Whenever progress takes place prosperity is assured”, he added.
The Prime Minister recalled the time when the benefits of modern connectivity were limited to a select few and the bulk of the population was suffering from expensive transportation wasting a lot of time. Vande Bharat train exemplifies the transformation of leaving that thinking behind and a vision of connecting everyone with speed and progress. The Prime Minister highlighted that the times of excuses and poor image of railways and a fatalist approach to the dismal situation changed when with good and honest intentions, these problems were addressed and in the past eight years, this is the mantra that transformed Indian railways.
The Prime Minister said that today traveling by Indian Railway is becoming a pleasant experience. Many Railway Stations reflect the image of modern India. “Work done in the last 7-8 years will transform the Indian Railway in the coming 7-8 years”, he said. Shri Modi elaborated on the measures like vistadome coaches and heritage trains to promote tourism, Kisan Rail to carry agricultural produce to far-flung markets, more than 2 dozen cities have got Metro network and a futuristic rapid rail transit system is emerging fast.
The Prime Minister pointed out the exceptional work that has been done regarding railways in Telangana, in the last 8 years. He informed that 8 years prior to 2014, Telangana had a budget of less than Rs 250 crore for the Railways but today it has increased to Rs 3000 crore. He informed that many areas of Telangana like Medak are now connected by rail service for the first time. He also noted that less than 125 kilometres of new rail lines were built in Telangana in the 8 years before 2014, while about 325 kilometres of new rail lines in Telangana in the last years. He also informed that the work of ‘track multi-tracking’ of more than 250 kilometres has also been done in Telangana and added that the electrification of railway tracks in the state has gone up 3 times during this electrification period. “Very soon we are going to complete the electrification work on all broad gauge routes in Telangana”, the Prime Minister informed.
The Prime Minister observed that the Vande Bharat is also connected to Andhra Pradesh from one end and informed that the Central Government is continuously working to strengthen the rail network in Andhra Pradesh. Highlighting the efforts of the Central Government to boost the Ease of Living as well as the Ease of Doing Business, the Prime Minister noted that in the past years, the construction of 350 kilometres of new railway lines and about 800 kilometres of multi-tracking has been completed in Andhra Pradesh. Compared to pre-2014, he observed that only 60 kilometres of railway tracks were electrified annually in Andhra Pradesh during the previous government and informed that this speed has now increased to more than 220 kilometres annually.
Concluding the address, the Prime Minister said, “This process of speed and progress will continue like this' ' and congratulated everyone on the Vande Bharat Express train to Telangana and Andhra Pradesh.
Governor Ms Tamilisai Soundararajan, Union Minister Shri Ashwini Vaishnaw, Shri G Kishan Reddy, state ministers, and members of Parliament were among those present on the occasion.
Background
This is the eighth Vande Bharat Express to be introduced by Indian Railways and is the first one connecting the two Telugu-speaking states of Telangana and Andhra Pradesh, covering a distance of around 700 km. The travel time from Secunderabad to Visakhapatnam will be reduced to eight and a half hours from 12 and a half hours. It will have stoppages at Visakhapatnam, Rajahmundry and Vijayawada stations in Andhra Pradesh and at Khammam, Warangal and Secunderabad stations in Telangana.
The indigenously designed train set of Vande Bharat Express is equipped with state-of-the-art passenger amenities. It will provide a faster, more comfortable and more convenient travel experience to rail users.
The introduction of the train will help boost tourism in the region and provide a comfortable and faster mode of travel. This will be the eighth Vande Bharat train to be introduced in the country and is an advanced version compared to the earlier ones, being much lighter and capable of reaching higher speeds in a shorter duration. Vande Bharat 2.0 is equipped with more advancements and improved features such as reaching a speed of 0 to 100 kilometres per hour in just 52 seconds, and a maximum speed of up to 180 kilometres per hour. The improved Vande Bharat Express will weigh 392 tons when compared to the previous version of 430 tons. It will also have a Wi-Fi content on-demand facility. Every coach has 32” screens providing passenger information and infotainment compared to 24” in the previous version. Vande Bharat Express will also be environmentally friendly as the ACs will be 15 per cent more energy efficient. With dust-free clean air cooling of the traction motor, travel will become more comfortable. A side recliner seat facility provided only to Executive Class passengers earlier will now be made available for all classes. Executive Coaches have the added feature of 180-degree rotating seats.
In the new design of Vande Bharat Express, a photo-catalytic ultraviolet air purification system is installed in the Roof-Mounted Package Unit (RMPU) for air purification. As recommended by Central Scientific Instruments Organisation (CSIO), Chandigarh, this system is designed and installed on both ends of RMPU to filter and clean the air free from germs, bacteria, viruses etc. coming through fresh air and return air.
The Vande Bharat Express 2.0 offers various superior and aircraft-like travelling experiences. It is equipped with advanced state-of-the-art safety features including an indigenously developed Train Collision Avoidance System - KAVACH.