প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰোজগাৰ মেলাৰ অধীনত নতুনকৈ অন্তৰ্ভুক্ত হোৱা নিযুক্তিপ্ৰাপ্ত সকলক প্ৰায় ৭১,০০০ নিযুক্তি পত্ৰ বিতৰণ কৰে
নতুন নিযুক্তিৰ বাবে অনলাইন অভিমুখীকৰণ পাঠ্যক্ৰম- কৰ্মযোগী প্ৰাৰম্ভ মডিউল মুকলি -
"ৰোজগাৰ মেলা হৈছে যুৱসকলক শক্তিশালী কৰা আৰু তেওঁলোকক ৰাষ্ট্ৰীয় বিকাশত অনুঘটক হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ আমাৰ প্ৰয়াস"
"চৰকাৰে চৰকাৰী চাকৰি প্ৰদান কৰাৰ বাবে মিছন মোডত কাম কৰি আছে"
"ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণৰ উদ্দেশ্যে যুৱসকলৰ প্ৰতিভা আৰু শক্তি সৰ্বোচ্চ অগ্ৰাধিকাৰত ব্যৱহাৰ কৰাৰ পক্ষত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰ"
"কৰ্মযোগী ভাৰত' প্ৰযুক্তি মঞ্চই উত্থান-পতনত এক ডাঙৰ সহায় কৰিব"
"বিশ্বজুৰি বিশেষজ্ঞসকল ভাৰতৰ বিকাশৰ গতিপথক লৈ আশাবাদী"
"চৰকাৰী আৰু ব্যক্তিগত খণ্ড দুয়োটাতে নতুন চাকৰিৰ সম্ভাৱনা নিৰন্তৰে বৃদ্ধি পাই আহিছে। উল্লেখযোগ্য ধৰণে এই সুযোগবোৰ যুৱসকলৰ বাবে তেওঁলোকৰ নিজৰ চহৰ আৰু গাওঁবোৰত সৃষ্টি হৈছে"
"ভাৰতক এখন উন্নত ৰাষ্ট্ৰ হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ পথত আমি সহকৰ্মী আৰু সহযাত্ৰী"
22 NOV 2022 11:42AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ' কনফাৰেঞ্চৰ জৰিয়তে ৰোজগাৰ মেলাৰ অধীনত নতুনকৈ অন্তৰ্ভুক্ত হোৱা নিযুক্তিপ্ৰাপ্ত সকলক প্ৰায় ৭১,০০০ নিযুক্তি পত্ৰ বিতৰণ কৰে। ৰোজগাৰ মেলাই নিযুক্তি সৃষ্টিত সহায়ক হিচাপে কাম কৰিব আৰু যুৱসকলৰ সশক্তিকৰণৰ লগতে ৰাষ্ট্ৰীয় উন্নয়নত প্ৰত্যক্ষ অংশগ্ৰহণৰ বাবে অৰ্থপূৰ্ণ সুযোগ প্ৰদান কৰিব বুলি আশা প্ৰকাশ কৰা হৈছে। ইয়াৰ পূৰ্বে অক্টোবৰত, ৰোজগাৰ মেলাৰ অধীনত নতুনকৈ অন্তৰ্ভুক্ত কৰা নিযুক্তিপ্ৰাপ্ত সকলক ৭৫,০০০ নিযুক্তি পত্ৰ প্ৰদান কৰা হৈছিল।
উপস্থিত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতৰ ৪৫খনত কৈও অধিক চহৰত ৭১,০০০ত কৈও অধিক যুৱক-যুৱতীক নিযুক্তি পত্ৰ প্ৰদান কৰা হৈছে যাৰ ফলত বহুতো পৰিয়ালৰ বাবে এক নতুন সুখৰ যুগৰ সৃষ্টি হৈছে । ধনতেৰাছৰ দিনা কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে যুৱসকলক ৭৫,০০০ নিযুক্তি পত্ৰ বিতৰণ কৰা বুলি তেওঁ সোঁৱৰণ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "আজিৰ ৰোজগাৰ মেলাই প্ৰমাণ কৰে যে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে দেশৰ যুৱপ্ৰজন্মক নিযুক্তিৰ সুযোগ প্ৰদান কৰাৰ বাবে মিছন মোডত কাম কৰি আছে"।
এমাহ পূৰ্বে ৰোজগাৰ মেলাৰ সূচনাৰ কথা স্মৰণ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন্তব্য কৰে যে কেইবাখনো কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চল আৰু ৰাজ্যই সময়ে সময়ে এনে ৰোজগাৰ মেলাৰ আয়োজন কৰি থাকিব। সংশ্লিষ্ট চৰকাৰে মহাৰাষ্ট্ৰ, গুজৰাট, উত্তৰ প্ৰদেশ, জম্মু-কাশ্মীৰ, লাডাখ, আন্দামান আৰু নিকোবৰ, লাক্ষাদ্বীপ, দমন আৰু ডিউ, দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলি আৰু চণ্ডীগড়ত হাজাৰ হাজাৰ যুৱক-যুৱতীক নিযুক্তি পত্ৰ প্ৰদান কৰাৰ বাবে তেওঁ সন্তোষ প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ কয় যে গোৱা আৰু ত্ৰিপুৰাইও কেইদিনমানৰ ভিতৰতে একে ধৰণৰ ৰোজগাৰ মেলাৰ আয়োজন কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই অভূতপূৰ্ব কৃতিত্বৰ বাবে দ্বৈত ইঞ্জিন চৰকাৰক কৃতিত্ব প্ৰদান কৰে আৰু ভাৰতৰ যুৱপ্ৰজন্মক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে সময়ে সময়ে এনে নিযুক্তি মেলা আয়োজন কৰা হ'ব বুলি আশ্বাস দিয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যুৱপ্ৰজন্ম হৈছে দেশৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ শক্তি। কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে তেওঁলোকৰ প্ৰতিভা আৰু শক্তি ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণৰ বাবে সৰ্বোচ্চ অগ্ৰাধিকাৰ অনুসৰি ব্যৱহাৰ কৰাৰ পক্ষত আছে । তেওঁ নতুনকৈ নিযুক্তিপ্ৰাপ্ত চৰকাৰী কৰ্মচাৰীসকলক আদৰণি জনায় আৰু প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ তেওঁলোকক সোঁৱৰাই দিয়ে যে তেওঁলোকে এক বিশেষ সময়ত, অৰ্থাৎ অমৃত কালত এই গুৰুত্বপূৰ্ণ দায়িত্ব গ্ৰহণ কৰিছে। তেওঁ অমৃত কালত এখন উন্নত ৰাষ্ট্ৰ হোৱাৰ দেশৰ সংকল্পত তেওঁলোকৰ ভূমিকাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। নিযুক্তিপ্ৰাপকসকলক কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ প্ৰতিনিধি হিচাপে তেওঁলোকৰ ভূমিকা আৰু কৰ্তব্যসমূহ ব্যাপকভাৱে বুজি পোৱা উচিত আৰু তেওঁলোকৰ কৰ্তব্য পালন কৰাৰ বাবে নিৰন্তৰ ক্ষমতা নিৰ্মাণৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিব লাগে বুলি তেওঁ সোঁৱৰাই দিয়ে।
আজি মুকলি কৰা কৰ্মযোগী ভাৰত প্ৰযুক্তি মঞ্চৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চৰকাৰী বিষয়াসকলৰ বাবে বহুতো অনলাইন পাঠ্যক্ৰম উপলব্ধ হোৱাৰ বিষয়ে অৱগত কৰে। চৰকাৰী কৰ্মচাৰীসকলৰ বাবে প্ৰস্তুত কৰা কৰ্মযোগী প্ৰাৰম্ভ শীৰ্ষক এটা বিশেষ পাঠ্যক্ৰমৰ ওপৰত তেওঁ গুৰুত্ব আৰোপ কৰে আৰু নতুন নিয়োগকৰ্তাসকলক ইয়াৰ পৰা সৰ্বাধিক লাভ উঠাবলৈ আহ্বান জনায়। ইয়াৰ সুবিধাসমূহৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ই তেওঁলোকৰ দক্ষতা বিকাশৰ বাবে এক উৎকৃষ্ট উৎস হ'ব আৰু লগতে অনাগত দিনবোৰত তেওঁলোক উপকৃত হ'ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহামাৰী আৰু যুদ্ধৰ ফলত বিশ্ব পৰ্যায়ত যুৱসকলৰ বাবে সৃষ্টি হোৱা সংকটৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ কয় যে এই কঠিন সময়ত সমগ্ৰ বিশ্বৰ বিশেষজ্ঞসকলেও ভাৰতৰ বিকাশৰ গতিপথক লৈ আশাবাদী ৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, ভাৰত সেৱা খণ্ডৰ এক মুখ্য শক্তি হৈ পৰিছে আৰু শীঘ্ৰেই ই বিশ্বৰ উৎপাদন কেন্দ্ৰও হ'ব। যদিও পিএলআইৰ দৰে পদক্ষেপে ইয়াত এক বৃহৎ ভূমিকা পালন কৰিব, মুখ্য ভেটি হ'ব দেশৰ যুৱ আৰু দক্ষ জনশক্তি। পিএলআই আঁচনিয়ে ৬০ লাখ চাকৰি সৃষ্টি কৰাৰ সম্ভাৱনা আছে বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জানিবলৈ দিয়ে। মেক ইন ইণ্ডিয়া, ভ’কেল ফৰ লোকেল আৰু স্থানীয়, গোলকীয় পদক্ষেপৰ দৰে অভিযানে নিযুক্তি আৰু স্ব-নিযুক্তিৰ বাবে নতুন সুযোগৰ সৃষ্টি কৰিছে বুলি তেওঁ কয়। "চৰকাৰী আৰু ব্যক্তিগত খণ্ড দুয়োটাতে নতুন চাকৰিৰ সম্ভাৱনা নিৰন্তৰে বৃদ্ধি পাই আহিছে। উল্লেখযোগ্যভাৱে যুৱসকলৰ বাবে তেওঁলোকৰ নিজৰ চহৰ আৰু গাওঁবোৰত এই সুযোগবোৰ উদ্ভৱ হৈছে। ইয়াৰ ফলত যুৱসকলৰ বাবে প্ৰব্ৰজনৰ বাধ্যবাধকতা হ্ৰাস পাইছে আৰু তেওঁলোকে নিজৰ অঞ্চলৰ বিকাশত তেওঁলোকৰ ভূমিকা পালন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে", তেওঁ এইদৰে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ষ্টাৰ্টআপৰ পৰা আৰম্ভ কৰি স্ব-নিযুক্তি আৰু মহাকাশৰ পৰা ড্ৰোনলৈকে বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত ব্যৱস্থা গ্ৰহণৰ দ্বাৰা সৃষ্টি হোৱা নতুন সুযোগৰ কথা উল্লেখ কৰে। ৮০,০০০ ষ্টাৰ্টআপে যুৱসকলক তেওঁলোকৰ প্ৰতিভা প্ৰদৰ্শন কৰাৰ সুযোগ প্ৰদান কৰিছে। স্বামিত্ব আঁচনি আৰু প্ৰতিৰক্ষা খণ্ডত ঔষধ, কীটনাশক আৰু মেপিঙত ড্ৰোনৰ ব্যৱহাৰ ক্ৰমান্বয়ে বৃদ্ধি পাই আহিছেয। ইয়াৰ ফলত যুৱসকলৰ বাবে নতুন চাকৰিৰ সৃষ্টি হৈছে, তেওঁ এইদৰে কয়। কিছুদিন পূৰ্বে ভাৰতত ব্যক্তিগত খণ্ডৰ দ্বাৰা ভাৰতৰ প্ৰথমখন মহাকাশ ৰকেট উৎক্ষেপণৰ কথা স্মৰণ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহাকাশ খণ্ডত মুকলি হোৱা সিদ্ধান্তক প্ৰশংসা কৰে যাৰ ফলত ভাৰতৰ যুৱপ্ৰজন্মৰ বাবে নিযুক্তিৰ সুযোগৰ সৃষ্টি হৈছে। তেওঁ ৩৫ কোটিৰ লগতে মুদ্ৰা ঋণৰ উদাহৰণো দিয়ে যিবোৰ মঞ্জুৰ কৰা হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গৱেষণা আৰু উদ্ভাৱনৰ দিশত আগুৱাই যোৱাক কৃতিত্ব প্ৰদান কৰে আৰু উল্লেখ কৰে যে ইয়াৰ ফলত দেশত নিযুক্তিৰ সুযোগ বৃদ্ধি পাইছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নিয়োগকৰ্তাসকলক তেওঁলোকৰ সন্মুখত উপস্থাপন কৰা নতুন সুযোগসমূহৰ সৰ্বাধিক সদ্ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে এই নিযুক্তি পত্ৰসমূহ এনে এক প্ৰৱেশ বিন্দু যিয়ে তেওঁলোকৰ বাবে বিকাশৰ পৃথিৱী মুকলি কৰে আৰু অভিজ্ঞতাৰ পৰা তথা তেওঁলোকৰ জ্যেষ্ঠসকলৰ পৰা শিকি তেওঁলোকক যোগ্য প্ৰাৰ্থী হ'বলৈ আহ্বান জনায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ শিক্ষাৰ অভিজ্ঞতা ভাগ বতৰা কৰি শেষত কয় যে মানুহৰ আত্মাৰ ভিতৰত থকা শিক্ষাৰ্থীজনক কেতিয়াও ধ্বংস হ'বলৈ দিয়া উচিত নহয়। শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে তেওঁ কেতিয়াও নতুন এটা কিবা শিকাৰ সুযোগ এৰি নিদিয়ে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নিয়োগকৰ্তাসকলক তেওঁলোকৰ অনলাইন প্ৰশিক্ষণৰ অভিজ্ঞতা ভাগ বতৰা কৰিবলৈ আৰু কৰ্মযোগী ভাৰত মঞ্চ উন্নত কৰাৰ বাবে গঠনমূলক প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰদান কৰিবলৈ কয়। "আমি ইতিমধ্যে ভাৰতক এখন উন্নত দেশলৈ পৰিণত কৰাৰ পথত আগবাঢ়িছোঁ। এই দৃষ্টিভংগীৰে আগবাঢ়ি যোৱাৰ সংকল্প লওঁ আহক", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এইদৰে ভাষণৰ সামৰণি মাৰে।
পৃষ্ঠভূমি
ৰোজগাৰ মেলা হৈছে নিযুক্তি সৃষ্টিক সৰ্বোচ্চ অগ্ৰাধিকাৰ দিয়াৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণৰ দিশত এক পদক্ষেপ। ৰোজগাৰ মেলাই নিযুক্তি সৃষ্টিত সহায়ক হিচাপে কাম কৰিব আৰু যুৱসকলক তেওঁলোকৰ সশক্তিকৰণৰ লগতে ৰাষ্ট্ৰীয় উন্নয়নত প্ৰত্যক্ষ অংশগ্ৰহণৰ বাবে অৰ্থপূৰ্ণ সুযোগ প্ৰদান কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছে। ইয়াৰ পূৰ্বে অক্টোবৰত, ৰোজগাৰ মেলাৰ অধীনত নতুনকৈ অন্তৰ্ভুক্ত কৰা নিযুক্তিপ্ৰাপ্ত সকলক ৭৫,০০০ নিযুক্তি পত্ৰ প্ৰদান কৰা হৈছিল।
নতুন নিযুক্তি পত্ৰসমূহৰ ভৌতিক প্ৰতিলিপিসমূহ সমগ্ৰ দেশৰ ৪৫ টা স্থানত (গুজৰাট আৰু হিমাচল প্ৰদেশৰ বাহিৰে) হস্তান্তৰ কৰা হ'ব। পূৰ্বে পূৰণ কৰা পদসমূহৰ শ্ৰেণীৰ উপৰিও শিক্ষক, প্ৰবক্তা, নাৰ্ছ, নাৰ্চিং বিষয়া, চিকিৎসক, ফাৰ্মাচিষ্ট, ৰেডিঅ'গ্ৰাফাৰ আৰু অন্যান্য কাৰিকৰী আৰু পেৰামেডিকেল পদসমূহো পূৰণ কৰা হৈছে। বিভিন্ন কেন্দ্ৰীয় সশস্ত্ৰ আৰক্ষী বাহিনীত গৃহ মন্ত্ৰালয়ে যথেষ্ট সংখ্যক পদ পূৰণ কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৰ্মযোগী প্ৰাৰম্ভ মডিউলৰো শুভাৰম্ভ কৰে। মডিউলটো বিভিন্ন চৰকাৰী বিভাগৰ সকলো নতুন নিযুক্তিৰ বাবে এটা অনলাইন অভিমুখীকৰণ পাঠ্যক্ৰম। ইয়াত অন্তৰ্ভুক্ত থাকিব চৰকাৰী কৰ্মচাৰীসকলৰ বাবে এক আচৰণ বিধি, কৰ্মস্থানৰ নৈতিকতা আৰু অখণ্ডতা, মানৱ সম্পদ নীতি আৰু অন্যান্য সুবিধা তথা ভাট্টা যি তেওঁলোকক নীতিবোৰৰ সৈতে খাপ খোৱাত আৰু নতুন ভূমিকালৈ সুচাৰুৰূপে পৰিৱৰ্তন কৰাত সহায় কৰিব। তেওঁলোকে নিজৰ জ্ঞান, দক্ষতা আৰু দক্ষতা বৃদ্ধিৰ বাবে igotkarmayogi.gov.in মঞ্চত অন্যান্য পাঠ্যক্ৰম অন্বেষণ কৰাৰ সুযোগ লাভ কৰিব।

Prime Minister's Office
PM distributes about 71,000 appointment letters to newly inducted recruits under Rozgar Mela
Launches Karmayogi Prarambh module - online orientation course for new appointees
“Rozgar Mela is our endeavour to empower youth and make them the catalyst in national development”
“Government is Working in mission mode to provide government jobs”
“Central government is according the highest priority to utilise talent and energy of youth for nation-building”
“The 'Karmayogi Bharat' technology platform will be a great help in upskilling”
“Experts around the world are optimistic about India's growth trajectory”
“Possibility of new jobs in both the government and private sector is continuously increasing. More, importantly, these opportunities are emerging for the youth in their own cities and villages”
“We are colleagues and co-travellers on the path of making India a developed nation”
22 NOV 2022 11:42AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi distributed about 71,000 appointment letters to newly inducted recruits under Rozgar Mela via video conferencing today. The Rozgar Mela is expected to act as a catalyst in furthering employment generation and providing meaningful opportunities to the youth for their empowerment as well as direct participation in national development. Earlier in October, 75,000 appointment letters were handed over to newly inducted appointees under Rozgar Mela.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that more than 71,000 youth are being given appointment letters in more than 45 cities in India which will result in a new era of happiness for so many families. He recalled that on the day of Dhanteras, the central government had distributed 75,000 appointment letters to the youth. “The Rozgar Mela of today is proof that the central government is working in mission mode to provide employment opportunities to the youth of the country”, the Prime Minister said.
Recalling the initiation of the Rozgar Mela a month ago, the Prime Minister remarked that several Union Territories and states will keep on organising such Rozgar Melas from time to time. He expressed delight that thousands of youth were provided appointment letters in Maharashtra, Gujarat, Uttar Pradesh, Jammu & Kashmir, Ladakh, Andaman and Nicobar, Lakshadweep, Daman and Diu, Dadra and Nagar Haveli and Chandigarh by the respective governments. He further added that Goa and Tripura are also organising similar Rozgar Melas in a few days' time. The Prime Minister credited the double-engine government for this tremendous feat and assured that such employment fairs will be organised from time to time to empower the youth of India.
The Prime Minister said that the youth is the biggest strength of the nation. The central government is according the highest priority to utilise their talent and energy for nation-building. He welcomed and complimented the new public servants. He reminded them that they are assuming this important responsibility in a very special time period, i.e. Amrit Kaal. He highlighted their role in the country’s resolve to be a developed nation in the Amrit Kaal. He asked them, as representatives of the central government, that they should understand their role and duties comprehensively and should constantly focus on capacity-building to perform their duties.
Throwing light on the Karmayogi Bharat technology platform that is launched today, the Prime Minister informed the availability of many online courses for government officials. He emphasised a special course designed for government employees called Karamyogi Prarambh and urged the new appointees to make the most out of it. Citing its benefits, the Prime Minister said that it will be a great source for their skill development as well as benefit them in the days to come.
The Prime Minister touched upon the crisis created for the youth at the global level due to the pandemic and the war. He said in this difficult time also experts around the world are optimistic about India's growth trajectory The Prime Minister said, as per the experts, India has become a major force in the service sector and soon it will be the manufacturing hub of the world too. While initiatives like PLI, the Prime Minister said, will play a huge role in this, the main foundation will be the youth and the skilled manpower of the country. The PLI scheme is likely to create 60 lakh jobs, the Prime Minister informed. Campaigns, like Make in India, Vocal for local, and taking local, global, are creating new opportunities for employment and self-employment, he added. “Possibility of new jobs in both the government and private sector is continuously increasing. More, importantly, these opportunities are emerging for the youth in their own cities and villages. This has reduced the compulsion of migration for the youth and they are able to play their role in the development of their area”, he said.
The Prime Minister highlighted the new opportunities created by measures in sectors ranging from startup to self-employment and space to drone. 80,000 startups are providing the youth opportunity to showcase their talent. Drones are being increasingly used in medicine, pesticide, and mapping in the Svamitva scheme and in the defence sector. This is creating new jobs for the youth, he said. Remembering the launch of India’s first space rocket by the private sector in India a few days ago, the Prime Minister lauded the decision to open up the space sector thereby creating employment opportunities for India’s youth. He also gave the example of 35 crores plus Mudra loans that have been sanctioned. The Prime Minister credited the forward push towards research and innovation and pointed out that it resulted in increased employment opportunities in the country.
The Prime Minister urged the appointees to make the most of the new opportunities that are presented to them. He highlighted that these appointment letters are only the entry point that opens up a world of growth for them and urged them to become deserving candidates by learning from experience and from their seniors. The Prime Minister concluded by sharing his experience of learning and said that one should never let the student within the soul perish. Shri Modi remarked that he never lets go of a chance to learn something new. The Prime Minister asked the appointees to share their experience of online training and provide constructive feedback to improve the Karmayogi Bharat platform. “We are already on our way to turning India into a developed country. Let’s take the resolve to move forward with this vision”, the Prime Minister concluded.
Background
The Rozgar Mela is a step towards the fulfilment of the Prime Minister’s commitment to accord the highest priority to employment generation. The Rozgar Mela is expected to act as a catalyst in furthering employment generation and providing meaningful opportunities to the youth for their empowerment as well as direct participation in national development. Earlier in October, 75,000 appointment letters were handed over to newly inducted appointees under Rozgar Mela.
The physical copies of the appointment letters to the new appointees will be handed over at 45 locations across the country (except Gujarat and Himachal Pradesh). In addition to the categories of posts filled earlier, posts of teachers, lecturers, nurses, nursing officers, doctors, pharmacists, radiographers and other technical and paramedical posts are also being filled. A significant number of posts are being filled by the Ministry of Home Affairs in various Central Armed Police Forces (CAPF).
The Prime Minister also launched the Karmayogi Prarambh module. The module is an online orientation course for all new appointees in various Government departments. It will include a code of conduct for Government servants, workplace ethics & integrity, human resource policies and other benefits and allowances that will help them to get acclimatized to the policies and transition smoothly into the new roles. They will also get an opportunity to explore other courses on igotkarmayogi.gov.in platform to enhance their knowledge, skills and competencies.