ভুবিজ্ঞান মন্ত্ৰালয়
৮ নৱেম্বৰ ২০২২, ১৭ কাতি ১৯৪৪শক সংবত্ মঙলবাৰে পূৰ্ণ গ্ৰাস চন্দ্ৰ গ্ৰহণ
06 NOV 2022 12:10PM by PIB Guwahati
৮ নৱেম্বৰ, ২০২২( ১৯৪৪ শক সংবত্ৰ ১৭ কাতি)ত পূৰ্ণ গ্ৰাস চন্দ্ৰগ্ৰহণ সংঘটিত হ’ব। চন্দ্ৰোদয়ৰ সময়ত এই গ্ৰহণ ভাৰতৰ সকলো স্থানৰ পৰাই দেখিবলৈ পোৱা যাব। অৱশ্যে গ্ৰহণৰ আংশিক অথবা পূৰ্ণাৱস্থা ভাৰতৰ কোনো স্থানৰ পৰাই দেখা পোৱা নাযাব, কিয়নো এই ঘটনা ভাৰতত চন্দ্ৰোদয়ৰ আগতেই আৰম্ভ হৈ যাব। গ্ৰহণৰ পূৰ্ণাৱস্থা আৰু আংশিক অৱস্থা দুয়োটাৰে শেহছোৱা দেশৰ পূব অংশৰ পৰা দেখিবলৈ পোৱা যাব। দেশৰ বাকী অংশৰ পৰা গ্ৰহণৰ আংশিক অৱস্থাৰ কেৱল সামৰণিছোৱাহে দেখিবলৈ পোৱা যাব।
দক্ষিণ আমেৰিকা, উত্তৰ আমেৰিকা, অষ্টোলিয়া, এছিয়া, উত্তৰ আটালাণ্টিক মহাসাগৰ তথা প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত গ্ৰহণ দেখিবলৈ পোৱা যাব।
ভাৰতীয় মান সময় অনুসৰি ঘণ্টা১৪.৩৯মিনিটত গ্ৰহণ আৰম্ভ হ’ব, যাৰ পূৰ্ণাৱস্থা ভাৰতীয় মান সময় অনুসৰি ঘণ্টা১৫.৪৬মিনিটত আৰম্ভ হ’ব। গ্ৰহণৰ পূৰ্ণাৱস্থাৰ সামৰণি ভাৰতীয় মান সময় অনুসৰি ঘণ্টা১৭.১২মিনিটত হ’ব তথা আংশিক অৱস্থাৰ সামৰণি ভাৰতীয় মান সময় অনুসৰি ঘণ্টা১৮.১৯মিনিটত হ’ব।
দেশৰ পূব ভাগত অৱস্থিত চহৰসমূহ যথা- কলকাতা আৰু গুৱাহাটীত চন্দ্ৰোদয়ৰ সময়ত গ্ৰহণৰ পূৰ্ণাৱস্থা চলি থাকিব। কলকাতাত চন্দ্ৰোদয়ৰ সময়ৰ পৰা পূৰ্ণাৱস্থাৰ সামৰণি পৰ্যন্ত সময়ছোৱাৰ দৈৰ্ঘ্য হ’ব ২০ মিনিট আৰু চন্দ্ৰোদয়ৰ সময়ৰ পৰা গ্ৰহণৰ আংশিক অৱস্থাৰ সামৰণি পৰ্যন্ত সময়ছোৱা হ’ব ১ ঘণ্টা ২৭ মিনিটৰ। গুৱাহাটীত চন্দ্ৰোদয়ৰ সময়ৰ পৰা পূৰ্ণাৱস্থাৰ সামৰণি পৰ্যন্ত সময়কাল হ’ব ৩৮ মিনিটৰ, অৱশ্যে ইয়াত চন্দ্ৰোদয়ৰ সময়ৰ পৰা গ্ৰহণৰ আংশিক অৱস্থাৰ সামৰণি পৰ্যন্ত সময়কাল হ’ব ১ ঘণ্টা ৪৫ মিনিটৰ।
সেইদৰে আন চহৰসমূহৰ দিল্লী, মুম্বাই, চেন্নাই আৰু বেংগালুৰুত পূৰ্ণাৱস্থাৰ সামৰণিৰ পিচত চন্দ্ৰোদয় হ’ব আৰু সেই সময় আংশিক গ্ৰহণ চলি থাকিব পাৰে, তথা উপৰিউক্ত চহৰসমূহত চন্দ্ৰোদয়ৰ সময়ৰ পৰা গ্ৰহণৰ আংশিক অৱস্থাৰ অন্ত পৰ্যন্ত সময়কাল ক্ৰমে ৫০মিনিট, ১৮মিনিট, ৪০মিনিট আৰু ২৯মিনিট পৰ্যন্ত হ’ব।
ভাৰতত দৃশ্যমান হ’ব লগা পৰৱৰ্তি চন্দ্ৰ গ্ৰহণ ২০২৩ চনৰ ২৮ অক্টোবৰত সংঘটিত হ’ব, যিটো আংশিক চন্দ্ৰ গ্ৰহণ হ’ব। ভাৰতত দৃশ্যমান হোৱা ইয়াৰ আগৰ চন্দ্ৰগ্ৰহণটো হৈছিল ২০২১চনৰ ১৯ নৱেম্বৰত, আৰু ই আংশিক চন্দ্ৰগ্ৰহণ আছিল। চন্দ্ৰগ্ৰহণ পূৰ্ণিমাত সংঘটিত হয়, যেতিয়া পৃথিৱীয়ে সূৰ্য আৰু চন্দ্ৰৰ মাজত থাকিব আৰু এই তিনিটাই একেডাল সৰলৰেখাতে অৱস্থান গ্ৰহণ কৰে। পূৰ্ণ চন্দ্ৰগ্ৰহণ তেতিয়া সংঘটিত হয় যেতিয়া চন্দ্ৰ সম্পূৰ্ণ ভাবে পৃথিৱীৰ প্ৰচ্ছায়াৰে আবৃত হৈ যায় আৰু আংশিক চন্দ্ৰ গ্ৰহণ তেতিয়া সংঘটিত হয় যেতিয়া চন্দ্ৰৰ এটা অংশ পৃথিৱীৰ প্ৰচ্ছায়াৰে ঢাক খাই যায়। ভাৰতৰ কিছুমান স্থানৰ গ্ৰহণ স্থানীয় সম্পৰ্কীয় পৰিস্থিতিসমূহৰ এক তালিকা তলত উল্লেখ কৰা হ’ল-
(উত্স: জিশ্যনেল এষ্ট্ৰনমী ছেণ্টাৰ, কলকাতা; ভাৰতীয় বতৰ বিজ্ঞান বিভাগ)
পূৰ্ণগ্ৰাস চন্দ্ৰ গ্ৰহণ, ৮ নৱেম্বৰ, ২০২২
চন্দ্ৰগ্ৰহণৰ বিভিন্ন পৰ্যায় দৃশ্যমান হ’ব লগা ভাৰতৰ কেতবোৰ স্থান
স্থান
চন্দ্ৰোদয়ৰ সময় (ভাৰতীয় মান সময়)
১৪ঘণ্টা৩৯মিনিটতআংশিক গ্ৰহণ আৰম্ভ হোৱাৰ(ভাৰতীয় মান সময়)
১৫ঘণ্টা ৪৬ মিনিটতপূৰ্ণগ্ৰাস আৰম্ভ(ভাৰতীয় মান সময়)
১৭ঘণ্টা ১২মিনিটত
পূৰ্ণাগ্ৰাসৰ সামৰণি(ভাৰতীয় মান সময়)
১৮ঘণ্টা ১৯মিনিটত গ্ৰহণৰ সামৰণি
(ভাৰতীয় মান সময়)
গ্ৰহণৰ সময়কাল
(চন্দ্ৰোদয়ৰ পৰা
গ্ৰহণৰ সামৰণি পৰ্যন্ত সময়কাল)
ঘ মি
ঘ মি
ঘ মি
ঘ মি
ঘ মি
ঘ মি
আগৰতালা
16 38
গ্ৰহণৰ আংশিক ভাৰতৰ কোনো স্থানৰ পৰাই দেখা পোৱা নাযাব কিয়নো এই ঘটনা ভাৰতত চন্দ্ৰোদয়ৰ আগতেই আৰম্ভ হৈ যাব
গ্ৰহণৰ পূৰ্ণাৱস্থা ভাৰতৰ কোনো স্থানৰ পৰাই দেখা পোৱা নাযাব কিয়নো এই ঘটনা ভাৰতত চন্দ্ৰোদয়ৰ আগতেই আৰম্ভ হৈ যাব
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 41
আহমেদাবাদ
17 56
*
দৃশ্যমান
0 23
আইজাল
16 32
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 47
আজমেৰA
17 43
*
দৃশ্যমান
0 36
এলাহাবাদ
17 15
*
দৃশ্যমান
1 04
অমৃতসৰ
17 33
*
দৃশ্যমান
0 46
বাংগালোৰ
17 50
*
দৃশ্যমান
0 29
ভাগলপুৰ
16 54
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 25
ভোপাল
17 36
*
দৃশ্যমান
0 43
ভুৱনেশ্বৰ
17 06
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 13
কেন্নানোৰ
18 01
*
দৃশ্যমান
0 18
চণ্ডিগড়
17 23
*
দৃশ্যমান
0 56
চেন্নাই
17 39
*
দৃশ্যমান
0 40
কোচিন
17 59
*
দৃশ্যমান
0 20
কোচবিহাৰ
16 42
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 37
কটক
17 05
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 14
দাৰ্জিলিং
16 46
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 33
ডেৰাডুন
17 22
*
দৃশ্যমান
0 57
দিল্লী
17 29
*
দৃশ্যমান
0 50
ডিব্ৰুগড়
16 17
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
2 02
দ্বাৰকা
18 12
*
দৃশ্যমান
0 07
গান্ধীনগৰ
17 55
*
দৃশ্যমান
0 24
গেংটক
16 44
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 35
গুৱাহাটী
16 34
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 45
গয়া
17 03
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 16
হৰিদ্বাৰ
17 21
*
দৃশ্যমান
0 58
হাজাৰিবাগ
17 02
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 17
হুবলি
17 55
*
দৃশ্যমান
0 24
হায়দৰাবাদ
17 40
*
দৃশ্যমান
0 39
ইম্ফল
16 26
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 53
ইটানগৰ
16 24
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 55
জয়পুৰ
17 37
*
দৃশ্যমান
0 42
জলন্ধৰ
17 28
*
দৃশ্যমান
0 51
জম্মু
17 31
*
দৃশ্যমান
0 48
কন্যাকুমাৰী
17 57
*
দৃশ্যমান
0 22
কৱালুৰ
17 42
*
দৃশ্যমান
0 37
কাৱৰত্তি
18 11
*
দৃশ্যমান
0 08
কহিমা
16 24
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 55
কোলহাপুৰ
17 59
*
দৃশ্যমান
0 20
কলকাতা
16 52
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 27
কৰাপুত
17 21
*
দৃশ্যমান
0 58
কোজিকোড়ে
17 59
*
দৃশ্যমান
0 20
*অনুৰূপ পৰিঘটনাৰ পিচত চন্দ্ৰ উদয় হোৱাৰ ইংগিত দিছে(অৰ্থাত্ সংশ্লিষ্ট পৰিঘটনাটি দৃস্যমান নহব)
উত্স: পজিশ্যনেল এষ্ট্ৰনমী ছেণ্টাৰ, কলকাতা; ভাৰতীয় বতৰ বিজ্ঞান বিভাগ
পৃথিৱী বিজ্ঞান মন্ত্ৰালয়, ভাৰত চৰকাৰ
PHASES OF ECLIPSE VISIBLE FROM CERTAIN PLACES OF INDIA
নগাঁও
17 25
*
দৃশ্যমান
0 54
পানাজী
17 59
*
দৃশ্যমান
0 20
পাটনা
17 01
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 18
পণ্ডিচেৰী
17 42
*
দৃশ্যমান
0 37
পুনে
17 58
*
দৃশ্যমান
0 21
পৰ্ট ব্লেয়াৰ
16 49
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 30
পুৰী
17 07
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 12
ৰাইপুৰ
17 22
*
দৃশ্যমান
0 57
ৰাজামুন্দ্ৰী
17 25
*
দৃশ্যমান
0 54
ৰাজকোত
18 05
*
দৃশ্যমান
0 14
ৰাঁচী
17 03
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 16
সম্বলপুৰ
17 12
*
দৃশ্যমান
1 07
শ্বিলং
16 33
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 46
চিমলা
17 24
*
দৃশ্যমান
0 55
শিৱসাগৰ
16 20
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 59
শিলচৰ
16 31
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 48
শিলিগুৰি
16 46
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 33
চিলভাছা
17 58
*
দৃশ্যমান
0 21
শ্ৰীনগৰ
17 29
*
দৃশ্যমান
0 50
শৃংগাৰী
17 57
*
দৃশ্যমান
0 22
তামেলং
16 25
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 54
থঞ্জাৱুৰ
17 46
*
দৃশ্যমান
0 33
তিৰুৱন্তপুৰম
17 58
*
দৃশ্যমান
0 21
ত্ৰিচুৰ
17 57
*
দৃশ্যমান
0 22
উদয়পুৰ
17 49
*
দৃশ্যমান
0 30
উজ্জৈইনী
17 43
*
দৃশ্যমান
0 36
বদোদৰা
17 54
*
দৃশ্যমান
0 25
বাৰনসী
17 10
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 09
বিজয়ৱাৰা
17 33
*
দৃশ্যমান
0 46
স্থান
চন্দ্ৰোদয়
ভাৰতীয় মান সময়
১৪ঘণ্টা৩৯মিনিটতআংশিক গ্ৰহণ আৰম্ভ হোৱাৰ(ভাৰতীয় মান সময়)
১৫ঘণ্টা ৪৬ মিনিটতপূৰ্ণগ্ৰাস আৰম্ভ(ভাৰতীয় মান সময়
১৭ঘণ্টা ১২মিনিটত
পূৰ্ণাগ্ৰাসৰ সামৰণি(ভাৰতীয় মান সময়)
১৮ঘণ্টা ১৯মিনিটত গ্ৰহণৰ সামৰণি
(ভাৰতীয় মান সময়)
গ্ৰহণৰ সময়কাল
(চন্দ্ৰোদয়ৰ পৰা
গ্ৰহণৰ সামৰণি পৰ্যন্ত সময়কাল)
ঘ মি
ঘ মি
ঘ মি
ঘ মি
ঘ মি
ঘ মি
লক্ষ্নৌ
17 16
গ্ৰহণৰ আংশিক ভাৰতৰ কোনো স্থানৰ পৰাই দেখা পোৱা নাযাব কিয়নো এই ঘটনা ভাৰতত চন্দ্ৰোদয়ৰ আগতেই আৰম্ভ হৈ যাব
গ্ৰহণৰ পূৰ্ণাৱস্থা ভাৰতৰ কোনো স্থানৰ পৰাই দেখা পোৱা নাযাব কিয়নো এই ঘটনা ভাৰতত চন্দ্ৰোদয়ৰ আগতেই আৰম্ভ হৈ যাব
*
দৃশ্যমান
1 03
মাদুৰাই
17 52
*
দৃশ্যমান
0 27
মাংগালোৰ
18 01
*
দৃশ্যমান
0 18
মিদনাপুৰ
16 57
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 22
মাউণ্ট আবু
17 53
*
দৃশ্যমান
0 26
মুম্বাই
18 01
*
দৃশ্যমান
0 18
মুৰ্শ্বিদাবাদ
16 49
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 30
মুজাফৰপুৰ
16 59
দৃশ্যমান
দৃশ্যমান
1 20
মহীশূৰ
17 54
*
দৃশ্যমান
0 25
নাগপুৰ
17 32
*
দৃশ্যমান
0 47
Nalgonda
17 37
*
Visible
0 42
Nasik
17 56
*
Visible
0 23
Nellore
17 38
*
Visible
0 41
Nowgong
17 25
*
Visible
0 54
Panaji
17 59
*
Visible
0 20
Patna
17 01
Visible
Visible
1 18
Pondicherry
17 42
*
Visible
0 37
Pune
17 58
*
Visible
0 21
Port Blair
16 49
Visible
Visible
1 30
Puri
17 07
Visible
Visible
1 12
Raipur
17 22
*
Visible
0 57
Rajamundry
17 25
*
Visible
0 54
Rajkot
18 05
*
Visible
0 14
Ranchi
17 03
Visible
Visible
1 16
Sambalpur
17 12
*
Visible
1 07
Shillong
16 33
Visible
Visible
1 46
Shimla
17 24
*
Visible
0 55
Sibsagar
16 20
Visible
Visible
1 59
Silchar
16 31
Visible
Visible
1 48
Siliguri
16 46
Visible
Visible
1 33
Silvassa
17 58
*
Visible
0 21
Srinagar
17 29
*
Visible
0 50
Sringeri
17 57
*
Visible
0 22
Tamelong
16 25
Visible
Visible
1 54
Thanjavur
17 46
*
Visible
0 33
Thiruvanantapuram
17 58
*
Visible
0 21
Trichur
17 57
*
Visible
0 22
Udaipur
17 49
*
Visible
0 30
Ujjain
17 43
*
Visible
0 36
Vadodara
17 54
*
Visible
0 25
Varanasi
17 10
Visible
Visible
1 09
Vijayawada
17 33
*
Visible
0 46

Ministry of Earth Sciences
Total Eclipse of the Moon on 08th, 2022, Tuesday, 17 Kartika, 1944 Saka Era
06 NOV 2022 12:10PM by PIB Delhi
A total lunar eclipse will occur on 8 November, 2022 (17 Kartika, 1944 Saka Era). The eclipse is visible from all places of India at the time of Moonrise. However, the beginning of the partial and total phases of the eclipse is not visible from any places of India as the phenomena will be in progress before Moonrise. Ending of both the total and the partial phases is visible from the eastern parts of the country. Only the ending of the partial phase is visible from the rest parts of the country.
This eclipse will be visible in the region covering South America, North America, Australia, Asia, the North Atlantic Ocean, and the Pacific Ocean.
The eclipse will begin at 14 hr 39 min IST. The total eclipse will start at 15 hr 46 min IST. The ending time of totality is 17h 12m IST and the ending time of partial phase is 18h 19m IST.
For the cities in eastern parts of the country, like Kolkata and Guwahati, at the time of Moonrise, the total phase of the eclipse will be in progress. For Kolkata, the duration of totality from Moonrise time upto the end is 20 min and the duration from Moonrise time upto end of partial eclipse is 1 hr 27 min. For Guwahati, the duration of totality from Moonrise time upto end is 38 min and the duration from Moonrise time upto end of partial eclipse is 1 hr 45 min.
For the other cities like Delhi, Mumbai, Chennai & Bengaluru, at the time of Moonrise, the partial eclipse after the end of totality will be in progress and for the above cities, the duration from the Moonrise time upto the end of partial eclipse will be 50 min, 18 min, 40 min and 29 min respectively.
The next lunar eclipse which will be visible from India is on 28th October, 2023 and the same is a partial eclipse. Last lunar eclipse which was visible from India was on 19 November, 2021 and it was a partial eclipse.
Lunar Eclipse occurs on a full moon day when the earth comes in between the Sun and the Moon and when all the three objects are aligned. A total lunar eclipse will occur when the whole moon comes under the umbral shadow of the Earth and the partial lunar eclipse occurs when only when a part of the moon comes under shadow of the Earth. A table relating to local circumstances of some places in India is appended separately for ready reference. (Source: Positional Astronomy Centre, Kolkata; India Meteorological Department)
TOTAL ECLIPSE OF THE MOON, 8 NOVEMBER, 2022
PHASES OF ECLIPSE VISIBLE FROM CERTAIN PLACES OF INDIA
Places
Moonrise Time
(IST)
Umbral phase
begins at
14h 39m (IST)
Totality
begins at
15 h 46m (IST)
Totality
Ends at
17h 12m (IST)
Umbral phase
Ends at
18 h 19m
( IST)
Duration of eclipse (from Moonrise time upto the end of umbral phase)
h m
h m
h m
h m
h m
h m
Agartala
16 38
Beginning of partial phase is not visible as the phenomenon will be in progress before moonrise of any
place in India
Beginning of totality phase is not visible as the phenomenon will be in progress before moonrise of any
place in India
Visible
Visible
1 41
Ahmadabad
17 56
*
Visible
0 23
Aijawl
16 32
Visible
Visible
1 47
Ajmer
17 43
*
Visible
0 36
Allahabad
17 15
*
Visible
1 04
Amritsar
17 33
*
Visible
0 46
Bangalore
17 50
*
Visible
0 29
Bhagalpur
16 54
Visible
Visible
1 25
Bhopal
17 36
*
Visible
0 43
Bhubaneswar
17 06
Visible
Visible
1 13
Cannanore
18 01
*
Visible
0 18
Chandigarh
17 23
*
Visible
0 56
Chennai
17 39
*
Visible
0 40
Cochin
17 59
*
Visible
0 20
Cooch Behar
16 42
Visible
Visible
1 37
Cuttack
17 05
Visible
Visible
1 14
Darjeeling
16 46
Visible
Visible
1 33
Dehradun
17 22
*
Visible
0 57
Delhi
17 29
*
Visible
0 50
Dibrugarh
16 17
Visible
Visible
2 02
Dwarka
18 12
*
Visible
0 07
Gandhinagar
17 55
*
Visible
0 24
Gangtok
16 44
Visible
Visible
1 35
Guwahati
16 34
Visible
Visible
1 45
Gaya
17 03
Visible
Visible
1 16
Haridwar
17 21
*
Visible
0 58
Hazaribagh
17 02
Visible
Visible
1 17
Hubli
17 55
*
Visible
0 24
Hyderabad
17 40
*
Visible
0 39
Imphal
16 26
Visible
Visible
1 53
Itanagar
16 24
Visible
Visible
1 55
Jaipur
17 37
*
Visible
0 42
Jalandhar
17 28
*
Visible
0 51
Jammu
17 31
*
Visible
0 48
Kanyakumari
17 57
*
Visible
0 22
Kavalur
17 42
*
Visible
0 37
Kavaratti
18 11
*
Visible
0 08
Kohima
16 24
Visible
Visible
1 55
Kolhapur
17 59
*
Visible
0 20
Kolkata
16 52
Visible
Visible
1 27
Koraput
17 21
*
Visible
0 58
Kozikode
17 59
*
Visible
0 20
* Indicates Moon rises after the corresponding phenomenon (i.e. corresponding phenomenon is not visible)
Source: Positional Astronomy Centre, Kolkata; India Meteorological Department
Ministry of Earth Sciences, Government of India
PHASES OF ECLIPSE VISIBLE FROM CERTAIN PLACES OF INDIA
Places
Moonrise Time
(IST)
Umbral phase
begins at
14h 39m (IST)
Totality
begins at
15 h 46m (IST)
Totality
Ends at
17h 12m (IST)
Umbral phase
Ends at
18 h 19m
( IST)
Duration of eclipse (from Moonrise time upto the end of umbral phase)
h m
h m
h m
h m
h m
h m
Lucknow
17 16
Beginning of partial phase is not visible as the phenomenon will be in progress before moonrise of any
place in India
Beginning of totality phase is not visible as the phenomenon will be in progress before moonrise of any
place in India
*
Visible
1 03
Madurai
17 52
*
Visible
0 27
Mangalore
18 01
*
Visible
0 18
Midnapore
16 57
Visible
Visible
1 22
Mount Abu
17 53
*
Visible
0 26
Mumbai
18 01
*
Visible
0 18
Murshidabad
16 49
Visible
Visible
1 30
Muzaffarpur
16 59
Visible
Visible
1 20
Mysore
17 54
*
Visible
0 25
Nagpur
17 32
*
Visible
0 47
Nalgonda
17 37
*
Visible
0 42
Nasik
17 56
*
Visible
0 23
Nellore
17 38
*
Visible
0 41
Nowgong
17 25
*
Visible
0 54
Panaji
17 59
*
Visible
0 20
Patna
17 01
Visible
Visible
1 18
Pondicherry
17 42
*
Visible
0 37
Pune
17 58
*
Visible
0 21
Port Blair
16 49
Visible
Visible
1 30
Puri
17 07
Visible
Visible
1 12
Raipur
17 22
*
Visible
0 57
Rajamundry
17 25
*
Visible
0 54
Rajkot
18 05
*
Visible
0 14
Ranchi
17 03
Visible
Visible
1 16
Sambalpur
17 12
*
Visible
1 07
Shillong
16 33
Visible
Visible
1 46
Shimla
17 24
*
Visible
0 55
Sibsagar
16 20
Visible
Visible
1 59
Silchar
16 31
Visible
Visible
1 48
Siliguri
16 46
Visible
Visible
1 33
Silvassa
17 58
*
Visible
0 21
Srinagar
17 29
*
Visible
0 50
Sringeri
17 57
*
Visible
0 22
Tamelong
16 25
Visible
Visible
1 54
Thanjavur
17 46
*
Visible
0 33
Thiruvanantapuram
17 58
*
Visible
0 21
Trichur
17 57
*
Visible
0 22
Udaipur
17 49
*
Visible
0 30
Ujjain
17 43
*
Visible
0 36
Vadodara
17 54
*
Visible
0 25
Varanasi
17 10
Visible
Visible
1 09
Vijayawada
17 33
*
Visible
0 46
* Indicates Moon rises after the corresponding phenomenon (i.e. corresponding phenomenon is not visible)