প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মহারাস্ত্রগী রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে
“মহারাস্ত্র সরকারনা নহারোলদা থবক পীনবগী মাইকৈদা অচেৎ ফিরেপকা লোয়ননা চংশিল্লি”
“থবক্কী মওং-মতৌশিং লেপ্পা লৈতনা হোংলক্লি অমসুং সরকারনা তোঙান-তোঙানবা থবক্কী মখলশিংগীদমক খুদোংচাবশিং লেপ্পা লৈতনা পীরি”
“থবক্কী অমসুং ইশানা ইশাদা থবক পীজবগী খুদোংচাবশিং অসি পুম্নমক্তা, দলিত-শোত্থরবা, ত্রাইবেল, জেনরেল ক্লাস অমসুং নুপীশিংদা থোং মান্ননা ফংহল্লি”
“কেন্দ্র সরকারনা মহারাস্ত্রগীদমক লুপা করোর লাখ ২ হেনবা প্রোজেক্ত ২২৫গী অয়াবা পীখ্রে”
03 NOV 2022 12:52PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও মেসেসকী থোংদা মহারাস্ত্র সরকারগী রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা ধান্তেরস্তা কেন্দ্রগী থাক্তা রোজগার মেলাগী ৱাখল্লোন অসি হৌদোকখি। মসি কেন্দ্র সরকারগী থাক্তা থবক লাখ ১০ পীনবগী কেম্পেনগী অহৌবনি। মদুদগী হৌনা প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাত অমসুং জে এন্দ কে সরকারশিংগী রোজগার মেলাশিংদা ৱা ঙাংখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি, “অতেনবা মতমগী মনুংদা রোজগার মেলা পাঙথোকপা অসিনা মহারাস্ত্র সরকারনা নহারোলদা থবক পীনবগী অচেৎপা ফিরেপকা লোয়ননা মাংদা চংশিল্লি হায়বা ময়েক শেংলে। অসিগুম্বা রোজগার মেলাশিং মহারাস্ত্রদা তুংদসু হেন্না পাঙথোক্কদবা অসিদা ঐহাক্না নুংঙাইবা পোকই”। মহারাস্ত্রগী হোম দিপার্তমেন্তদা অমসুং রাজ্য অসিগী রুরেল দিবেলপমেন্ত দিপার্তমেন্তদা এপোইন্তমেন্ত লিশিং কয়া পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অমৃত কাল অসিদা নহারোলনা মরু ওইবা থৌদাং লৌবা চাউখৎপা ভারত অমগী পান্দমদা লৈবাক্না থবক পাইখৎলি। মহাক্না হায়, থবক্কী মওং-মতৌশিং লেপ্পা লৈতনা হোংলক্লি অমসুং সরকারনা তোঙান-তোঙানবা থবক্কী মখলশিংগীদমক খুদোংচাবশিং লেপ্পা লৈতনা পীরি”। মহাক্না হায় মুদ্রা স্কিমনা নহারোলদা কোল্লাতেরেল ফ্রী লোনশিং পীরি অমসুং লুপা করোর লাখ ২০রোমগী লোনশিং হান্ননা পীথখ্রে। মতৌ অসুম্না স্তার্ত-অপশিং অমসুং এম.এস.এম.ই. সেক্তরদা চাউনা মতেং পাংলি। মহারাস্ত্রদা লৈরিবা নহারোলনা মসিদগী কান্নবা ফংলি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি, “সরকারগী খোঙথাংশিংগী মতাংদা খ্বাইদগী মরু ওইবা ৱাফম অসি থবক্কী অমসুং ইশানা ইশাদা থবক পীজবগী খুদোংচাবশিং অসি পুম্নমক্তা, দলিত-শোত্থরবা, ত্রাইবেল, জেনরেল ক্লাস অমসুং নুপীশিংদা থোং মান্ননা ফংহল্লি”। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংগা লোয়ননা থবক তৌরিবা নুপী করোর ৮দা লুপা করোর লাখ ৫গী তেংবাং পীথখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “ঙসি সরকারনা ইনফ্রাস্ত্রকচর, ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং লৈবাক শিনবা থুংবগী অতোপ্পা লমশিংদা রেকোর্দ ওইবা মওংদা ইনভেস্তমেন্তশিং তৌবা অসিনা অনৌবা থবক্কী খুদোংচাবশিং পীরি”। মহারাস্ত্রগা মরী লৈননা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য অসিগীদমক লুপা করোর লাখ ২ হেনবগী প্রোজেক্ত ২২৫রোম অয়াবা পীখ্রে। লুপা করোর লিশিং ৭৫ রোমগী রেলৱে প্রোজেক্তশিং অমসুং মোদর্ন রোদশিংগীদমক লুপা করোর ৫০ রোমগী প্রোজেক্তশিং অয়াবা পীখ্রে। মহাক্না হায়, “প্রোজেক্তশিং অসিগী থবক অসি হৌজিক পাইখৎলি নত্ত্রগা অথুবদা থবক পাইখৎগদবা ওইরি”। প্রধান মন্ত্রীনা লোইশিনবদা হায়খি, “সরকারনা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা শেনফম চাউনা চাদিং তৌরবা মতমদা মসিনা মরম ওইদুনা থবক্কী অনৌবা খুদোংচাবা করোর কয়া ফংহল্লি”।

Prime Minister's Office
PM addresses Maharashtra Rozgar Mela
“Maharashtra government is moving with strong resolve towards providing employment to the youth”
“The nature of jobs is changing rapidly and the government is also constantly creating opportunities for different types of jobs”
“Opportunities for employment and self-employment are becoming available equally to all, Dalit-backward, tribal, general class and women”
“Central government has approved about 225 projects worth more than 2 lakh crore for Maharashtra”
03 NOV 2022 12:52PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today addressed the Rozgar Mela of Maharashtra government via video message. The Prime Minister started the concept of Rozgar Mela at the central level on Dhanteras. This was the beginning of the campaign to provide 10 lakh jobs at the level of central government. Since then, the Prime Minister has addressed the Rozgar Melas of Gujarat and J&K governments. “It is clear from the organization of the Rozgar Mela in such a short time that the Maharashtra government is moving with strong resolve towards providing employment to the youth. I am also happy that in the coming times such job fairs will be further expanded in Maharashtra”, Shri Modi said. There will be thousands of appointments in the Home department of Maharashtra and the rural development department of the state.
The Prime Minister reiterated that in the Amrit Kaal the country is working on the target of developed India where youth will play a key role. He said “the nature of jobs is changing rapidly in the changing times, the government is also constantly creating opportunities for different types of jobs.” He said Mudra scheme is giving collateral free loans to the youth and 20 lakh crore worth of loans have already been disbursed. Similarly, start-ups and the MSME sector are being supported in a big way. Youngsters in Maharashtra have benefitted from this, he added.
The Prime Minister emphasized that “the most important thing about the efforts of the government is that these opportunities for employment and self-employment are becoming available equally to all, Dalit-backward, tribal, general class and women.” The Prime Minister mentioned 5 lakh crore rupees worth of assistance to 8 crore women who got associated with self help groups.
The Prime Minister said “today, the record investments that the government is making in infrastructure, information technology and other areas across the country is creating new employment opportunities.” In reference to Maharashtra, the Prime Minister informed that the central government has approved about 225 projects worth more than 2 lakh crore for the state. 75 thousand crore worth of Railway projects and 50 crore worth of projects for modern roads have been approved. “The work on these projects is either going on or the work is going to start very soon”, he said. The Prime Minister concluded “when the government spends such a huge amount on infrastructure, millions of new employment opportunities are created because of that.”