ঙাকশেল মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিফেন্স এক্সপো ২০২২দা হালনা দিজাইন তৌবা অমসুং শাবা ত্রেন্নর এয়রক্রাফ ঐচ.তি.তি-৪০ মাইখুম হাংদোকখ্রে
19 OCT 2022 3:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ১৯, ২০২২দা গুজরাতকী গান্ধীনগরদা পাংথোকপা ১২শুবা দিফেন্স এক্সপো ২০২২দা ইন্দিয়া পেভিলিয়ন্দা হিন্দুস্থান এরোনোতিক্স লিমিতেৎ(হাল)না লৈবাক অসিদা দিজাইন তৌবা অমসুং শাবা ত্রেন্নর এয়রক্রাফ ঐচ.তি.তি-৪০ মাইখুম হাংদোকখ্রে। থৌরম অদুদা দিফেন্স মিনিস্তর শ্রী রাজনাথ সিংহ অমসুং গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্রভাই পতেলশু শরুক য়াখি। এয়ারক্রাফ অসি খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজিনা শাবনি অমসুং পাইলোতশিংনা নুংঙাইনবা মওংদা দিজাইন তৌবনি। মসিদা লনাই উদোগশিংগা লোয়ন্না পু্ন্না চৎমিন্নদুনা মচাকশিংগী চাদা ৬০ হেন্না লৈবাক অসিদা শাবনি অমসুং মসি অত্মানির্ভর ভারতকী ময়েক লারবা খুদম অমনি।
ঐচ.তি.তি-৪০ অসি ফ্লাইত ত্রেনিং, এরোবেতিক্স, ইন্সত্রুমেন্ত ফ্লাইয়িং অমসুং ক্লোজ ফোর্মেসন ফ্লাইতশিংদা মরুওইনা শীজিন্নগনি অমসুং অতোপ্পা হিরমশিং হায়বদি নেভিগেসন অমসুং নুমিদাং পাইবদা শীজিন্নগনি। ভারতকী ঙাক-শেনগী ফোর্মশিংগী মরুওইবা ত্রেনিংগী দরকার ওইবশিং ফংনবা খ্বাইদগী ফবা তেক্নোলোজিদা দিজাইন তৌবগী খুদম অমনি।
চেকশিন্না চাংয়েং তৌরবা তর্বো-প্রোপ ইঞ্জিন অমদা শাবা এয়রক্রাফ অসিদা খ্বাইদগী নৌবা এভিওনিক্সশিং, এয়র-কন্দিসন কেবিন অমা অমসুং ইজেক্সন সিতশিং য়াওরি। এয়রক্রাফ অসিদা পাইলোতশিং হোংদোক-হোংজিন য়াবগী খুদোংচাবশিং, হোত-রিফুয়েল্লিং অমসুং হোত-তর্নএরাউন্দ তাইমগী খুদোংচাবশিং য়াওরি। সর্তিফিকেত পীনবগী দরকার ওইবা তেস্তশিং অহানবা ফ্লাইদতগী থারগা শুপ্নগী চহি ৬গী মনুংদা পাংথোকপা ঙমখ্রে।
ঐচ.তি.তি-৪০ অসি সিস্তেম খুদিংম চাংয়েং তৌবা লোইখ্রে, মসিদা পি.এস.ক্বিউ.আর পর্ফোমেন্স, হোত ৱেদর, সি লেভেল, ক্রোস ৱিন্দ ত্রাইয়েলশিং অমসুং এসিস্তেৎ তেক্নিকেল ত্রাইয়েলশিং য়াওরি। এয়রক্রাফ অসি নোংগী ঈশিং ঙাকথোকপা ঙম্বা অদু উৎখ্রে। এয়রক্রাফ অসি পাইবা য়াবগী প্রোবিসনেল ক্লিয়ারেন্স অদু সেন্তর ফোর মিলিতরি এয়রৱারদিনেস এন্দ সর্তিফিকেসন(সেমিলাক)দগী ফংলে।
REA3.jpg)
60ST.jpg)

Ministry of Defence
Prime Minister Shri Narendra Modi unveils indigenous trainer aircraft HTT-40, designed & developed by HAL, during DefExpo 2022
19 OCT 2022 3:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi unveiled HTT-40, an indigenous trainer aircraft designed and developed by Hindustan Aeronautics Limited (HAL), at the India Pavilion during 12th DefExpo in Gandhinagar, Gujarat on October 19, 2022. Raksha Mantri Shri Rajnath Singh, Chief Minister of Gujarat Shri Bhupendrabhai Patel were among those present on the occasion. The aircraft has state-of-the-art contemporary systems and has been designed with pilot-friendly features. With over 60 per cent in-house parts and collaboration of private industry, it is a shining example of the vision of ‘Aatmanirbhar Bharat’.
The HTT-40 would be used for basic flight training, aerobatics, instrument flying and close formation flights whereas its secondary roles would include navigation and night flying. It is a testament to the cutting-edge technology designed to meet primary training requirements of the Indian defence services.
Built around a meticulously-tested turbo-prop engine, the aircraft is equipped with the latest avionics, an air-conditioned cabin and ejection seats. It boasts of unique features like running change-over of pilots, hot-refuelling and short-turnaround time. All the tests required for certification were completed in record six years from the first flight.
The HTT-40 has completed all systems tests, all PSQR performances, hot weather, sea level and cross wind trials and user assisted technical trials. It demonstrated rain water resistance. Provisional clearance for airworthiness of the aircraft is received from Centre for Military Airworthiness and Certification (CEMILAC).
REA3.jpg)
60ST.jpg)