বিত্ত মন্ত্ৰালয়
২০২২-২৩ বিত্তীয় বৰ্ষৰ বাবে ০৮.১০.২০২২ লৈকে প্ৰত্যক্ষ কৰ সংগ্ৰহ
09 OCT 2022 11:43AM by PIB Guwahati
৮ অক্টোবৰ, ২০২২লৈকে প্ৰত্যক্ষ কৰ সংগ্ৰহৰ অস্থায়ী পৰিসংখ্যাসমূহ নিয়মিত বৃদ্ধি পাই আছে।
৮ অক্টোবৰ, ২০২২লৈকে প্ৰত্যক্ষ কৰ সংগ্ৰহে দেখুৱায় যে মুঠ সংগ্ৰহ হৈছে ৮.৯৮ লাখ কোটি টকা, যি যোৱা বছৰৰ একে সময়ৰ মুঠ সংগ্ৰহৰ তুলনাত ২৩.৮% অধিক। প্ৰত্যক্ষ কৰ সংগ্ৰহ, ৰিফাণ্ডৰ পাছত মুঠ পৰিমাণ হৈছে ৭.৪৫ লাখ কোটি টকা, যি যোৱা বছৰৰ একে সময়ৰ বাবে মুঠ সংগ্ৰহৰ তুলনাত ১৬.৩% অধিক। এই সংগ্ৰহ হৈছে ২০২২-২৩ বিত্তীয় বৰ্ষৰ বাবে প্ৰত্যক্ষ কৰৰ মুঠ আনুমানিক বাজেটৰ ৫২.৪৬%।
মুঠ ৰাজহ সংগ্ৰহৰ ক্ষেত্ৰত কৰ্পোৰেট আয়কৰ (চিআইটি) আৰু ব্যক্তিগত আয়কৰ (পিআইটি)ৰ বিকাশৰ হাৰ ১৬.৭৩%, আনহাতে পিআইটিৰ বাবে (এছটিটি সহ) এই হাৰ ৩২.৩০%। ৰিফাণ্ডৰ সংযোজনৰ পিছত, চিআইটি সংগ্ৰহত মুঠ বৃদ্ধি হৈছে ১৬.২৯% আৰু পিআইটি সংগ্ৰহত বৃদ্ধি হৈছে ১৭.৩৫% (কেৱল পিআইটি)/১৬.২৫% (এছটিটি সহ পিআইটি)।
১ এপ্ৰিল, ২০২২ৰ পৰা ৮অক্টোবৰ ২০২২লৈকে ১.৫৩লাখ কোটি টকাৰ ৰিফাণ্ড জাৰি কৰা হৈছে, যি আগৰ বছৰৰ একে সময়ছোৱাত জাৰি কৰা ৰিফাণ্ডতকৈ ৮১.০% অধিক।

Ministry of Finance
Direct Tax Collections for F.Y. 2022-23 up to 08.10.2022
09 OCT 2022 11:43AM by PIB Delhi
The provisional figures of Direct Tax collections up to 8th October, 2022 continue to register steady growth.
Direct Tax collections up to 8th October, 2022 show that gross collections are at Rs. 8.98 lakh crore which is 23.8% higher than the gross collections for the corresponding period of last year. Direct Tax collection, net of refunds, stands at Rs. 7.45 lakh crore which is 16.3% higher than the net collections for the corresponding period of last year. This collection is 52.46% of the total Budget Estimates of Direct Taxes for F. Y. 2022-23.
So far as the growth rate for Corporate Income Tax (CIT) and Personal Income Tax (PIT) in terms of gross revenue collections is concerned, the growth rate for CIT is 16.73% while that for PIT (including STT) is 32.30%. After adjustment of refunds, the net growth in CIT collections is 16.29% and that in PIT collections is 17.35% (PIT only)/16.25% (PIT including STT).
Refunds amounting to Rs.1.53 lakh crore have been issued during the period 1st April, 2022 to 8th October 2022, which are 81.0% higher than refunds issued during the same period in the preceding year.