Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves development of Container Terminal at Tuna-Tekra, Deendayal Port on Build, Operate & Transfer (BOT) basis under Public-Private-Partnership (PPP) mode
12 OCT 2022 4:14PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi has approved development of Container Terminal at Tuna-Tekra, Deendayal Port on Build, Operate & Transfer (BOT) basis under Public-Private-Partnership (PPP) mode.
The estimated cost of Rs 4,243.64 crore will be on the part of the Concessionaire and an estimated cost of common user facilities of Rs 296.20 Crore will be on the part of the Concessioning Authority toward development of common user facilities.
Impact:
On commissioning of the Project, it shall cater to the future growth in Container Cargo traffic. From 2025, a net gap of 1.88 Million TEUs shall be available which can be catered by tune Tekra Development of a state-of-the-art container terminal at Tuna-Tekra will give it a strategic advantage as it will be the closed container terminal serving the vast hinterland of northern part of India (Jammu and Kashmir, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh and Rajasthan). In addition to increasing the business potential of Kandla, the project will boost the economy and generate employment.
Details:
1. The proposed project is proposed to be developed on BOT basis by a private developer/Build Operate & Transfer (BOT) Operator to be selected through an international competitive bidding process. The Concessionaire shall be responsible for the design, engineering, financing, procurement, implementation commissioning, operation, management and maintenance of the Project under the Concession Agreement (CA) to be executed by the Concessionaire (BOT Operator) and the Concession Authority (Deendayal Port Authority) for a period of 30 (thirty) years for handling designated cargos. The Concessioning Authority shall be responsible for common supporting infrastructure viz., common Access Channel and common road.
2. The Project consists of construction of an off-shore berthing structure for handling three vessels at a time with allied facilities at cost of Rs 4,243.64 Crore and handling capacity of 2.19 Million TEUs per annum.
3. Initially, the Project will cater 14m draught vessels of 6000 TEUs and accordingly, common Access Channel will be dredged & maintained by the Concessioning Authority at 15.50m to navigate container vessels of 14m draught all round the clock. During the concession period, the Concessionaire will have liberty to handle vessels up to 18m draught by deepening/widening its approach channel, berth pocket and turning circle. The draft of Access Channel may be increased based on mutual agreement between the Concessioning Authority and the Concessionaire on cost sharing at the time of proposal for increasing in draft.
Background:
Deendayal Port is one of the twelve Major Ports in India and is located on the West Coast of India, in the Gulf of Kutch in the State of Gujarat. Deendayal Port primarily services northern India, including the land locked Jammu and Kashmir, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh and Rajasthan.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী মন্দলনা পব্লিক প্রাইবেৎ পার্তনরশিপ (পি.পি.পি.) মোদকী মখাদা বিল্দ, ওপরেৎ এন্দ ত্রান্সফর বেসিস্তা দীনদয়াল পোর্তকী তুনা তেকরাদা কন্তেনর তর্মিনেল শেমগৎনবা অয়াবা পীখ্রে
12 OCT 2022 4:14PM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা মখিবা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকনোমিক এফিয়র্সনা পব্লিক প্রাইবেৎ পার্তনরশিপ (পি.পি.পি.) মোদকী মখাদা বিল্দ, ওপরেৎ এন্দ ত্রান্সফর (বি.ও.তি.) বেসিস্তা দীনদয়াল পোর্তকী তুনা তেকরাদা কন্তেনর তর্মিনেল শেমগৎনবা অয়াবা পীখ্রে।
চংগনি পানরিবা শেনফম লুপা করোর ৪,২৪৩.৬৪ অসি কনসেসনিয়রগী শরুক ওইগনি অমসুং লুপা করোর ২৯৬.২০গী কম্মন য়ুজর ফেসিলিতীশিংগী চংগনি পানরিবা শেনফম অসিনা কম্মন য়ুজর ফেসিলিতীশিং শেমগৎনবা লৈরিবা কনসেসনিং ওথোরিতীগী শরুক ওইগনি।
ইম্পেক্ত:
প্রোজেক্ত অসি কম্মিসন তৌবনা কন্তেনর কার্গো ত্রাফিক্তা তুংলমচৎকী শাহৌ লৈহনগনি। ২০২৫দগী হৌদুনা তি.ই.য়ু. মিলিয়ন ১.৮৮গী নেৎ গেপ লৈরগনি মসিনা তুনা তেকরাগী খ্বাইদগী নৌবা কন্তেনর তর্মিনেলগী তুনা তেকরা দিবেলপমেন্তদা শীজিন্নদুনা মসিনা স্ত্রেতেজিক ওইবা কান্নবা অমা পীরগনি মরমদি মসিনা ভারতকী অৱাং থংবা শরুক্কী (জম্মু অমসুং কাশ্মির, উত্তর প্রদেশ, মধ্য প্রদেশ অমসুং রাজস্থানগী রাজ্যশিং) চাউখ্রবা সমুদ্র নত্ত্রগা তুরেল তোর্বান্দগী লাপ্না লৈবা মফমশিংগী খ্বাইদগী নকপা কন্তেনর তর্মিনেল ওইরগনি। কান্দলাগী ললোন-ইতিক তৌবগী মতিক-ময়াই হেনগৎহনবগী মথক্তা প্রোজেক্ত অসিনা শেন্মীৎলোন শাহৌ পীরগনি অমসুং থবক ফংহল্লগনি।
অকুপ্পা ৱারোল:
1. ইন্তর্নেস্নেল কম্পিতিতিব বিদ্দিং প্রোসেস অমগী খুত্থাংদা খনগৎকদবা প্রাইবেৎ দিবেলপর/বিল্দ ওপরেৎ এন্দ ত্রান্সফর (বি.ও.তি.) ওপরেতর অমনা বি.ও.তি. বেসিস্তা প্রোজেক্ত অসি দিবেলপ তৌগনি। চহি ১০গী মতমগী ওইনা মরী লৈনবা কার্গোশিংগী হেন্দল তৌনবা কনসেসনিয়র (প্রাইবেৎ দিবেলপর/বি.ও.তি. ওপরেতর) অমসুং কনসেসনিং ওথোরিতী (দীনদয়াল পোর্ত ওথোরিতী)না চত্থবা কনসেসন এগ্রীমেন্তগী (সি.এ.) মখাদা প্রোজেক্ত অসি দিজাইন, ইঞ্জিনীয়রিং, ফাইনান্সিং, প্রোক্যুর্মেন্ত, ইমপ্লিমেন্তেসন, কম্মসিন, ওপরেসন, মেনেজমেন্ত অমসুং মেন্তেনেন্সকী থৌদাং কনসেসনিয়রনা লৌগনি। কনসেসনিং ওথোরিতীনা কম্মন সপ্পোর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর মমিং ওইনা পল্লবদা কম্মন এক্সেস চেনেল অমসুং কম্মন য়ুজর রোদকী থৌদাং লৌগনি।
2. প্রোজেক্ত অসিদা লুপা করোর ৪,২৪৩.৬৪গী শেনফম চংনা এলাইদ ফেসিলিতীশিং য়াওবা মতম অমতদা ভেসেল মরি হেন্দল তৌনবা অমসুং চহিদা তি.ই.য়ু. মিলিয়ন ২.১৯গী কেপাসিতী হেন্দল তৌবা ঙম্বা ওফ-শোর বর্থিং স্ত্রকচর অমা শাবা য়াওরি।
3. অহানবদা প্রোজেক্ত অসিনা তি.ই.য়ু. ৬০০০গী মিতর ১৪গী দ্রাউত ভেসেলশিংদা কান্নবা পীরগনি অমসুং মসিগী মতুং ইন্না পুং কুনমরি চুপ্না মিতর ১৪গী দ্রাউত ওইবা কন্তেনর ভেসেলশিং নেবিগেৎ তৌনবা মিতর ১৫.৫দা কনসেসনিং ওথোরিতীনা কম্মন এক্সেস চেনেল অসি দ্রেদজ অমসুং মেন্তেন তৌগনি। কনসেসনগী মতমগী মনুংদা কনসেসনিয়রনা মাগী এপ্রোচ চেনেল, বর্থ পোক্কেৎ লুহন্দুনা অমসুং পাকথোক্তুনা অমসুং সর্কল তর্নিং তৌদুনা মিতর ১৮ ফাওবগী ভেসেলশিং হেন্দল তৌবগী হক লৈ। এক্সেস চেনেলগী দ্রাফ অসি দ্রাফতা হেনগৎহন্নবগীদমক প্রপোজেল পুখৎখিবা মতমদা লেমখিবা অসিগুম্বা কোস্ত সিয়রিং মেকানিজমশিংগা মরী লৈনবা কোস্ত সিয়রিং অমসুং অতোপ্পা হীরমশিংদা কনসেসনিং ওথোরিতী অমসুং কনসেসনিয়রগী মরক্তা পীনখিবা য়ান্ন-ৱারোলদা য়ুম্ফম ওইরগা হেনগৎহনবা য়াই।
বেকগ্রাউন্দ:
দীনদয়াল পোর্ত অসি ভারতকী মরু ওইবা হীথাংফম তরানিথোইগী মনুংদা আমনি অমসুং মসি গুজরাতকী রাজ্যগী গল্ফ ওফ কচ্ছতা ভারতকী নোংচুপ থংবা তোর্বান্দা লৈ। মসিনা সমুদ্র লৈতবা জম্মু অমসুং কাশ্মির, উত্তর প্রদেশ, মধ্য প্রদেশ অমসুং রাজস্থানগুম্বা লম য়াওনা অৱাং থংবা ভারতকী মপুং ওইনা শেবা তৌরি।