রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভারতকী রাস্ত্রপতি ওক্তোবর ১২দগী ১৪ ফাওবা ত্রিপুরা অমসুং অসামদা চৎকনি
11 OCT 2022 7:26PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মু ওক্তোবর ১২-১৪, ২০২২দা ত্রিপুরা অমসুং অসামদা চৎকনি।
ওক্তোবর ১২, ২০২২দা রাস্ত্রপতিনা ত্রিপুরা স্তেৎ জুদিসিএল একাদেমী শঙ্গাগনি অমসুং অগরতালাগী নরসিংগরদা ত্রিপুরা নেসনেল লো য়ুনিভর্সিতিগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। নুমিৎ অসিদা মহাক্না ভর্চুএল ওইনা অগরতালাগী কেপিতেল কমপ্লেক্সতা এম.এল.এ হোস্তেল অমশু শঙ্গাগনি অমসুং লম্বীশিং, স্কুলশিং অমসুং মহৈরোয়শিংগী হোস্তেল য়াওনা ত্রিপুরা সরকারগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি। অগরতালা মহারাজা বিরেন্দ্র কিসোর মনিক্যা মিউজম এন্দ কলচরেল সেন্তর অমসুং আই.আই.আই.তি-অগরতালা রবিন্দ্র সাতা বারসিকি ভাবন, অগরতালাদগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। নুমিদাংৱাইরমদা, অগরতালাগী তাউন হোলদা ত্রিপুরাগী রাজ্যপালনা শীনবা তরাম্না ওকপগী থৌরম অমদা রাস্ত্রপতি শরুক য়াগনি।
ওক্তোবর ১৩, ২০২২দা, রাস্ত্রপতিনা অগরতালা রেলৱেজ স্তেসন্দগী গুৱাহাতি-কোলকাতা-গুৱাহাতি ত্রেন অগরতালা ফাওবা য়ৌবা অমসুং অগরতালা-জিরিবাম-অগরতালা জন সতাব্দি এক্সপ্রেস মনিপুরগী খোঙশাং ফাওবা য়ৌবা লমথাগনি।
নুমিৎ অদুমক্তদা, আই.আই.তি গুৱাহাতিদা রাস্ত্রপতিনা ভর্চুএল ওইনা ইলেকত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি মিনিস্ত্রি, হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রি অমসুং অসাম সরকারগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি/উরেপ-উয়ুং তমগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অদুগী মনুংদা আই.আই.তি গুৱাহাতিদা সুপরকম্পুতর পারম কামরুপা অমসুং অৱাংবা থাক্কী মাইক্রোৱেব কম্পোনেন্তশিংগী দিজাইন অমসুং দিবলপমেন্তগী মফম; ধুব্রিদা মেদিকেল কোলেজ অমসুং হোস্পিতাল;দিব্রুগর(অসাম) অমসুং জবালপুর(মধ্য প্রদেস)তা ওফ নেসনেল ইন্সতিতুৎ ওফ ভাইরোলোজিগী জোনেল ইন্সতিতুৎশিং য়াওরি। নুমিদাংৱাইরমদা, গুৱাহাতিগী অসাম এদমিনিস্ত্রেতিপ স্তাপ কোলেজদা পাংথোক্কদবা নাৎকী থৌরমগা লোয়ন্না ওকপগী থৌরম অমদা রাস্ত্রপতি শরুক য়াগনি।
ওক্তোবর ১৪, ২০২২দা রাস্ত্রপতিনা অসাম সরকার অমসুং রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রি, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মিনিস্ত্রি অমসুং রেলৱেজ মিনিস্ত্রিগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি/উরেপ-উয়ুং তমগনি। শঙ্গাগদৌরিবা প্রোজেকশিং অদুগী মনুংদা অনৌবা খুদোংচাবশিং য়াওরবা মোদেল অঙ্গনৱাদি সেন্তরশিং; মিসন সৌবগ্যা; সিলচরগী মোইনাবন্দদা ইন্দিয়ান ওইল কোর্পোরেসন লিমিতেৎকী রেল-ফেদ পেত্রোলিয়ম স্তোরেজ দিপো; হায়ৱে প্রোজেক অনি; অসামগী চা থাফমশিংদা মোদেল সেকেন্দরি স্কুল ১০০ উরেপ-উয়ুং তম্বা; গুৱাহাতিগী অগতোরিদা হায়ৱে প্রোজেক অনি অমসুং কার্গো-কম-কোচিং তর্মিনেল অমসুং গুৱাহাতিদগী লুমদিং-সোখুবি(নাগালেন্দ) অমসুং মন্দিপাথর(মেঘলয়) য়ৌবা ত্রেন অমা লমথাবা য়াওরি।

President's Secretariat
President of India to Visit Tripura and Assam from October 12 to 14
11 OCT 2022 7:26PM by PIB Delhi
The President of India, Smt Droupadi Murmu, will visit Tripura and Assam from October 12 to 14, 2022.
On October 12, 2022, the President will inaugurate Tripura State Judicial Academy and lay the foundation stone for Tripura National Law University at Narsingarh, Agartala. On the same day, she will also virtually inaugurate an MLA Hostel at Capital Complex, Agartala and lay the foundation stones for - various projects of Government of Tripura related to roads, schools and hostels for students; Maharaja Birendra Kishore Manikya Museum & Cultural Centre at Agartala and IIIT-Agartala - from Rabindra Sata Barshiki Bhawan, Agartala. In the evening, the President will attend a civic reception to be hosted in her honour by the Government of Tripura at the Town Hall, Agartala.
On October 13, 2022, the President will flag off, from Agartala Railway Station, the special extension of Guwahati-Kolkata-Guwahati train upto Agartala and extension of Agartala-Jiribam-Agartala Jan Shatabdi Express upto Khongsang, Manipur.
On the same day, at IIT Guwahati, the President will virtually inaugurate/lay the foundations stones for various projects of Union Ministries of Electronics & Information Technology and Health and Family Welfare and Government of Assam. These include Supercomputer facility Param Kamrupa and the facility for the design and development of high power microwave components at IIT Guwahati; Medical College and Hospital at Dhubri; and Zonal Institutes of National Institute of Virology (NIV) at Dibrugarh (Assam) and Jabalpur (Madhya Pradesh). In the evening, the President will attend a civic reception and cultural programme, to be hosted in her honour at the Assam Administrative Staff College, Guwahati.
On October 14, 2022, the President will virtually inaugurate/launch/lay the foundation stones for various projects of Government of Assam and Union Ministries of Road Transport & Highways, Petroleum & Natural Gas and Railways. These include launch of model Anganwadi Centers with modern facilities; and Mission Saubhagya; inauguration of Rail-Fed petroleum storage depot of Indian Oil Corporation Ltd. at Moinarbond, Silchar; two highway projects; foundation stones for 100 model Secondary Schools in the tea garden areas of Assam; two highway projects and modern Cargo-cum-Coaching Terminal at Aghtori, Guwahati; and flag off of a train from Guwahati to Lumding upto Shokhuvi (Nagaland) and Mandipathar (Meghalaya).