প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৯-১১ অক্টোবৰত গুজৰাট ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
১১ অক্টোবৰত উজ্জয়ন ভ্ৰমণ আৰু শ্ৰী মহাকাল লোক দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
গুজৰাটত ১৪,৫০০ কোটিৰো অধিক টকা মূল্যৰ প্ৰকল্প উচৰ্গা কৰাৰ লগতে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
মোধেৰাক ভাৰতৰ প্ৰথম ২৪x৭ সৌৰশক্তিচালিত গাঁও হিচাপে ঘোষণা; মেহছানাত ৩৯০০ কোটিতকৈ অধিক টকা মূল্যৰ একাধিক প্ৰকল্পৰ উচৰ্গা আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
মোধেশ্বৰী মাতা মন্দিৰত দৰ্শন আৰু পূজা অৰ্চনা কৰাৰ লগতে মেহছানাৰ সূৰ্য্য মন্দিৰ প্ৰত্যক্ষ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ৰাসায়নিক আৰু ঔষধ খণ্ডত গুৰুত্ব দি ভাৰুচত ৮,০০০ কোটিৰো অধিক টকা মূল্যৰ প্ৰকল্প দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
আহমেদাবাদত ১,৩০০ কোটি টকা মূল্যৰ স্বাস্থ্যসেৱাৰ সুবিধা দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে; লগতে উদ্বোধন কৰি মোদী শৈক্ষণিক সংকুলৰ প্ৰথম পৰ্যায়ৰ কাম
জামনগৰত ১,৪৬০ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষ জলসিঞ্চন, বিদ্যুৎ, পানী যোগান আৰু নগৰীয়া আন্তঃগাঁথনিৰ সৈতে জড়িত প্ৰকল্পৰ উচৰ্গা কৰাৰ লগতে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব
08 OCT 2022 12:04PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৯ অক্টোবৰৰ পৰা ১১ অক্টোবৰলৈ গুজৰাটৰ লগতে ১১ অক্টোবৰতে মধ্যপ্ৰদেশো ভ্ৰমণ কৰিব।
৯ অক্টোবৰৰ সন্ধিয়া প্ৰায় ৫:৩০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মেহছানাৰ মোধেৰাত একাধিক প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰাৰ লগতে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। ইয়াৰ পিছতে সন্ধিয়া প্ৰায় ৬:৪৫ বজাত মোধেশ্বৰী মাতা মন্দিৰত দৰ্শন আৰু পূজা অৰ্চনা আৰু তাৰ পিছত সন্ধিয়া ৭:৩০ বজাত সূৰ্য্য মন্দিৰ প্ৰত্যক্ষ কৰিব।
১০ অক্টোবৰৰ পুৱা প্ৰায় ১১ বজাত ভাৰুচৰ আমোদত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশবাসীৰ বাবে বিভিন্ন প্ৰকল্প উচৰ্গা কৰাৰ লগতে উদ্বোধন কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিয়লি প্ৰায় ৩:১৫ বজাত আহমেদাবাদত মোদী শৈক্ষনিক সংকুল উদ্বোধন। ইয়াৰ পিছতে সন্ধিয়া ৫:৩০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জামনগৰত এলানি প্ৰকল্প দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰাৰ লগতে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
১১ অক্টোবৰত বিয়লি ২:১৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আহমেদাবাদৰ অসামৰিক চিকিৎসালয় আছাৰৱাত প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা উচৰ্গা কৰি আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব, তাৰ পিছত তেওঁ উজ্জয়িনৰ শ্ৰী মহাকালেশ্বৰ মন্দিৰলৈ যাত্ৰা কৰিব, য’ত তেওঁ প্ৰায় ৫ বজাত দৰ্শন আৰু পূজা প্ৰদৰ্শন কৰিব :৪৫ বজাত। ইয়াৰ পিছতে সন্ধিয়া প্ৰায় ৬:৩০ বজাত শ্ৰী মহাকাল লোকক উচৰ্গা কৰা হ’ব, তাৰ পিছত সন্ধিয়া ৭:১৫ বজাত উজ্জয়ীত ৰাজহুৱা অনুষ্ঠান অনুষ্ঠিত হ’ব।
১১ অক্টোবৰৰ দুপৰীয়া ২:১৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আহমেদাবাদৰ অসামৰিক চিকিৎসালয় আছাৰৱাত এলানি প্ৰকল্প দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰাৰ লগতে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব, তাৰ পিছত তেওঁ উজ্জয়নৰ শ্ৰী মহাকালেশ্বৰ মন্দিৰলৈ যাত্ৰা কৰিব, য’ত তেওঁ সন্ধিয়া প্ৰায় ৫:৪৫ বজাত বজাত দৰ্শন আৰু পূজা অৰ্চনা কৰিব৷ ইয়াৰ পিছতে সন্ধিয়া প্ৰায় ৬:৩০ বজাত শ্ৰী মহাকাল লোকক দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰিব, তাৰ পিছত সন্ধিয়া ৭:১৫ বজাত উজ্জয়নত ৰাজহুৱা অনুষ্ঠান অংশগ্ৰহণ কৰিব৷
মেহছানাত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মেহছানাৰ মোধেৰাত এক ৰাজহুৱা অনুষ্ঠানৰ সভাপতিত্ব কৰিব য’ত তেওঁ দেশবাসীৰ নামত ৩৯০০ কোটিৰো অধিক টকা মূল্যৰ প্ৰকল্প উচৰ্গা কৰাৰ লগতেআধাৰশিলা স্থাপন কৰিব৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গাঁও মোধেৰাক ভাৰতৰ প্ৰথম ২৪x৭ সৌৰশক্তি চালিত গাঁও হিচাপে ঘোষণা কৰিব; প্ৰথমবাৰলৈ এই প্ৰকল্পটোৱে সূৰ্য্য মন্দিৰ নগৰ মোধেৰাৰ সৌৰ শক্তিকৰণৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীক বাস্তৱায়িত কৰে। ইয়াৰ লগত এটা ভূমি সংলগ্ন সৌৰ শক্তি কেন্দ্ৰ আৰু আৱাসিক আৰু চৰকাৰী অট্টালিকাত ১৩০০ৰো অধিক ছাদৰ ওপৰত সৌৰ ব্যৱস্থা গঢ়ি তোলা, এই সকলোবোৰ বেটাৰী শক্তি সংৰক্ষণ ব্যৱস্থা (বিইএছএছ)ৰ সৈতে সংযুক্ত আছিল। ভাৰতৰ নবীকৰণযোগ্য শক্তিৰ দক্ষতাই তৃণমূল পৰ্যায়ৰ মানুহক কেনেদৰে সবলীকৰণ কৰিব পাৰে এই প্ৰকল্পত সেইটোকে প্ৰদৰ্শন কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশবাসীক উচৰ্গা কৰিবলগীয়া এই প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত আহমেদাবাদ-মেহছানা গজ পৰিৱৰ্তন প্ৰকল্পৰ সবৰমতী-জাগুদান খণ্ডৰ গজ পৰিৱৰ্তন; অ’এনজিচিৰ নন্দাসন ভূতাত্ত্বিক তেল উৎপাদন প্ৰকল্প; খেৰাভাৰ পৰা শ্বিংগোডা হ্ৰদলৈকে সুজলাম সুফলাম খাল; ধৰোই বান্ধভিত্তিক বদনগৰ খেৰালু আৰু ধৰোই গোট সংস্কাৰ আঁচনি; বেচৰাজী মোধেৰা-চানাশ্মা ৰাজ্যিক ঘাইপথৰ এটা অংশৰ ফ’ৰলেনিং প্ৰকল্প; উঞ্জা-দসাজ উপেৰা লাডোলৰ এটা অংশ (ভাংখাৰ প্ৰৱেশ পথ)ৰ সম্প্ৰসাৰণৰ প্ৰকল্প; মেহছানাৰ আঞ্চলিক প্ৰশিক্ষণ কেন্দ্ৰৰ নতুন ভৱন, চৰ্দাৰ পেটেল জনপ্ৰশাসন প্ৰতিষ্ঠান (এছপিপিএ); আৰু মোধেৰাৰ সূৰ্য্য মন্দিৰত প্ৰজেকচন মেপিং আদি উল্লেখযোগ্য।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে একাধিক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব য’ত পাটানৰ পৰা গোজাৰিয়ালৈকে ৬৮নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথৰ এটা অংশৰ ফ’ৰলেনিং অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হ’ব; মেহছানা জিলাৰ জোতানা তালুকাৰ চলাসন গাঁৱত পানী পৰিশোধন প্লাণ্ট; দুধসাগৰ দুগ্ধপামত নতুন স্বয়ংক্ৰিয় গাখীৰৰ পাউদাৰ প্লাণ্ট আৰু ইউএইচটি মিল্ক কাৰ্টন প্লাণ্ট; মেহছানাৰ সাধাৰণ চিকিৎসালয় পুনৰ উন্নয়ন আৰু পুনৰ নিৰ্মাণ; আৰু অন্যান্যৰ প্ৰকল্পৰ লগতে মেহছানা আৰু উত্তৰ গুজৰাটৰ অন্যান্য জিলাসমূহৰ বাবে পুনৰুজ্জীৱিত বিতৰণ খণ্ড আঁচনি (আৰডিএছএছ) উল্লেখযোগ্য।
ৰাজহুৱা অনুষ্ঠানৰ পাছত মোধেশ্বৰী মাতা মন্দিৰ দৰ্শন আৰু পূজা অৰ্চনা কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। তেওঁ সূৰ্য্য মন্দিৰো পৰিদৰ্শন কৰিব, য’ত তেওঁ সুন্দৰ প্ৰজেকচন মেপিং প্ৰদৰ্শনৰ সাক্ষী হ’ব।
ভাৰুচত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰুচৰ আমোদত ৮,০০০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ প্ৰকল্প দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰাৰ লগতে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
ঔষধ খণ্ডত ভাৰতক আত্মনিৰ্ভৰ কৰি তোলাৰ আন এক পদক্ষেপ হিচাপেত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জম্বুছাৰত বাল্ক ড্ৰাগ পাৰ্কৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। ২০২১-২২ চনত মুঠ ঔষধ আমদানিৰ ৬০%তকৈ অধিক বাল্ক ঔষধে লাভ কৰিছিল। আমদানি বিকল্প নিশ্চিত কৰাৰ লগতে বাল্ক ড্ৰাগছৰ বাবে ভাৰতক আত্মনিৰ্ভৰশীল কৰি তোলাত সহায়ক হোৱাত এই প্ৰকল্পই গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দহেজত গভীৰ সাগৰ পাইপলাইন প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰিব, যিটোৱে উদ্যোগিক বাগিচাৰ পৰা পৰিশোধিত বর্জ্য পানী নিষ্কাশনত সহায় কৰিব৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিবলগীয়া আন আন প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত অংকলেশ্বৰ বিমানবন্দৰৰ প্ৰথম পৰ্যায় আৰু অংকলেশ্বৰ আৰু পানোলীত বহুস্তৰীয় ঔদ্যোগিক শ্বেডৰ উন্নয়ন উল্লেখযোগ্য, যিয়ে এমএছএমই খণ্ডক এক উত্থান ঘটাব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে একাধিক ঔদ্যোগিক উদ্যানৰ উন্নয়নৰ বাবে ভূমি পূজন কৰিব। এই চাৰি জনজাতীয় ঔদ্যোগিক উদ্যান যি বলিয়া (ভাৰুচ), আমিৰগধ (বনাছকাণ্ঠ), চকলিয়া (দাহোদ) আৰু বানাৰ (ছোটা উদয়পুৰ)ত স্থাপন কৰা হ’ব; মুদেথা (বনাছকাণ্ঠ)ত এগ্ৰ’ ফুড পাৰ্ক; কাকৱাদি ডান্টি (ভালছাদ)ত সাগৰীয় খাদ্য উদ্যান; আৰু খান্দিৱাভ (মহিসাগৰ)ত এমএছএমই পাৰ্ক স্থাপন কৰা হ’ব।
কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেইবাটাও প্ৰকল্প দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰিব যিবোৰে ৰাসায়নিক খণ্ডক এক উদ্গনি যোগাব। তেওঁ দহেজত ১৩০ মেগাৱাট সহ-উৎপাদন শক্তি কেন্দ্ৰৰ সৈতে সংযুক্ত ৮০০ টিপিডি কষ্টিক ছ’ডা প্লাণ্ট দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰিব। ইয়াৰ লগতে তেওঁ দহেজত থকা বৰ্তমানৰ কষ্টিক ছ’ডা প্লাণ্টৰ সম্প্ৰসাৰণো দেশবাসীৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব, যাৰ ক্ষমতা দৈনিক ৭৮৫ মেট্ৰিক টনৰ পৰা দৈনিক ১৩১০ মেট্ৰিক টনলৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দহেজত বছৰি এক লাখ মেট্ৰিক টনতকৈ অধিক ক্ল’ৰ’মিথেন উৎপাদনৰ বাবেও এক প্ৰকল্প দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উচৰ্গা কৰিবলগীয়া অন্যান্য প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত দহেজত থকা হাইড্ৰাজিন হাইড্ৰেট প্লাণ্ট যিটোৱে সামগ্ৰীটোৰ আমদানি সলনি কৰাত সহায় কৰিব, আইঅ’চিএল দহেজ-কোৱালি পাইপলাইন প্ৰকল্প, ভাৰুচ ভূগৰ্ভস্থ নিষ্কাশন আৰু এছটিপিৰ কাম আৰু উমল্লা আছা পানেথা পথ বহল আৰু শক্তিশালীকৰণ উল্লেখযোগ্য৷
আহমেদাবাদত প্ৰধানমন্ত্ৰী
১০ অক্টোবৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অভাৱগ্ৰস্ত পৰিয়ালৰ শিশুসকলৰ বাবে মোদী শৈক্ষনিক সংকুল শীৰ্ষক এক শৈক্ষিক চৌহদৰ প্ৰথম পৰ্যায়ৰ কামৰ উদ্বোধন কৰিব৷ এই প্ৰকল্পই শিক্ষাৰ্থীসকলৰ সামগ্ৰিক উন্নয়নত সুবিধা প্ৰদান কৰিব৷
১১ অক্টোবৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আহমেদাবাদৰ আছাৰৱাস্থিত আহমেদাবাদৰ অসামৰিক চিকিৎসালয়ত ১৩০০ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষ বিভিন্ন স্বাস্থ্যসেৱাৰ সুবিধা দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰাৰ লগতে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। ইয়াৰ ভিতৰত হৃদযন্ত্ৰৰ যত্নৰ বাবে নতুন আৰু উন্নত সুবিধাসমূহ উৎসৰ্গা আৰু ইউ.এন মেহতা ইনষ্টিটিউট অৱ কাৰ্ডিঅ’লজি এণ্ড ৰিচাৰ্চ চেণ্টাৰত এটা নতুন হোষ্টেল ভৱন; বৃক্ক ৰোগ আৰু গৱেষণা কেন্দ্ৰৰ নতুন চিকিৎসালয় ভৱন; গুজৰাট কেন্সাৰ এণ্ড ৰিচাৰ্চ ইনষ্টিটিউটৰ নতুন ভৱন আছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দৰিদ্ৰ ৰোগীৰ পৰিয়ালক ৰখাৰ বাবে আশ্ৰয় গৃহৰো আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
জামনগৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী
জামনগৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১৪৫০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ প্ৰকল্প দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰাৰ লগতে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। এই প্ৰকল্পসমূহ জলসিঞ্চন, শক্তি, পানী যোগান আৰু নগৰীয়া আন্তঃগাঁথনিৰ সৈতে জড়িত।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সৌৰাষ্ট্ৰ অৱতাৰণ জলসিঞ্চন (সাউনি) যোজনা লিংক ৩ (উণ্ড বান্ধৰ পৰা সোণমতী বান্ধলৈ), সাউনি যোজনা লিংক ১ৰ পেকেজ ৫ (উণ্ড-১ বান্ধৰ পৰা ছানি বান্ধলৈ) আৰু হৰিপাৰ ৪০ মেগাৱাট সৌৰ পিভি প্ৰকল্পৰ পেকেজ দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিবলগীয়া প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত কালাৱদ/জামনগৰ তালুকৰ কালাৱদ গ্ৰুপ ব্যৱস্থাপনা পানী যোগান আঁচনি মৰ্বি-মলিয়া-জোদিয়া গ্ৰুপ ব্যৱস্থাপনা পানী যোগান আঁচনি, লালপুৰ বাইপাছ জংচন ফ্লাইঅভাৰ দলং, হাপা মাৰ্কেট য়াৰ্ড ৰে’লৱে ক্ৰছিং আৰু নৱীকৰণ নলা সংগ্ৰহ পাইপলাইন আৰু পাম্পিং ষ্টেচনৰ কাম উল্লেখযোগ্য।
উজ্জয়নত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী মহাকাল লোক দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰিব। মহাকাল লোক প্ৰকল্পৰ প্ৰথম পৰ্যায়ে বিশ্বমানৰ আধুনিক সুবিধা প্ৰদান কৰি মন্দিৰলৈ অহা তীৰ্থযাত্ৰীসকলৰ অভিজ্ঞতা সমৃদ্ধ কৰাত সহায় কৰিব। প্ৰকল্পৰ লক্ষ্য হৈছে সমগ্ৰ অঞ্চলটোক জনসমাগমমুক্ত কৰা আৰু লগতে ঐতিহ্য গাঁথনিসমূহৰ সংৰক্ষণ আৰু পুনৰুদ্ধাৰৰ ওপৰত বিশেষ গুৰুত্ব দিয়া। এই প্ৰকল্পৰ অধীনত মন্দিৰৰ চৌহদটো প্ৰায় ৭ বাৰ সম্প্ৰসাৰণ কৰা হ’ব। সমগ্ৰ প্ৰকল্পটোৰ মুঠ ব্যয় প্ৰায় ৮৫০ কোটি টকা। বৰ্তমান বছৰি প্ৰায় ১.৫ কোটি লোকৰ সমাগম হোৱা মন্দিৰটোৰ বৰ্তমানৰ সমাগম দুগুণ হোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে। দুটা পৰ্যায়ৰ অধীনত প্ৰকল্পটোৰ উন্নয়নৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছে।
মহাকাল পথত ১০৮টা স্তম্ভ আছে যিবোৰত ভগৱান শিৱৰ আনন্দ তাণ্ডৱ স্বৰূপ (নৃত্য ৰূপ) চিত্ৰিত কৰা হৈছে। মহাকাল পথৰ কাষত ভগৱান শিৱৰ জীৱন চিত্ৰিত বহুতো ধৰ্মীয় ভাস্কৰ্য্য স্থাপন কৰা হৈছে। পথৰ কাষৰ মুৰাল দেৱালখন শিৱপুৰাণৰ কাহিনী যেনে সৃষ্টিৰ কাৰ্য্য, গণেশৰ জন্ম, সতীৰ কাহিনী আৰু দক্ষ আদি কাহিনীৰ ওপৰত আধাৰিত। ২.৫ হেক্টৰ ভূমিত বিস্তৃত প্লাজা এলেকাৰ চাৰিওফালে এটা পদুম পুখুৰী আৰু ইয়াত ফোৱাৰাৰ লগতে শিৱৰ প্ৰতিমূৰ্তিও আছে। কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা আৰু চোৱাচিতা কেমেৰাৰ সহায়ত সমগ্ৰ চৌহদটো ২৪ ঘণ্টাই সংহত নিৰ্দেশ আৰু নিয়ন্ত্ৰণ কেন্দ্ৰৰ দ্বাৰা নিৰীক্ষণ কৰা হ’ব।

Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 9-11 October
PM to visit Ujjain and dedicate Shri Mahakal Lok on 11th October
PM to dedicate and lay foundation stone of projects worth over Rs 14,500 crore in Gujarat
PM to declare Modhera as India’s first 24x7 solar powered village; dedication and foundation stone of multiple projects worth more than Rs. 3900 crore to be done in Mehsana
PM to perform Darshan and Pooja at Modheshwari Mata Temple and visit Sun Temple in Mehsana
PM to dedicate and lay the foundation stone of projects worth over Rs. 8000 crore in Bharuch, with focus on chemical and pharmaceutical sector
PM to dedicate and lay the foundation stones of healthcare facilities worth around Rs. 1275 crore in Ahmedabad; to also inaugurate Phase 1 of Modi Shaikshanik Sankul
Dedication and foundation stone of projects related to irrigation, power, water supply and urban infrastructure worth around Rs.1450 crore to be done in Jamnagar
08 OCT 2022 12:04PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat from 9th to 11th October, followed by a visit to Madhya Pradesh on 11th October.
On 9th October, at around 5:30 PM, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple projects at Modhera in Mehsana. This will be followed by Darshan and Pooja at Modheshwari Mata Temple at around 6:45 PM, followed by a visit to Surya Mandir at 7:30 PM.
On 10th October, at around 11 AM, Prime Minister will dedicate to the nation and inaugurate various projects at Amod in Bharuch. At around 3:15 PM, Prime Minister will inaugurate Modi Shaikshanik Sankul in Ahmedabad. Thereafter, at 5:30 PM, Prime Minister will dedicate and lay the foundation stone of projects at Jamnagar.
On 11th October, at 2:15 PM, Prime Minister will dedicate and lay the foundation stone of projects in Civil Hospital Asarwa, Ahmedabad, after which he will travel to Shree Mahakaleshwar Temple in Ujjain, where he will perform Darshan and Pooja at around 5:45 PM. This will be followed by dedication of Shri Mahakal Lok at around 6:30 PM, followed by a public function in Ujjain at 7:15 PM.
PM in Mehsana
Prime Minister will preside over a public function where he will dedicate to the nation and lay the foundation stone of projects worth over Rs 3900 crore in Modhera, Mehsana.
Prime Minister will declare village Modhera as India’s first 24x7 solar powered village; This project, which is first of its kind, realises the Prime Minister’s vision of solarization of the sun-temple town of Modhera. It involved developing a Ground Mounted Solar power plant and more than 1300 Rooftop solar systems on residential & Government buildings, all integrated with Battery Energy storage system (BESS). The project will demonstrate how India’s renewable energy prowess can empower people at grassroots.
The projects being dedicated to the nation by the Prime Minister includes Gauge Conversion of Sabarmati-Jagudan segment of Ahmedabad-Mehsana Gauge Conversion project; ONGC’s Nandasan Geological oil production project; Sujalam Sufalam Canal from Kherava to Shingoda Lake; Dharoi Dam Based Vadnagar Kheralu and Dharoi Group Reform Scheme; project of four laning of a section of Bechraji Modhera -Chanasma state highway; project to expand a section of Unja-Dasaj Upera Ladol (Bhankhar Approach Road); New Building of Regional Training Centre, Sardar Patel Institute of Public Administration (SPIPA), Mehsana; and Projection Mapping at Sun Temple at Modhera, among others.
Prime Minister will also lay the foundation stone of multiple projects that include four laning of a section of NH-68 from Patan to Gozariya; water treatment plant at Chalasan village of Jotana taluka of Mehsana district; new automated milk powder plant and UHT milk carton plant at Dudhsagar Dairy; Redevelopment & Reconstruction of General Hospital Mehsana; and Revamped Distribution Sector Scheme (RDSS) for Mehsana and other districts of North Gujarat, among others.
After the public function, Prime Minister will perform Darshan and Pooja at Modheshwari Mata Temple. He will also visit the Sun temple where he will witness the beautiful projection mapping show.
PM in Bharuch
Prime Minister will dedicate to the nation and lay the foundation stone of projects worth over Rs 8000 crore in Amod, Bharuch.
In yet another step to make India aatmanirbhar in the pharmaceutical sector, Prime Minister will lay the foundation stone of Bulk Drug Park at Jambusar. In 2021-22, bulk drugs accounted for over 60% of total pharmaceutical imports. The project will play a key role in ensuring import substitution and helping make India self-reliant for bulk drugs. Prime Minister will also lay the foundation stone of the Deep Sea Pipeline Project at Dahej, which will help in disposal of treated wastewater from industrial estates. Other projects whose foundation stone will be laid by the Prime Minister include the phase 1 of Ankleshwar Airport and development of Multilevel Industrial Sheds at Ankleshwar and Panoli, which will give a boost to the MSME sector.
Prime Minister will perform the ground breaking ceremony for the development of multiple industrial parks. These include four Tribal Industrial Parks which will come up in Valia (Bharuch), Amirgadh (Banaskantha), Chakaliya (Dahod) and Vanar (Chhota Udaipur); Agro Food Park at Mudetha (Banaskantha); Sea Food Park at Kakwadi Danti (Valsad); and MSME Park at Khandivav (Mahisagar).
During the programme, Prime Minister will dedicate several projects which will give a boost to the chemicals sector. He will dedicate 800 TPD Caustic Soda Plant integrated with 130 MW cogeneration power plant at Dahej. Along with this, he will also dedicate expansion of existing Caustic Soda Plant at Dahej, whose capacity has been increased from 785 MT/day to 1310 MT/day. Prime Minister will also dedicate a project for manufacturing over one lakh MT per annum of Chloromethanes at Dahej. Other projects which will be dedicated by the Prime Minister include the Hydrazine Hydrate Plant at Dahej which will help in import substitution of the product, IOCL Dahej-Koyali Pipeline Project, Bharuch underground drainage and STP work and widening & strengthening of Umlla Asaa Panetha road.
PM in Ahmedabad
On 10th October, Prime Minister will inaugurate Phase 1 of Modi Shaikshanik Sankul, an educational complex for needy students. The project will help provide facilities to students for holistic development.
On 11th October, Prime Minister will dedicate and lay the foundation stones of various healthcare facilities around Rs. 1275 crore in Civil Hospital Asarwa, Ahmedabad. This includes dedication of new and improved facilities for cardiac care and a new hostel building in U.N Mehta Institute of Cardiology and Research Centre; new hospital building of the Institute of Kidney Diseases and Research Centre; new building of Gujarat Cancer and Research Institute. Prime Minister will also lay the foundation stone of shelter home to accommodate families of poor patients.
PM in Jamnagar
Prime Minister will dedicate to the nation and lay the foundation stone of projects worth around Rs 1450 crore in Jamnagar. These projects relate to irrigation, power, water supply and urban infrastructure.
Prime Minister will dedicate package 7 of Saurashtra Avtaran Irrigation (SAUNI) Yojana Link 3 (from Und Dam to Sonmati Dam), package 5 of SAUNI Yojana Link 1 (from Und-1 dam to SANI Dam) and Haripar 40 MW Solar PV project.
The projects whose foundation stone would be laid by the Prime Minister include Kalavad Group Augmentation water supply scheme of Kalavad/Jamnagar Taluka Morbi-Maliya-Jodiya group Augmentation water supply scheme, Lalpur Bypass junction flyover Bridge, Hapa Market Yard Railway Crossing , and the refurbishment of the Sewer Collection pipeline and pumping station.
PM in Ujjain
Prime Minister will dedicate Shri Mahakal Lok to the nation. Phase I of the Mahakal Lok project will help in enriching the experience of pilgrims visiting the temple by providing them with world class modern amenities. Project aims to decongest the entire area and also put special emphasis on conservation and restoration of heritage structures. Under the project, the temple precinct will be expanded nearly seven times. The total cost of the entire project is around Rs 850 crore. Existing footfall of the temple, which is currently around 1.5 crore per annum, is expected to be doubled. Development of the project has been planned under two phases.
The Mahakal Path contains 108 stambhs (pillars) which depict Anand Tandav Swaroop (Dance form) of Lord Shiva. Many religious sculptures depicting the life of Lord Shiva are installed along the Mahakal Path. The Mural wall along the Path is based on Shiva Purana stories such as Act of creation, Birth of Ganesha, Story of Sati and Daksha among others. The Plaza area, which is spread over 2.5 hectares, is surrounded by a lotus pond and contains the statue of Shiva along with fountains. The entire premise will be monitored 24x7 by Integrated Command and Control Centre with the help of artificial intelligence and surveillance cameras.